• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günlük yemek ne yapiyorsunuz

yemek değil de ortalığı topla bulaşık daha sinir bozucu

Aynen bacım, ilk evlendiğimde çok gayret ediyordum ev düzeni bilmemne ama artık hiç takmıyorum, uzatıyorum ayaklarımı sadece kendi dağıttığımı topluyorum, yemek bazen yapıyorum bazen yapmıyorum, eşim yapıyor. Benden bu kadar, bu dünyaya toz almaya adam arkası toplamaya gelmedik.

yemek değil de ortalığı topla bulaşık daha sinir bozucu

Aynen bacım, ilk evlendiğimde çok gayret ediyordum ev düzeni bilmemne ama artık hiç takmıyorum, uzatıyorum ayaklarımı sadece kendi dağıttığımı topluyorum, yemek bazen yapıyorum bazen yapmıyorum, eşim yapıyor. Benden bu kadar, bu dünyaya toz almaya adam arkası toplamaya gelmedik.

Et,sebze,bakliyat dönüşümlü olarak pişiyor ama kızım için.. hergün değişik bi çorba..
biz pek yemiyoruz evde.. genelde dışarda.. yemek işi sıkıyor beni.

="Ysmdfn, post: 53299328, member: 665402"]Et,sebze,bakliyat dönüşümlü olarak pişiyor ama kızım için.. hergün değişik bi çorba..
biz pek yemiyoruz evde.. genelde dışarda.. yemek işi sıkıyor beni.
En güzeli bu bence:)) Biz de öyle yapıyorduk geçen seneye kadar ama borca girince yapılmıyor...Ama maddi durumu olan herkes böyle yapmalı diyorum. En azından haftanın 3-4 günü.

Bende pirinc isladim pilav yapacam :)
Ezogelin corbasi yaptim birde
Pilavin yanina patates kizrmasi
Birde salata dusunuyrum :) ya zaten genel olarak fix oluyor bizim hep :)
Payates patlican kabak yemekleri mevsime gore brokoli praasa patlican vs
Evde bisi yoksa buzlukta ne varsa o tavuk mu var at firina
Kofte mi var kizart
Hic birsey yoksa kahvaltilik biseyler hazirla :)

taze fasulye yapıcam
yanına da pilav sanırım
ama haftaiçi ne pişiricem hiçbir fikrim yok

Öğleye doğru kahvaltı yapmiştık. Şimdi de akşama doğru da lahmacun içi hazirladım. Lahmacun yaptircam fırına. Bugun bizi kurtarır.

Bı çorba yaparım yanına da tavada sote tarzı birşey ya da sebzeli filan bulgur ya da pirinç pilavı. Bazen de soslu makarna yaparım tamamdır :)

Kahvaltıyı geç yaptık ben de yeni markete gittim tavuk but aldım sanırım onu kızartacagım pataes kırazmasıyla birlikte yada yanına pilav salata tarzı daha karar veremedim.
Pazar günleri genelde tavuk,mangal,köfte ızagara tarzı yaparım ben daha pratik eşim evde oldugu için çok mutfakta zaman geçirmiyorum.
Hafta içi sulu yemekler yaparım daha çok çorba pilav türlü tarzında.
Liste yapmıyorum evde ne malzeme varsa ona göre hazırlıyorum buzlukta genelde köfte yapar koyarım.

Ispanak yemeği yaptim öğlen kizimla kendime aksama da lahana sarma yapmayı düşünüyodum ama eksik varmış artik patates patlican kızartıp yanina da makarna yapiveririm

Pazara gittiğim haftalar bunun cevabı daha kolay oluyor pazarda taze gördüğüm sebzelerden 3 çeşit alıyorum , 3 günlük yemek belli oluyor. Bir yemek 2 gün yeniyor zaten. 3 çeşit yemek yapmıyorum ama tabiki. Tek çeşit adam akıllı yemeği yaparsam öpüp başımıza koyuyoruz.
Eş kişisi etçil olduğundan o sebzeleri zorla yediriyorum. Haftada bir gün et bir gün De balık yemeğe çalışıyoruz.

Eskiden dışarda çok sık yerdik de hamilelik dolayısı ile azalttık ayda yılda bir yiyoruz ve çok kötü geliyor dışarda yediğim yemek artık. Makarna pilav çok severdim her yemeğin yanına kesin yapardım ama yine hamilelik dolayısıyla bunu da bitirdik.

Bu hafta yaptıklarım ; yumurtalı karnıbahar kızartması (yoğurtlu salçalı soslu) , brokoli çorbası /kısır , balık kızartma/salata, et-tavuk ızgara /salata /kabak tatlısı/ Brüksel lahanası (dümdüz haşlanmış) , mantar sote

Pazara çıkmadı isem dert oluyor bana da ne yapsam ne yapsam düşün dur. Bir de iş çıkışına kadar karar verip malzeme almam gerekiyor ki o iyice sıkıyor beni.

En güzeli bu bence:)) Biz de öyle yapıyorduk geçen seneye kadar ama borca girince yapılmıyor...Ama maddi durumu olan herkes böyle yapmalı diyorum. En azından haftanın 3-4 günü.
Ya biz de oyle 3-4 gun disardan yiyoruz ama cocugum icin hergun ev yemegi yapiorum ben ev yemegini pek sevmiyorum ama bu sefer de aylik ciddi bi para kaciyor dusaridan yiyince

Back
X