Günümüzün gençleri neden evlenemiyorlar?...

bir kac senenin degil, senelerin sorunu bu, issizlikle amddiyatla alakasi yok bence. isteyen az bir paraylada olsa evleniyor. dügün yerine nikah yapilir, salonda kina gecesi yerine evde olabilir. nisan aile arasinda olur. masraflarida az olur. isteyince olur yani

sorun gencler evlenemk istemyior. bekliyorlar. sonrada yas geciyor, armudun sapi, üzümün cöpüne dönüyor olay. daha iyisini bulur muyum sorusu??? halbuki evlilik güzel birsey. yüksek beklenti sadece evlilikte degil, hayatta insani yoran birsey. yüksek beklentilerle evlenip karsiligini da alamyinca bosanan ciftleri de göre göre millet iyice evlilikten sogudu. azicik asim, kaygisiz basim diyen yok artik.
Allah kimsenin yuvasinin huzurunu bozmasin.
iyi insanlari da iyilerle karsilastirsin ki mutlu ciftler artsin.
esyaya düskün, kizimiza onu al bunu al diyerek maddiyatla biryere varilacagini sananlar cocuklarin mutsuz olunca seviniyor mu acaba?
Evlenmek sadece düğün kına nikah vs.İşleri değil ki evlendikten sonrası zaten kararmsarlığa iten sey.
Az para ile düğün yapılmadan ev kurulur tabiki.
İş o evin içinde az para ile geçinmekte.Onda da mı üzümün çöpü armudun sapı var yoksa ağacın kol gibi dallarımı var.:sinifsinif:

Az para da yoksa SadeceMeyra?
Üniversite harçlarından haberiniz var mı? Ya ev kiralarından? Doğal gaz, elektrik, su... 23 yaşındayım hala babamdan gelen paraya muhtacım.. Üstelik devlet bana kredi veriyor ve harcımın bir kısmını ödüyor.. Buna rağmen kenarda köşede 5 kuruş param yok.. Nasıl evleneyim ben şimdi?
Şahsınıza ithafen söylemiyorum bunu ama genel olarak yeni nesile bir çamur atma durumu mevcut.. Sorumsuz, evlilikten kaçan, kolaycı gibi görülüyoruz.. Kazın ayağı hiç öyle değil aslında.. Sorumsuz biri olsaydım liseden sonra sınava bile girmez kendime o kadar eziyet etmez ilk bulduğum adamla evlenirdim.. Erkek değil mi nasıl olsa bana bakmak zorunda diye düşünür, bir de çocuk yapar evliliğimi garantiler yan gelip yatardım.. Ama ben bunu değil, kendi ayaklarım üzerinde durmayı seçtim.. Hayatın müşterek olduğunu ve kadın erkek eşitliğini savundum her zaman..
Sadece nikah yaparak evlensinler demişsiniz.. Evlenmiş olmak için evlenilmez.. 1 hafta belki 1 ay aşktan gözümüz bir şey görmez belki.. Ama 2. günden karnımız acıkır, 2. ay canımız sıkılır televizyon izlemek isteriz.. Aile desteği olmadan bir yeni mezun maaşıyla ev döşemek kolay mı? O buzdolabının içini her gün doldurmak kolay mı? Kaldı ki bir çocuk dünyaya getireceğiz.. Hiç kimse kusura bakmasın, ben o çocuğun geleceğini garanti altına almadan dünyaya getirmem.. Allah nasıl olsa rızkını verir diye yola çıkmam.. Çıkamam...

Bunun adı asla sorumsuzluk olamaz.. Ancak bilinçlenmek olabilir.

kaydirigubbakcemile5

arkadaslar herkesin durumu kendine özeldir tabiiki. ben cevremdeki evlenmek istemeyen bir kac arkadasimi baz alarak yazdim bunlari. hepsinin de isi gücü var. ama yaslari olmus 30. artik bu yastan sonra secicilikten kurtulamiyorlar. armudun sapi üzümün cöpü diyorlar yani. kastettigim bu tür genclerdi. eksik anlattigimdan sanirim anlasilmamis...

sonucta bizde evlendigimizde benim de isim yoktu, esiminde isi yoktu. dügüne bir ay kala iki yayli yatak alip dost akrabanin destegiyle sen ben bizim oglan seklinde 3-5 kisilik dügün yaptik evlendik. yani bende lady diana gibi saraylarda evlenmedim. ama simdi islerimiz düzeldi cok sükür. evlenen olursa cevremde onlara da yardim ediyorum. sonucta bende ayni seyleri yasadim. icimde kalan gerceklestiremedigim bir sürü sey oldu. ama sonucta mutluyum. her ayin sonunu nasil getircem diye bende zorlandim. ama karsilikli anlayisla cok seyi cözdük.
kimseye de sorumsuz filan demedim. elbetteki coook zor durumda olan insanlar var. inkar etmedim insanlarin durumunu biliyorum, bende bu dünyada yasiyorum sonucta. kimseyi de kinamadim yani.
herkes gibi fikrimi söyledim. sonucta yasadiklarim da ortada yazdigim gibi. Allah zorda kalan herkesin yardimcisi olsun.

neden mi?insanlar işsiz..para yok pul yok..nereye nasıl evleniyor..kiralar olmuş asgari ücret...hatta daha da fazla....insanlarda kalabalık evde kayınvalidesi ile yaşamak istemez..nikah para,gelinlik para..çocuk olsun yine para..yakacak para....accık alınan ücretle de bunlar yapılamıyor maalesef

Son düzenleme:
nasıl evlensinler önce oku adam ol ( eğitimin kesintisizse 22 yaşında mezun olursun üniversiteden) erkekler için askere git gel ( oldun mu 23 ) askerden sonra iş bul yerini sağlamlaştır. bayanlarda çalışmaya başlasın tabi ( şanslıysan 25 e kadar halledersinki bu ülkede zor ) e bi ev bi araba alsak düğün için para biriktirsek oldunmu 30 hadi bastonla düğüne. 32 yaşında çocuğun olsun. sen 40 yaşındayken çocuğun 8 yaşında......

canim onun icin yasi beklersen cok beklersin. burda egitim 12 yil. daha 4 yilda üni bitirene rastlamadim. bir arkadasla tanistim 8 sene olmus hala okuyor. tabi yaninda calisiyor. onun icin okul uzadikca uzuyor. ilk basladigini bitirende cok az. mutlaka iki sende okuyup degistiriyorlar. hele dr olmak istersen daha da zor. 30 unda pratisyen hekim olarak mezun oluyorsun. o yastan sonra bide uzmanlik yapiyorlar üstüne. onun icin burda ögrenciyken evleniyor millet. baska yolu yok cünkü. tr bu konuda sansli. 22 de mezun olursan öpde basina koy.

evlenmezler tabı ohhhhh oglanlar bır onla bır bunla kızlar desen gene aynııııı nıye evlensınler rahat olmak serbest olmak ıstıyorlar kımseye bagımlı kalmayı sevmıyorlarrrrrrr baglılık sadakat dıye bırsey yokkı yenı nesılde benım kucuk kaynım bıle gelmıs bana yenge senınle sevgılılerımı tanıstırıyım mı dıoooooo bırını yaz tatılınde bulmus dıyerı 2 senelıkmıs dedım kı ole uc bes aylık kızı bırak ben uzun surelı olana saygı gosterırım sen getır 2 senelıgı gorursun herseyı anlayacam dedım korktu getırmıo

arkadaslar bir de su yok mu? tamam mantikli bi kismet cikti diyelim, ama iciniz isinmaz, sevemezsiniz bi turlu...Evleneceksin sonucta, ayni yataga gireceksin, koca bir hayati paylasasacaksin ama sevmeden olmaz bence. Begenmiyorlar, armudun sapı, uzumun copu diyorlar diyorsunuz mesela ama o sevgiyi hissedebilse zaten o kadar bahane de bulmaz o insanlar...

Gozlerine bakinca icin titremeli ne biliyim, mantik evliligi yaparsak o imzayi atarken icimiz ne kadar rahat olacak? Insan sevmek sevilmek icin evlenmiyor mu.

evlilik hiçbir şeyi bitirmiyor benim kanımca bu durumu yaratan bizler ve hayat şartlarımız malesef...borçlar binince üst üste işten çıkarılınca adam eve para getiremezse nerede kalır bunun aşkı degilmi ? hayat şartları biraz daha kolay olsa.....evliliğin suçu yok yani...bizler birçoğumuz daha dogrusu eşimiz yanımızda olsun çok fazlasına ihtiyaç duymadan mutlu geçinip gideriz kiraymış evmiş önemli olmaz...şartlar öyle bir olduki ekmek parası bile bulunmuyor....işsizlik kapıda off offf

kendi sebeplerimi söylemem gerekirse daha okulum bitirmedim
okulum bitince iş hayatına atıldığımda kendi paramı en az 2 3 sene özgürce harcayabilmek istiyorum
yaşımın daha çok genç olduğunu ve 20 li yaşların sonlarında bir evlilik yapmanın benim için daha uygun olcağını düşünüyorum

kendi sebeplerimi söylemem gerekirse daha okulum bitirmedim
okulum bitince iş hayatına atıldığımda kendi paramı en az 2 3 sene özgürce harcayabilmek istiyorum
yaşımın daha çok genç olduğunu ve 20 li yaşların sonlarında bir evlilik yapmanın benim için daha uygun olcağını düşünüyorum

hahaha 20 li yaslarin sonunda bulursun kocayı...aklına basına al guzelim, gec kalma

EVLENECEK GENÇLERİN DİKKATİNE...

Her genç hayaller kurarak evlenir. Kimi “kalbine mukabil bir kalp” “bularak mutluluğu yakalar, kimi yakalayamaz. Hayat arkadaşına “İyi ki evlendim.” diyenler olduğu gibi; “Ah! Keşke evlenmeseydim..” diye feryad ü figan edenler de vardır… Yeni evlenecek olan gençler sonradan “keşke” demek istemiyorlarsa şu noktalara dikkat etmelidirler:

KENDİNİZİ TANIYIN

Eşinizi tanımadan önce kendinizi tanıyın. Evlilikten ne bekliyorsunuz? Evlilik sizin için ne ifade ediyor? Neden evleniyorsunuz? Evlilik bir fantezi mi? Yoksa hayat arkadaşlığı mı?

2) RUHEN OLGUNLAŞIN

Belirli bir ruhî olgunluğa gelmeden evliliğe yanaşmayın. Çünkü evlilik, evcilik oyunu değil. “Biraz oynar usanırsam eşyalarımı alıp eve dönerim.” diyemezsiniz. Evlenirken her zorluğa ve fedakârlığa katlanmayı göze alın.

3) EĞİTİMİNİZİ TAMAMLAYIN

Mesleki eğitiminizi ya da kariyerinizi tamamlamaya özen gösterin.

4) REALİST OLUN

Gözünüzdeki pembe gözlüğü bir kenara bırakıp, realist olmaya çalışın. Çünkü hayal üzerine kurulan evlilik, ilk hayal kırıklığıyla yıkılabilir.

5) ‘DEĞİŞTİRİRİM’ DİYE DÜŞÜNMEYİN

Bazı şeyleri içime katlarım, beğenmediğim huylarını değiştiririm diye düşünmeyin. O zaman evliliğiniz bir şeyleri değiştirme savaşına dönüşür. Sürekli “Neden öyle yaptın? Niye böyle yapmıyorsun? Ben şundan hoşlanmıyorum. Ama sen yapmaya devam ediyorsun. Şu huyundan vazgeç.” demekle geçer.

6) İNANÇLARINIZA UYGUN OLANI SEÇİN

Kendi dini inançlarınıza uygun birisini tercih edin. Kadın namaz kılar kocası içki masası hazırlatırsa, ya da erkek namaz kılarken eşi tersini yaparsa mutluluk oranı o ölçüde azalır. Eşler sürekli “sen yanlış yapıyorsun, ben doğru yapıyorum” tartışması yapar.

7) HUY, AHLAK VE MİZACA DİKKAT!

Huy, ahlak, mizaç ve hatta zevklerde bile uyum içinde olan kişileri tercih etmek evlilikte mutluluğa bir adım atmış olmak demektir.

SEVGİ ÖNEMLİ

Aşık olmadan evlenmem demek ne kadar yanlışsa; sevginin sıfır olduğu bir evliliği de mantık evliliği yapıyorum diye yapmak yanlıştır. Sevmediğiniz, içinizin ısınmadığı komşunuzla bile yapamazken hayat arkadaşıyla hiç yapamazsınız.

9) AİLENİZİN GÖRÜŞÜNE ÖNEM VERİN

Sonradan “Ben nerede yanlış yaptım?” dememek için ilk anda yanlış yapmayın. Çünkü kimi gençler ailelerin denk görmediği eşlerle evleniyorlar. O an hisleri mantıklarını örtüp aileyi dinlemiyorlar.

(alıntı)

neden evlenemiyor...
çünkü güven duymuyo..eskisi değil hiç bişey ve ozamlardaki gibi maddi rahatlıkda yok..şimdi 2 kişi çalışsada bi ev kuramıyor bu hata şartlarında..sakin insan bulmak zor ..herkes burnundan soluyor..sabır yok...hemen eyvallah denip çekip gidiliyo..

bence en buyuk etken madiyat.. egitim.. iş olanakları..kariyer.. erkekler için askerlık.. (askere gıtmeyene kız vermıyorlar )
gunumuz gencleri artık bılınclı onunde secme hakkı var ,bazı krıterlerı varken neden bunları gormezden gelsın ve aaa işte benım kaderımde bu kişi varmıs diyip koru korune bir evlılık yanı sadece kagıt uzerinde bir evlılık yapsınkı..
suanda gorucu usullerınde bile eskıden sadece nıkahta damatla gelın bırnbırlerını gormuyorlar sımdılerde kızla erkek belli bir sure tanıma sureclerı oluyor (çokta iyi oluyor eskıler fenaymıs yaa )
anlasabilecek bir durum varsa söz nısan oluyor haa bu zamandanda bır anlasmazlık varsa nıkah olmadan ayrılmak en guzeli...

secici olamk iyidir.. ama uzumun çöpü , armudun sapı derkende hayatımızdakıleri yok saymak elemek vee nıhayetınde yalnız kalmak buda birazcık bana kibirlilik gibime gelıyor..

gelecek guvencesın olmaya gencler evlenmeyı dusunmuyorlar kendı ayaklarını ustunde durmak istıyorlar....zaten gunumuzde evlılıklerın bu kadar azalması bırlıkte yasamalarını coğalmasında baglı

Yahu ben mi yanlış okuyorum bu saatte,yoksa kızlarda 25yaş çok ileri bişeymiş gibi mi yansıtılmış :uhm: tamam 30- .. geç sayılabilir,ama ben ilişkilerde ciddi şeyler düşünebileceğim yaşlardan bu yana (22 yaşımdayım) hep 23-24 gibi evlenirim diye hayal kurmuşumdur.neden 'evlenEmiyorlar' değil,'evlenmiyorlar' ...
hala erken evlenen kızlar var,benim lise arkadaşlarımın çoğu evlendi hatta doğuran/doğuma gün sayanlar var..ben önlisans bitirdim,şuanda da lisans için tercihlerimi yaptım yerleştirmemi bekliyorum.Yani hala ideallerim var,he at gözlüklerimi takıp ha babam okul da demedim,erkek arkadaşım var,askerde ..
şimdi arkadaşlarımın bebeklerinin olmasına özeniyo olabilirim,ama ben liseden çıkarçıkmaz birilerine atlamadığım için mutluyum açıkçası,birsürü sosyal aktivitem oldu/oluyo,okul hayatıma önem verdim-e haliyle iş hayatına da
altıüstü 22 yaşımdayım,30yaşında bi kadın gibi yaşamıyorum,ev hanımlığı yapmıyorum.Yanlış anlaşılmasın küçümsediğimden değil,ama bu yaşta yaşanılması gereken herşeyi erteleyip,daha sonra bunalacaklarını düşünüyorum.Ben herşeyi yaşında olması gerektiği gibi yaşadım,zamanı geldiğinde de evleneceğim ... opuyorumnanaktan

1 ıs ımkanları cok kısıtlı ve sureklı okumak okumak okumak gerekıyor ve bu da daha uzun egıtım demek vfe daha gec evlılık
2 artık bayanlar da karıyer planları ıcınde.cogu bır erkegın boyundurugu altına gırmektense calısmak ve zamanı geldıgınde evlenmek ıstıyorlar o zaman da gelmıyor
3 bayanların beklentılerı artık daha fazla.eskıden annelerımız bır dıvana bır ceyıze evlendım derken sımdı bız ıyı bır ev ıyı bır maas vs seylerle ugrasıyoruz.
4bu zamanda hıcbır erkege guvenılmıyori.ınternet gelıstı mertlık bozuldu sanal orlak bıle aldatıyorlar eslerını ve de bu yuzden erkeklere guvensızlık had safhada.

aslında bide kısmet meselesi.. insanın kaderi neyse o olur...her insan kendi kaderini yaşar sonuçta...şimdiki gençler daha başka düşünüyolar..yani özgürlükleri dahada ön planda geliyo..onun için hemen sorumluluk almak istemiyolar...sonunda evlilik olcak muhakkak deyip hayatın tadını çıkartıyolar..genç yaşta evlenipte ezilip kahır çekmektense.. gezip eğlenmeyi tercih ediyolar...

bu yazılanların hiçbiri için benimki dogru degil çünkü meshep farklı diye benim ailem sevdiğim insanı istemiyor ne kadar yanlış düşünce oldugunu anlatamıyorum ve çok zor durumdayım :(

Back
X