*Guney Kore Sinemasi Sevenler*

tabikiii ne demek.....
güney kore değil aslında HongKong yapımı.yinede müsaade ederseniz tanıtaym.

Kocasını genç sevgilisine kaptırmak üzere olan eski televizyon yıldızı Quing, gençleştirici özelliği olduğu söylenen bir mantının tadına bakmaya karar verir. Ama bu mantı bilinhen mantılardan değildir. Paranoyaların ve kaybetme korkusunun zirveye ulaştığı bu ilk bölümde; insanın içindeki korkuları yenmek için nasıl da dehşet dolu şeyler yapabileceği anlatılıyor.

yönetmeni:Fruit Chan

Happy End-Haepi-endeu - Mutlu Son

Film, yasak aşk yaşayan kariyer kadını Bora (Jeon Do-yeon) ve Kim’i tanıtarak başlar. Sahne değişir, karşımızda gününü bir kitapçıda oturarak aşk romanları okuyarak geçiren Seo (Min-sik Choi) çıkar.

Kısa zaman içerisinde Bora ve Seo’nun evli ve bir bebekleri olduğunu, Seo’nun uzun bir süredir iş aradığını öğreniriz.
Yasak ilişki devam edip, Seo yavaş yavaş olayların farkına varırken, film üç karakterine de aynı özeni gösterir.

Ne yaparsa yapsın aşığından vazgeçemeyen Bora’yı da, bir süreliğine “şalter kapamayı” seçen Seo’yu da, Bora’yı bırakmazsa bomboş hayatından sıyrılabileceğini, bir anlam katabileceğini sanan Kim’i de bir şekilde çok iyi anlarız. Üçü de günlük hayatımızda karşılaşabileceğimiz karakterlerdir.

İndircem bu filmi Min-sik Choi oynuyomuş

Failan(2001)

Anne ve babasını kaybeden Failan (Cecilia Cheung) geriye kalan tek akrabalarını bulmak için Kore’ye göç eder. Ancak varışında akrabalarının kısa bir süre önce Kanada’ya gidip yerleştiklerini öğrenir. Çaresizlik içindeki Failan Kore’de kalabilmek ve geçinebilmek için düzmece bir evlilik yapmak zorunda kalır ve bir çöpçatan bürosuna başvurur.
Kang Jae (Choi Min Shik) ise çaptan düşmüş kimsenin iplemediği ve herkesin itip kaktığı eski bir gangsterdir. Bu boş ve anlamsız hayatındaki tek amacı bir balıkçı teknesi satın alıp köyüne dönmektir. Bir gün tam kumar oynamak için paraya ihtiyacı varken çöpçatan bürosundaki arkadaşı bir düzmece evlilik için koca rolünü üstlenmesini ister. Büronun kapısı önünde belgelere imza atarken arkadaşı “düzmece de olsa karın olacak kadını görmek ister misin?” diye sorduğunda “gerek olmadığını” söyler ve boynundaki boyunbağını çıkarıp bir hediye olarak kadına vermesini ister esprili bir dille.

Kang Jae’nin hemen unuttuğu bu evlilik Failan için yaşamının en önemli şeyidir ve bir gün kocasının kendisini ziyarete gelmesi dileğiyle yaşar. Elinde ona ait bir resim ve hediye olarak yolladığı bir boyunbağından başka bir şey olmayan Failan yalnız ve kederli gecelerini kocasına kendisiyle evlenmeyi kabul ettiği için dünyadaki en iyi insan olduğunu düşündüğünü onu ne kadar çok özlediğini ne kadar çok sevdiğini anlatan mektuplar yazar ama bunları asla gönderemez.

Ben baya beğendim..Tavsiye ederim..

Yeonae Soseol (Lovers' Concerto) (2002)

Imdb puanı : 7.3

Konusu : Ji -Hwan üniversitede okuyabilmek icin taksi soförü ve bir kafede garson olarak calismak zorundadir. Birgün kafeye iki güzel genc kiz gelir. Ji-Hwan Keonng-Hi 'ye ilk görüste asik olmustur ve tüm cesaretini toplayip kizla konusmaya karar verir. Kizdan tam olarak istedigi gibi bir karsilik göremez. Ancak bu üclü arasinda cok güzel bir arkadaslik iliskisi baslar.

Yitip giden arkadasliklarin, itiraf edilememislerin ve siyah-beyaz fotograflar gibi solan asklarin filmi Lovers' Concerto ...

Görsellik şahaneydi; yalnız filmde anlatılan arkadaşlık da, aşk da beni hiç etkileyemedi ne yazık ki. Hiçbir şey hissedemedim, sıkıldım da aynı zamanda. :// Aklımda kalan yalnızca fotoğraf karesini andıran sahneler oldu. :// Ama yine de tavsiye ediyorum. İzleyen olursa yorum almak isterim.

Bu arada A Moment To Remember'da oynayan kız, ve My Sassy Girl'de oynayan çocuk başrollerde. Diğer kız gerçekte intihar etmiş; 24 yaşındaymış öldüğünde. ://

Nae Maeumui Punggeum (The Harmonium in My Memory)-(1999)

Konusu :Kore savaşı sonrasında 1960'larda yoksul bir köyde öğretmenlik yapmaya gelen Kang Soo-ha (Byung-hun Lee) ve ilgi duyduğu bayan meslektaşı Yang Eun-hee (Mi-yeon Lee) ve öğretmenine tutulan bir kız öğrenci olan Yun Hong-yeon (Do-yeon Jeon) merkezinde geçen,dönemin yalın atmosferini içtenlikle yansıtan filmin eski Türk filmlerinin sıcaklığını hissettiren çok sade ve duygusal bir öyküsü var.
Imdb Puanı : 7.4

Çok içten ve yalın anlatılmış her şey gerçekten. Fazlasıyla sade. Okullarının da bizimkilerden bir farkı yok bu arada. :)) Lee Byung-hun çok tatlı adam, Jungdok'ta izleyip bayılmıştım zaten.
Güzel, çok sevimli bir film ama durağan ilerliyor bunu da belirteyim.

Güney Kore diyince hemen akla Kim Ki Duk gelir ama incelemek lazım, mesela Kore' den bir tanıdığım bana aslında Kim Ki Duk' u korelilerin hiç sevmediğini, çünkü onları tüm dünyaya sapık gibi gösterdiğini söylemişti, ben de çok şaşırmıştım, sonuçta Kim Ki Duk' u herkes sever dimi, filmleri etkileyicidir, ama daha da güzel filmlerinin olduğunu iddia etmişti, biz daha soft, o kadar sert, sapık değil demişti :96:

I Jukilnomui Sarang - ( A Love To Kill) 2005

Dizi - 16 Bölüm

Imdb Notu : 7.8

Konusu : Bokgu, hayatı düşüncesizce yaşayan, sert ve içe dönük bir K1 dövüşçüsüdür. Hayatındaki en önemli kişi yıllar önce kendisini terk eden abisidir. Uzun yıllar sonra abisiyle buluştuğunda, yılların muhasebesini yapacakken, abisi, televizyonda sevdiği kadınla ilgili haberi görüp o şokla çatıdan düşüp, bitkisel hayata girer.
Abisinin kendisinden uzakta geçirdiği yıllar hakkında bilgisi olmayan Bokgu, bu olay yüzünden, abisinin eski sevgilisi olan ünlü yıldız Cha Eun Sook’u suçlar. Bundan sonraki amacı ondan intikam alıp, abisinin başına gelenler yüzünden onu cezalandırmaktır. Ve böylelikle Cha Eun Sook’un yakın koruması olarak işe başlar.

Diziyi izlerken yer yer 'amaaa nedeennn??' diye sorup kafanızı duvarlara vurmak istiyorsunuz, çünkü saçma gelebiliyor bir takım olayların gittiği yön. Ama bu saçmalıklar diziyi izlemeye engel değil. Olağanüstü, tekrar tekrar izlenecek, akıllardan silinmeyecek sahneleri ve replikleri var. Oyunculuklar şahane, müzikler daha da şahane. İnanılmaz bir OSTu var. Üzmesinin yanı sıra çok güldürdü de aynı zamanda. Karakterlerin hepsini sevdim, hele ki bir Mi-sook var ki şeker mi şeker, çok güldüm ona. Hiçbir saniyesinde sıkılmadım. Rain'in oynadığı karaktere aşık olan kız izleyen herkesin içini parçalar. En çok onun karşılıksız aşkına üzüldüm. I'm Sorry I Love You ile benzeşen yönleri de var bu arada. İzlenmeye değer. Dram izlemek istiyorum diyorsanız bunu kaçırmayın. Ve söylemeden geçemeyeceğim Shin Min Ah kadar güzel ağlayan başka bir kadın daha görmedim ben.

Jigeum sarangha-neun saramgwa salgo issumnika? (Changing Partners) - 2007

Imdb Notu : 6.4 (Sadece 3 kişi oyuyla belirlenmiş bu puan bu arada :S , biri harika demiş, diğeri pek sevmemiş falan... Bu yüzden puanı pek dikkate almamak lazım.)

Konusu:
Young-joon ve So-yeo sağlam bir evlilik yürüten bir çifttir. Bir gün ortak arkadaşlari bir bar açar ve kendilerinin zıddı olan Min-jae ile Yu-na çifti ile tanışırlar. Birkaç ticari sohbetten sonra Young-joon moda danışmanı olan Yu-na'nın müşterisi olur. Ve Min-jae'de Hong Kong iş gezisi için So-yeo'ya yardımcı olmayı kabul eder.

Young-joon kendisini ziyaret eden dönem danışmanı Yu-na ile apaçık ticaret yaparken So-yeo tesadüfen Min-jae ile Hong Kong'da karşilaşır.O gece dördüde diger partnerde kendi şahsi evliliğinde eksik olan parçayı öğrenir.

Youtube'da trailerının 16 milyon küsur kez tıklandığını görünce dikkatimi çekti. Hemen indirip izledim.
Monotonlaşan evlilik içinde kendini eksik ve yalnız hissetme sonucu bu eksiği gideren biriyle tanışıp hayatı değişen insanları izliyoruz. Ya da hayatını değiştirmeye çalışan insanları. Hep mutsuz, bıkkın çiftler görmek kötü hissettirse de, bir sıcaklık var işin içinde. Yani bildik sadakatsizlik mevzuları sonrası akla takılan 'işte hayat böyle, kimseye güvenmeyeceksin kardeşim, her şey zamanla bitiyor' gibi düşünceler içine sokmuyor sizi. Gayet huzurlu bir hissiyat içinde bırakıyor insanı. Hoş bir filmdi.

Son düzenleme:

Adı: Secret Garden
Türü: Melodram, Fantastik, Romantik
Bölüm Sayısı: 20
Konusu: Kim Joo Won, harika görünüşlü fakat kibirli ve çocukça bir adamdır.
Gil Ra IM, gözde aktristlerin kıskandığı vücudu ve güzelliği olan bir dublördür.Bir gün yolları birleşir ve tuhaf bir eve girerler.Evdeki garip bir yaşlı kadın onlara içmeleri için likör ikram eder.
Ertesi gün ikili uyandıklarında, bedenlerinin yer değiştiğini görürler...

bayıldım bu diziye izlemeyen varsa şiddetle tavsiye ederim çok eğlenceli romantik bir dizi.kore dizilerini izledikçe misadan sonraki sıralamam sürekli değişiyor şimdi ikinci sıramda secret garden var

Benim de sıradaki dizim bu. İndirmeye başladım bile.
Hyun Bin varken kaçmaz zaten.
Çok övgüler almış. Umarım ben de beğenirim.

Son düzenleme:
Benim de sıradaki dizim bu. İndirmeye başladım bile.
Hyun Bin varken kaçmaz zaten.
Çok övgüler almış. Umarım ben de beğenirim.

beğeneceğine inanıyorum canım benim tercihim kore dizilerinde olsun filmlerinde olsun genelde romantik dram tarzıdır ama secret gardenle ilgili okadar güzel yorumlar okudum ki sitelerde dayanamadım izledim iyiki de izlemişim.bende yeni dizi arayışındayım bakalım

Lonely Love;
Winter Sonata yı öneririm :))

Dalkomhan Insaeng ( A Bittersweet Life) - 2005

Imdb Notu : 7.8

Konusu : Sunwoo, Seul‘un en lüks otellerinden birinde müdür olarak çalışmaktadır. Patronu mafya olduğu için de aynı zamanda yeraltı dünyasının sahiplerinden birinin sağ koludur. İşindeki mükemmel başarılarından dolayı patronun en sevilen adamıdır.
En ufak bir hatada cana kıymaktan asla çekinmeyen Bay Kang’ın en büyük zaafı genç ve güzel sevgilisidir. Sevgilisinin sadakatinden şüphe duyduğunu Sunwoo’ya söyler ve kız arkadaşını takip etmesi için onu görevlendirir. Sunwoo’nun genç kızın ihanet ettiğini görmesi çok fazla sürmez. Ölüm cezası vermesi gerekirken Sunwoo’nun sıradışı hareketi ile genç sevgililer özgür bırakılır. Fakat olay farklı şekilde çözülecektir...

Sanırım ilk sayfalarda değinilmiş bu filme ama izleyen olmamış. Yanlış hatırlıyor da olabilirim ama ayrıntılı tanıtımı yok diye kalmış aklımda bu yüzden afiş, konu vs. koymak istedim.

Filmin en dikkat çeken yanı Lee Byung Hun'un muhteşem oyunculuğu olsa gerek. Suratında, yansıtılmaya çalışılan her ifadeyi görebiliyorsunuz. Her şeyiyle mükemmeldi. Bu da filmin bütünde çok etkileyici olmasını sağlıyor bana göre. Bir mafya babasına hizmette yıllardır kusur etmeden çalışan bir adamın, yaşanan bir olay neticesinde her şeyin altüst olmasıyla nasıl sınırlarını zorlayabileceğini görüyoruz. Gerektiğinde dünyanın en acımasız insanı olan ve bin bir türlü pis işte yer alan bu adam, başına gelen beklenmedik olayla savunmasız bir çocuk gibi masum ve acınası birine dönüşürken; bir yandan da gururlu, başı dik ve gözü kara hallerinden taviz vermeyerek planını gerçekleştirmek üzere tam gaz ilerliyor; ki bu da son derece dokunaklı bir 'insan hikayesi' sunuyor bize. Müziklerin de şahane olduğunu belirtmeliyim. Koreliler'in bu kadar yalın bir anlatımla izleyende böylesi derin etkiler bırakabilmesini hayret ve hayranlıkla takip ediyorum. Çok güzeldi.

Son düzenleme:
bu secret garden beni yedi bitirdi:) resmen delisi olmuştum o ara aklım fikrim hep bu dizideydi:) bitirdim maalesef...ama nasıl etkilendim nasıl bir tatlı huzur verdi ki anlatamam:) sayfa güzel olmuş:)

ammma bu filmleri nereden indirip izleyeceğiz peki??

Filmleri indirmek için yeppudaa iyidir. Google a filmin adını yanına da yeppudaa yazdın mı hemen çıkar. Ya da sadece filmin adını yazıp indir diye eklersen başka siteler de bulunur. Bir de sharebus var, üye olman lazım indirebilmen için. Gerçi yeppudaaya da üye olmak gerekiyordu sanırım, zaten 2 dklık iş. Sharebus'da neredeyse istediğin her filmi bulabilirsin ama linkler 7, 8 part oluyor genelde. Rapid, fileserve, hotfile linkleri oluyor bunlar.

Son düzenleme:
A Bittersweet Life Cannes Film Festivali en iyi müzik ödülünü de almış, yeni öğrendim.

Boşuna hayran kalmamışım müziklere.

Son düzenleme:
bu baslikkk taaammm benlik:))) Chan-wook Park filmleri favorimmmmm hepsini izleyin
ozellikle Chinjeolhan geumjassi (2005) ..bir kadin nasil intikam alir gorsunler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…