E
EU1
Ziyaretçi
Evlenmek sadece düğün kına nikah vs.İşleri değil ki evlendikten sonrası zaten kararmsarlığa iten sey.bir kac senenin degil, senelerin sorunu bu, issizlikle amddiyatla alakasi yok bence. isteyen az bir paraylada olsa evleniyor. dügün yerine nikah yapilir, salonda kina gecesi yerine evde olabilir. nisan aile arasinda olur. masraflarida az olur. isteyince olur yani
sorun gencler evlenemk istemyior. bekliyorlar. sonrada yas geciyor, armudun sapi, üzümün cöpüne dönüyor olay. daha iyisini bulur muyum sorusu??? halbuki evlilik güzel birsey. yüksek beklenti sadece evlilikte degil, hayatta insani yoran birsey. yüksek beklentilerle evlenip karsiligini da alamyinca bosanan ciftleri de göre göre millet iyice evlilikten sogudu. azicik asim, kaygisiz basim diyen yok artik.
Allah kimsenin yuvasinin huzurunu bozmasin.
iyi insanlari da iyilerle karsilastirsin ki mutlu ciftler artsin.
esyaya düskün, kizimiza onu al bunu al diyerek maddiyatla biryere varilacagini sananlar cocuklarin mutsuz olunca seviniyor mu acaba?
Az para ile düğün yapılmadan ev kurulur tabiki.
İş o evin içinde az para ile geçinmekte.Onda da mı üzümün çöpü armudun sapı var yoksa ağacın kol gibi dallarımı var.:sinifsinif:
Az para da yoksa SadeceMeyra?
Üniversite harçlarından haberiniz var mı? Ya ev kiralarından? Doğal gaz, elektrik, su... 23 yaşındayım hala babamdan gelen paraya muhtacım.. Üstelik devlet bana kredi veriyor ve harcımın bir kısmını ödüyor.. Buna rağmen kenarda köşede 5 kuruş param yok.. Nasıl evleneyim ben şimdi?
Şahsınıza ithafen söylemiyorum bunu ama genel olarak yeni nesile bir çamur atma durumu mevcut.. Sorumsuz, evlilikten kaçan, kolaycı gibi görülüyoruz.. Kazın ayağı hiç öyle değil aslında.. Sorumsuz biri olsaydım liseden sonra sınava bile girmez kendime o kadar eziyet etmez ilk bulduğum adamla evlenirdim.. Erkek değil mi nasıl olsa bana bakmak zorunda diye düşünür, bir de çocuk yapar evliliğimi garantiler yan gelip yatardım.. Ama ben bunu değil, kendi ayaklarım üzerinde durmayı seçtim.. Hayatın müşterek olduğunu ve kadın erkek eşitliğini savundum her zaman..
Sadece nikah yaparak evlensinler demişsiniz.. Evlenmiş olmak için evlenilmez.. 1 hafta belki 1 ay aşktan gözümüz bir şey görmez belki.. Ama 2. günden karnımız acıkır, 2. ay canımız sıkılır televizyon izlemek isteriz.. Aile desteği olmadan bir yeni mezun maaşıyla ev döşemek kolay mı? O buzdolabının içini her gün doldurmak kolay mı? Kaldı ki bir çocuk dünyaya getireceğiz.. Hiç kimse kusura bakmasın, ben o çocuğun geleceğini garanti altına almadan dünyaya getirmem.. Allah nasıl olsa rızkını verir diye yola çıkmam.. Çıkamam...
Bunun adı asla sorumsuzluk olamaz.. Ancak bilinçlenmek olabilir.
kaydirigubbakcemile5