*Guney Kore Sinemasi Sevenler*

classic; izleyecegim filmler arasinda merak ediyorum.. ama ondan once the bow/ yay filmini izlicem..

cok farkli bir hikaye:
Okyanusun ortasında bir tekne. Teknenin içinde yaşlı bir adam ve genç bir kız. Kız için dünya; tekne ve gözü alabildiğince su, yaşlı adam içinse genç kız.

Yaşlı adam, genç kızla evlenebilmek için onun 17'sini doldurması için gün sayıyordur. Günler yavaş ilerlerken balık tutmak için tekneye gelenler de kıza tacizde bulunurlar. Fakat bir gün, tekneye gelenlerden biri kızda başka duygular uyandırır. Yaşlı adam kızı diğerlerinden koruduğu gibi, o gençten de artık yayı ve oklarıyla koruyamaz. O çocuk denizlerin ötesinin de anahtarıdır.

Çağdaş sinemanın sınırlarını zorlayan Kore sinemasının en sıkı yönetmeninden, yine demir leblebi lezzetinde bir film. Kim Ki-Duk, bir kez daha az diyalog ve az karakter ile bizi ahlâk, sevgi ve bağlılık gibi konular üzerine düşünmeye iterken finaliyle
de bağlılığın mistik boyutuyla seyirciyi şaşırtıyor.

Bu filmi çok merak ettim, izlicem bir de "il mare" yeni öğrendim bu filmi. İzleyip çok sevdiğimiz "göl evi" nin ilk versiyonuymuş. Yani o kadar beğendiğimiz göl evi de kore yapımıymış. Ben en kısa zamanda onu da izlicem. Filmin afişini de izledikten sonra koyarım.

haberim var canim o filmden de.. hikaye cok benzer dediler.. acikcasi cok bi suprizi kaldigini sanmiyorum o filmin benim acimdan.. izler miyim bilmiyorum.. sanirim onceligim diger guney kore filmleri olcak..
zaten o filmin seneryosu cok saglamdi.. hirhizlar.. her butun konuyu caliyolar guneykorelilerden.. :mymeka:

"the lover" de güzel filmdi, ben kaçıncı kez izledim kimbilir.. tavsiye ederim. Margret Duras'ın romanından uyarlama.

bende izlerim ama fazla değil..eşim çok izler..
ben genelde korku filmleirni izledim onlardan da ya bişey anlamadım ya da hiç tad alamadım...
dur bakayım şu duygusallları indireyim bende

Ben izledim gece bunu cicim. İlk defa bir kore filmini beğenmedim diyebilirim. Old boyda da böyle olmuştum ben.

--------------------------Spoliler olmasın-----------
Cinsel anlamda birşey yaşamadılar ama nedense ben rahatsız oluyorum yaa, yakınlaştıkları sahnelerde öpüşcekler falan diye ödüm koptu :kedi:

spoiler
.tatlim birlikte oldular ya onu sonraki yillarda kisa bir an gosterdiler.. allah allah bana da aksine hic opuscekler gibi gelmedi.. hatta birlikte olmadiklarini dusunmustum o oteldeki gecede bile.. sonradan gordugumde haa olmuslar dedim..
biraz farkli bir film.. ama konu olarak cok hosuma gitti benim.. buna cok benzer bi kitap okumustum.. belki de ondan dolayi sevdim konusunu..
zevkine hitap etmedi belki de.. diger kore filmlerinden biraz daha farkli.. ama oyunculuk acisindan cok begendim diyebilirim..

Evet başroldaki çocuk gerçekten çok iyiydi.
--------------yine spoiler----------
Okulun bahçesinde kızın yanına gitmişti okula geri dönerken ayakları birbirine dolana dolana koşması aklıma geldikçe hala gülüyorum ben :roflol: Saçlarıyla oynaması falan, adam cidden çok iyiydi

Ama şu bi gerçek zaten ben daha kore filmlerinde kötü oyunculuk görmedim, hepsi hakkını veriyolar.

ya adamin otelde hickirip durmasi geberdim ben orda gulmekten ya.. hele de suyu bardaga doldurup sonra siseden icmeye kalkmasi.. harika dusunulmus ya.. acayip bi panik havasi.. cok keyif almistim orda :)))
bi de kiza sana buyu yaptim artik serce parmagini kaldircaksin birsey yaptiginda diyor ya.. cok guldum yahu :))

yay filmini izledim..
beni sarmadi.. gerci bu gece ne izlesem begenmicektim biliyorum ama baya enterasan bi film.
kim iyi karakter kim kotu belirlemek cok zor. ve zaten kimki duk un amaci da buyuk ihtimalle bu.
anlam kargasasi yaratmak. iyi kotu baba sevgili nefret ask hepsi karismis bir halde.
cozebilen seviyo sanirim filmi.. ben cozemedim.. bu karmasadan da hoslanamadim..

Il mare - Siworae

hollywood yapımı "göl evi" nin ilk ve orjinal versiyonu.
my sassy girl ve daisydeki hanım kız oynuyo yine gamyoncuiremsu
ben çok fark göremedim aralarında aslında, göl evini izleyeli çok oldu ama çok etkilenmiştim, bu versiyonu da güzel tabii.
İzlemezseniz bişey kaybetmezsiniz ama boş vakitte izlenebilir.

The art of seductıon

romantık degıl komık bıraz eglencelı belkı ama ızlemeye degcek bı fılm degıl acıkcası...
ama adam cok yakısıklı =)

ben bu topiği nasıl kaçırmışımmmm delikafadulden

güney kore sineması vazgeçilmezlerim arasında.. aşk filmlerinde çok başarılılar, okadar güzel yansıtıolarki duyguları hayran kalmamak elde değil..

benim uzun zamandır izlemek istediğim bi film var ama bulamadım henüz..

Oasis (Vaha)

The art of seductıon

romantık degıl komık bıraz eglencelı belkı ama ızlemeye degcek bı fılm degıl acıkcası...
ama adam cok yakısıklı =)

Biz bunları çok benimsedik hatta beğenmeye başladık ya, başlarda garipsiyodum ama artık bana da normal gelmeye başladılar kaydirigubbakcemile3

evet canım biz de aşk filmlerini izliyoruz, benim dikkatimi çeken bu filmlerde cinsellik olmaması birde, hollywood yapımları yatakta başlar genelde kore yapımları bize daha yakın, birde bizlerin idtediği saf masum aşkları, duyguları anlatıyolar :1rolleyes:

bu oasisi de merak ettim araştırıyım.

gerçekten yok denecek kadar az,ve bu çok hoşuma gidio cnm yaa.. çok güzel yansıtıolar, içim erio benim onları izlerken, konular klasik oluo bazen ama işleniş ve oyunculuk süper..

biçok kore filmini izledim, Oasis' ide kore filmi ararken buldum daha önce karşılaşmamıştım merak ettim, ancak cd kiraladığım yerde yok.. nette de bulamadım, zaten pek bi adres bilmiorum.. eğer bulursan linki banada atarmısın cnm

Son düzenleyen: Moderatör:
imdb puanı çok iyi, türkler pek iyi yorum yapmamış ama ben indirmeye başladım.
yanlız filmin konusuna bakar mısın, benim yorumumun üzerine bu film çok manidar oldu :roflol:İnşallah beatiful işine dönmez bu da.

Jong-du, davranış bozuklukları nedeni ile ailesi ve toplum tarafından hep dışlanmış bir gençtir. Yıllar evvel bilinçsizce yapmış olduğu bir kaza sonucu bir adamın ölümüne sebep olmaktan hapis yatmıştır. Cezasını tamamlayıp dışarı çıktıktan sonra vicdan azabı ile ölümüne sebep olduğu adamın evine ziyarete gittiğinde, hiç beklemediği bir manzara ile karşılaşır.

Öldürdüğü adamın sakat ve felçli bir kız kardeşi vardır. Jong-du, kontrol edemediği ihtiraslarının kurbanı olarak kıza tecavüz eder. Kız, maruz kaldığı bu şiddete rağmen ilk kez bir erkek tarafından arzu edilmiş olmanın tatminini yaşamaktadır. Kendisini ilk kez kadın gibi hissettiren bu adamın yolunu her gün izleyecek ve her ikisi de toplumun dışına atılmış bu iki genç arasında, duygu yüklü bir aşk başlayacaktır. Peki ya toplumu oluşturan dışarıdaki insanlar, böyle bir aşkı kabul etmeye razı mıdır?

Kim Ki Duk çok yetenekli bir yönetmendir. Filmlerinde genelde az diyalog vardır ama o kadar güzeldir ki hikayenin kurgusu söze gerek kalmaz. Boş Ev adıyla Türkiye'de oynayan bir filmi vardır.İzleyin mutlaka.Aşkı çok güzel anlatır.

Kendine ait bir hayatı olmayan, diğer insanların yaşamına, kendi yöntemleriyle ortak olan bir adam... Yardıma ihtiyacı olan genç bir kadın...

Tatile giden insanların boşalttığı evlerini kullanarak yaşayan ve karşılığını kendince, bozulmuş ev aletlerini onararak ödeyen tuhaf bir adamın hikayesi Boş Ev. Yine böyle bir misafirliği sırasında kaldığı evde yalnız olmadığını fark eder. Evde kocası tarafından işkence gören genç bir kadınla karışılaşan adam şaşkındır. İlk başta birbirlerinden çok farklı görünen bu iki insan giderek yakınlaşır ve aralarında sıradışı bir ilişki başlar.

Sinemanın görsel gücünü kullanmayı büyük bir ustalıkla başaran Kim Ki-Duk'un Boş Ev'i, bunu en iyi kanıtladığı filmlerinden biri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…