• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günlük yemek ne yapiyorsunuz

Bugun pazar evde elektrikli ızgara var ve biz balık yapacağız. Pazartesi etli biber dolmasi olacak yada tavuk sote Sali karnabahar yemegi carsamba kapuska persembe tazefasulye cuma barbunya bu boyle uzaaaaar gider

Lahmacun. İçini hazırladım hemen gönderdim eşimle fırına o hazır ;)
Birde çorba yeşillik tamam gayet kolay :))

Ne yemek yapacagini dusunmek yemek yapmaktan cok daha zor. Bugun domatesli biberli bulgur pilavi yaptim. Yaninda tursu var ve turp dograyip limonladim. Esim iki hafta aksam bir hafta gunduz calisiyor. Aksam calistigi zamanlarda aksam yemegine tek oluyorum ve cogu zaman kendime bir sey pişirmiyorum :(

bugün bizim de balık günümüz :kk77:
benim rutinim şöyle haftada 1 (bazen 2) balık, 1 gün tavuk, 1 gün kırmızı et, 2 gün bakliyat, 2 gün sebze yemeği yapıyorum.

Az az fasulye nohut barbunya haşlayıp yada ıslatıp koyuyorum buzluğa. Pratik oluyor . Yanına pilav turşu ..şimdi pişi yor . Yarın a da yeriz hafta içi de 1 gün tavuk 2 gün de sebze yemeği 1 gün de balık ..

Ben dolaba eti ve kıymayı kavurup atıyorum. Köfte yapıp koyuyorum. Esim çoğu erkek gibi etsiz yemek sevmez ama her gün önüne eti kavur koy hayır demez. Bu benim işimi kolaylaştırıyor. Akşam yorgunsam soğanlı domatesli kavurma ya da menemen çok pratik oluyor. Fırına patates atıp ya da makarna yapıp yanına köfte yapıyorum. Haftada bir iki gün çorba yapıyorum bir yaptığım 2 gün gidiyor zaten. Bunların yanına salata turşu turp köz patlıcan yoğurt vs koyunca tamam oluyor işte. Onun dışında patlıcan kabak patates fasulye nohut birkaç günde yaptığım yemekler. Haftada 2 falan da balık yapıyoruz onu eşim yapıo ben rahat ediyorum Yorucu yemekler belki haftasonu falan yapıyorum. Karnıyarık pilav çorba yapicam şimdi benim için zahmetli bir yemek ama canım çekmese yapmazdim

Ben eşit olarak bölmeye özen gösteriyorum Mutlaka 2 çeşit oluyor en az bazen 3 . Örnek vereyim çorba kuru fasulye pilav veya tavuk makarna çorba salata tatlı .kesin salatamız ve tatlımız oluyor. Birgün et birgün tavuk birgün balık birgün bakliyat birgün sebze birgün hamur işi birgün öyle kahvaltılık . Eşit şekilde herşeyden vitamin almaya çalışıyoruz elimden geldiğince tabi:dondurma:

Sebze ,et, tavuk, balikli menülerim var .Sebze agirlikli geneli .Haftasonu yemekleri kavanozlara koyuyorum yada buzluga atıyorum.Mesela dun pizza ve mercimek corba vardi pizza pismis olarak buzluga çorba da kavanoz da dolaba kalkt.Hafta ici onlari cilaririm bigun.Aksam manti açtım biki tabaklik buzluga attim onu da .hafta ici bir ogun de o .Bugun yesil fasulye pilav var .İkisini de fazla yapıyorum yarin da yenir.Hafta icine birgun de lahmacun düşünüyorum .Cuma da esim yapar genelde .Haftayi boylece kapatiyoruz. Her hafta bu sekilde programını butcemize göre yapıyorum.Ne ben geriliyorum ne de telas oluyor .

kıymalı karışık dolma- kırmızı mercimek çorbası. yarına ne yapsam diye düşünüyorum bende

Ay bende bugun dusunuyorum ama buldum meyhane pilavi salata ayran ve patlican sogutme var menumde

Karnabahar pişiyor. Soğan, havuç, bezelye, domates, biraz salça ve karnabahar koydum. En sevdiğim yemektir kendileri. Hem de mevsim sebzesi

="lalala01, post: 53299868, member: 819173"]Ya biz de oyle 3-4 gun disardan yiyoruz ama cocugum icin hergun ev yemegi yapiorum ben ev yemegini pek sevmiyorum ama bu sefer de aylik ciddi bi para kaciyor dusaridan yiyince
evet gerçekten öyle. Hem çocuğunuza yemek yaparken sizinki de sıradan çıkar çok vakit kaybetmezsiniz. Dışardan yemenin mantığı da biraz mutfağa girmemek:)) Bir de ben iki ay önce köye atandım. Süt, taze cevix, çeri, biber, köy tavuğu vs almaya başladım ordan. O kadar fark var ki. Kim bilir dışarda neler yiyoruz diye düşünmeye başladım.

Dün ayran çorbası
Patlıcan oturtma
Makarna yapmıştım
Bugün balık salata yaptım yedik
ALLAHIM olmayanlarada versin

Back
X