• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

*Guney Kore Sinemasi Sevenler*

I'm a cyborg; but that's ok Topikte görüp izledim. Im Soo Jung'u hiç sevmiyorum. Sevmediğim birini izlemek de hiç zevk vermiyor bana, ama Bi Rain'i neden bu kadar çok seviyorlar diye merak edip görmek istediğim için merakımı uyandırdı. Bi Rain olmasa izlemezdim sanırım.

Park Il Soon'un insanların istemediği birtakım özelliklerini çalması çok komikti. Ve tüm delilerin de buna inanması tabi. Akıl hastanesinin ortamı insana huzur ve neşe veriyordu bence. Çok hoştu. Öpüşme sahnesi olağanüstüydü özellikle. Biliyorsunuz Kore filmlerinde öpücük olayı geçiştirilen bir şey genelde. İyi yapabilen oyuncu çok az şimdiye kadar izlediğim filmler arasında. Filme harika diyemem ama çok güzel detaylarla bezenmişti. Başka bir kadın oyuncu olsa onu da severdim herhalde ama Im Soo Jung olmamış. Oyuncuyu sevmediysem böyle buruk bir tat bırakır bende hep filmler. Bi Rain'e aşık oldum, onun için izlediğime değdi. Harika bir oyunculuk sergilemiş. :69: Park Il Soon'un kafasına geçirdiği maske tarzı şeyin altında yatan gerekçesi çok üzücüydü bu arada. :(( Hiç unutamayacağım. Ve tabi Bi Rain'in söylediği müthiş şarkıyı, o sahneyi de hep hatırlayacağım. =)))

Son düzenleme:
Bugün izlemeye başladığım dizim ..
Secret Garden ..
Beğenerek izliyorum umarım böyle de devam eder..
5742e8ccc17f648c8927249.jpg

secretgarden31.jpg

Secret Garden'i 5 günde bitirdim :69: Harikaydı! İzlediğim dizilere de haksızlık etmek istemiyorum ama hepsinin papucunu dama attı:65::66: Boş bir vakit buluyum tekrar izleyeceğim her bölümünü sindire sindire :38: Herkes izlemeli diyorum ben bu diziye bayılıyorum:65::69:

Ben de izlemek istiyorum Secret Garden'ı.

Her şeyden önce Hyun Bin için elbette. :69::69:

Kesinlikle izle.. Hyun Bin gözlere şenlik:52: Gerçi acayip zayıflamış 'Bir Milyonerin İlk Aşkı' filminde görmüştüm en son o haline göre şimdi yüzü incecik:59: Ama gamzelerinden hiç birşey kaybetmemiş durumda:69::69: Ha Ji Won da çok iyi bir oyuncu seviyorum bu kadını:70:..Dizinin her karakteri harika:87: İzleyin izletin:1:

I'm Happy filmine göre çok farklı görünüyor hyun bin bu dizide. I'm Happy'de süper yakışıklı asıl. Ama burada da iyidir eminim. Çok da güzel yorumlar almış dizi üstelik. İnşallah vaktim oldukça izleyebilirim. İzlenecek o kadar çok film ve dizi var ki. Offf... :(((

I'm Happy filmini izlemedim:59:Ama hemen filmden fotoğraflara baktım:32:Gerçekten farklı ve yakışıklı. Bu farklılıkta saç şeklinin rolü büyük onu anladım.

Keşkee:69: Ama neyse her haliyle kabulümdür:27: Ha Ji Won da oldukça farklı görünüyor bu dizide aslında (oda saç şeklinden olsa gerek). Ablama Bay Kibirli ile 100 Gün filmindeki kız dedim şok oldu:60::60: Ben şok olmasam da farklı göründüğü bir gerçek:82:

mrvengeance19.jpg

symapthy for mr vengeance

konusu: Güney Koreli üstat Chan-wook Park'ın İntikam Üçlemesi'nin ilk filmi...Sağır Ryu, hasta kardeşinin böbrek naklini gerçekleştirmek için, işini aksatmaya başlar ve sonunda işten çıkarılır. Kendisine ödenen tazminat, karşılaştığı organ mafyası tarafından kabul edilir. Ancak organ mafyası parasını ve daha önemlisi böbreğini çalacaktır. Hastaneden kız kardeşi için uygun böbreğin bulunduğu haberinin gelmesi üzerine Ryu, gerekli parayı bulmak için olmadık bir yola başvurur.

tavsiye etmiyorum ağır dozda işkence görüntüleri var.. mideniz kaldırmayabilir..

Chin-jeong-eom-ma ( A Long Visit) 2010
imdb notu : 7.5

11636.jpg

Kızına çok bağlı bir anne ve onun kaç yaşına gelirse gelsin anne kuzusu olan biricik kızının ilişkisi üstüne kurulu bir hikayesi var filmin. Çok akıcı, hiç sıkmıyor ama sonrasında batırdı. Sevmedim. Aynı tür konuları izlemekten bıktığım için sevmedim. Ama seveni, izleyip de ağlayanı çok.

Yeni bir film alt yazılanmış kızlar.. nasıl acaba izlemeye değer mi bilmiyorum ..
first1c.jpg

First Love (2010)

İzledim. :43::43:
Çok sevdim ben. Bana kendimi hatırlattığı için çok sevdim.
Kızın yaşadıkları bana hiç yabancı olmadığı için.
Bu kadar ağlayacağımı tahmin edemezdim. :43::43:

Bu arada filmi biraz da eğleneyim diyerek izlemeye başlamıştım.
Çerezlik bir şey olduğunu düşünmüştümm, değilmiş. :43::43::43:
Ama dediğim gibi bu benim yaşadıklarımla alakalı şeyler bulmamla ilgili, herkes aynı şeyi hissetmez.
Soundtrackini de hemen indirdim zaten. :43::43:

Son düzenleme:
ilkbahar yaz sonbahar kis ve yeniden ilkbahar filmi tamamen sembolik anlatim iceren bir film..
o yuzden filmi izerken gorduklerinizi inceleyip ne manaya gelebilecegini sorgulayin derim..
mekanlar gorsellikler zaten sizi etkisi altina alacaktir.. az ama oz olan olaylari degisen seyleri biraz dikkatle inceleyin.. cok derin manalar bulacaginiza inaniyorum sahsen..
en sevdigim kimki duk filmlerinden biri.. ve filmin en sevdigim sahnesi:

spring-summer-autumn-winter-and-spring-6.jpg

evet kısa bir aranın ardından dönmüş bulunmaktayım
geldiğim gibi hemen bi kore filmi izliyim dedim ve bu film de çok uzun zamandır durmaktaydı ve izlemeyi hep erteliyodum..sembolik soyut bi film olduğu için..
ama bu akşam kendimi hazır hissettim ve izledim..önelikle çok huzurlu bi film..tüm o müzikler o görüntüler insanın ruhunu okşuyo
g. kore sinemasının farklı bir yüzünü görmek isteyenler izlesin..ben çok beğendim

Allegria haberin var mı bu filmden, izledin mi daha önce bilmiyorum. Birkaç ay önce izlemiştim ben. İzlemediysen sadece sana tavsiye edeceğim çünkü belli bir konusu, anlatmaya çalıştığı bir şey yok, herkes sevmez, ki sevilecek bir film de değil bütünde. Ama Jung Woo Sung için izlemeye değer. Yani Jung Woo Sung seven biri mutlaka izlemeli. Bir insan aptalken bile bu kadar seksi ve yakışıklı olabilir miiii dersin izlediğinde. Öyle şeker kiii yaaa... Üüüüffff :((( İlk kez bir adamın bacaklarına hayran kaldım ömrü hayatımda filmdeki bir sahneyi görüp.

Mutt Boy indir yazarsan arama motoruna hemen halledebilirsin. İzlemeni istiyorum. :69::69:

Dong Dae (Mutt Boy)

muttboyja1ie2ru4.jpg

gecikmeli olarak izledim..indireli baya olmuştu ama izlememiştim
Jung Woo hatrına izleyebileceğim bi filmdi hakkaten dediğin gibi :))
adamın oyunculuğu harika ya..her rolün hakkını veriyo..çok şekerdi çok
sonlardaki o ağlama sahnesine içim gitti :(( içini çeke çeke ağladı ya kıyamadım resmen

bu gece G. Kore gecesi..bakalım şimdi hangi filmi izlicem :))

1646203.jpg

Du eolgul-ui yeochin (2007)

Kız Arkadaşımın İki Yüzü

Gu-chang'ın varlığı bile trajiktir. Yedi yıllık kolej öğrencisi baş vurduğu tüm iş başvurularında sürekli olarak çuvallamakta ve boşanmış ablasının verdiği harçlıkla ve küçük yeğeninden aldığı parayla idare etmeye çalışmaktadır. Bunlar yetmezmiş gibi, 30 yaşına geldiği halde hiç kız arkadaşı olmamış, bir ilk öpücük bile tatmamıştır. Korecede "Gu-chang" demek "ağız yarası" demekle eş anlamlı olmuştur.

Ama sonunda Gu-chang için de bahar gelmiş gibidir, çorak aşk hayatının şiddetli kışı geçmiş, buz gibi havası ılınmaya başlamıştır... çünkü tatlı ve masum A-ni ile karşılaşmıştır.

Her şey harika gibidir, ve Gu-chang güzel kız arkadaşını ilk kez öperken sanki cennetin tadını almaktadır -- ta ki, A-ni onun dilini ısırıp, bir de sıkı tekme attığında Ha-ni ile tanışıncaya dek. Böylece, Gu-chang'ın kişilik bölünmesi yaşayan kız arkadaşıyla acı dolu ilişkisi başlar... bir an A-ni'nin çok tatlı çocuksu davranışlarıyla oyalanırken, bir an sonra Ha-ni'nin döner tekmelerinden canını kurtarmaya çalışmaktadır.

Değişik ve oldukça eğlenceli bi filmdi..Ben beğendim valla tavsiye edebilirim :21:

Muutt Boy'u beğenmene sevindim Allegria, daha doğrusu JWSyi. :1::1:

Asmin nerelerdesin sen yaaa... Hiç görünmüyorsun artık.
Arada ses ver. :5::5:

mantı diye bi film izledim geçen gün.tawsiye etmelimiyim blimiyrm.biraz mide bulandırıcı.fakat yinede izlettiriyo.

ah kızlar malesef yola bensız devam etmenız gerekıyor
okulu bıtırmem lazım onun ıcın kasıyorum tez mez olayları ıste
bese kadar ıs sonra da okul eve gelmem 11 ı buluyor haftasonları da okuldayım felan
acıkcası ayaklarımı uzatıp bısey ızlemeye vaktım hıc olmuyor
bır de moralman göcük durumdayım hiçbir filim beni kendime getiremez sanırım
izledikçe yazarım yazdıklarınızı takıp ediyorum genelde..
size iyi seyirler..
:kkk:

mantı diye bi film izledim geçen gün.tawsiye etmelimiyim blimiyrm.biraz mide bulandırıcı.fakat yinede izlettiriyo.

lütfen sadece güney kore filmlerini bu başlık altında paylaşalım
eğer bir güney kore filmi ise de korece ismi afişi yönetmeni gibi detayları da verelim.
göstereceğiniz hassasiyet için şimdiden teşekkür ederim..

Back