Güneşle Yeniden Doğuşa.. Yeniden Ayaktayım Diyen Kadınların Mekanı..

raziyerkan,canım sana müjde vermeyi çok isterdim ama maalesef:KK43:0.75 puanla kaçırdım olmadı yine:KK43:hayırlısı böyleymiş diyorum

raziyerkan,canım sana müjde vermeyi çok isterdim ama maalesef:KK43:0.75 puanla kaçırdım olmadı yine:KK43:hayırlısı böyleymiş diyorum

canim benim bozma moralini...dedigin gibi hayirlisi böyleymis ama yilma sakin..
seneye insallah daha yüksek bir puanla kazanirsin:KK16:

2012 yılının ilk mesajı benden :KK3: 2010 da açmışım konuyu, o zamanlardaki amaçlarımı okudum iyice, bütün sayfaları dolandım, 57 kiloymuşum... peh peh... şimdi 65'im. o zaman bile kilomdan yakınıyormuşum... sabah erken kalkmak istiyormuşum... çok uyumak istemiyormuşum... uykularım hala arada düzensizleşiyor, misal bugün... şu saatte ikinci uykuma geçmeliydim. her gün yoga yapmak istiyormuşum... sporumu az çok her gün yapıyorum... abur cuburu da eskisi gibi yemiyorum.. iyice uzaklaştım, sadece arada çok nadir bitter yiyorum, o kadar. eski mesajlarıma oranla daha iyiyim gibi. sadece 8 kilocuk almışım :KK1: bakmayın çok rahatsızım bu durumdan.

yeni günlük hedeflerimi yazayım :KK14:

1) 6:00 uyan
2) evde spor
3) spor salonu
4) çalışmam gerekenler
5) 3 lt. su
6) 2 yeşil çay
7) bakım (kendime ve eve :KK15:)

Başarı, bir sonuç değil, daha iyiye ulaşmak için sürekli çaba göstermektir. Hayattaki hedeflerini belirledikten sonra uzmanlaşmak şart. Uzmanlaşmış bilgiden sonra da eyleme geçmek gerekir. Bu sırada kendinle olan iletişiminden kopmamalısın. Kendinle iletişim, içindeki gücü canlı tutar.

Hiçbir şey, senin verdiğin dışında bir anlama sahip değil.

Canın mı sıkılıyor? Bunun sorumlusu sensin. Kilo, işsizlik, depresyon... Bunlara sen izin verdin. Depresif bir ses tonunu benimse, sağlıksız beslen, spor yapma, omuzlarını düşür, en kötü senaryoları düşün, sabit bir yere bak, kal öylece, evden çıkma, bunalımın içine gir ve orada debelen... Bunu sen yapıyorsun. Seni zorlayan yok, sadece senin isteğin...

Gülümse, sesini canlandır, sağlıklı beslen, spor yap, dik dur, nefes alışların derin ve yavaş olsun, en güzel amaçlarını gözünün önüne getir, en mutlu senaryolarını çiz, amacına kilitlen ve kendine inan, coşku dolu ol, eyleme geç, hayatını yönet, aklında kurduğun senaryoların trajediden uzak adeta bir baş yapıt olsun... Zihnindeki bu olumlu mesajlar fiziksel davranışlarına dönüşecektir.

Her disiplinli çabanın birden çok ürünü vardır.

Başarı formülü = Ne istediğini kesin olarak ortaya koy (HEDEF) + Eyleme geç (EYLEM) + Kendinle iletişimden kopmadan amacına yönelik sürekli takipte ol (KONTROL) + (ESNEKLİK)

İnsanları geç yatırıp erken kaldıran: Hırs...
Neye inanıyorsak o olur: İnanç...
Yetenek ve tutkulara doğru yönü gösteren: Strateji...
Kimsin, ne yapıyorsun, niçin yapıyorsun, mutlu olacak mısın: Değerlerin açıklığı...
Mükemmele gevşek adımlarla ulaşmak imkansız: Enerji...
Diğer insanlarla birlikte olma, ilişkiyi sürekli kılma arzusu: Bağlayıcı güç...
Çevreyle ve kendinle iletişim yaşam düzeyini belirler. Başarılı kişi zorlukları nasıl aşacağını düşünür, çabalar, deneyimlerini kullanır, dersler çıkarır, başarısız kişi yakınır, sitem eder, kötü yönlerini görür: İletişimin mükemmelliği

Anthony Robbins okuyorum da şu sıralar. Sınırsız Güç kitabından beğendiğim ve kenara not ettiğim ufak alıntılar. Asıl kitabın tamamı okunmalı. Her sayfası dolu dolu.

6:00 uyan - evde ve salonda spor - iş güç - 3 lt. su - 2 yeşil çay - bakım (kendime ve eve :KK15:) - diyet (1 Ağustosta 55 kiloyum)

günlük hedeflere bir maddeyi unutmuşum :KK34:

şimdi yatmaya gidiyorum sabah 6'da kalkmayla başlarım artık :)

$woman-reading-book-outside-275px.jpg

Son düzenleme:
Ben ataletin en dibne vuranlardanım..yarın (yani bugün) görüşmek üzere

sn.Sevilca hoşgeldin, bu okuduğum kitapta bir bölüm vardı ve başarılı başarısız insan davranışlarını yazıyordu. hemen o geldi aklıma, ben de eskiden hep bu cümleyi kuruyordum, en dibine vurdum derdim, başarısız tavırlarda bu cümle yazıyordu, "zorluklarda hep negatif yönleri görür, takılır kalır ve her konuda en dibe vurduğunu düşünür." başarılı insana ise bu tavrın tam tersi "zorluklarda durur, eski deneyimlerini düşünür, olumlu taraflarına bakar, dersler çıkarır, bu takılma döneminden bile yarar sağlamaya çalışır, hata yapa yapa nasıl başarıya ulaşabileceğini görür." tam cümleler bu olmasa da bunları anlatıyordu.

madem sen de takıldın kaldın, iki ileri iki geri moduna girdin, nasıl bu duruma düştüğünü düşün, neler yaptın da atalete gömüldün bu kadar, o yaptıklarının tam tersini dene, iki ileri bir geri, sonra iki ileri iki ileri :KK9::KK9::KK9: başlarda yavaş yavaş dirileceksin, sonra hızlı hızlı hedefleri aşacaksın.

Almanya'dan bir misafirimiz geldi yakınlarda, oralarda Türkiye'den göç eden birinci ikinci ve üçüncü kuşaklar bilirsiniz genelde işçi oluyorlar, akademik çok az, bu kişi ise herkese karşı geliyor, uzun ve zorlu bir süreç sonrası (o süreci uzun uzun anlattı inan gerçekten çok zorlu geçmiş) Almanya'nın en güzel üniversitesini kazanıyor, bir Almanın bile zorla kazanabileceği bir bölümü, sonra masterını yapıyor, sonra da doktorasını ve en güzel bir şirkete giriyor, en büyük hedefine ulaşıyor: tüm dünyayı dolaşmak, gitmediği ülke kalmıyor, üstelik bütün yol masrafları her şeyi iş yeri karşılıyor, işi sayesinde hem güzel bir maaş hem de hayali dünyanın her yerine yolculuk.

Uzun uzun zorlu sürecini anlattı dedim ya. Aşırı kilolu, derslerinde çok başarısız, mutsuz ve karamsar, genç yaşında iki kere kalp krizi geçiriyor sinir stresten, tansiyon hastası oluyor, en yorucu işlerde çalıştıktan sonra herkese karşı geliyor ben üniversite okuyacağım zayıflayacağım, sağlığımı geri kazanacağım, pozitif bir insan olacağım diyor, önüne uzun bir süre koyuyor, dört sene içinde birincil ihtiyaçlarım için part time işe gireceğim, onun dışındaki zamanlarımda üniversiteye hazırlanacağım diyor ve olacağı mesleği bile seçiyor. Düşünsene kendi seçiyor, bu ne özgürlük, bu ne hayatının kontrolünü eline alma lüksü, o vasat lise öğrencisi çalışıyor ve önüne koyduğu her yeni hedefi geçiyor. Zayıflıyor da. Geldiğinde on numara fiziği vardı. Ve onu iyice tanıyanlar bilenler artık devamlı güldüğünü söylüyorlar, kafasına hiçbir şey takmaz o, en pozitifinden bir kişidir diyorlar. İş yerindeki arkadaşları bile sabahları onu gördüklerinde sen nasıl böyle her güne pozitif başlayabiliyorsun bu enerji nereden geliyor diyorlarmış, o eski halimi duysalar asla inanmazlar diyor.

Sordum nasıl olur, o kadar zorluğa katlanıp da nasıl hedefe kilitlendin? "ben asla başarılıyım demiyorum, çünkü her zaman daha iyisini başarmalıyım, ben iyiyim ben oldum demeyeceksin, hep daha iyi nasıl olurum, hala yeterli değilim, daha iyi olmalıyım, bu bir süreçtir, sonuca odaklanma, hedefine odaklan ve ulaştığın hedefe anında yeni hedefler ekle ve asla tamam deme, mola verme." Adeta best seller bir kişisel gelişim kitabı okuyormuş gibi, adeta en ustasından bir danışmanın seminerindeymişim gibi hissetmiştim, sonuçta öyle, işinin ehline sordum :KK34: kafana hiçbir şey takma dedi giderken, gülümse hep, sallama hiçbir şeyi, o hedeflerine kilitlen, tıkır tıkır akıp gidecekler dedi.

Ya, yine de şükredecek çok şeyim var.. Benim sorunum kendim ičin bişey yapmamak. Başkaları ičin gerçekten ,elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışırım.canla başla koştururum.. Sıra bana gelince, hep bi erteleme,bi bahane. Süper dikiş dikerim,evde yarıya kadar dikilmiş,bitirilmeyi bekleyen bir sürü kıyafet..ya da hiç dokunulmamïş kumaşlar. Yeni yïl, yeni başlangıç deyip bir hevese geldim. 6 -7 kilo verdim.onu da bıraktım. Vermem gereken çooook kilolarım var.. Ama yok konsantre olamıyorum. Zorunlu olmadıkça evden çıkmıyorum.. Zaten ben çıkıp , şöyle bi dolaşıp geliyim diyen biri değilimdir. Kendimle ilgili gelecek için hiç hayal kuramıyorum. Eşimle aramız çok çok iyi, hiç bir problemimiz yok , karı koca olarak. Eşimin işinde bazı tıkanmalar oldu ve bu beni mutsuz ediyor.Ve ben mutsuz olduğum zaman hiç bir seye odaklanamıyorum.. Sanırım problem burda. Ama hissediyorum ,herşey çok güzel olacak ,inşallah...

Ya, yine de şükredecek çok şeyim var.. Benim sorunum kendim ičin bişey yapmamak. Başkaları ičin gerçekten ,elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışırım.canla başla koştururum.. Sıra bana gelince, hep bi erteleme,bi bahane. Süper dikiş dikerim,evde yarıya kadar dikilmiş,bitirilmeyi bekleyen bir sürü kıyafet..ya da hiç dokunulmamïş kumaşlar. Yeni yïl, yeni başlangıç deyip bir hevese geldim. 6 -7 kilo verdim.onu da bıraktım. Vermem gereken çooook kilolarım var.. Ama yok konsantre olamıyorum. Zorunlu olmadıkça evden çıkmıyorum.. Zaten ben çıkıp , şöyle bi dolaşıp geliyim diyen biri değilimdir. Kendimle ilgili gelecek için hiç hayal kuramıyorum. Eşimle aramız çok çok iyi, hiç bir problemimiz yok , karı koca olarak. Eşimin işinde bazı tıkanmalar oldu ve bu beni mutsuz ediyor.Ve ben mutsuz olduğum zaman hiç bir seye odaklanamıyorum.. Sanırım problem burda. Ama hissediyorum ,herşey çok güzel olacak ,inşallah...

problemi biliyorsun, en güzel bir şey, aşmaya bakacaksın, işlerine odaklan, kendinle de ilgilen biraz, hep başkaları hep başkaları olmaz, ilk sen mutlu olabil ki sonra çevren de mutlu olsun. dışarıda hayat var, hele bir de yaz geldi, gerçi her mevsimin kendi güzelliği ayrı ama yaz nedense daha bir kıpır kıpır oluyor, muhakkak her gün evden çıkmaya bak, alışverişe git, sinemaya git, kitapçıları dolaş, arkadaşlarınla dışarıda takıl, en azından bir merkeze in, iki tur at, sabah kahvaltıdan sonra ve akşam yemeğinden sonra yürüyüşlerini aksatma sakın, hem hazmetmeye yardımcı olur hem de kilo verirsin, hem de bizim yoga derslerimizde anlatırlardı hep, meditasyon türleri: hızlı tempo açık havada yürüyüş en temel motivasyon yöntemidir, o sırada pek çok kararlar alınır, enerji dolu olursun, çalışmalarına daha başka bir hevesle odaklanırsın.

Başarılı olan insanların sorunları, başarısız olanlarınkinden daha az değildir! Sorunsuz insanlar sadece ve sadece mezarlıklarda bulunanlardır. Başa gelenler, başarıyla başarısızlığın değişik görünümleri değildir. Farkı yapan, bizim onları algılama şeklimiz ve onlara karşı gösterdiğimiz tepkilerdir. Anthony Robbins (Sınırsız Güç)

ben de geldm buraya, ben de orta öğretim kpss ye hazırlanacağım, temizlk işlerim var tabi erken kalkmaya alışcm önce:KK1:

ben de geldm buraya, ben de orta öğretim kpss ye hazırlanacağım, temizlk işlerim var tabi erken kalkmaya alışcm önce:KK1:

hoşgeldiniz..

şu sıralar tek ben varım konuda, ama merak etme, arada katılımcılar olacak bazen kimse uğramaz, bazen çok kişi olur, önemli olan sen uğradığında konuya muhakkak hedeflerini yaz şunu başardım bunu başarmak üzereyim, muhakkak yaz.

hedeflerine tarih sınırlaması koy, şu tarihe kadar hedefim şu... şeklinde

erken kalkma olayı aslında bir iki günlük bir çaba istiyor, diyelim bugün öğlen 2 de kalktın, uykun sabaha karşı 6 da gelecektir, onun yerine yapacağın şey: akşam saat 12 gibi yatağa gir, al eline bir kitap ya da boş güzel bir defter al eline içine yaz hedeflerini, gözlerini kapat, en az 2 saat kapat gözlerini uyuyamıyorsan hayaller kur, geleceğin ile ilgili, ama gözlerini dinlendir, zaten yattığın için vücudun da dinlenmiş olacak, uyuyabilirsen beynin de dinlenmiş olur ve sabah muhakkak 6:00 da kalk. hemen banyoya ılık duşun altına, cin gibi olursun :KK9: üstüne bir yeşil çay ya da kahve (kafein deposu ikisi de) işte uyandın, o gün öğlen en fazla bir saat ara uykunu yap beynin için gerekli, akşamın 1 saatlik uykusu öğlenin 20 dakikasına karşılık geliyor, dolayısıyla öğlen 1 saatlik uykun gece 3 saatlik uykuna karşılık gelecek ve akşam 12 ye kadar da gözlerini kırpma.

işte bitti, bir buçuk günde uykun düzende, büyütmemeye bak, çok kolay olduğunu kabullen, aynen bu dediklerimi uygula bak yarın akşam 11 de 12 de ben yatmaya gidiyorum diye yazacaksın buraya :KK34:

Ben de kpss ye hazırlanıyorum, bu temmuz sınava gireceğim ama çok ümitli değilim pek çalışamadım, 2014 dekine hazırlanacağım, zaten bir iki sene daha sabit bir yerim olmayacak, yurt içi yurt dışı, 2014 de kpss den gayet muhteşem bir puan almayı planlıyorum, birinci uzun vadeli hedefim bu, serbest çevirmenlikten bıktım artık, amacım sözleşmeli tercüman olmak.

Bu arada unutmadan, yeni okuduğum makalede, sabah alarm saatiniz çalınca kapatıp hemen yataktan fırlamayın yazıyordu, son araştırmalarda sabah uykusundan aniden kalkıp ayağa dikilenlerde yüksek tansiyon hastalığı riskinin yüksek olduğu bulundu.

saati kapatın yerinizden kalkmadan, 5 dakika gözleriniz açık bekleyin yatakta, sonra yavaş yavaş kalkın diyordu.

.

Son düzenleme:
İnsanlar öğrenme dürtüsüyle doğarlar. Öğrenmeye karşı merak ve bundan duyulan zevk insanın doğasında vardır. Bunlar bebeklikten başlayarak zamanla yok edilir.

W.E.Demıng

.

İnsan sahip olduklarının toplamı değil, fakat henüz gerçekleştiremediklerinin toplamıdır.

Jean Paul Sartre

.

Coşku, zekadan daha önemlidir.

Albert Eınsteın

.

Son düzenleme:
Başarının sırlarından biri, geçici başarısızlıkların bizi yenmesine izin vermemektir. Mark Kay

Beni öldüremeyenler güçlendirir.F.Nietzsche

Engeller beni durduramaz, her bir engel kararlılığımı daha da güçlendirir. Leonardo da Vinci

Hata değil çare bulun. Henry Ford

Düş kurmak değil, bir düşe sahip olmamak budalalıktır. Clıff Clavın, Cheers

Durmak ölüm, taklit uşaklıktır, çalışmak ve yetişmek ise hayat ve hürriyettir. L.Y. Rauke

Aradığını bilmeyen, bulduğunu anlayamaz. Cladue Bernard

Güçlükler başarının değerini artıran süslerdir. Molıere

İyi bir başlangıç, yarı yarıya başarı demektir. Andre Gıde

Her şeyin mühim noktası, başlangıçtır. Eflatun

Bütün büyük işler, küçük başlangıçlarla olur. Cıcero

Yapabilirler çünkü yapabileceklerini düşünüyorlar. Virgil

Limiti koyan zihindir. Zihin bir şeyi yapabileceğini kestirebiliği kadar başarılı olur. Yüzde 100 inandığın sürece her şeyi yapabilirsiniz. Arnold Schwarzenegger

Erişmek istedikleri bir hedefi olmayanlar, çalışmaktan zevk almazlar. Emile Raux

Tembel insan yoktur. Kendisine esin kaynağı oluşturacak kadar güçlü amaçları olmayan insanlar vardır. Anthony Robbins

Düşünceler gayeyi doğurur. Gayeler eyleme dönüşür, eylemler alışkanlıkları oluşturur. Alışkanlıklarda karakter belirleyerek kaderimizi tayin eder.

Zor bir iş, zamanında yapmamız gerekip de yapmadığımız kolay şeylerin birikmesiyle oluşur. Henry Ford

Plansız çalışan kimse, ülke ülke dolaşıp hazine arayan bir insana benzer. Descartes

Hepimiz zamanın kısalığında söz ederiz de; boş geçen zamanı nasıl geçireceğimizi bilmeyiz. Seneca

...
..
.

Eski mesajımı güncellemek istedim. Aralarda kaybolmasın...

Yapabildiğimiz herşeyi yapsaydık, buna kendimiz bile şaşardık.

Thomas Edison

.

Oğlum, bütün hayatımı kolların ve ayakların belirlemeyecek. Hayatına asıl yön verecek olan beynin ve kalbindir. Bir şeyi gerçekten istiyorsan, bütün engelleri yenip ona ulaşabilirsin.

Shelton Skelton

.

Olumsuz düşünceleri zihinsel canavarlar halini almadan önce yok edin.

Anonim

.

Sizi korkutan her deneyim size güç, cesaret ve güven kazandırır. Kendinize "Ben bu dehşeti yaşadım. Bundan sonra gelecek şeylere hazırım" dersiniz.

Eleanor Roosevelt

.

İnsanın ruhu felç olmaz. Soluk alabiliyorsanız, düş de kurabilirsiniz.

Tavuk suyuna çorba

.

Son düzenleme:
bu saat oldu ben daha yatmadım, nasıl kalkcm bilmiyorm ama kalkcam, yarın değil de ne zaman baslıcam, yeter artık, zaten 7 de kalksam yeter bana şimdilik, çünkü çalışmıyorm, evdeyim.şimdi hedeflerimi yazıyorum. bunlar hayat felsefem haline getrmek istediklerim
1.erken kalkmayı alışkanlık haline getirmek
2.sporsuz gün geçirmemek
3.bakımlarımı asla atlatmamak
4.sağlıklı beslenmek
bunlar da önümdeki hedeflerim
1.ev temizliğimi bi an önce bitirmek
2.kpss ye hazrlanmak (sıkı bi şekilde)
3.kpss yi kazanamasam da kendime iş bulmak(ki inşallah kazanıcam, inanıyorm :KK49:
4. edebiyat okuyorm dısardan, onu bitirmek. şimdilik bu kadar. artık yatıyorm. sabah kalkabilirsem hemen yazıcam :KK1:

ben bu gece uyumadım, sen yine iyi saatte yatmışsın, girdim yatağa, gece 11-12 gibi, şu saate kadar kitap okudum, planlar yaptım, gözlerimi dinlendirdim, ama uyuyamadım, bir de yatakta örümcek görünce, yastığımda sinsi sinsi yürüyordu kocaman, çığlıkla kalktım :KK9: yarın akşama kadar artık 10 olur 11 olur uyumayı düşünmüyorum...

ayriyeten bir deftere de yazdım, uzun uzun planlarımı, 7 temmuza kadar her günümü planladım, geceye kadar bugün dolu dolu kpss çalışıyorum :KK34: senin sınavın ne zaman canım aynı mı 7 temmuz mu? her sene girebiliyor musun? benim bu sene 7 temmuzda, 90 üstü alamazsam (Ankara merkez olmalı) 2014 temmuz diğer sınavım, iki senede bir.

X