Günümüz bebekleri neden bu kadar zorrrrrrr ?

Uyku eğitimi vermeye çalışacağım. Aslında bir kaç kez denedim ama bildiğiniz boğulmuş gibi ağlıyor. Çığlık atarak. Sanırım ona biraz dayanmam lazım.
Benimki hep acındırarak ağlıyor. Daha 40 günlükken bile gözünden yaş akardı.
tam oyuncu olacak çocuk 😂

Dayanacaksin. 5-10-20-25 dakika kuralina göre yapabilirsin. Yada biraz kendinize uygun bir yöntem ile uyku egitimi verebilirsin. Aksam rutini yap (banyo, kitap, pijama..) ve uyku saatini saat aksam 7-8 arasina çek. Hem sen rahatlarsin, hem cocuk. Cünkü o saatlerde uyku hormonlari salgilaniyor.

Cocuk yatmadigindada daha aktif oluyor. Cocuklar uykusuz oldugunda bizim gibi mayasmiyorlar. Tam tersi, manyak gibi aktif oluyor ama aslinda çok uykulari var. O uyku saatini kaçirirsan o kadar yoruluyorlar ki, nasil uykuya dalacaklarini bilmiyorlar. Ondan birçok anne baba "aa görmüyonmu cocugun hiç uykusu yook" diyor da ama o cocuk aslinda uykuya hasret.

Bende çocuk yapma kararımı 2022 yaza ertelemistim içimden gelmiyordu, şimdi bunlari okuyunca bir sonraki yaza daha erteledim

:KK70: 2023 de ne vazgecirecek bakalım beni, belki sen.
Valla ben şuan hamileliğimin tetiklediği depresyonla alakalı konu mu açsam diye düşünürken mesajını okudum. En iyisi konuyu açmaktan vazgeçmek senin için de iyi olur.
Güzel buralar güzel girince ısınıyor :D :D

Valla ben şuan hamileliğimin tetiklediği depresyonla alakalı konu mu açsam diye düşünürken mesajını okudum. En iyisi konuyu açmaktan vazgeçmek senin için de iyi olur.
Güzel buralar güzel girince ısınıyor :KK70: :KK70:
Aç aç
Kk da yeni konulara ihtiyacımız var

Ay ne güzel eziyetsiz bebek . Okuyup uflediniz mi nasıl böyle oldu bir bebek

valla standart sayıda dualar okudum tabi aman aman okumadım
sağsağlim doğsun diye o kadar endişeiydim ki emer mi emmez mi gibi şeylere çok adapte olamadım

Güzel buralar güzel girince ısınıyor :KK70: :KK70:
kız girme depresyona bee
oyy ne mıncırmalık yanak olacak onu düşün.

Ay evet çok şükür her anımın şükür sebebi o ayrı :dua::dua::dua::dua:Allah isteyen herkeslere versin :dua::dua::dua:
Ben aslında 1 yaşında emzirmeyi bırakmayı planlıyordum (hayaller-hayatlar), öyle aman aman da sütüm yok yani neyimi emiyor bu kadar anlamış değilim :KK57: Bu meme sevdası yeni başladı bu bir dönem mi onu bilmiyorum yani emmeyi severdi ama şimdi gerçekten afedersin ..okunu çıkarttı, yemek arasında falan emmek istiyor 2 fırt çekmezse yemeği yemiyor falan :işsiz: Gece uykusu da biraz zor geçiyor 9 gibi yatırıyorum 10 olmadan odadan çıkamıyorum ama uyuyor en kötü 3 e kadar falan uyuyor.. Sonra yanıma alıyorum bi o meme bi bu meme sabahı ediyor.. adamı da attık yataktan nasıl olacak bilmiyorum :işsiz: Bu ayın sonuna doğru izin kullanıp odasına geçirme çalışması yapıcam 1 hafta, bakalım neler olacak :anne::anne:
1 yasina pek birsey kalmamis zaten.. genelde uykulari iyi olmadigi icin odasini gec ayiriyordum ben.. 2-2,5 gibi ayirdim cunku kardesi olacakti alismasi gerekiyordu.. o zamana kadarda odadan odaya kosturmak istemiyordum.. o yuzden ayirmadin belkide.. gece emen cocuklada ayri oda zor simdi dogruya dogru.. ama emzirmeyi birakirsan ve odasini ayirirsan belki daha iyi olur. Kisaca uyuyan cocuk mutluluktur

1 yasina pek birsey kalmamis zaten.. genelde uykulari iyi olmadigi icin odasini gec ayiriyordum ben.. 2-2,5 gibi ayirdim cunku kardesi olacakti alismasi gerekiyordu.. o zamana kadarda odadan odaya kosturmak istemiyordum.. o yuzden ayirmadin belkide.. gece emen cocuklada ayri oda zor simdi dogruya dogru.. ama emzirmeyi birakirsan ve odasini ayirirsan belki daha iyi olur. Kisaca uyuyan cocuk mutluluktur
İşte pek bişey kalmadı ve bu arkadaş hiç memeyi bırakabilecek gibi durmuyor :D Yakında evde memelerim açık gezecem gibi geliyor :D Odayı ayırmak benim de hiç işime gelmiyor aslında ama eşime üzülüyorum koltuk tepelerinde yatıyor diye, çünkü böyle ben uyuyorum yani baya gecelerim kötü geçmiyor uyku açısından, açıyorum memeleri, eleman kafasına göre takılıyor hiç farkında değilim nasıl sabah oluyor :D Ben yanından kalkmadığım sürece de bi şekilde uyansa da geri uyuyor.. Sabah ben ne zaman kalkarsam o zaman kalkıyor o açıdan çok rahatım :KK53:

Daha 6 aylık mi?Üzgünüm ama bu daha iyi günleriniz.Benimki 2 buçuk yaşında ve ben artık bıkmış durumdayım.Sabrimin sonlarına gelmiş durumdayim.Bir çocuk asla susmaz mi?5 dk da olsa kendi kendine oyuncaklarıyla bebekleriyle oynamaz mi?5 dk da olsa rahat bir nefes alamaz mısınız?
çok kötü bi mesaj yazmışsınız.. her çocuk aynı değil... resmen kendi yaşadığınızı başka anneler de yaşasın istiyorsunuz.

İşte pek bişey kalmadı ve bu arkadaş hiç memeyi bırakabilecek gibi durmuyor :KK70: Yakında evde memelerim açık gezecem gibi geliyor :KK70: Odayı ayırmak benim de hiç işime gelmiyor aslında ama eşime üzülüyorum koltuk tepelerinde yatıyor diye, çünkü böyle ben uyuyorum yani baya gecelerim kötü geçmiyor uyku açısından, açıyorum memeleri, eleman kafasına göre takılıyor hiç farkında değilim nasıl sabah oluyor :KK70: Ben yanından kalkmadığım sürece de bi şekilde uyansa da geri uyuyor.. Sabah ben ne zaman kalkarsam o zaman kalkıyor o açıdan çok rahatım :KK53:
Aman tahtaya vur kulagi duymasin😐😂 zoru gecmis canim insallah.. tek zorlugu uykusu duzene girince hersey yoluna gorecek sende esinle tekrar eskisi gibi olacak cogu sey

Back