Günümüzün gençleri neden evlenemiyorlar?...

1. Artık evlenmek ve ev geçindirmek eskiye nazaran daha zor olduğu için.
2. Çevrelerinde evlenip mutsuz olan birçok insanla karşılaştıkları için

3 (ve belki de en önemlisi) evlenmeden önce evlilikte yaşanacak birçok şeyi yaşayıp tükettikleri için zaten evlenmenin bir anlamı kalmıyor. Sen evlenince yaşanacak bir çok şeyi evlenmeden yaşarsan ne anlamı kalır ki o imzanın...

Eskiden ilişkiler bu kadar rahat yaşanmıyordu,
Flört etmek ayıptı ve bunu yapan gençler kınanıyordu.
O yüzden gençler 2 kere görüştükten sonra evlenmekten başka çareleri kalmıyordu.
Şimdi istemediğin kadar arkadaşlık siteleri,istemediğin kadar sevgili potansiyeli var
Birinden sıkıl ötekine koş tarzı yaşarken yozlaşıyorlar aslında ve evlilikten soğuyorlar
Manası kalmıyor evliliğin sadece çocuk doğurmaktan başka
Çünkü evlenmedende,evliyken yaşayabileceklerini paylaşabiliyorlar.

sanırım ben konuya bıraz farklı yaklasacagım.. :delphin: her ne kadarda evlenme yası erkek ve kadında artıgı da gercek olsa da baska bı gercek de var kı; bu orana bı okadar da es deger erken evlenmeler yada kucuk yasda evlenmelerde bı okadar da arttıgının kanaatındeyım... :sinifsinif: yanı evdekı huzursuz aıle ortamları annesı ve babası mutsuz evlılıklerı mutsuz gecen cıftlerın cocukları yada evde baskı goren sureklı kısıtlanan cocuklar da kız vaya erkek bulundukları ortamı terk etmek bı nevı o ortamdan uzakllasmak ıcın evlenebılıyorlar.. benneyaptımki

yada hala daha rovansta oldugunu dusundugum ask evlılıklerı.. :asigim: erkende olsa gec de olsa askın yası olmaz dıyıp asık oldugunu ıdda edıpde evlenenlerde yıne azınlık da degıl.. yerimseniben

son ıkı yılda bu ıkı sebebı de on gorup kucuk yaslarda evlenenler gordum kı :delphin: mutlu olunduktan tabııkı neden olmasın.. şakkıdı Rabbım kımsenın evının huzurunu duzenını bozmasın.. :Saruboceq: aıle esler arası huzursuzluk cok zor cunku..
:sinifsinif:

evliliğe sevgiye inanmayan ve maddiyatla birleştirerek kendine kalkan yapmış arkadaşlarım var çevremde,bazı konularda evet haklılar
benim gözüm kördü :bbo:
24 yaşımda evlendim ben Şeniz :nazar:
iki kere ölümü hissetmiş biri olarak;
hayat kısa.keşkelere yer bırakmadan dolu dolu yaşamak lazım diyorum ben artık,öyle yaşıyorum da kaydirigubbakcemile2 kaydirigubbakcemile4
yürekten seviyosan seviliyosan beklemenin anlamı yok bence :asigim:
iyi ki diyorum şuan,iyi ki kader karşıma çıkarmış tanımış ve evlenmişim opuyorumnanaktan
çok ama çoooook mutluyum :nazar:
ben şanslı azınlık mıyım nedir
:uhm:

Rabbim sevdiklerimizden bizleri ayırmasın

a.s.

Ne kadar doğru konuşmuşsunuz.İnsanlar belli istekler uğruna sürekli erteliyorlar hayatlarının en güzel hadisesini.Elbette kendini hazır hissetmek,belli bir olgunluğa erişmek ve ayaklarının üstünde durabilmek önemli.Ama tüm bunlar varken daha da fazlasına sahip olmak uğruna ertelemenin ne mantığı var ki..
Ben 18 yaşındayım.Evlilik için çok erken evet. 3 yıldır biriyle birlikteyim ve üniversitem biter bitmez evleneceğim Rabbim nasip ederse..Ömrümün en güzel günlerini doya doya,duya duya yaşamak istiyorum onunla.Allah'ın izniyle tabi opuyorumnanaktan

a.sAybkopuyorumnanaktan

a.sAroraopuyorumnanaktan

a.sbe_reNopuyorumnanaktan

a.sStrawberry35opuyorumnanaktan

a.skelebek088opuyorumnanaktan

a.sÇöpçüopuyorumnanaktan

a.sdamlasu22opuyorumnanaktan

a.slaz_kızıopuyorumnanaktan

a.sElfidaopuyorumnanaktan

a.sMavi_inciopuyorumnanaktan

a.s.Konuyla ilgilenip yorum yazdığınız için çok teşekkür ederimvereliniortak

alkisalkisalkis alkisalkisalkis alkisalkisalkis

ne kendime güveniyorum ne de evleneceğim insana
kısacası benim güvenim yok
evlendikten sonra ne olur ne biter hiçbir fikrim yok
ayrıca çevreden duyduğum göre erkekler evlendikten sonra değişiyolarmış...
e diyelim birini sevdim güvendim...o evlendikten sonra değişince ne anlamı kalıcak?
ayrıca beni ben olduğuım için sevip değer veren bi insan bulamadım daha
işte bunlar benim kafamı karıştırıyo...

çokta iyi ediyorlar,
bence evlilik % 80 hüsran yaşatıyor...
geri kalan % 20 de gelirmi bilinmez,evlenmeyin bekarlar hayat başkalarına feda edilemeyecek kadar kısa....

çokta iyi ediyorlar,
bence evlilik % 80 hüsran yaşatıyor...
geri kalan % 20 de gelirmi bilinmez,evlenmeyin bekarlar hayat başkalarına feda edilemeyecek kadar kısa....

Öylemi dersin ilaydam....

Kendi adima konusmak sarti ile, ben evlilik müessesine o kadar soguk bakmiyorum...

Mutlaka bende ah ah simdiki aklim olsaydi dedigim cokca olmustur fakat bunu sirf evlilik ile bagdastirmak yanlis olur diye düsünüyorum....evli olmasaydim belki simdi yasadigim problemleri yasamicaktim ama cok daha farkli sorunlar yasayacaktim...bilemembenneyaptımki

Evet simdiki gencler gercektende evlenmeye sicak bakmiyor ama bence bu sadece maddi ve manevi güvensizlikden veya hayatin zorlugundan degilde birazda kendilerinin sorumluluk eksikliginden ileri geliyor...

Hayat sadece simdi zor degilki...bundan 20 sene 30 sene evelde zordu...hatta dahada zordu...ama yinede hersey yasinda ve zamaninda yapilirdi ve evlilik kurumuna bir saygi vardi.

Cok iyi hatirliyorum ben 15-16 yasindayken hem okula gider, hem evini isini yapar hem kardeslerime bakar hemde rahmetli annemle temizlik islerine giderdim...bir defada banane ya kendin git kendin yap demezdim...cünkü biliyordumki annemin bana ihtiyaci var, kardeslerime ve aileme karsi bir sorumlulugum var...o yüzden evlendikten sonra bu konuda cok fazla zorluk cekmedim...:delphin:

Ama gel görki simdiki 19-20 yasindaki kizlarin cogunlugu bir cay demlemeyi bile bilmiyor!! Erkekler desen baba parasi ile altinda araba gezip tozmak derdinde....ehhh hali ile simdiki gencler cok daha akilli ve bilincli....amann niye evleneyim, baba evim rahat oh gel keyfim gel deyip mümkün oldugunca evlenmiyorlar.....nasil olsa ekmek elden su gölden.:kahve:

Ha evlenenlerde var tabi....onlarida cokca görüyor ve duyuyoruz....en ufacik bir tartismada dogru mahkemeye gidip bosaniyorlar....Yok ya ben evliligi böyle düsünmemistim ben bu sorumlulugu kaldiramiyorum diyorlar....tabiki kaldiramaz....pamuklarla sarili iken birden dikenlere atilmak zor olsa gerek....:delphin:

Yarinki genclerin Anneleri olarak burda birazda is bize düsüyor....Cocuklarimiza sorumluluk duygusunu ögretmemiz lazim...a.s

kendi adıma cevaplayayım;

1) daha okulum bitmedi. (master.dan sonra doktora planlıyorum)
2) maddi olarak imkanlarımı sağlayamadım
3) annem yukarıdaki 2 seçeneği bahane ederek istemıyor
4) sevdiceğimin okulu bitmedi. (master.dan sonra doktora planlıyor)
5) askerliği duruyor
6) iş bulma ve düzenli hayata geçebilme derdi

gzmnc,
merhaba... master dan sonra doktora planlıyorum demişsin, sevdiceğinin de aynı planı yaptığını söylemişsin.. bence eğer evlenmek istediğin insanın o olduğuna inanıyorsan yüksek lisansınızı doktoranızı hiç bahane etmeyin... birlikte çalışmak, tez yazmak daha eğlenceli oluyor.. tecrübe ile sabittir... biz evlendiğimizde eşim doktora tezini yazıyordu, bende yeni başlamıştım doktoraya.. ne anılar var, şimdi gülerek hatırladığımız... ayrıca eşim evliliğimizin 4. yılında gitti askere... gönüller bir olsun hepsi hallolur... umarım mesajımı yanlış anlayıp, kızmazsın bana.. herkesin kendine göre planı oluyor elbet.. ama ben mesajını görünce anılarım aklıma geldi, yazmak istedim.. umarım her şey gönlünce olur..

Şöyle anlatayım,
Eskiden kız çocuklarında okuma oranı bu kadar yüksek değildi..
Bu yüzden de liseden sonra kızlar evde durmaz, kendilerini bir kocanın kollarına atarlardı..
Çünkü lise mezunu 18 yaşındaki bi kız çocuğu;
ne insanları ölçüp tartabilecek kadar insan tanırdı,
ne de sağlıklı kararlar alabilecek, eş seçebilecek duruma gelirdi..
Şimdi öyle değil..
18 yaşında üniversiteye giriyorsunuz..
4 yıllık bir üniversiteyse ve hazırlık falan okunmuyorsa,
en iyi ihtimalle 22 yaşında mezun oluyorsunuz..
Üniversite okuyunca, değişik insanlar tanıyor,
değişik ortamlar görüyorsunuz..
Bir nevi hayat görüşünüz değişiyor..
E malum ülkede ekonomik kriz var..
Lisans mezunu pat diye iş bulamıyor..
Bir de yüksek lisans yapayım diyorsunuz,
Yaş geliyor 24e..
Bu süreçte doğru adamı bulan şanslı insanlardansanız,
evlenmeye karar veriyorsunuz..
O da pat diye olmuyor..
Karşıdaki de sizin yaşlarınızdaysa,
askerlik sorunu çıkıyor..
1 sene de askere gidiş dönüş..
Etti 25..
Bu süre zarfında eğer iş bulabildiyseniz ne mutlu..
Eş adayınız da askerden gelip bir işe girdi diyelim..
Aileler tanışıyor, tamam, onay veriliyor..
Nişan yapılıyor..
Düğün yapmak da öyle kolay değil..
Aileler destek veriyorsa ne mutlu..
Yok veremiyorsa, düğün parası gelinlik parası, takı parası..
1 sene de öyle çalışıyorsunuz..
Yeni mezunların aldığı maaş belli..
Bir boğaz anca doyuyor, kaldı ki kenara para koymaya çalışıyorsunuz..
Geldik 26 yaşına..
E evleneceğiz ama nerede yaşayacağız?
Ev tutmak parayla..
Bunun mobilyası var, halısı var, beyaz eşyası var..
Taksitle alır öderiz diye düşünüp hesap yapıyorsunuz..
2 yeni mezun maaşı bunları karşılamaya bile yetmiyor..
Kaldı ki bir de ev geçindirilecek..
Hadi 1 sene de ev içini döşemek için para biriktiriyorsunuz..
Etti 27..
Bunlar en iyi ihtimaller üstelik..
Şimdiki nesil sorumsuz demeden önce bir kez daha düşünün rica ediyorum..
Aman canım evlenince nasıl olsa olur..
Nikahta keramet vardır..
Allah rızkını verir..
Biz bi yola çıkalım da gerisi nasıl olsa gelir demeyen, bilinçli ve sorumluluk sahibi gençler var artık..
Hayat kolay değil malesef..
Biz de elbet isteriz ha deyince evlenelim yuva kuralım..
Ama devir çok değişti..
Ekmek aslanın ağzından midesine indi..
ınanın kolay değil.....

ışte toplumsal durumlar, eğitim, doğru insanların bulunması, denklikler, maddi koşullar, iş bulma, hayatını düzene sokma, içinde bulundugumuz zaman v.s gibi yüzlerce seyi gecersek, bence aslolan diğer bir gercek var ki, özellikle bayanlar için güvenmek..
Öyle kötü şeyler, okuyoruz, dinliyoruz ki çok insan evlilik fikrinden dahi korkar oldu diye düşünüyorum ben. Nereden bilebilirsiniz ki, anlayamazsınız, neler oluyor.. Düşünsenize evleniyorsunuz ve evlendiğiniz adam binbir çeşidi olan sapıklardan biri çıkıyor. Aldatmayan da kaç erkek vardır ki, mutlaka vardır ama çok azınlıktadır diye düşünüyorum ben ki herkes aldatılmayı kaldıramayabilir. Herseyden öte çok güvenseniz bile, evlilik çatısı altına girilmeden tam olarak karsınızdakini tanıyamazsınız. Ya da insanlar değişebilir. Risk almak gibi bir bakıma...Tabi tüm bunları aşıp pek çok insan evleniyor ama sonuçta bir de kaç çift mutludur acaba Türkiye'de diye düşünmeden edemiyorum açıkçası ben..ki bu şekilde düşünen insanlar da varlar..Nedenlerden biri de bu olabilir sanıyorum ki...Zor, çok zor, öncesi, içi ve sonrası, daha çok mutlu evlilik örnekleri duyarız umarım hepimiz çevremizde...

günümüzde erkek kıs demeden sadece unıversıteyı bıtırmekle kalmayıp mastırına bile devam edenler cogaldı.
ayrıca okumayanlardacalısmalrına rahmen berkar hayatı surmeye alısmıslar bellı bır yasa kadar evlenmeyınce o yastan sonrada evlenıp coluk cocuk sahıbı olmak zor gelıyor bır evı gecındırmek işlerine gelmıyor.
29 yaşını geçirdimi evlnemsi zor gelıyor bayan olsun erkek olsun.

kendi adıma cevaplayayım;

1) daha okulum bitmedi. (master.dan sonra doktora planlıyorum)
2) maddi olarak imkanlarımı sağlayamadım
3) annem yukarıdaki 2 seçeneği bahane ederek istemıyor
4) sevdiceğimin okulu bitmedi. (master.dan sonra doktora planlıyor)
5) askerliği duruyor
6) iş bulma ve düzenli hayata geçebilme derdi

:çok üzgünüm:

Son düzenleme:
neden evlenemiyorlar diye sormuşsunuz

evlenememelerinin sebebi kesinlikle maddiyattır.

evlenmiyorların cevabı da bence

hayatımızdaki herşeyin aşırı derecede pahalılaşması bizi eğitime nitelikli eleman olmaya itiyor. okuyoruz aslında para için fakat bi yandan da gerek kadınların gerekse erkeklerin evliliğie bakış açıları değişiyor. daha çok seçici davranıyor , özellikle kadınlar daha evcil daha kendi kılıfına göre erkek arıyor ,, bulamayınca da iş sevgilili kalmakla bitiyor ilerisi gelmiyor.

eskiden analarımız gibi erkenden evlenilirdi gerek görücü usulu gerekse severek
bu konuda kadının erkeği için düşündüğü; evde iş yapması bulaşık yıkaması çocuğa bakabilmesi gibi kendisine hayatı kolaylaştırma sağlayacak kriterleri yoktu. çünkü erkek ev işi yapmadı bulaşık yıkamazdı kadın işten gelse bile o onun göreviydi. erkek sadece bin de bir bozulan buzdolabına televizyonunun tamir işlerine bakardı.
şimdi kadın okudu gördü bu işleri artık kendisi de yapabilrdi elinin hamuruyla her işe el attı; başardı. bu sefer de erkekten kendi işlerinde de paylaşım istedi. :) ince eledi sık dokudu sonunda evde kaldı:))

böyle bir erkek zor bulunurdu.....

Son düzenleme:
Kriz teğet girdiği için evlenemiyor olabilirler.
İşsizlik almış başını giderken.
Hayat şartları gün geçtikçe ağırlaşırken.
Evlenmek biraz zor oluyor tabi ki :sinifsinif:

benim sevgilimin de askerlik ve iş bulması zamanımızı bir hayli alacak 27 anca evlenirimm:((

bir kac senenin degil, senelerin sorunu bu, issizlikle amddiyatla alakasi yok bence. isteyen az bir paraylada olsa evleniyor. dügün yerine nikah yapilir, salonda kina gecesi yerine evde olabilir. nisan aile arasinda olur. masraflarida az olur. isteyince olur yani

sorun gencler evlenemk istemyior. bekliyorlar. sonrada yas geciyor, armudun sapi, üzümün cöpüne dönüyor olay. daha iyisini bulur muyum sorusu??? halbuki evlilik güzel birsey. yüksek beklenti sadece evlilikte degil, hayatta insani yoran birsey. yüksek beklentilerle evlenip karsiligini da alamyinca bosanan ciftleri de göre göre millet iyice evlilikten sogudu. azicik asim, kaygisiz basim diyen yok artik.
Allah kimsenin yuvasinin huzurunu bozmasin.
iyi insanlari da iyilerle karsilastirsin ki mutlu ciftler artsin.
esyaya düskün, kizimiza onu al bunu al diyerek maddiyatla biryere varilacagini sananlar cocuklarin mutsuz olunca seviniyor mu acaba?

bir kac senenin degil, senelerin sorunu bu, issizlikle amddiyatla alakasi yok bence. isteyen az bir paraylada olsa evleniyor. dügün yerine nikah yapilir, salonda kina gecesi yerine evde olabilir. nisan aile arasinda olur. masraflarida az olur. isteyince olur yani

sorun gencler evlenemk istemyior. bekliyorlar. sonrada yas geciyor, armudun sapi, üzümün cöpüne dönüyor olay. daha iyisini bulur muyum sorusu??? halbuki evlilik güzel birsey. yüksek beklenti sadece evlilikte degil, hayatta insani yoran birsey. yüksek beklentilerle evlenip karsiligini da alamyinca bosanan ciftleri de göre göre millet iyice evlilikten sogudu. azicik asim, kaygisiz basim diyen yok artik.
Allah kimsenin yuvasinin huzurunu bozmasin.
iyi insanlari da iyilerle karsilastirsin ki mutlu ciftler artsin.
esyaya düskün, kizimiza onu al bunu al diyerek maddiyatla biryere varilacagini sananlar cocuklarin mutsuz olunca seviniyor mu acaba?

Az para da yoksa SadeceMeyra?
Üniversite harçlarından haberiniz var mı? Ya ev kiralarından? Doğal gaz, elektrik, su... 23 yaşındayım hala babamdan gelen paraya muhtacım.. Üstelik devlet bana kredi veriyor ve harcımın bir kısmını ödüyor.. Buna rağmen kenarda köşede 5 kuruş param yok.. Nasıl evleneyim ben şimdi?
Şahsınıza ithafen söylemiyorum bunu ama genel olarak yeni nesile bir çamur atma durumu mevcut.. Sorumsuz, evlilikten kaçan, kolaycı gibi görülüyoruz.. Kazın ayağı hiç öyle değil aslında.. Sorumsuz biri olsaydım liseden sonra sınava bile girmez kendime o kadar eziyet etmez ilk bulduğum adamla evlenirdim.. Erkek değil mi nasıl olsa bana bakmak zorunda diye düşünür, bir de çocuk yapar evliliğimi garantiler yan gelip yatardım.. Ama ben bunu değil, kendi ayaklarım üzerinde durmayı seçtim.. Hayatın müşterek olduğunu ve kadın erkek eşitliğini savundum her zaman..
Sadece nikah yaparak evlensinler demişsiniz.. Evlenmiş olmak için evlenilmez.. 1 hafta belki 1 ay aşktan gözümüz bir şey görmez belki.. Ama 2. günden karnımız acıkır, 2. ay canımız sıkılır televizyon izlemek isteriz.. Aile desteği olmadan bir yeni mezun maaşıyla ev döşemek kolay mı? O buzdolabının içini her gün doldurmak kolay mı? Kaldı ki bir çocuk dünyaya getireceğiz.. Hiç kimse kusura bakmasın, ben o çocuğun geleceğini garanti altına almadan dünyaya getirmem.. Allah nasıl olsa rızkını verir diye yola çıkmam.. Çıkamam...

Bunun adı asla sorumsuzluk olamaz.. Ancak bilinçlenmek olabilir.

Back
X