• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günlük yemek ne yapiyorsunuz

Tasimama yardim eder sadece. Yapimda yardim etmez. Ona sorsan yapamam der ama ben yokken arkadaslarina cok guzel ziyafetler duzenler. Hamileligimin ilk zamanlari cok zor gecti. Birkac kez sen tarif et ben yapayim dedi. Girdi mutfaga tavuk sote yapti. Kolaymis vs dedi ama diger gunler ben yapmazsam o da yapmadi ve ac kaldi. Ben asiri mide bulantisi yasadigim icin istahsizliktan 2 kilo verdim, o 6 kilo :KK70:
Benimki daha bicak tutmayi bilmiyo. Sy valla sinir geliyo konuştukça en iyisi yazma bacimm :@@

Genelde oğlan cocuklari ailede nasıl bir yeme kültürü varsa o evde nasl yemekler pişiyorsa onlari çok alior. Eee bi de pohpohlanmasi var tabi beylerimizinnnn. "Ayyyyy oğlum onu yemez dur ben ona kavurma yapayim vs
. " dendiği zaman olan hayatının diğer kalanini geçirecek olan "zavalli"kadina oluyor. Sonra da karşısına geçip "anamin yemekleri gibi yemek yapmıyor "olur
Ulan senin anan 3 5 yemek bilio onla büyümüş. Anamin yemekleri gibi diyo.ben sebzesi ayri mezesii ayri eti ayri yok ana yemektir ara sicaktir vs tatlisi tuzlusu yaparim bilirim. Yoook onun agzina göre yapmayinca problem olur. Ama artik saldim vallaaa. Yemek yapmiorm hatta bazen. Dışardan söyle deyiveriyorum. !!

Hayir yani bir de 0 yardim. Beceremezse. Anasi babasından görmemiş ki nolacak. Babasi ağa gibi köşesinde oturur. Aksama sunu yap bunu yap. Mutfaga gelir. Bak şundan bol koy vs diye karisir kaynana gibi sonra gider köşesine oturur yemeğini yer. Sonra da cayi koy der. Sanki lokanfa da... Böyle ailede büyürse çocuk nolur. Boyle adamlar türer. Ana da "sen git iceri biz hazirlar getiririz" derse e sonuc normL

Hayir yani bir de 0 yardim. Beceremezse. Anasi babasından görmemiş ki nolacak. Babasi ağa gibi köşesinde oturur. Aksama sunu yap bunu yap. Mutfaga gelir. Bak şundan bol koy vs diye karisir kaynana gibi sonra gider köşesine oturur yemeğini yer. Sonra da cayi koy der. Sanki lokanfa da... Böyle ailede büyürse çocuk nolur. Boyle adamlar türer. Ana da "sen git iceri biz hazirlar getiririz" derse e sonuc normL
Cok dertli gordum seni canim :) takma bu kadar. Maalesef benim babam ve kardesim de oyle. Esim de.. Bir de benimkinin bir taktigi vardir. Bak beceremiyorum dercesine döke saça kıra döke yapar. Tovbe edersin yemek yaptirmaya ya da yardim ettirmeye :) yalniz sikayet ettigin zihniyette bir esin var ve eger oglun varsa ya da olursa onun da bu sekilde yetisme riski var mazAllah..

Cok dertli gordum seni canim :) takma bu kadar. Maalesef benim babam ve kardesim de oyle. Esim de.. Bir de benimkinin bir taktigi vardir. Bak beceremiyorum dercesine döke saça kıra döke yapar. Tovbe edersin yemek yaptirmaya ya da yardim ettirmeye :) yalniz sikayet ettigin zihniyette bir esin var ve eger oglun varsa ya da olursa onun da bu sekilde yetisme riski var mazAllah..
Kizçem var şükür =))

Her eş seninki gibi degil canim. Ben senin yaptigin gibi istemedigi yemegi dayatsam cok problem yasariz. Inatlasir iyice. Sevmedigimi bile bile yapiyorsun diye sorun cikarir. Yani o bamya o aksam bana da ona da zehir olur..

Sorun çıkardığı da oluyor mesela yeşil mercimegi çok severdi zehirlendi yaklaşık 6 aydır yemiyordu dedim yeter senin yüzünden ben yemiyorum bir gün benden et istedi he dedim tamam sadece yaptım yeşil mercimeği dedim vitamini eş değer ister ye ister yeme başka yemek var mı dedi yok dedim yanımda zeytin peynir yedi sonra baktı suratına bakmıyorum bana da koy dedi az da olsa yedi bence istediği kdr sorun çıkarsın yada sürat azsin tepki vermemek

Mesela ben et yapmayı becremem istediği gibi bana dedi bir gün et kavurma et kavurma diye dedim bak yapamıyorum ona göre ya sen herşeyi yapıyorsun onu da bilerek yapmıyorsun sen bilirsin yapacağım et kavurmayı yiyecek mısın evet dedi ama gerçekten beceremiyorum ya kupkuru oldu yanında pilav yaptım sonra artık benden et kavurma istemez pilavı çok güzel yapıyorsun derim ohh pilav da üzerinden kalktı zaten kahvaltı olayı yarı yarıya ki KV o kdr çok alıştırmis ki bu huyları geçene kdr gobegim catladi ama bir senede şükür

İlk evlendigimizde çoraplarını yere atmıştı o zamandan başladım ben kalk al demeye

Kavga gürültü kendinizi ezdirmeyin

Sorun çıkardığı da oluyor mesela yeşil mercimegi çok severdi zehirlendi yaklaşık 6 aydır yemiyordu dedim yeter senin yüzünden ben yemiyorum bir gün benden et istedi he dedim tamam sadece yaptım yeşil mercimeği dedim vitamini eş değer ister ye ister yeme başka yemek var mı dedi yok dedim yanımda zeytin peynir yedi sonra baktı suratına bakmıyorum bana da koy dedi az da olsa yedi bence istediği kdr sorun çıkarsın yada sürat azsin tepki vermemek

Mesela ben et yapmayı becremem istediği gibi bana dedi bir gün et kavurma et kavurma diye dedim bak yapamıyorum ona göre ya sen herşeyi yapıyorsun onu da bilerek yapmıyorsun sen bilirsin yapacağım et kavurmayı yiyecek mısın evet dedi ama gerçekten beceremiyorum ya kupkuru oldu yanında pilav yaptım sonra artık benden et kavurma istemez pilavı çok güzel yapıyorsun derim ohh pilav da üzerinden kalktı zaten kahvaltı olayı yarı yarıya ki KV o kdr çok alıştırmis ki bu huyları geçene kdr gobegim catladi ama bir senede şükür

İlk evlendigimizde çoraplarını yere atmıştı o zamandan başladım ben kalk al demeye

Kavga gürültü kendinizi ezdirmeyin
Ya ezdirip ezdirmsmwk değil mesele. Her adamin doğası, kültürü, huyu vs.. işte. Sen de evdesin. E o da çalışıyor. Napalim her gün bunun icin evde kavga kiyamet mi kopsun... adam hayatinda omrunde,ispanak yemeği semIzotu yenegi pirasa yemegi brokoli yemegi vs.. yememiş insan. Ve tabulari cook fazla. 3.5 senedir asamadiysa-sam sence bu saatten sonra umit var mi. Bence yokk.. kabulleneceksin. Çünkü çok ugrastim olmadi. Bana sen kendine istediğini yapabilirsin diyo.

Ya ezdirip ezdirmsmwk değil mesele. Her adamin doğası, kültürü, huyu vs.. işte. Sen de evdesin. E o da çalışıyor. Napalim her gün bunun icin evde kavga kiyamet mi kopsun... adam hayatinda omrunde,ispanak yemeği semIzotu yenegi pirasa yemegi brokoli yemegi vs.. yememiş insan. Ve tabulari cook fazla. 3.5 senedir asamadiysa-sam sence bu saatten sonra umit var mi. Bence yokk.. kabulleneceksin. Çünkü çok ugrastim olmadi. Bana sen kendine istediğini yapabilirsin diyo.

Bende evdeyim aynen çalışabilir ki ama ne değişir benim eşim de yemezmis ki ama eşim ayrı yemeğe karşı ben ona onerdim ilk başta canım bamya istiyor sen ne istiyorsun diye baktım bende evde ayrı yemek pişmesini istemem dedi ilk yemedi alıştı sonra tabuları yıkılabilir bence ya nebilim belki benim eşim biraz daha geniştir olabilir açıkçası bunun için kavga çıkartmaz eşim bende cikartmam ama sürat asariz oda sofradan Kalkan'a kadar geçer gider yemekten dolayı kavga mı çıkar illahi sen :halay:

Ben fırında yapmaya gayret gösteriyorum eşim sevmese de :halay: kızartma istiyor ama bir tava mesela gönlü olsun diye kizarttim sonra fırına dizip üzerine yağ sürüyorum üzerine de soğan dilimleyip hoop fırına :halay:
Bnmki firinda balik yemem diyor
Kizartma olacakmis ya da mangal:ukala:
Firinda guzel balik yapmayi ogrenmek istyrm:bicak:

Bnmki firinda balik yemem diyor
Kizartma olacakmis ya da mangal:ukala:
Firinda guzel balik yapmayi ogrenmek istyrm:bicak:

Canım sulu sulu sevmez esimde yağlı fırına diz üzerine yağı sur kizartmaya yakın oluyornormalde benim ki sulu olsa yemedgiimi bilmiyormusun diye bir söylenmeye çalışır çünkü iki kere yaptım begendi

En sevdigim aile modeli:KK19:

Ayyy napayim ama ilk evlendik ben hazırlıyorum ediyorum baktım kalıyor yemek 4 5cesit sunuyorum adama mutfaktan çıkamaz oldum dedim başlarım böyle işin içine hava savaş cesiti azalttık sonra dedim bu böyle olmuyor anneme götür ben yeşillik yicem demeye başladım tamm tamam yap ben peynir ekmek yerim dedi sonra kendi de yemege başladı derken şimdi karışmaya çalıştığında hadi canım görüşürüz mutfak sana ait diyorum geçip içeri oturuyorum :halay:

Canım bizimde böyle ama sen hamilesin dimi sağlıklı beslenmek gerekmez mi birde çocuk olunca ona sebze yemeği felan yapmak gerekecek ben şimdiden bunları düşünüyorum çünkü eşim hiç birşey yemiyor öğrenci evi gibi hep et köfte pilav tavuk vs vs.
Ben dikkat ediyorum gün içerisinde olabildiğince. Zaten bebiş gelince ona sebze ve ev yemeği alışkanlığı vericem. Böyle alıştırmam. Ben her türlü ev yemeği, sebze yiyorum da eşler böyle yapınca malesef uyum sağlamak zorunda kalıyoruz.

Bende evdeyim aynen çalışabilir ki ama ne değişir benim eşim de yemezmis ki ama eşim ayrı yemeğe karşı ben ona onerdim ilk başta canım bamya istiyor sen ne istiyorsun diye baktım bende evde ayrı yemek pişmesini istemem dedi ilk yemedi alıştı sonra tabuları yıkılabilir bence ya nebilim belki benim eşim biraz daha geniştir olabilir açıkçası bunun için kavga çıkartmaz eşim bende cikartmam ama sürat asariz oda sofradan Kalkan'a kadar geçer gider yemekten dolayı kavga mı çıkar illahi sen :halay:
Evet cikaaar ://// eger ben inatlasayim esimle. Onun sevmedigini BILE BILE pirasa ispanak patlıcan nohut vs yapayım bak 3 gün ust uste o zaman kavgayı gör :)

Back
X