- 30 Eylül 2010
- 126
- 7
pis bez derken afedersin pislemiyorum beze.
namaz kılarken genelde çıkarıyorum çünkü namaz çok hassas bir konu. Namaza engel teşkil edip etmeyecek kadar akıntım olduğunu kestiremediğimden çıkarıyorum.
Benim çok az akıntım oluyor bu yüzden belki de sık değiştirmiyorum
Ben bezlerimi 2-3 kat yapıyorum ve ıslandığını hissettiğimde yada wc ye gittiğimde akıntı olan yeri içe katlıyorum. cildime temas etmesin diye. siz gün boyunca akıntınızın olduğu pede dokunuyorsunuz ben onu katlayarak diğer yüzünü çeviriyorum, bilmem anlatabildim mi.
kendi akıntının sana vereceği zarar pedinkinden daha az olacaktır emin ol.
pis bez derken afedersin pislemiyorum beze.
namaz kılarken genelde çıkarıyorum çünkü namaz çok hassas bir konu. Namaza engel teşkil edip etmeyecek kadar akıntım olduğunu kestiremediğimden çıkarıyorum.
Benim çok az akıntım oluyor bu yüzden belki de sık değiştirmiyorum
Ben bezlerimi 2-3 kat yapıyorum ve ıslandığını hissettiğimde yada wc ye gittiğimde akıntı olan yeri içe katlıyorum. cildime temas etmesin diye. siz gün boyunca akıntınızın olduğu pede dokunuyorsunuz ben onu katlayarak diğer yüzünü çeviriyorum, bilmem anlatabildim mi.
kendi akıntının sana vereceği zarar pedinkinden daha az olacaktır emin ol.
valla hanfendi ben gün boyu pis pedle gezemem
size makul gelmiş olabilir ama zaten bilinçli ve temizliğine önem veren bi kadın
bilir pedin 2-3 saatte bir değiştirileceğini bilir
aynı bezi 2 gün çevirip kullanmak nere 2 saat kullanmak nere
bilmem anlatabildim mi
siz bildiğiniz gibi devam edin
sizin bileceğiniz iş
Deterjanlardaki en büyük tehlike içlerindeki fosfat ve klor. Ülkemizde tuvalet kağıtları dahil tüm kağıt ve pedler de klorla beyazlatılıyor. Sen deterjandaki zararlı maddeleri en hassas bölgene hem de hergün değdiriyorsun?
Ewt deterjanlar da çok tehlikeli (ben bu yüzden makinede bile kullanmıyorum) ama pedin; yumurtalara zarar vermesi, kistlere yada rahim kanserine yol açma ihtimali daha yüksek. bu hastalıklara ilişkin araştırmalara bakarsan bunu görürsün. Ve pek çok sentetik, katklı maddeli, nano teknoloji ürünün yan etkisini ilerki senelerde yaşarız. Çünkü vücudun çok kuvvetli bir savunma mekanizması ve bağışıklık sistemi vardır. Şu an sağlıklı olmamız, bu tehlikeleri göz ardı etmemize sebep olmamalı
O pede, o çamaşıra her neyse bir damla vucut salgısı değdiği an pistir, bunun önü arkası sağı solu olmaz... Nokta, bilimsel tartışmayı her zaman yaparız ama bari dini kuralları alet etmeyin...
Kusura bakmayın gün boyu akıntımız olan pede dokunmuyoruz, bunların bir değişim saati var temiz hiç bir bayan zaten o pedi orada 3 saatten fazla tutmaz...Hiç bir bayan o bezi orada 2 günde tutmaz, ilginç bir düşünce tarzınız var... Yani nasıl hareket etmek isterseniz öyle yapacaksınız tabii de işin içine dini ve bilimi katmayın, ben böyle istiyorum deyin ve çıkın işin içinden...
evet günlük ped kullananlar enfeksiyon mantar ya da servikal erozyona (rahim ağzı yarası ) kendini hazırlasın. özellikle de kokulu pedse. aşırı ve leke bırakan akıntı zaten bir enfeksiyon varlığını gösterir. ıslak ıslak olanlar hemen bir doktora muayene olun. ped kullanmak sandığınızın aksine temizlik belirtisi değildir. hava almayan bu pedler oldukça sağlıksızdır. hergün çamaşır değiştirmekte ne var anlamadım. zaten daha fazla ihtiyaç duymak hiç normal değil. alakasız ama söyleyeyim servikal erozyon tecrübeli biri tarafından yakılırsa (koterizasyon ) bebeğe engel değildir.
günlük gelen akıntı namaza mani değildir diye duymuştum,gözyaşı gibi,ter gibi doğal olduğu için...3 yıl önce açtığım bir konu hala güncelmiş meğer,duygulandım
hala günlük ped kullanıyorum,çok şükür hala mantar olmadım.akıntım eskisi kadar olmuyor.günde 5-6 kez değiştirmek yeterli oluyor benim için.yalnız bu değişimlerde de öyle kirli olmuyor ama bu herkesin göreceli kavramı,kim ne kadarından rahatsız oluyor bilemeyiz.ben namaz da kıldığım için özellikler her namaz öncesinde eski pedi(temiz de olsa) değiştiriyorum yenisiyle,azcık bir leke bile olsa namaza engeldir ve belki pedden tam olarak görünmüyordur düşüncesiyle.
günlük gelen akıntı namaza mani değildir diye duymuştum,gözyaşı gibi,ter gibi doğal olduğu için...
boy abdesti zaten gerektirmez ama namaz abdestini de bozmaz diye biliyorum..Hayreddin Karaman isimli ilahiyatçıyı duyduysanız,o bu şekilde fetva vermiş diye duydum,ve başka ilahiyatçılardan da aynı şekilde duydum..boy abdesti gerektirmez ama namaz abdestini bozar,tazelemek gerekir.
boy abdesti zaten gerektirmez ama namaz abdestini de bozmaz diye biliyorum..Hayreddin Karaman isimli ilahiyatçıyı duyduysanız,o bu şekilde fetva vermiş diye duydum,ve başka ilahiyatçılardan da aynı şekilde duydum..
boy abdesti zaten gerektirmez ama namaz abdestini de bozmaz diye biliyorum..Hayreddin Karaman isimli ilahiyatçıyı duyduysanız,o bu şekilde fetva vermiş diye duydum,ve başka ilahiyatçılardan da aynı şekilde duydum..
doğrudur,bu tip konularda yorum çok fazla oluyor.ben riske girmemek adına abdest tazelemeyi daha uygun buluyorum.teşekkür ederim cevap için.
Hayreddin Karaman isimli ilahiyatçının fetvası şu şekilde...
"Kadınların cinsel organlarından gelen devamlı akıntı, kan olmadığı sürece ay hali ile ilgili olamaz. Beyaz, sarı vb. renklerdeki akıntılar, organın dışına çıktığı, kilota bulaştığı zaman abdest bozulur. Eğer organın çıkışını tıkayan bir nesne kullanılırsa, gelen akıntı veya bunun ıslaklığı tamponun, tüpün, pamuk yumrusunun dışına çıkmadıkça, dışardan bakıldığında görülmedikçe abdest de bozulmaz. Eğer akıntı bir namaz vaktinin tamamında (abdest alp namaz kılmaya yetecek bir sürede kesilmeksizin), diğer vakitlerin de bir kısmında bulunmak suretiyle hep devam ediyorsa kadın özürlü sayılır ve bu durumda, her namaz vaktinde bir kere abdest alır ve bu vakit içinde akıntı -dışarı çıksa bile- abdesti bozmaz, onunla -akıntı bulaşmış giysi çıkarılarak- istendiği kadar namaz kılınır; sonraki namazın vakti girince abdest bozulmuş olur ve yeniden alınır."
Fetvanın devamında ise 40 kadar kadın doğum uzmanı ile yapılan görüşmelerden kadınların adet dışı normal salgılarının necis sayılmayacağı dile getirilmiş ancak; Dini konularda esas olan bilimsellik değil kutsal kitaplardır ve kutsal kitap der ki, vucuttan çıkan kan, gaz, vucut salgıları abdesti bozar... Yani, maalesef ki dini kurallar açık ve nettir, esnetilemez... Ayrıca, o sırada vucudun salgıladığı adet dışı salgının herhangi bir enfeksiyon belirtisi taşıyıp taşımadığını aşağı yukarı anlıyor olsakta yinede kesin olarak evet var veya hayır yok diyemeyeceğimiz için konu riske atılamaz...
Bizim seninle hijyen anlayışımız biraz farklı bu yüzden anlaşamayacağız, konuyu uzatmaya luzum görmüyorum...İşte şimdi dediğim konuya geldik. abdest bozulmasın diye namaz vakitlerinde pamuk kullanıyorum zaten bu yüzden de kıyafet kirlenmiyor. o halde 1 gün giymek yada 2 gün giymekle kirli olmuyor. anlatabildim mi? dışardayken eğer kirlendiyse namaz kılarken çıkarıyorum.
negatif iyon etkili %100 organik pedler var akıntıyı azaltarak yok ediyor 72 saat boyunca bakteri oluşumunu engelliyor vs...