Bu film hep karsima cikiyor izlemek sart oldu :97:Dalkomhan Insaeng ( A Bittersweet Life) - 2005
Imdb Notu : 7.8
Konusu : Sunwoo, Seulun en lüks otellerinden birinde müdür olarak çalışmaktadır. Patronu mafya olduğu için de aynı zamanda yeraltı dünyasının sahiplerinden birinin sağ koludur. İşindeki mükemmel başarılarından dolayı patronun en sevilen adamıdır.
En ufak bir hatada cana kıymaktan asla çekinmeyen Bay Kangın en büyük zaafı genç ve güzel sevgilisidir. Sevgilisinin sadakatinden şüphe duyduğunu Sunwooya söyler ve kız arkadaşını takip etmesi için onu görevlendirir. Sunwoonun genç kızın ihanet ettiğini görmesi çok fazla sürmez. Ölüm cezası vermesi gerekirken Sunwoonun sıradışı hareketi ile genç sevgililer özgür bırakılır. Fakat olay farklı şekilde çözülecektir...
Sanırım ilk sayfalarda değinilmiş bu filme ama izleyen olmamış. Yanlış hatırlıyor da olabilirim ama ayrıntılı tanıtımı yok diye kalmış aklımda bu yüzden afiş, konu vs. koymak istedim.
Filmin en dikkat çeken yanı Lee Byung Hun'un muhteşem oyunculuğu olsa gerek. Suratında, yansıtılmaya çalışılan her ifadeyi görebiliyorsunuz. Her şeyiyle mükemmeldi. Bu da filmin bütünde çok etkileyici olmasını sağlıyor bana göre. Bir mafya babasına hizmette yıllardır kusur etmeden çalışan bir adamın, yaşanan bir olay neticesinde her şeyin altüst olmasıyla nasıl sınırlarını zorlayabileceğini görüyoruz. Gerektiğinde dünyanın en acımasız insanı olan ve bin bir türlü pis işte yer alan bu adam, başına gelen beklenmedik olayla savunmasız bir çocuk gibi masum ve acınası birine dönüşürken; bir yandan da gururlu, başı dik ve gözü kara hallerinden taviz vermeyerek planını gerçekleştirmek üzere tam gaz ilerliyor; ki bu da son derece dokunaklı bir 'insan hikayesi' sunuyor bize. Müziklerin de şahane olduğunu belirtmeliyim. Koreliler'in bu kadar yalın bir anlatımla izleyende böylesi derin etkiler bırakabilmesini hayret ve hayranlıkla takip ediyorum. Çok güzeldi.