Günlük bakım

ev temizliğiyle ilgili de size ardında iş bırakma kuralını tavsiye ediyorum
peki bunu nasıl yapıyorum
boşanmadan önce yani evliyken bunu internette okumuştum ve uygulamaya başlamıştım şimdi annemlerle yaşıyorum ve işsiz kaldığım için evdeyim burda da anneme yardım için işin ucundan tutmaya çalışıyorum ben de dedim ki bari düzeni biraz kendime uydurayım
bu kural şöyle ki
sabah uyandıktan sonra hemen yatağımı topluyorum çevrede kıyafet eşya vs bi dağınıklık varsa hemen yerlerine yerleştiriyorum velhasıl odayı topluyorum odadan çıktığımda ardımda iş kalmıyo
sonra banyoya geçiyorum elimi yüzümü yıkadıktan sonra lavabo tuvaleti yıkıyorum yerleri temizliyorum banyodan çıkınca da iş kalmıyo
sonra mutfağa geçiyorum kahvaltımı ettikten sonra mutfağı topluyorum bulaşık temizleri yerleştir tezgahı temizle mutfaktan çıktıktan sonra ardımda iş kalmıyo

bu kuralı kendinize göre geliştirebilirsiniz tabi mutfaktan çıktıktan sonra bi süpürge bi toz al tamamdır :))

böylelikle hergün bu işler yapıldığında büyük temizlik yaparken kolaylık oluyo

eklemeyi unutmuşum bu aralar deotak krem deodorant kullanmaya başladım daha önce de kullanıyodum şimdi yine hatırladım aldım ve kullanmaya başladım bendeki kırmızı rengi

Teşekkür ederim :)
aslında özel olarak yaptığım pek bişey yok. Malum çocuk, iş , ev hepsi bir arada olunca vakit kalmıyor.
Cilt beyazlatma sabununu ve kremini 1 aydır filan kullanıyorum. Leke giderici olarak memnunum. Onun dışında özel olarak yaptığım pek bişey yok zaten. 2 güne bir sabahları kaş ve bıyık kontrol ederim. Çıkmışsa onları temizlerim.
Makyaj olarak sadece rimel ve dudak balmı kullanıyorum. Sadece özel günlerde kullanırsam bb krem kullanıyorum. Oda farmasinin çay ağacı bb kremi . Çok güzel tavsiye ederim
Yanlış anlamazsan yazdıkların içinde bişey dikkatimi çekti. Manikür tamam eyvallah. Temizlik cidden. ama oje olayını ben kapalı tesettürlü kadınlara yakıştıramıyorum. Çünkü gün içinde abdest alınacak filan oje malum su geçirmiyor. Bildiğin sıkıntı Tabi bu benim görüşüm

Bu arada deodorant kesinlikle tavsiye etmiyorum. Malum alüminyum var içinde ve çok zararlı. Özellik meme kanseri riski için. Alüminyumsuzlarda teri önlemiyor ve dolayısıyla kullanmanın anlamı kalmıyor. O yüzden en güzeli hergün duş almak

ojelerimi her zaman kullanmam zaten şeffaf kullanıyorum renkli kullanmıyorum abdest olayına gelince ojelerinin olmaması sadece gusulde geçerli normal abdesti engellemiyo

ben de maybelline bb krem kullanıyorum farmasinin bb kremini de incelicem bitkiselmiş demek ki

ben de kanser yaptığını öğrenince uzak durmaya çalıştım deodranttan bebek pudrası kullanıyorum genelde deodrant yerine ama bu deotak ın deo kremi bitkisel diye bildiğim için kullanıyorum spreyli deolar kanser yapıyomuş aslında bi doktor tanıdığım kokulu herşeyden uzak durulması gerektiğini söyledi

Günaydın ve hayırlı cumalar canım :) Akşam feci migrenim tuttu ve işten eve döner dönmez ilaç alıp yattım. Sabah gözümü zor açtım. dolayısıyla akşamdan yapılmış bir bakım yok :)
"abdest olayına gelince ojelerinin olmaması sadece gusulde geçerli normal abdesti engellemiyo" bu cümleyi hangi kaynaktan öğrendiğini yazabilir misin? Kesinlikle bir yargı olarak düşünme sadece savunduğumuz şeylerin kaynaklarını merak ederim ben :)
Ben uzun süredir dikkat etmeye çalışıyorum bitkisel olmasına ve hayvanlar üzerinde test edilmemesine. Araştırıyorum özellikle. Bu yüzden farmasinin ürünlerini tercih ediyorum bir süredir. Memnun kaldığımda var kalmadığımda. Ama çay ağacı serisinden çok memnun kaldım. Hatta komşumada tavsiye etmiştim. O da memnun kaldı.
Deotak ın içeriğini bilmiyorum. Alüminyum var mı bir bakar mısın içindekilere benim için :)
Doktorun güzel söylemiş. Nerde etkileyici bir koku var ordan uzak durmak lazım :)
Güzel bir gün olsun İnşallah hepimiz için :)

abdestte eller yıkanması sünnet olan azadır nasıl ki kulakları yıkamak sünnetse eller de öyledir yani sünnet olan kısımlar yıkanmadan namaz için olan abdest olur ama tabi ki gusülde tüm beden yıkandığı için gusüle manidir yani gusulde mutlaka çıkarılmalıdır

deotak a da baktım alimünyum varmış ya ben de soğudum şimdi

selam arkadaşlar yazmayalı uzun zaman oldu biliyorum ama rutin bakımım hep aynı aynı şeyleri yazarak da sayfayı kaplamak istemedim zaten değişiklik yaptığımda hemen size bildiriyorum

yarın 3 mayıs ve detoks zamanı başladı ben bu sene ilk defa yapıcam internetten araştırdım özellikle de ahmet marankiyi takip ediyorum farklı farklı tarifler var ben arındırıcı olanlardan yapıcam genelde salatalık limon toz kırmzı biber tarçın bal kullanırım havuç ıspanak lahana turp suları da çok etkiliymiş siz de yapmak isterseniz araştırın ve size en uygun olanını bulursunuz

sporuma devam ediyodum bu aralar çok yoğun olduğum için aksattım ama şu detoks haftası olan 3-10 mayısta daha çok dikkat edicem hem sporuma hem yediklerime size de gün gün bildirmeye çalışıcam

sevgiyle kalın

bu hafta hergün düzenli yazmak istedim ama olmadı yoğunluktan

gelelim detoks haftasında neler yaptığıma

her sabah kahvaltıdan 20-30 dk önce tarçınlı limonlu suyumu içiyorum olabildiğince organik ve sağlıklı ürünlerle kahvaltı ediyorum gün içinde sporumu yapmaya özen gösteriyorum dilerseniz sporumun detaylarını yazarım günde tarçınlı limonlu suyumdan 1600 2000 ltr kadar içmeye çalışıyorum

suyumu şöyle hazırladım benim bi su mataram var hani şu renkli olanlar var ya ondan 750-800 gr su alıyo ona bi çubuk tarçın üç beş dilim limon koyup suyumu ekliyorum bi ara organik havuç salatalık vs alıp sularını sıkıp içicem

bakım rutinimde değişen bişey yok herşeye aynen devam bu sebeple yazmıyorum

şifalı doğal taşları duymuşsunuzdur arkadaşlar dileyenler maranki den dinleyebilir ben burcuma uygun olan lapis taşından sipariş edicem bileklik mi alsam kolyemi daha karar veremedim siz de bi araştırın özellikle ahmet marankiden dinleyin çok şaşıracaksınız

Bende ametist kullanıyorum. Devamlı üstümde taşıdığım bir kolyem ve bilekliğim var. Burcumun taşı başka bişeymiş ama ametist i cidden çok seviyorum.
Geçenlerde Su Kanunu diye bir kitap okudum. Orda suyunuzdan maximum miktarda yarar sağlamak istiyorsanız , mutlaka kapağıda cam olan bir şişede bekletin ve için diyordu. İçerkende yudum yudum ağır ağır için ki hücrelerinize iyice işlesin yazmıştı. Birde kesinlikle soğuk olmayacak, içilebilir sıcaklıkta olmalı diyordu

burcunun dışındaki taşları taşımak negatif enerji verirmiş maranki öyle anlatıyo
bu arada suyu yavaş içmek sünnet ya zaten bak nası faydası varmış

genelde yeşillikleri sevmeyiz dimi
ama bi tanesi var ki beni benden alıyo
taze nane
şimdi bide yaz geliyo falan tam zamanı
detoks haftasından bahsetmiştim size normalde zaten soframızda yeşillik eksik olmaz özellikle kahvaltıda olması ayrı bi şifa

yaptıklarım hep aynı aslında
rutin bakımlar vs
detoks haftası boyunca özellikle çörekotu suyu içtim ve hala devam ediyorum
sporuma özen gösterdim

Ya kızlar bana 30 yaş için cilt bakım önerilerinde bulunur musunuz? Cildim kırışıyor gözeneklerim büyüyor ve cildimin tonu değişiyor ne yapmam lazım

her zaman kendimizi motive etmeliyiz aslında
ben şu malum boşanma sonrası duygusal olarak gel gitler yaşıyorum sürekli iç sesimle kendime telkinler veriyorum
lise dönemlerimde yani ergenliğimde olan özgüven eksikliğimi de böyle yenmiştim
dilerseniz bu konuda uzun uzun yazarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…