• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gün menüsü ?

Ceylinimdeceylinim

Soran olursa geziyor dersiniz, hic durmadan :)
Kayıtlı Üye
28 Mart 2013
12.835
17.401
498
Merhabalar. Annemin günü var ve sıra bizde :)
Yakın arkadaşların toplandığı gün ama toplam 14-15 kişi olacak. Her hafta birinde oluyor sıra sık geldiği için bu sefer çok kararsız kaldım . En az 6-7 çeşit yapacağız ama ne yapsam bilemedim
Çokca yaş pasta yaptım ama bereketsiz oluyor bu kalabalığa pek yetmiyor. Bereketli bir pasta türüne, şerbetli tatlıya(yine bu basit) , birde kurabiye dışında farklı bir tatlıya ihtiyacım var.

Yanı kısacası menü önerisine ihtiyacım var hanımlar.
Böyle farklı menunuz varsa memnun olurum. Özellikle lezzetli tatlılar falan. Artik tikandim ..En son menü de yaptıklarımızı yazayım fikir olsun.

El açması börek (patatesli, peynirli)
Pogaca (sade, zeytinli, tahinli)
Dolma
Şehriyeli tavuklu salata
Etimekli yoğurtlu salata
Yoğurtlu biber közü
Vişneli yaş pasta
Nişastalı kurabiye
Balparmak tatlısı.

Biraz daha farklı tarif arıyorum. Özellikle tatlida

Bu aralar trileçe çok yapıyorum ve güzel oluyor. Isterseniz tarif veririm. En son gelen misafirlerime yaptığım menüyü paylaşayım; buzlukta Meyveli ve büsküvili pasta, trileçe, truffle, kuru dolma, baklava yufkasıyla patatesli börek, yoğurtlu Buğdaylı tavuk salata ve etsiz çiğ köfte( Çiğ köfteyi hazır pakette Alıp yoğurdum hem çok kolay oluyor hem de lezzetli)

Ayy çok sevinirim valla.
Benim de aklımda varsa cesaret edemedim bereketli oluyor mi ?
O truffle tarifini de alabilirsem çok.sevinirim :)
Bu aralar trileçe çok yapıyorum ve güzel oluyor. Isterseniz tarif veririm. En son gelen misafirlerime yaptığım menüyü paylaşayım; buzlukta Meyveli ve büsküvili pasta, trileçe, truffle, kuru dolma, baklava yufkasıyla patatesli börek, yoğurtlu Buğdaylı tavuk salata ve etsiz çiğ köfte( Çiğ köfteyi hazır pakette Alıp yoğurdum hem çok kolay oluyor hem de lezzetli)

Trileçeyi ben büyük borcama yapıyorum 20'ye yakın dilim çıkıyor bu trileçenin tarifi
Malzemeler

Keki için :

• 5 yumurta
  • 10 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı Sıvı yağ ( tepeleme)
  • 10 yemek kaşığı un
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şerbeti için :

• 1 paket süt kreması (200 ml)
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 4 bardak süt
Üzeri için:

• 1 paket süt kreması
  • 1 paket krem şanti
  • Hazır karamel sos ( ben Carte dor karamel sos kullandım )
Hazırlanışı

Merhaba arkadaşlar size çok lezzetli bir trileçe tarifini vermek istiyorum. Ne sütün içinde yüzdü kek, ne de herhangi bir sorun oldu. Gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz. Trileçenin önce kekini hazırlıyoruz. Yumurta ile şeker mikserle yaklaşık 10 dakika çırpılır, sonra diğer malzemeler ilave edildikten sonra tekrar çırpılır. 170 derecede önceden ısıttığımız Fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirilir. Kek pişerken şerbeti hazırlanır. Şerbetten 1 su bardağı krem şanti yapmak için ayrılır. Keki fırından çıkarınca ilk sıcağı geçtikten sonra şerbeti dökülür ve bir gece buzdolabında bekletilir ( ben bekletmedim sorun olmadı ama ertesi gün Tadı daha güzeldi) üzerinin kreması için şerbetten ayırdığımız 1 su bardağı Karışım ile krem şanti çırpılır, üzerine süt kreması eklenerek karıştırılır. İyice soğuyan ve şerbetini çeken keke dökülür. En üste de karamel sos dökülür, istediğiniz gibi süslenir. Eşimle çok beğendik, hafif, güzel ve misafirler için güzel ve hafif bir tat. Afiyet olsun.

Bu truffle tarifi yalnız malzemeleri iki katına Çıkarın yoksa yetmez
Malzemeler

• 1 su bardağı un
  • 1/4 su bardağı kakao
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/4 su bardağı ince çekilmiş şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı portakal suyu
Hazırlanışı

Malzemeleri yoğurma kabına alarak hamuru hazırlayın. Üzerini streç film ile kapatarak yarım saat kadar buz dolabında dinlendirin.

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak şekillendirin ve pudra şekerine bulayarak yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine yerleştirin. 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. truffle'ı buzdolabından çıkarınca hemen yuvarlayın çok çabuk eriyor, Şekil vermesi zorlaşıyor.

Soğuk büsküvili pastam çok beğeniliyor onu da vereyim
Malzemeler

• 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 200 gr bebe bisküvisi
  • yarım çay bardağı damla çikolata
  • yarım çay bardağı fındık
  • yarım çay bardağı ceviz
  • mevsim meyveleri(elma,muz ve nar kullandım)
  • üzerine; bögürtlen sos
Hazırlanışı

Süt ve krem şantiyi bir tencereye alıp, mikserin önce düşük, sonra yüksek devriyle koyulaşıncaya kadar çırpın. Üzerine iri parçalar halinde kırdığınız bebe bisküvisini ilave edin. Daha sonra iri parçalanmış ceviz,fındık, damla çikolataları koyun.meyveleri küp küp doğrayıp ekleyin.Bütün malzemeyi karıştırın. Hazırladığınız karışımı streç filmle kaplanmış dikdörtgen bir kek kalıbına dökün. (Ben tupper kek kalıbı kullandım.)Derin dondurucuda 2-3 saat bekletin. Donduktan sonra ters çevirerek servis tabağına çıkarın.Üzerine böğürtlen sos dökerek arzunuza göre süsleyin.Afiyet olsun…

Malzemeler

• 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı un
  • 125 gr margarin
  • 3 adet yumurta
Kreması için

• 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket vanilya
Üzeri İçin

• 1 paket hazır çikolata sosu ya da benmari usulü eritilmiş 80 gr bitter çikolata
Hazırlanışı

Küçük bir tencereye 1 su bardağı suyu ve margarini koyarak kaynatın. Daha sonra 1 su bardağı unu ekleyerek iyice karıştırın. 2-3 dakika karışımı sürekli karıştırarak
pişirin. Ocağı kapatarak 10-15 dakika hamurun soğumasını bekleyin.
Hamur biraz dinlendikten sonra 3 adet yumurtayı hamura yedirmemiz gerekiyor ancak bu noktada önemli bir ayrıntı var. Yumurtaları teker teker hamura kırın ve birini iyice yedirmeden diğer yumurtayı kırmayın. Yumurtaları hamura iyice yedirdikten sonra yapışkan bir hamur elde etmiş olduk. Bu kısım biraz yorucu oluyor ama hamurun kabarması için iyice karıştırmış olmanız gerekiyor. Yumurtaları yedirdikten sonra hamuru 10 dakika dinlendirin.
Yağlanmış tepsiye, kaşık yardımı ile hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak aralarında 2-3 cm boşluk bulunmasına dikkat ederek resimdeki gibi dökün. Elinizle şekillendirmeye çalışmayın.
Daha önceden 180 derecede ısıttığımız fırına hamuru sürün. üzeri kızarana kadar yaklaşık 40 dakika pişiriyorsunuz.
Hamurlar piştikten sonra kremasını hazırlayın. Vanilya hariç diğer malzemeleri bir tencereye koyarak kremayı pişirin. Kremayı ocaktan aldıktan sonra vanilyasını ekleyerek karıştırın.

Profiterolün pişen hamurlarını ikiye bölerek ya da varsa krema sıkma torbası ile içlerini krema ile doldurun ve tepsiye dizin.
Tüm profiterolleri doldurduktan sonra üzerine çikolata sosunu ya da benmari usulü erittiğiniz çikolatayı gezdirin. Afiyet olsun..

Şimdi aklıma geldi. Kıbrıs Tatlısı diye bir tatlı var o da gerçekten güzel oluyor denemek isterseniz;
Malzemeler

• 3 adet yumurta
  • yarım su bardağı şeker
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • bir paket kabartma tozu
Kreması için

• 1 litre süt
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti
Şerbeti için

• 2 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya
Hazırlanışı

Öncelikle şerbeti yapın, çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek. Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatın. Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin.
Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın. Yağlanmış bir tepsiye (ben büyük kare borcam kullandım) dökün.
160 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin.
Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blendırla 5 dakika çırpın.
Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün. Üzerine bolca hindistan cevizi (ben ceviz serptim)serpin. Buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.

kek, kısır, puaça,

irmik tatlısı var en basiti, 2 bardak şeker 2bardak süt 1 bardak irmik karıştır ocakta düz kaba dök keserek ikram et.

hazır börek veya yufkadan yap tamamdır, çok oldu bu ikram bile, hep bu sayıda ikram yapılıyorsa sen de o kadar çok yap tabiki.

Geçen hafta anneminde kadınlar günü vardı hepsi çok sevdi ve bitti yanına turşu da ekleyebiirsin ve doğal bir yiyecek paket gıdadan çok daha iyi
Konu sahibi ben değilim :)
Yenmez mi o sarımsaklı köfte, ben olsaydım sizin günde hepsini ben yerdim, kimselere kalmazdı :D

Canım çeşitler çok oluyor genelde kalabalık olduğundan. Hepsi de bitiyor vallahi akşam babama kardeşime azıcık ayirdim ayirdim yoksa kalmıyor :-)
kek, kısır, puaça,

irmik tatlısı var en basiti, 2 bardak şeker 2bardak süt 1 bardak irmik karıştır ocakta düz kaba dök keserek ikram et.

hazır börek veya yufkadan yap tamamdır, çok oldu bu ikram bile, hep bu sayıda ikram yapılıyorsa sen de o kadar çok yap tabiki.

Back
X