Güneşle Yeniden Doğuşa.. Yeniden Ayaktayım Diyen Kadınların Mekanı..

bugün yaptıklarımı yazıyorm, bi kere erken kalkamadm malesef, 10 da kalktım ama bu açığımı bosa zaman gecirmeyerek kapattım, düşünün bu saate kadar int.e girmedim, tv de izlemedim, işlerimi yaptım, 20 dk yürüyüş yaptım falan. iyi bi baslangctı diyebilirim

selam arkadaslar,
bende de var arada sirada bu tembellik..
ama son 1 aydir atlatamiyorum artik..
kac zamandir erken kalkip islerimi bitirmek icin saat kuruyom 6 ya ama yine kapatip yatiyom..
bazen kizimla beraber aksam 10 da yatiyom..
kaya gibi uyurum yani bazen kizimi bile eziyomda esim dürtüyo
yani sabah 8 de kalkiyoruz ama bende halen bi yorgunluk bi miskinlik..
sonra tekrar kizimi doyurup yatiyom..
ondan sonrada kendi kendime veryansin ediyom islerimi bitiremedigim icin..
asabilesiyom, filan sapitiyom yani..
benim hedefimde,
saat 5 engec 6 da kalkip ev islerini bitirmek..süpürme harip onu anca 8 den sonra yapabilirim..
malum apartman kanunlari..
sonra bebisimi doyurup, altini temizleyip biraz oynatip yorduktan sonra uyutmak..10 gibi öglen uykusuna yatiyo..
o arada süpürgedir yer silmektir yapmak ve dusa atlamak..
kizim uyanirsa onu tekrar doyurmak (cünkü yarim saat uyuyo max.)
uyanmazsa kahvalti yapmak (uyanikken mümkün degil bazen aksama kadar yiyemiyom..)
dahasi var ama bu yazdiklarimi önce rutinlestirmek istiyorum...
ben aslinda plansiz yasayan bi insanim, ama böyle isler aksayincada acayip asabilesiyorum, hircinlasiyom filan yani..
akla zarar bisey oluyom..
demekki bi düzen olmali..
bakalim tutturabilecekmiyim..yazicam..simdilik bye

Kpss ye hazırlanan arkadaşlar

http://www.kadinlarkulubu.com/kamu-...unlugum-katilacak-arkadaslari-bekliyorum.html

konuma bekliyorum.

Bu saate kadar çalıştım, müzikler dinledim, alışveriş, gezdim, diyetimi bozmadım, daha ne olsun.

Sadece yine gece geç yattığım için öğlen uyandım...

Günde 3 litre suyumu da tamamlıyorum ne zamandır

Günde 2 yeşil çayımı da içiyorum.

Tatilim ağustosta, ağustos ayına kadar 57'ye düşmek istiyorum...

ne iyisi, harika bir başlangıç, ama bu mesajından sonra devamlı girdim baktım, günlük mesajlarının devamı gelmedi, yoksa kaytardın mı

ben de her gün yazmıyorum buraya, evet biliyorum hatalıyım ben de, iki dakikamı bile almaz aslında, ama yaşantımda herhangi bir duraklama mola yok, eski zamanlardaki gibi

Düzene geçmeye karar verdin, çok sevindim. Devam ettin değil mi ???
Yeni mesajlarını bekliyoruz.
uzun süreli planlarını da yapmayı unutma sakın, günlük rutini hallettin, haftalık, aylık, senelik şeklinde.

Buraya yazamasan da -belki özeldir- kendine ait bir defterin muhakkak olsun. Amaçlarını hedeflerini süreler belirleyerek yazmayı unutma Yazdığın zaman önünde daha da bir berraklaşıyor amaçların, istediklerin. Ve yazdıktan sonra onun olması için uğraşıyorsun. Bitirene kadar rahat edemiyorsun. Sanki aklına yazmışsın gibi, çıkmıyor hafızandan, rahatsız ediyor. Güdümlü füze gibi

Son düzenleme:
Bayıldımmmmmm bu topiğe :)

Çok sevindim, her gün yazmak zorunda değilsin, ama çok özel değilse eğer amaçlarını hedeflerini yazarsan, başardıklarını, başarmak üzere olduklarını, elimizden geldiğince motivasyonunu sağlarız. Ayrıca devamlı NLP, Biyografi kitaplarından okurum, netten haberleri takip ederim. Güzel paylaşımlarım olacaktır elimden geldiğince

Kızlar hedeflerinizi günlük ,aylık ,yıllık şekilde yapmanızı öneririm .

Bir de yaparken şu şekilde olmasına dikkat edin;

Acil (önemli)

Acil ama önemli değil

Acil değil ama önemli

Acil değil önemli değil.

Her gün yazmak zor olabilir canım. Ben nlp değil de ,hedef belirleme seminerine katılmıştım Elimden geldiğince de öğrendiklerimi paylaşmaya çalışırım :) tabi istersen .

Son düzenleme:

ye o kurbağayı kitabında vardı bu öneri pek bir hoşuma gitmişti hatta bununla da ilgili uzun bir yazım vardı ortalarda bir yerlerde ama

Her gün yazmak zor olabilir canım. Ben nlp değil de ,hedef belirleme seminerine katılmıştım Elimden geldiğince de öğrendiklerimi paylaşmaya çalışırım :) tabi istersen .

Bayılırım, harika olur, çok da güzel olur

Maip ben de aboneliğime aldım bu sabah topiği ama okuyamadım daha bütün mesajları. :)

Benim de şöyle bir sorunum var, mesela oturuyorum pc başına, eğer önceden planladığım bir şey yoksa boş boş vakit geçiriyorum.
Hiçbir şeye odaklanamıyorum. Film izleyemiyorum, dizi izleyemiyorum, kafam çok karışık oluyor falan...
Daha yeni fark ettim bunu. Plan yapsam kesinlikle zamanımı çok daha iyi değerlendirebileceğim.
Böyle olmuyor. :/

Bu arada çok kitap okuyorsun sanırım. Deli divane olduğun kitaplar varsa paylaşır mısın ?
Klasiklerden de olabilir, herhangi bir kitap da olabilir.

hoşgeldin

arkadaşın dediği gibi günlük haftalık aylık yıllık planlar yapmayı denemelisin bence de ve önemlilik sırası da var tabi.

gece yatacaksın dimi, ilk önce çalışma masanı şöyle bir temizle, boşalt ıvır zıvırlardan arındır, planlarını da hazırlamışsın, yarın neleri halletmen gerekiyor, özel yazdığın defterin dışında yarın yapacaklarını kısaca hatırlatma amaçlı küçük not kağıdına yaz, masanda en önde asacak bir şeyin varsa as oraya ya da masana koy ve aralarında en önemli acil olanı kesinlikle yapman gerekeni (kitap ise masanın ortasına koy, film ise dvd yi yine çalışma masana ortaya, evden çıkarak yapılacak bir iş ise kıyafetlerini hazırla yapılacak iş ile ilgili bir materyal gibi...) mühim olan uyanır uyanmaz banyo kahve falandan sonra hemen baş önemliyi halletmen onun hazır olması.

o gün içinde halledeceğin diğer işlerin de sırada bekliyormuş gibi masanın ucuna koy, geri plandalar ama bu iş bitecek ve hemen ona döneceksin.

Bu işler bitmeden asla "acil değil önemli değil" işlerine yönelmemelisin

Kitap okumayı çok seviyorum, ama o kadar istediğim kadar çok okuyamıyorum, misal kaç saattir şu kadınlar kulübündeyim, Shibumi aklımda devam etmek istiyorum ama şu net çok vaktimi aldı.

Geçmişten çok kitap var önerebileceğim, ben bir şeye sevmedim diyorsam çok fenadır her şeyden bir güzellik çıkarabiliyorum, o nedenle arkadaşlar senin sevmediğin bir film kitap var mı diye alay ediyorlar.

Hemen ilk aklıma gelenler farklı kulvarlardan
Alper Canıgüz - Tatlı Rüyalar
Hakan Günday - Kinyas ve Kayra var
Woody Allen bütün kitapları
Bilge Karasu - Uzun Sürmüş Bir Gecenin Akşamı
Oruç Aruoba - İle
Oğuz Atay (Tutunamayanlar), Yusuf Atılgan (Özellikle Aylak Adam), Tolstoy (Özellikle Günlükler), Dostoyevski (Özellikle Ölüler Evinden Anılar),
İskender Pala - Dört GÜzeller
Cemil Meriç tüm kitapları
Bukowski tüm eserleri
Hermann Hesse bütün eserleri (özellikle Siddharta)
Goethe özellikle Gönül Yakınlıkları ve Urfaust Faust
Stefan Zweig - Satranç
Shopenhauer bütün eserleri
Parfümün Dansı - Robbins, Süskind - Koku, Ende - Momo, Sartre - Bulantı, Dövüş kulübü, Otomatik Portakal, Mülksüzler, Dürrenmatt - Tünel, Amin Maalouf - Uzaktan Aşk
MArquez hepsi özellikle Yüzyıllık Yalnızlık

aralarında okumadığın var mı? yoksa biraz daha yazarım.

bende varım.
yazıyı il okudugumda biri benden mi bahsetmiş diye düşünmeden edemedim .aynen eskisi gibi enerjik değilim ama eskisinden daha enerjik olmak istiyorum

bende varım.
yazıyı il okudugumda biri benden mi bahsetmiş diye düşünmeden edemedim .aynen eskisi gibi enerjik değilim ama eskisinden daha enerjik olmak istiyorum

hoşgeldin

hedeflerin planların yapacakların başardıkların ve başarmak üzere oldukların... hepsini yazabilirsin...

sadece "yapamadım edemedim olmuyor" gibi kelimeleri yazmak yasak

Evet dediğin gibi yapmayı düşünüyordum ben de.

Kitaplardan sadece Yüzyıllık Yalnızlık ve Kinyas ve Kayra'yı okudum. İkisini de çok seviyorum. Şu an bir de Kolera Günlerinde Aşk'ı okuyorum. Ben de marquez'in her kitabının okunması gerektiğini düşünenlerdenim. Zevklerimiz uyuyor belli ki.
Kinyas ve Kayra ... Hayatımı değiştirmiş bir kitaptı. Hakan Günday müthiş bir yazar.
Az da beni çok etkilemişti.

Teşekkür ederim. :) Diğerlerine de bakacağım mutlaka elimdekiler bitince.
Bukowski'yi zaten okumak istiyordum ne zamandır. Ona öncelik veririm herhalde.

benim listem :
1.erken uyanmak
2.spor yapmak
3.kitap okumak
4.ders çalışmak
5.senin yazdıgın gibi su içmek(2,5litre)
6.hayattan tat almak,mutlu olmak ve doyasıya yasamak
7.geçmişi geçmişte bırakmak(bir türlü bırakamadım da)
8.kendime daha fazla özen göstermek
bunlara bugün hatta şimdi başlıyorum.Hepinizin destekçisiyim
ayrıca çok güzel bir topik olmus cnm tsk ederim

evet uyuyor gibi Hakan Günday'ın bütün kitapları fevkalade, Az'ı da nasıl bekledim bilemezsin, çıkar çıkmaz alındı okundu sevildi sonuna kadar sömürüldü bizim evde
Kolera Günlerinde Aşk hem kitabı güzel hem de filmi 2007 yapımı Javier Bardem oynuyor. Çok iyiydi...

bırakamadım yok, bırakıyorum diyeceksin, geçmiş geçmişte kaldı, unuttum gitti diyeceksin, mis gibi, yeni bir başlangıç, şahane, omuzlarındaki yükler gidivermiş, tüy gibi hafifsin.

Tryamour'a demin yazdığım mesaj var ya bir üstteki, onun gibi yapmaya çalış canım, ben kaç senedir öyleyim ve her şey tıkırında çok şükür, çevremdeki herkese de anlatıyorum, tavsiye ediyorum.

Ve diğer ilk sayfadan beri yazılan mesajları da oku bence, boş vakitlerinde sırayla tara, çok yararlı paylaşımlar var, öneriler var.

Hemmen başlaman harika, vakit kaybetme sakın

.
çok teşekkür ederim

cok tsk ederim cnm aynen öyle bırakıyorum.tüy gibide kendimi hafif hissediyorum artık
okuyorum cnm tüm yazılanları daha hepsi bitmedi su getirip devam edeceğim okumaya.vaktimi bosa harcayamam artık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…