• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günlük yemek ne yapiyorsunuz

="Liona Esposito, post: 53301237, member: 775328"]Yemek listenizi paylasir misiniz? Ben de her zaman ne yapsam diye düşünüyorum çünkü...

Buharlı pişirici nasil bi sey kaca aldiniz?
Elektriğe takıyorsun. En altına su koyuyorsun üstüne levha ve kapağı. Bunlardan 3 tane var. Kaç yemek yapacaksan o kadarını kullanıyorsun. Yemekler buharda pişiyor sulu yemek gibi olmuyor yani. Pilav da pişiriyor. Homend marka. 230a almıştım 1 sene önce.

Bugun balik buğlama (firinda)
Mercimek çorbası
Pilâv
Salata vardi.
Birde uzumlu kek yaptım.

Normalde de neler pisiriyorum?

Kıymalı salçalı makarna
Kurufasulye
Kıymalı patates yemegi.
Patlıcan oturtma.
Sebzeli köfte.
Sulu kofte
Orman kebabı
Karniyarik.
Yayla çorbası
Mercimek çorbası
Et sote.
Tavuk sote.
Biber dolması
Kurupatlican dolmasi
Lahana sarma
Yesilmercimek (eristeli)
Sebzeli Bulgur pilavi

Bunları pisiriyorum.

Esim yemek seçiyor kendime extra sebze yemekleride yapiyorum.

Kapuska
Brokoli
Ispanak
Kereviz
Pırasa

Bunlarida kendime yapıyorum.
Aynen bizimkide bu yukarida yazdiklarina bayilir. Sebzeye düşman !! Bense sebze hastasi. :((

Aynen valla canim domates yemez, patlıcan yemez peynir yemez,kızartma yemez, yumurta yemez, karışık yemek yemez mesela türlü gibi. Ne yapayım ben şimdi
Seninki daha betermis. Benimki nohut yesil mercimek patlican yemekleri sebze yemeklerinin hicbirseyini yemezzz !!!

Makarna çorba en pratiği

Birde ben eğer yemek yapamadiysam patatesleri kalın elma dilimi olarak dpgruyorum yağda soğanı kavurduktan sonra salça ekliyorum üzerine patates leri koyup çay bardağı ile şu koyuyorum suyunu çekene kadar kısık ateşte pisiyor patates yemeğinin susuz hali
Bizim ev halkı bayılıyor buna

Çok kolay ve kısa sürede pişiyor

Ama vaktim varsa en az 3 çeşit yapıyorum

Problemliyse eşiniz cook düşünüyorsunuz her gün NE YAPSAM Diye. Sinir geliyor artik biktim hakkaten..
Aynen.. Birkac mesaja baktim da. Kabak, makarna, hazır döner, kiymayk soganla kavuran.. Keske ben de bunlari yaptigimda yiyen bir kocam olsa :( tek cesit yemekle bile idare etmiyor. Illa guzel bir yemek olacak. Calismasam her gun muazzam sofra isteyecek ama calisiyorum diye sagolsun anlayis gosteriyor.!

Kızlar su mesajları okudum da eşinizin yemek seçmesine neden izin veriyorsunuz onu anlamadım açıkçası ?
Eşim bamya yemedi ben çok severdim 1 hafta bamya yaptım baska yemek yapmadım bir de ev hanimiyim bunu belirteyim de
En sonunda yedi sonra kendi istedi daha sonra semizotunu yaptım o şekilde bugün köfte vardır pırasa yemek istemedi pilavla köfte de yok o zaman dedim gözümü azcik portlettim az da olsa yedi bu özgüveni vermeyin kızlar daha sonra çocuklar da babadan ne görürse onu yapıyor haşlanmış yumurta sevmez her gün her çeşit sahanda yumurta yapar paşam kahvaltı da hazırlar en sonunda ben payların bugün haşlama günü diye bunu evlatlarinizi düşünerek yapın genelde babanın annenin yetmediğini evlat da yemiyor evde ne varsa o yenir bu kdr seçici olmasına izin vermeyin begenmiyorsa kalksın yapsın

Aynen.. Birkac mesaja baktim da. Kabak, makarna, hazır döner, kiymayk soganla kavuran.. Keske ben de bunlari yaptigimda yiyen bir kocam olsa :KK43: tek cesit yemekle bile idare etmiyor. Illa guzel bir yemek olacak. Calismasam her gun muazzam sofra isteyecek ama calisiyorum diye sagolsun anlayis gosteriyor.!
:KK43:(( seninki de etcil mi ?

Yemek pişirmeyi sevmem. Genelde pratik şeyler hazırlarim. Bugün çorba ve patates salatası vardı..Baklagilleri çok severim. nohut, kuru fasulye sık sık yaparım. Kabak ve biber dolması gibi bazı sebze yemekleri yaparim ayrıca.

Dun Etli lahana dolması yapmıştım birde mercimek çorbası . Bilerek fazla yaptım dolmayi çünkü pazar günleri yemek yapmaktan nefret ederim . Bugün dışarda yedik hafiften acikirsak dolma atistirirz yine :D
Benim icin bütün yemekler pratik çünkü fazla fazla yaparım sarmayi biber dolmasını bulgur koftesini kapya biber leri hazır doğrarım buzluga atarım. Patlıcanları haşlayıp atarım. Kışın barbunya beyaz fasulye nohut vs haşlayıp atarım çokta pratik olur yemek yapacağım zaMan.

Çökertme kebabı var bugünlük yarın da kuru fasülye düşünüyorum :)

Back
X