Gümüşhane///29

saol kuşumm benim iyidir vallahi ne olsun psinkolojik duruma gelince kuşum valahi zati nadir birkaç kişinin dışında kafası sağlam pek kimse yok buralarda zati kk da yani bir nevi terapi oluyor burası sanırsam ki benim gibi anti sosyaller için bulunmaz nimet kk... (anti sosyallik zıpalardan sonra zorunlu oldu canım yaf) mecburen pek çok şeyden fedakarlık ediyorsun yoksa çok severim dostluğu gezmeyi kaliteli sohbeti off off neydik ne olduk behhhh anam biraz daha yazarsam bınalıma girecem yaaaa... ben kaçtım öperim hepinizi ennnnnn haşininden.... fadikim kk dasın sende ben gibi gece kuşum benim :1hug:

canım şuan sıkılmıyorum....
o zaman öğle bir uğradı geçti iştekaydirigubbakcemile3
rabbim büyük sıkıntı vermesin...gerisi boş...arada sıkılmlarda olacak tabiki....

kk de olmasa halimiz nice olur acepkaydirigubbakcemile3
gerçekyen burası hoş biryer:lepi:

canım ben gece oturmayı çok severim benim geceleri pek uykum gelmez....ama kociş kızıyor:mymeka:bende ara sıra kaçıyorum iştekaydirigubbakcemile3
ne yapim yatsam bile yatakta geç vakite kadar gözlüyorum...o zaman çok sıkıcı oluyor:bbo:

Son düzenleme:
anam o kocişlerde ..aaaaa biraz akşamları kıçımız yer görüyo ozamanda onlar kılçıklık yapıyolar ...demi ama ...fadikim ..mavicem sorma kız anasını ağlatırdık biz önceden izmirin suyunu çıkarırdık valla ..ama dediğin gibi .evlat için herşeyden ..hasret kaldık ama ben bu sene atlımlara başladım küçük çocuğu olan arkadaşlarla gün yapmaya karar verdik ..böylece herkez .rahat ediyo çünkü herkesin ..bi haylazı var ...güzel oldu ...ama burası bi başka tabii..sanki sizleri yıllardır tanıyomuş gibiyim ..

kızlar nerdesiniz yaaa.....
1 haftadır ne gelen var nede giden....
hepiniizi öptüm...iyisinizdir inşallah..

selam arkiddişler nasılsınız benim kuzular accık rahatsızdı o bir yana neyse bu ara giripte yazasım gelmiyor pek kk ya geçer inş. yakında
sizler nasılsınız bakim fadikçim kusuummm öpüyorum sizleriiiiia.s.

geçmiş olsun canıma.s.

bende seni öptümŞeniz

ya zaten bu topiği ben fadik ,mavice götürüyo,buraya bizim topik desekde olur ..kaydirigubbakcemile3mavice görüşmeyi unutmadık inş ..ben bu hafta marmarise gidicem ama gleince gerçekten yapalım bi buluşma ...öptüm fadikim,mavicem ...sizi..

aaaa ayıptır yahu kaç zamandır bir allahın kulu uğramamış ..mavice sahiplensene topiğini bacum ....ne oliy böyle ...bak kızacam haaaa ..fadik öptüm ..yavruş..seni ..mavicem senide ...

aaaa ayıptır yahu kaç zamandır bir allahın kulu uğramamış ..mavice sahiplensene topiğini bacum ....ne oliy böyle ...bak kızacam haaaa ..fadik öptüm ..yavruş..seni ..mavicem senide ...

bende seni öptüm canıma.s.
evet artık topiğe kimse uğramıyorfisfisfis

farkındasınız yani benneyaptımki..dövecem sizi ...diövecem klava:...beni yanlız bırakıyonuz ..buralrda bi küsücem hiç gelmiycem ..:dilcikar::dilcikar:

farkındasınız yani benneyaptımki..dövecem sizi ...diövecem klava:...beni yanlız bırakıyonuz ..buralrda bi küsücem hiç gelmiycem ..:dilcikar::dilcikar:

haklısın canım
tamam bundan sonra ben sık sık gelirimŞeniz

selam ben geldim durun bir kızmayın yahu

benim olay sadece topik olayı değil nedense bu ara kk ya giresim gelmiyor elim yazmaya gitmiyor hiç bir nedeni yok inşalah geçer
öpüyorum hepinizi kusummmmm fadikimmmm kendinize çok iyi bakın

günaydınnnn herkese mutlu bir gün diliyorummmm

kuusuum fadikim öpücüklerrrrrrrrrrrrrŞeniz

kuşumda burda slm kuşum nsılsın

sende gümüşhanelimisin kuşummmmm

>>>GÜMÜŞHANE&#8217;NİN TARİHİ <<<
GÜMÜŞHANE&#8217;NİN TARİHİ

Gümüşhane yöresindeki arkeolojik buluntular, yerleşik yaşamın M.Ö. 3000 yıllarına dek uzandığını göstermektedir. Bölgede bilinen ilk halk M.Ö. 2. binin ortalarında ortaya çıkan Azzi ve Hayaşalardır. Bu nedenle, Gümüşhane&#8217;yi de içine alan bölgeye Azzi-Hayaşa ülkesi deniyordu. Yine M.Ö. 2. binde Mezopotamya&#8217;dan gelen Assurlu tüccarların, Gümüşhane ve yöresinde bulunan maden yatakları nedeniyle bölgeye ilgi duydukları bilinmektedir.

Hitit İmparatorluk döneminde de Gümüşhane çevresindeki gümüş yataklarının işletilmesiyle, bölge zenginlik kaynağı olma özelliğini sürdürmüştür. Hitit İmparatorluğu&#8217;nun yıkılmasından sonra bölgeye Urartular hâkim olmuş, M.Ö. 8. yüzyıl sonlarına doğru Kimmer-İskit akınları başlamıştır. Bu dönemde halkın büyük çoğunluğu yerini yurdunu bırakarak güneye ve batıya doğru göçe başlamıştır. Daha sonra yöreye sırasıyla Medler, Persler ve Pontos Krallığı egemen olmuştur. M.Ö. 1. yüzyılda bölgede Romalıların hâkimiyetinin yayıldığı görülmektedir. M.S. 395&#8217;te Bizans İmparatorluğu toprakları içerisinde kalan Gümüşhane, M.S. 7. yüzyılda Bizans-Hazar askeri işbirliğine konu olan topraklar arasındaydı.

M.S. 7. ve 8. yüzyıllarda Arap egemenliğine giren bölge toprakları, sonradan yeniden Bizans egemenliğine girmiş, 11. yüzyılda Saltuklular tarafından fethedilmiştir. 1461 yılında Fatih Sultan Mehmet Trabzon Rum İmparatorluğu&#8217;nu yıkarak yöreyi Osmanlı egemenliği altına almıştır. 7 Temmuz 1916&#8217;da Ruslar tarafından işgal edilen Gümüşhane, 15 Şubat 1918&#8217;de işgalden kurtarılmıştır.

günaydın canım ablacım allah razı olsun ecük renk kattın topiğimize öpüyorum seni bidenema.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…