Günümüz bebekleri neden bu kadar zorrrrrrr ?

Tamam iste kimse detayını vermiyor, bir bakisimla.mum ederdim sizi diyen o ust nesil, bir bakisiyla mum olmayan cocuga 2 tane cakmanin gayet normal oldugunu düşünüyor. Bu beklentiye de giriyor üstelik.

Oldukca hareketli bir kizim var ve o kadar cok duydum ki eline 1 tane vurdan bidaha dokunmaz agzina biber sursen bi daha etmez kapat karanlik odaya bak bi daha sesi cikiyomulari. Komsudur o dur bu dur cok olagan onlar icin.

Ne kadar garip yorumlar var. Eskiden çocukla ilgilenilmezmis ki kendi kendine ağlayıp susarmis. Öğrenilmiş çaresizlik. O zaman siz de bebeğinizi aglatin kucağa almayın bir süre sonra ağlaya ağlaya annesinin gelmiceni bilir. Hele 5 6 çocuk yapanlar direk büyük çocuklara emanert ederdi bebeklerini. Çamaşır bulaşık makinesi yok, evin erkeği yardım etsin tabiki yok, bütün işi kadın yapar çocukla nasıl uğraşacak ki? Yani eskiler de çocuğu kenara koyup TV kumandası ile Zap yapmiyodu. Onların işleri daha zordu. Çocuğa bakmaktan şikayet eden de çocuk yapmasin. Bu arada çocuğun her istediğini yapmak da çözüm değil sonra tatminsiz oluyolar ve şımarık büyüyorlar örnek benim büyük oglum. Malesef modern olucam diye sinir koyamadim şuan bağırıp agliyo istediği olmayınca, kreşe verdim ve daha disiplinli olmaya çalışıyorum. Şiddete kesinlikle karşıyım ama belli kurallar ve otorite olmalı. He bunu 2 yaşından sonra filan diyorum tabiki 6 aylık bebek aglatilmaz. Kucağa almaktan çok yorulursaniz alternatif üretin mesela oyun halılarını çok seviyorlar. Ses çıkaran objeler bulun saatlerce oynardı benim oğlum pet şişenin içine doldurulmuş mercimekle.

Allah sağlıklıca büyütmeyi nasip etsin miniğiniziHaklısınız bu konularda. Ama sizde şimdi deneyim var, ondan böyle rahat yazıyorsunuz

Annenizin zamanında normaldi tabi böyle şeyler. Ay evet düşüncesi korkunç. Ama 6 aylık bebenin elinde oyuncak oldum

Korku filminden bi sahne gibi olmuş

İnanın hepsinden var evde. Diyorum ya ebebekte bu kadar çeşit yok şimdilik yürüteç aldım. Onu biraz sevdi gibi. Hala yakama yapışık , aslında derdi kucağımda evi gezmek. Yani sürekli ona bir odayı anlatıyorum. Tur rehberi gibiyim
Evet diğer konudan aşırı korkuyorum. Her şeyi almamak ve her istediğini yapma konusu. Şımarık çocuktan nefret ederim , ama benimkinin gidişatta öyle şuan.

13 aylikdan sesleniyorum
Yeni yeni anneme veya esimz birakim 3 saat yok olabiliyorum bebemin dunyasindan
Hala emerek uyuyor.
Yurudugu icin hep kontrol altinda olmali
Neyse cokda isyan etmicem

13 aylikdan sesleniyorum
Yeni yeni anneme veya esimz birakim 3 saat yok olabiliyorum bebemin dunyasindan
Hala emerek uyuyor.
Yurudugu icin hep kontrol altinda olmali
Neyse cokda isyan etmicem
Bence siz hiç konuşmadan , kaşıyın bir tarafınızı. 2 yaşında wc anası ile girenler var

Herkesin böyle bir konuya ihtiyacı varmış. Ohh beaa içime su serpildi. Şimdi bebem uyudu ve ben la casa de papel izlicemm
Valla ağlamak istiyorum İnan ki
20 aylık bebem 3 köpek dişini aynı anda patlatıyor şuan pazar gece ateşlendi . Sürekli mız mız durmadan ama insan 30 saniye durmaz mı gerçekten durmuyor . Bugün bulgur pilavını zor yaptım inanabilir misin
Normal zamanlarımızda da annemle artık konuşamıyorum telefon anında elimden gidiyor yada ağlıyor
Birkaç hafta önce eşim saçlarının kenarı uzamış traş edelim biraz dedi bebe istemedi eşim biraz zorlayınca adama 3 gün küstü bildiğin küstü ya suratına bakmadı adam işe giderken peşine baba diye ağlayan çocuk adam gidince alkış yapar oldu filan . 2 gün önce düzgün yememişti bende yoğurdunu yemesi için zorlarım biraz kızdım ve bana küstü 2 gün hemde suratıma bakmadı sadece emdi o kadar benimle ilişkisi o oldu . Aldığımız kıyafetleri beğenmez eşimin eline şort tişört verdim şortu sevmemiş fıtlatmış adama . Aldığımız terliği beğenmedi giymiyor ayağına geçirmedi bile onu da attı . Dolabı açıyoruz askıdan kıyafet gösteriyoruz kendi seçiyor ne istiyorsa . Mağazaya gittik ayakkabı alacağız oğlum hadi seçelim bakalım asla denetmedi orada insanlar şaşırdılar . Orkidin neremize kullanıldığını biliyor yaaaa Bazen gece bana yapışıyor yemin ediyorum cişimi tutmaktan böbreklerim ağrıyor artık sık sık nereye kadar ? Gündüz wc ye gitsem koşarak geliyor Yanlız yapamaz oldum artık .

Bu gunleri unutacaksınız. Nasil ki yeni dogdugu gunleri unuttunuz onun gibi. En sevimli donemleri. Desteksiz buyutmek zorluyo ama ben de 2 yil tek baktim.
Not: eskiler cok cocuk dogurmus ama konu komsu akraba vs evler kalabalik. Veya buyuk ablaya kucuk bebeyi vermisler o arada yemek ev işi. Yani o nesil hep destekli buyutmusler.

küsme olayı iyiymiş onun dışında acaba beni neler bekliyor diye düşündüm.

Valla yeni doğan halleri dün gibi gözümde. Hiç unutamıyorum ben :d

küsme olayı iyiymiş onun dışında acaba beni neler bekliyor diye düşündüm.
Bugün kütüphanesinde ne kadar kitap varsa 100 kere okuttu artık midem bulandı yaa boğazım şişti . Birde mesela birşey soruyor o an artık o kadar bıkmış oluyorum ki ismi aklıma gelmiyor düşünürken 100 kere hıh hıh sürekli böyle cvp ver diye bekliyor . Masa tepelerinde sandalyelerde .

Dogrumu yazdiniz 20 aylik demi

Ay sacmalama sandriyon kusme, ped nere kullanir 20 aylik, aylik 20, 20... Yok daha neler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…