çokta iyi ediyorlar,
bence evlilik % 80 hüsran yaşatıyor...
geri kalan % 20 de gelirmi bilinmez,evlenmeyin bekarlar hayat başkalarına feda edilemeyecek kadar kısa....
Öylemi dersin ilaydam....
Kendi adima konusmak sarti ile, ben evlilik müessesine o kadar soguk bakmiyorum...
Mutlaka bende ah ah simdiki aklim olsaydi dedigim cokca olmustur fakat bunu sirf evlilik ile bagdastirmak yanlis olur diye düsünüyorum....evli olmasaydim belki simdi yasadigim problemleri yasamicaktim ama cok daha farkli sorunlar yasayacaktim...bilemembenneyaptımki
Evet simdiki gencler gercektende evlenmeye sicak bakmiyor ama bence bu sadece maddi ve manevi güvensizlikden veya hayatin zorlugundan degilde birazda kendilerinin sorumluluk eksikliginden ileri geliyor...
Hayat sadece simdi zor degilki...bundan 20 sene 30 sene evelde zordu...hatta dahada zordu...ama yinede hersey yasinda ve zamaninda yapilirdi ve evlilik kurumuna bir saygi vardi.
Cok iyi hatirliyorum ben 15-16 yasindayken hem okula gider, hem evini isini yapar hem kardeslerime bakar hemde rahmetli annemle temizlik islerine giderdim...bir defada banane ya kendin git kendin yap demezdim...cünkü biliyordumki annemin bana ihtiyaci var, kardeslerime ve aileme karsi bir sorumlulugum var...o yüzden evlendikten sonra bu konuda cok fazla zorluk cekmedim...
Ama gel görki simdiki 19-20 yasindaki kizlarin cogunlugu bir cay demlemeyi bile bilmiyor!! Erkekler desen baba parasi ile altinda araba gezip tozmak derdinde....ehhh hali ile simdiki gencler cok daha akilli ve bilincli....amann niye evleneyim, baba evim rahat oh gel keyfim gel deyip mümkün oldugunca evlenmiyorlar.....nasil olsa ekmek elden su gölden.
Ha evlenenlerde var tabi....onlarida cokca görüyor ve duyuyoruz....en ufacik bir tartismada dogru mahkemeye gidip bosaniyorlar....Yok ya ben evliligi böyle düsünmemistim ben bu sorumlulugu kaldiramiyorum diyorlar....tabiki kaldiramaz....pamuklarla sarili iken birden dikenlere atilmak zor olsa gerek....
Yarinki genclerin Anneleri olarak burda birazda is bize düsüyor....Cocuklarimiza sorumluluk duygusunu ögretmemiz lazim...a.s