• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günlük yemek ne yapiyorsunuz

Esim yemek secmez bi corba ywter ona sabah aksam yumurta yap yer buna ragmen ne yemek yapacagima sasiriyorum. Yemek secen erkeklere uyuz oluyorum bana nankorluk yapigorlarmis gibi geliyor. Hem doğaya hem eslerine.

Kızlar patatesin yanına pilav
Makarnanın yanına patates oluyor mu?
İkisi de karbonhidrat.

Bizim yemekler hep tek çeşit. Eşim yanına ya salata ya yoğurt ya da turşu ile yer .
Ben de alıştım.
Genelde ana yemekler oluyor. Ama çorba varsa sadece çorba yeriz o öğünde.

Eşim en çok fırın yemekleri sever . Onların kültüründe çok. Benim annem hep etli kazan yemekleri ve hamur isi yapardı.
Sulu kofte , türlü, kapuska , yahni , kuru fasulye , barbunya, mantı, çiğ börek, su böreği felan
Ben de zeytin yağlı yemekleri seviyorum . Karışık yapıyorum . Hepsinden. Ama tek çeşit.

Yarın patatesli taze fasulye
Pirinç ya da bulgur pilavı oylamayla belli olacak
Ev yoğurdu olmazsa olmaz

Dolma biber. Yoğurt.
Kuru fasulye. Pirinç pilav.
Mercimek çorbası. Makarna..
Fırında patates.
Hamsi.. patates kızartması..
Yoğurtlu çorba..
Karnı karık.. pilav.
Dışardan.
Et veya tavuk sote..
Gözleme.. kısır..
Mantı..
Sulu köfte..
Yaprak sarması.. şehri ye çorbası..
Tüm tavuk.. Pirinç pilav..
Yemeklerin yanında salata, turşu, acılı., sos..
Mevsimden mevsime değiştiriyorum..Bazende dışarda yiyoruz.. :hamarat:

Pilav, çorba ve Hazırda konserve kavurma yapmıştım onu çıkarıp ısıttım yanına salata oldu bitti...

Yemek için çok kasmam kendimi çünkü eşimde bende boğazımıza o kadar düşkün değiliz. Bir tostla bile akşamı geçirebiliriz veya sadece salata ile...

Genelde menüm şöyle oluyor
-Makarna çorba
-Pilav yeşil fasulye
-Bulgur pilavı katklı mantı tavuk
- börek mercimek çorbası
- yarma çorbası ( çocuklarım bayılır)
Tabi pişircek fikir bulamayınca bunlar en pratik olanları bana göre.
Et ve tavuk bnm kurtarıcım. Yanına pilav mercimek çorbası tamamdır

Yaprak sarma kokoreç ( hazır) köfte erişte tarhana çorbası dolma tavuk(fırında) musakka turtalı pırasa patates salatası ezmesi etli fasulye) türlü düdüklüde kırmızı mercimek çorbası bulgur pilavı pirzola yoğurt turşu kabak mezesi kırmızı lahana mezesi. ..

Bugun firinda kiymali domatesli patates,yogurtlu havuc,corba.Yarinda hic dusunmedim o an ne varsa malzeme :))

Bugün balık günüydü, fırına uskumru attım iki patates bir büyük soğan güzelce sarımsaklı sosa bulayıp fırın tepsisine diziyorsunuz, 30 dakika üstü kapalı 20 dakika üstü açık 200 derecede pişiriyorsunuz çok pratik.

Yarın yeşil fasulye yaparım yanına pilav

Öbür gün pilavın üstüne biraz kavurma koyarım yanına ayran

Diğer gün mücver yaparım salatayla yeriz

Öbür gün makarna kola

Diğer gün yeşil mercimekli bulgur pilavı salata

Mercimek çorbası fırında köfte patates

Geldi yine balık günüüüü

Ben evde ne varsa yaparım sebze pirasa ıspanak patlican kabak biber dolması fasulye bakliyat nohut fasulye barbunya bezelye arada et balik tavuk. Bazende disrdan yeri yada yumurta kırıp yeriz hic olmassa makarna salata kizartma hamur yami aklima ne gelirse ve evdekiler ne isterse duruma göre değişir Bugün mercimek yemegi ve sigara böreği vardı bide içecek.

:KK43:(( seninki de etcil mi ?
Evet etcil :) onun disinda aksam yemegine cok onem verir. Gecistirir gibi yemek hazirlanmasindan hazetmez. Pilavi ana yemegi hazir olacak. Tabi yaninda tursusu yogurdu icecegi de mutlaka olmali. Bunlara ekstra seyler eklenebilir ancak eksik olmayacak

Son düzenleme:
Bende h.içi 7de evde oluyorum yarın için pırasa yemeği yaptım salı için taze fasulye pilav birgın önceden yapmaya çalışıyorum gelince hazır olsun diye patlıcan duryor dolapta çarşamba da fırına köfte patlıcan patates atarım yuvarlak kesip dizerek birde pilav karnıbaharın tam zamanları her hafta kızartılabilir patatesle seviyorsanız

Kızlar su mesajları okudum da eşinizin yemek seçmesine neden izin veriyorsunuz onu anlamadım açıkçası ?
Eşim bamya yemedi ben çok severdim 1 hafta bamya yaptım baska yemek yapmadım bir de ev hanimiyim bunu belirteyim de
En sonunda yedi sonra kendi istedi daha sonra semizotunu yaptım o şekilde bugün köfte vardır pırasa yemek istemedi pilavla köfte de yok o zaman dedim gözümü azcik portlettim az da olsa yedi bu özgüveni vermeyin kızlar daha sonra çocuklar da babadan ne görürse onu yapıyor haşlanmış yumurta sevmez her gün her çeşit sahanda yumurta yapar paşam kahvaltı da hazırlar en sonunda ben payların bugün haşlama günü diye bunu evlatlarinizi düşünerek yapın genelde babanın annenin yetmediğini evlat da yemiyor evde ne varsa o yenir bu kdr seçici olmasına izin vermeyin begenmiyorsa kalksın yapsın
Her eş seninki gibi degil canim. Ben senin yaptigin gibi istemedigi yemegi dayatsam cok problem yasariz. Inatlasir iyice. Sevmedigimi bile bile yapiyorsun diye sorun cikarir. Yani o bamya o aksam bana da ona da zehir olur..

Bugün balık günüydü, fırına uskumru attım iki patates bir büyük soğan güzelce sarımsaklı sosa bulayıp fırın tepsisine diziyorsunuz, 30 dakika üstü kapalı 20 dakika üstü açık 200 derecede pişiriyorsunuz çok pratik.

Öbür gün makarna kola

Geldi yine balık günüüüü
Bayıldım menüye örnek alacağım vallahi çocuklarla çok zor oluyor ne pişirsem derdi herkeste

Evet etcil :) onun disinda aksam yemegine cok onem verir. Gecistirir gibi yemek hazirlanmasindan hazetmez. Pilavi ana yemegi hazir olacak. Tabi yaninda tursusu yogurdu icecegi de mutlaka olmali. Bunlara ekstra seyler eklenebilir ancak eksik olmayacak
Peki kendisinin mutfakla arası nasıl? Yardim eder mi veyahut bizzat kendisi yapar mi

Peki kendisinin mutfakla arası nasıl? Yardim eder mi veyahut bizzat kendisi yapar mi
Tasimama yardim eder sadece. Yapimda yardim etmez. Ona sorsan yapamam der ama ben yokken arkadaslarina cok guzel ziyafetler duzenler. Hamileligimin ilk zamanlari cok zor gecti. Birkac kez sen tarif et ben yapayim dedi. Girdi mutfaga tavuk sote yapti. Kolaymis vs dedi ama diger gunler ben yapmazsam o da yapmadi ve ac kaldi. Ben asiri mide bulantisi yasadigim icin istahsizliktan 2 kilo verdim, o 6 kilo :KK70:

Öbür gün makarna kola

Geldi yine balık günüüüü
Ellerinize saglik, baligin sos tarifini alabilir miyim :)

Back
X