• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Günlük yemek ne yapiyorsunuz

Ellerinize saglik, baligin sos tarifini alabilir miyim :)
Tabi, be kadar balık olduğuna bağlı koyacağınız miktar. Dün ben 5 uskumruya 2 diş sarımsağı rendeledim, yarım çk kırmızı pul biber yarım çk kırmızı toz biber yarım çk karabiber bir tk tuz bir tk kekik. Çeyrek çay bardağı zeytinyağı çeyrwk çay bardağı su koydum.

Önce balıkları önlü arkalı sosa bulayıp yağladığım tepsiye dizdim, sonra iki orta büyüklükte patatesi elma dilimleyip yine sosa bulayıp balıkların arasına ve kenarlara dizdim, bir byük soğanı ortadan bölüp kalınca yarım ay şeklinde dilimleyip kalan sosa bulayıp tepsinin üzerine yaydım.

Üzerine folyo geçirip 30 dk 200 derecede pişirdim 30 dk sonunda folyoyu kaldırdım, soğanları kenarlara itip balıkların üstünü açtım ki biraz kızarsınlar.

Tabii ki.
Kiremit kalıp varsa daha güzel oluyo yoksa da Tepside de olur.
Önce biraz tereyağı sürün tepsiye sonra balıkları koyun üzerine de biraz tereyagi ,tuz serpip 200 derecede 15 dk pisirin.
Sonra mantarları kup küp doğrayıp balığın etrafına üzerine dizin.
20 dakika da öyle pişirin.
En son rendelenmis kaşar peynirini üstüne serip kasarlar kizarincaya kadar pişirin.
Biraz sulanicak o suyu dokebilirsiniz.
Ama tadı harika oluyo.
Ordaki ustadan istemiştim.

Evet cikaaar ://// eger ben inatlasayim esimle. Onun sevmedigini BILE BILE pirasa ispanak patlıcan nohut vs yapayım bak 3 gün ust uste o zaman kavgayı gör :)

Anam benim kocam öyle değil azcik daha ben baskınım sanırım :halay:
En sonunda sen benim yaptığım yemeği yemiyorum diye trip yer 1 saat onu da hiç sevmez :halay:

Tabii ki.
Kiremit kalıp varsa daha güzel oluyo yoksa da Tepside de olur.
Önce biraz tereyağı sürün tepsiye sonra balıkları koyun üzerine de biraz tereyagi ,tuz serpip 200 derecede 15 dk pisirin.
Sonra mantarları kup küp doğrayıp balığın etrafına üzerine dizin.
20 dakika da öyle pişirin.
En son rendelenmis kaşar peynirini üstüne serip kasarlar kizarincaya kadar pişirin.
Biraz sulanicak o suyu dokebilirsiniz.
Ama tadı harika oluyo.
Ordaki ustadan istemiştim.
Peki hangi baklikla guzel olur
Tesekur ederim :)

Anam benim kocam öyle değil azcik daha ben baskınım sanırım :halay:
En sonunda sen benim yaptığım yemeği yemiyorum diye trip yer 1 saat onu da hiç sevmez :halay:
Ustte de yazdim. Bu kendini ezdirip ezdirmemekle . Baskin olup olmamakla ilgisi yok.. bu durum adamdan adama değişen bir mevzu. Kimi adam yemek konusunda coook hassastir. Kimisi biraz. Kimisi hasssastir ama ilimlidir biraz daha geniştir vs.. kimisinin de böyle tabulari vardir. Yeni lezzzetlere kapalidir.

Sorun çıkardığı da oluyor mesela yeşil mercimegi çok severdi zehirlendi yaklaşık 6 aydır yemiyordu dedim yeter senin yüzünden ben yemiyorum bir gün benden et istedi he dedim tamam sadece yaptım yeşil mercimeği dedim vitamini eş değer ister ye ister yeme başka yemek var mı dedi yok dedim yanımda zeytin peynir yedi sonra baktı suratına bakmıyorum bana da koy dedi az da olsa yedi bence istediği kdr sorun çıkarsın yada sürat azsin tepki vermemek

Mesela ben et yapmayı becremem istediği gibi bana dedi bir gün et kavurma et kavurma diye dedim bak yapamıyorum ona göre ya sen herşeyi yapıyorsun onu da bilerek yapmıyorsun sen bilirsin yapacağım et kavurmayı yiyecek mısın evet dedi ama gerçekten beceremiyorum ya kupkuru oldu yanında pilav yaptım sonra artık benden et kavurma istemez pilavı çok güzel yapıyorsun derim ohh pilav da üzerinden kalktı zaten kahvaltı olayı yarı yarıya ki KV o kdr çok alıştırmis ki bu huyları geçene kdr gobegim catladi ama bir senede şükür

İlk evlendigimizde çoraplarını yere atmıştı o zamandan başladım ben kalk al demeye

Kavga gürültü kendinizi ezdirmeyin
Canım keşke surat assa can feda.. Kıyamet kopar.. Eşim doğulu benim. Çoraptı, traş olunca lavaboyu temizlemeydi bunlari ben de duzeltim. Sagolsun soyleyince kirmadi beniduzeltti o huylarini.. Bekarken ne annesi ne ablalari ne de yengesi dememis dökme, buraya atma, lekeli birakma diye. Cok zoruna gidiyordu baslarda.. Şimdi sagolsun cok duzenlidir. Cok yardimci olur ama yemek konusunda asla degismez.. Öyle surat asma ya da biraz ses yukseltme ile bitecek bir sey degil.. Kıyametler kopar..

Makarna, kızartma, tavuk sote... Zaten bunların bile bulaşığı koy çıkar sıkıyor bir de baklava mı açacağım ahir ömrümde
:KK70:Çok güldüm bu mesaja ya
Benim eşim değil de oğlum sıkıntı , 2 yaşında daha , onun beğeneceği şeyler yapmaya çalışıyorum . Aklıma yemek çeşidi gelmiyor

bütün sebze yemeklerini deniyorum eşimin üzerinde :D:D annesinin evinde genelde etli yemekler ve hamur işi yemiş şimdi sıra sebzelerde adını bilmediği sebzeler bile var öğrenicek zamanlaa geçen :KK53:
kereviz yaptım boş patates mi yaptın dedi bana :KK51:

Ustte de yazdim. Bu kendini ezdirip ezdirmemekle . Baskin olup olmamakla ilgisi yok.. bu durum adamdan adama değişen bir mevzu. Kimi adam yemek konusunda coook hassastir. Kimisi biraz. Kimisi hasssastir ama ilimlidir biraz daha geniştir vs.. kimisinin de böyle tabulari vardir. Yeni lezzzetlere kapalidir.

İns ilerleyen zamanda çocuk olursa değişir belki

Canım keşke surat assa can feda.. Kıyamet kopar.. Eşim doğulu benim. Çoraptı, traş olunca lavaboyu temizlemeydi bunlari ben de duzeltim. Sagolsun soyleyince kirmadi beniduzeltti o huylarini.. Bekarken ne annesi ne ablalari ne de yengesi dememis dökme, buraya atma, lekeli birakma diye. Cok zoruna gidiyordu baslarda.. Şimdi sagolsun cok duzenlidir. Cok yardimci olur ama yemek konusunda asla degismez.. Öyle surat asma ya da biraz ses yukseltme ile bitecek bir sey degil.. Kıyametler kopar..

Aslında senin eşin biraz yemek konusunda sanki değişir gbi kendi düzenini yavaş yavaş otuturmus ne güzel

İns ilerleyen zamanda çocuk olursa değişir belki

Aslında senin eşin biraz yemek konusunda sanki değişir gbi kendi düzenini yavaş yavaş otuturmus ne güzel

Çocuk var suan ama henuz 6 aylik. Küçük yani. Ister istemez ona ayri kendimize ayri yapiyorm zaten. Ama cocuk olunca su acidan değişti hakkaten. Ne istiyorsan onu yap hayatim demeye basladi mesela. Aa nohuttami diyorum. Evet dior suratima bakior. Ama biliyorumki iki kasik alacak kalkacak. Yazik deglmi bende okdr ugrasicam cocukla ?

Haftada en fazla 2 kere tencere yemeği pişiririm
Bugün kıymalı karnabahar yaptım öşlen kızımla bi güzel yedik
Aksamda yanına bi makarna yaparım tamam işte

Ben kız kardeşimle kalıyorum haliyle bir koca kişisi yok evde ama koca kişisi de olsa aynı yemekleri yapardım sanırım :KK70: En çabuk makarna yapıyorum, makarnanın her türlüsünü severiz. Kıymalı, tonbalıklı, kremalı mantarlı, domates soslu falan... Dolapta köfte hep oluyor ama ben yoğurup atmıyorum. Tanıdık kasap var, ondan 1-2 kg alıp buzluğa atıyorum arada çıkarıp onu kızartıyoruz, tadı da güzel ev yapımı gibi. Sürekli olmasa da pelmeni de olur dolapta, Rus mantısı da derler. Bildiğiniz mantıdan daha içi dolu dolu, o yüzden onu biraz daha fazla seviyorum. :) Ha bir de, bir marka tavuk şiş satıyor tavuk kalçadan eti şişlere takarak. O da çok pratik oluyor, yoğurt salça biraz baharatla falan bir sos yapıp içine yatırıyorum sonra ızgarada şipşak bitti gitti, yanına da patates kızartması, patates püresi ya da pilav. Hiçbir şey yapamazsak çorba-salata yapıyoruz yetiyor ya da şööyle bol domatesli biberli bulgur pilavı yanına salata, yoğurt, turşu hangisini istersek. Bazen de kız arkadaşlarımızı davet edip gün gibi yapıyoruz kısırdır börektir salatadır falan.

Çocuk var suan ama henuz 6 aylik. Küçük yani. Ister istemez ona ayri kendimize ayri yapiyorm zaten. Ama cocuk olunca su acidan değişti hakkaten. Ne istiyorsan onu yap hayatim demeye basladi mesela. Aa nohuttami diyorum. Evet dior suratima bakior. Ama biliyorumki iki kasik alacak kalkacak. Yazik deglmi bende okdr ugrasicam cocukla ?

Aynn ne istiyorsan yap demeye başlamış sen de nohut yaptığında az yap iki yemek yapma öyle öyle alışır aslında :) baksana artık istediğin gibi olmuş aslında yiyip yemesini iki kaşık almasına o kdr takılma ama

Aynn ne istiyorsan yap demeye başlamış sen de nohut yaptığında az yap iki yemek yapma öyle öyle alışır aslında :) baksana artık istediğin gibi olmuş aslında yiyip yemesini iki kaşık almasına o kdr takılma ama
Evet takılıyorum. Onu düşünüyorum. Aç kaliyormus gibi geliyor benim yüzümden ondan :/

Evet takılıyorum. Onu düşünüyorum. Aç kaliyormus gibi geliyor benim yüzümden ondan :/

Yok kız koca adam aç kalır mı haftada bir kezden başla sen bebekte artık yavaş yavaş yemeğe baslar esin de alışır bebek varken ikinci yemeği yap demez zaten baksana kiyamıyor sana :)

Yok kız koca adam aç kalır mı haftada bir kezden başla sen bebekte artık yavaş yavaş yemeğe baslar esin de alışır bebek varken ikinci yemeği yap demez zaten baksana kiyamıyor sana :)
:D sen neden degistin artik diyorum. "Çünkü artik her gün her gün, bugün ne yapsam kafayı yicem biktim senin yemek secmenden demenden ginaa geldi hayatim ondan dolayi diledigini yap diyorum. Ha bir de bebeğimiz var artik ondan yorulma diye " dediiii :/ :D banane o zaman sende secme herkesten ne fazlaligin var da seciyorsun diyorum. Tamaaaam uzatma iste gülümm istedigini yap diyorr :Dd

:KK70: sen neden degistin artik diyorum. "Çünkü artik her gün her gün, bugün ne yapsam kafayı yicem biktim senin yemek secmenden demenden ginaa geldi hayatim ondan dolayi diledigini yap diyorum. Ha bir de bebeğimiz var artik ondan yorulma diye " dediiii :/ :KK70: banane o zaman sende secme herkesten ne fazlaligin var da seciyorsun diyorum. Tamaaaam uzatma iste gülümm istedigini yap diyorr :KK70:d

Yaw sende adamı yukarı da ki yorumlarda gomdun resmen adam resmen seni düşünüyor senin pimpirikliliğin :halay:

Back
X