• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

gülmeyın bana ama....

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
E

EU3

Ziyaretçi
kızlar ya agrıya yakın olan bırılerınden süzme yogurt ıstıyorum burda bulamıyorum kendım yaptım bişeye benzemedı. bıde yufka ekmek deriz bılmıyorum sızler neler dıyosunuz fotosunu bulursam eklerım. kımlerde varsa yufka ekmek arıyorum..

ayyyy canım çekti ya.... umarım biyerimiz şişmeden yeriz... şimdiden afiyet olsun canım...

:roflol:

ben dayanamadım güleceğim arkadaşım....ama iyi yöntem bulmuşsun inan...kk ile herşey kolay veeee güzel..yaşasın kulübümüz.:enbuyukkk:

yaw gulmeyın yufkayı alt komsum aşeriyo süzme yogurtta bulamadım burda valla ya ne yapayım mugladan annem suzme yogurt gönderdı ekşimiş bende yakın bı yerden bırsının göndermesını ıstedım

anneleriniz falan yufka ekmek yapıp satıyosa ben alıcıyım arkadaslar ya. cıddı cıddı soruyom valla

ya gülüm nasıl gülmeyelim....kaydirigubbakcemile3 vallahi gülerim...
yufka ekmeği bir komşudan filan bulamazmısınız oralarda ?
süzme yourtta bütün bimlerde vardır....sizde bulunduğunuz yere göre belki buna gülersiniz ha... :)))

canım eger burda olsaydı zaten burdan alırdım değil mı ? bımdır mıgrostur yok. agrı merkezde deılım. adamlara suzme yogurt varmı dıyınce bakıyolar yuzume ne dıye. yufka ekmek de yok burda. olsa zaten yazmam dımı

silinmesin ya,vallahi bende kötü niyetle yazmadım sadece kendimce çözüm üretmeye çalışıyorum...
3,4 yıl abimler diyadinde kaldı ve köyündeydiler....biliyorum durumu...kızma hemen....

hayatım denemişsindir ama annem süzdürüyo kendi tülbente koyyo geceden asıyo lavaboya. süzme oluyo o sabaha kadar. bulamazsan bunu dene canım

anneleriniz falan yufka ekmek yapıp satıyosa ben alıcıyım arkadaslar ya. cıddı cıddı soruyom valla
valla annem çok güzel yapar yufkayı küçük boy yapar evde ama burdan ağrı ya nasıl gider bilmem :uhm:
süzme yoğurt için zaten uzağım ama hamile arkadaşına üzüldüm ya keşke gönderebilsekfisfisfis

saolun arkadaslar evde denedım ama olmadı malesef. belkı hazır yogurt oldugu ıcın olmadı.

nette süzma yoğurt yapımı diye yazdığında hem yoğurt yapımı hemde süzme yapımı çok net anlatılıyor....
bir dafesında banada çok bol yoğurt gelmişti memleketten ,baktık olacak gibi değil,ablam hemen tülbentle süzdü ve haftalarca rahatlıkla kullandım,ve zor değildi....
mesela iki kaşık koyarak ayran yapıyordum,yine iki üç kaşıkla yayla çorbası yapıyordum,çok pratikti ...

nette yazıdıgını bılıyorum canım ama marketten alınan hazır yogurtla olmuyor ıstersen dene. ben denedım. ama olmadı olmadıgı içinde burda arıyorum dıye yazdım anlatabılıyomuyum

canım azcık yuğur hamur su ile tuz koy una küçücük aç tavana göre pişir eğer açabiliyosan bende yaşadım öyde bilirim süzme yoğur hazırdan olmuyo sünüyo mayalaya bilirsen mayala köylüde vardır süt heralde hee bide bez torbaya koy üzerine 5 kiloluk bidon koy ağırlık yani torbayıda süzgece koyuyom ben altınada leğen suyu ona akıyo ev batmıyo yani allah kolaylık versinnn canım

tesekkur ederım nursenacım. burda köyluler bızlere bitlerını bıle vermıyolar kı.. pazara dahı cıkamıyoruz malum ınsanlar yuzunden

arkadaslar neyse kapatılsın konu. tesekkur ederım cevaplarınız için

Back