• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bu insanlar neden bukadar fikirsiz ??(Kedisi olanlar özellikle)

hayvanları herkes sevemiyor malesef, bunu değiştiremiyorsun... Ben tam bi havan delisiyim ama bahçeli evim olmadığı için kedi köpek beslemiyorum hayvan delisi olmama rağmen evde olmayacağı düşüncesindeyim ama sokaktaki kediye bile yemek indiriyorum evden. Eltiniz ya da herhangi bi misafir kedi sevmiyor olabilir ama bile bile kediyi yakayım şu sıcak patatesle diyeceğini sanmıyorum,, belki ılık sanmıştır. Siz dolmuşsunuz ondandı bu tepkiniz belki de, daha sakin ve uzlaşmacı olun, hem bakın canını sıkan yine siz oluyorsunuz...

hayvanları herkes sevemiyor malesef, bunu değiştiremiyorsun... Ben tam bi havan delisiyim ama bahçeli evim olmadığı için kedi köpek beslemiyorum hayvan delisi olmama rağmen evde olmayacağı düşüncesindeyim ama sokaktaki kediye bile yemek indiriyorum evden. Eltiniz ya da herhangi bi misafir kedi sevmiyor olabilir ama bile bile kediyi yakayım şu sıcak patatesle diyeceğini sanmıyorum,, belki ılık sanmıştır. Siz dolmuşsunuz ondandı bu tepkiniz belki de, daha sakin ve uzlaşmacı olun, hem bakın canını sıkan yine siz oluyorsunuz...

yavru kediye süt vermeyn lütfen ishalden ölebilir verecekseniz suyla karıştırıp verin

Cok tatlilar masallah da ben evde bakimi dogru bulmuyorum. ne kadar temiz bile olsa cisini kakasini yaptigi poposu her yere deyiyor.kilot giymiyor ki bizim gibi

canım benim kapalı kaldığında tuvalete gitmek için nasıl kıvrandığını bi görsen hele o patilerinden kumu silkelemesi zaten sürekli kendini temizlemekle meşgül :1:

yok canım niye dolayım öyle bi ilişkimiz yok daha doğrusu ben biraz mesafeliyim insanlara hayır demeyi bilmeli bi insan rahatsız olduğum bişeyide uyarırım aksine iki tarafında daha çok üzülmemesi için canımı sıktığım taraf uyarmam değil insanların anlayışsın bencil olması :19:

canım bazı insanlar hayvanların robot olduğunu ve onların canı acısa bile kendi kendilerine iyileştiklerini düşünürler bunlar hayvanlıktan bile nasibini almamış insan tiplemesi altında yaşayan varlıklardır...

benimde bitane köpeğim var 3 sene koynumda uyudu o benim için çok çok değerli,ama evlenince malesef annemde bıraktım çünkü oraya ve onlara alıştı...annem 5 dakikalık mesafede olduğu için içim çok rahat benden daha iyi bakıyolar birinin işi olsa diğeri çıkarıyor dışarıya tuvaleti için...

benimde eşimin teyzesi ve ablası köpek gelince ayaklarını kestiler sürekli bana gelmek istiyoruzda köpek var diyolar tiksinerek...
en sonunda patladım keyfiniz bilir misafirin ayağı kesilicek diye ondan vazgeçemem dedim...

bi akrabamız geldi köyden ayyy evde köpekmi olur gönderin atın falan diye konuştu o hayvanın günahına girdik kaç senedir burda senin kıt aklında onu evden atıcak değiliz dedim resmen kovdum,ekmeğini suyunu senmi veriyosun sanane dedim kapattım çenesini...

çünkü hayvanla yaşayan bensem kimse buna yorum yapmıycak sevmeyen sevmesin köpek kedi misafir gelince başka odadada kalır boş konuşanlardan nefret ediyorum...

geçenlerde ablamın görümcesi ve kaynanası geldi bitane kızı var görümce adayının köpeğe sürekli leblebi veriyo kızım yapma verme kusuyo sonra diyoruz yok hayvanın kulağını çekiyo üstüne çıkıyo bizim safda çocuk diye dönüp bi hırlamıyo...

annesine söyledim amann boşver oyalansın işte demezmi :47:

kan beynime sıçradı sen ne diyosun yaa kendindemisin dedim kızada döndüm bağırdım bidaha leblebi vermiyceksin o köpeğe dedim...

annemlerede döndüm misafir çocuğu gelince bu köpeği odaya kitleyin oyuncakmı bu hayvanın haline bakın dedim...

ablam nişanlı şuanda kayınvalidesi geçen gün blue çok sinirli ona yaklaşmamak lazım demiş ablamda evet o köpeği söz konusu olunca kimseyi tanımaz demiş...

kadınla tekrar karşılaştık yanına alsana madem okadar seviyosun diyo bana...aklı sıra laf sokuyo...
bende aldım zaten hayvan 2 gün uyumadı inledi ağladı durdu ben ona burdaykende çok yakınım ona zarar gelmesine izin vermem onu benden fazla düşünemez kimse dedim kapadı çenesini...

eltın gercekten bılememıs olabılır..
belkı kedının patatesı sogyunca yıyebılecegını dusundu..
benımde köpegım var ve önune yenı pısmıs yıyecek koyabılıyorum..
o zaten ısısından veya dumanından anlıyor sıcaklıgını hemen yemıyor..
agzına alabılecegı sıcaklıga gelınce dıdıklemeye baslıyor..

yanı bende olsam senın kedının önune sıcak bıse koyabılırdım..
hemen agzına almaz dıye dusunerek..

ınsanların tepkısıne gelınce,hayvan sevmeyen ınsan sevmez zaten..
mesela bıse herkes dıyor,artık bebek gelıyor köpegı evden uzaklastırın dıye..
ıyıde da bu evın bı ferdı,2 yıldır bızımle
onu bıraktıgımızda bunun gunahını kım ödeyecek..
ayrıca hayvanlar cocukların bagısıklık sıstemını guclendırır ve onları sorumluluk sahıbı yapar..
hayvan seven ve bakan bı cocuktan buyunce kötu ınsan olmaz..
sonucta hayvanlarımızı alırken kiralık almıyoruz dimi,sonradan bırakalım..

köpeklerle ilgili bişey duymuştum çok sıcak verirsen kudurur diye o yüzden korkuyorum ben bide kediler sabırsız oluyo pati ata ata resmen kavga ediyolar sıcak yemekle üzülüyorum öyle olunca ama elimde tabağı görünce heyecanlarını görüceksin hatta onların yemek yedikleri yer ayrı koşa koşa gidip bekliyolar orda :1: yirim ben onları yirim

ben hamile kalınca komşuları anneme kediyi artık atarsınız bebeklere zarar verir demişler..bunu duyunca çıldırdım ya,olabilir mi böyle bir şey? o da bir can,bizim minik bebeğimiz gibiydi.

ve nasıl birşey ki minik kedimiz ben 5 aylık hamileyken ansızın ölüverdi :14: sanki biliyormuş gibi :50:

Onlar her şeyi bilir...

Bir evlat öldüğünde dünyanın bir rengi, bir yaşam sevinci eksilir, içi yanar insanın.

7 canım daha var ama hala oğluma ağlıyorum, bununla ilgili açtığım bir konu bile var sitede, günlüğüm gibi oldu, hala dayanamadığımda bir iki satır yazıyorum. Keşke ölmeseler ......

Benim de nazım sana geçiyor galiba Kadesa, yazıyorum durmadan, hakkını helal et =)

canım bazı insanlar hayvanların robot olduğunu ve onların canı acısa bile kendi kendilerine iyileştiklerini düşünürler bunlar hayvanlıktan bile nasibini almamış insan tiplemesi altında yaşayan varlıklardır...

benimde bitane köpeğim var 3 sene koynumda uyudu o benim için çok çok değerli,ama evlenince malesef annemde bıraktım çünkü oraya ve onlara alıştı...annem 5 dakikalık mesafede olduğu için içim çok rahat benden daha iyi bakıyolar birinin işi olsa diğeri çıkarıyor dışarıya tuvaleti için...

benimde eşimin teyzesi ve ablası köpek gelince ayaklarını kestiler sürekli bana gelmek istiyoruzda köpek var diyolar tiksinerek...
en sonunda patladım keyfiniz bilir misafirin ayağı kesilicek diye ondan vazgeçemem dedim...

bi akrabamız geldi köyden ayyy evde köpekmi olur gönderin atın falan diye konuştu o hayvanın günahına girdik kaç senedir burda senin kıt aklında onu evden atıcak değiliz dedim resmen kovdum,ekmeğini suyunu senmi veriyosun sanane dedim kapattım çenesini...

çünkü hayvanla yaşayan bensem kimse buna yorum yapmıycak sevmeyen sevmesin köpek kedi misafir gelince başka odadada kalır boş konuşanlardan nefret ediyorum...

geçenlerde ablamın görümcesi ve kaynanası geldi bitane kızı var görümce adayının köpeğe sürekli leblebi veriyo kızım yapma verme kusuyo sonra diyoruz yok hayvanın kulağını çekiyo üstüne çıkıyo bizim safda çocuk diye dönüp bi hırlamıyo...

annesine söyledim amann boşver oyalansın işte demezmi :47:

kan beynime sıçradı sen ne diyosun yaa kendindemisin dedim kızada döndüm bağırdım bidaha leblebi vermiyceksin o köpeğe dedim...

annemlerede döndüm misafir çocuğu gelince bu köpeği odaya kitleyin oyuncakmı bu hayvanın haline bakın dedim...

ablam nişanlı şuanda kayınvalidesi geçen gün blue çok sinirli ona yaklaşmamak lazım demiş ablamda evet o köpeği söz konusu olunca kimseyi tanımaz demiş...

kadınla tekrar karşılaştık yanına alsana madem okadar seviyosun diyo bana...aklı sıra laf sokuyo...
bende aldım zaten hayvan 2 gün uyumadı inledi ağladı durdu ben ona burdaykende çok yakınım ona zarar gelmesine izin vermem onu benden fazla düşünemez kimse dedim kapadı çenesini...

densizler işte ayda yılda bir misafirliğe gittiğin insan sanane evinde ne besliyosa besliyo herkesi emirleri altına alıcaklar akılları sıra benimde kedim var erkek çok seviyorum onu ilk kedim bambaşka birlikte uyuduk hep onunla ama alıştı hayvan gezmeye rahat rahat memur gibi sabah gidiyo akşam geliyo :1: alışmışken daireye nasıl kapayım onu ödüm kopuyo bişey olucak diye insanlar okadar sığ ki anlayamıyolar onların sevgisi bencillikten ibaret

Onlar her şeyi bilir...

Bir evlat öldüğünde dünyanın bir rengi, bir yaşam sevinci eksilir, içi yanar insanın.

7 canım daha var ama hala oğluma ağlıyorum, bununla ilgili açtığım bir konu bile var sitede, günlüğüm gibi oldu, hala dayanamadığımda bir iki satır yazıyorum. Keşke ölmeseler ......

Benim de nazım sana geçiyor galiba Kadesa, yazıyorum durmadan, hakkını helal et =)

kıyamam insan hiç birine hiç bi canlıya kötü bişey olmasın istiyo ama yapıcak bişey yok bizimde çok hasta bi kedi bulmuştuk üstü yaradan zatıflıktan kurt olmuş onu aldık yileştirdik ne yakışıklı oldu demezsin o kedi mi diye kimbilir ne acılar çekti yavrum geçen annemler ölsünü bulmuş eve bigittim annem yorgan döşek yatıyo sanki cenaze çıkmış evden :43:

Son düzenleme:
4 patişli, koca kulaklı ve koca burunlu kızım 6 yaşında, 3 aylıkken geldi evimize. iyi ki gelmiş valla.
kimse için odaya kitlemem, zaten ağlıyor o zaman.

gerçek dost kimmiş, değilmiş anladık sayesinde. asla saldırgan değil ama bazı insanlara durduramayacağımız şekilde hırlıyor, ki o insanlardan bir tanesi polis tarafından aranan suçlu çıktı, diğeri de kavga etmek amacıyla evimize gelmiş olan birisi çıktı.

her şeyi geçelim, pazarlamacılardan bile kurtarıyor beni çünkü korkuyorlar ve kapıda oyalayamıyorlar beni :1:

artık görüştüğümüz insanlar az ama öz, daha ne ister insan.

ha aynı zamanda "pis, mikrop bulaştırır, hastalık geçirir" diyenlere dönüp cevap verme tenezzülünde bulunmuyorum zira evcil olan evde büyüyen çocukların daha sağlıklı, daha güçlü bağışıklık sistemli oldukları, aynı zamanda daha sosyal ve öz güvenli oldukları kanıtlanalı çok oldu. varsın desinler, varsın pis zannetsinler.

4 patişli, koca kulaklı ve koca burunlu kızım 6 yaşında, 3 aylıkken geldi evimize. iyi ki gelmiş valla.

gerçek dost kimmiş, değilmiş anladık sayesinde. asla saldırgan değil ama bazı insanlara durduramayacağımız şekilde hırlıyor, ki o insanlardan bir tanesi polis tarafından aranan suçlu çıktı, diğeri de kavga etmek amacıyla evimize gelmiş olan birisi çıktı.

her şeyi geçelim, pazarlamacılardan bile kurtarıyor beni çünkü korkuyorlar ve kapıda oyalayamıyorlar beni :1:

ha aynı zamanda "pis, mikrop bulaştırır, hastalık geçirir" diyenlere dönüp cevap verme tenezzülünde bulunmuyorum zira evcil olan evde büyüyen çocukların daha sağlıklı, daha güçlü bağışıklık sistemli oldukları, aynı zamanda daha sosyal ve öz güvenli oldukları kanıtlanalı çok oldu. varsın desinler, varsın pis zannetsinler.

aynen yaaa senelerce jinekologa gitmeyen bayanlar tiksinir ya birde onlarda ne mikrop vardır asıl bilemezler :1:

ayol o hayvanların düzenli aşıları var her dışarı çıktıklarında (köpekler) patileri yıkanır olmadı aşka geliriz tamamen yıkarız miss tirler misss :16:

bizimkide kimseye sataşmaz ama hayatında ilk defa annemlerin kavgalı olduğu komşuya saldırdı :1:

ben hayvanları sevdiğim için insanlara soğuğum malesef çünkü onlar bana asla kazık atmayacaklar onlara karşı hiçbir tereddüt yok kalbimdede beynimdede...

aynen yaaa senelerce jinekologa gitmeyen bayanlar tiksinir ya birde onlarda ne mikrop vardır asıl bilemezler :1:

ayol o hayvanların düzenli aşıları var her dışarı çıktıklarında (köpekler) patileri yıkanır olmadı aşka geliriz tamamen yıkarız miss tirler misss :16:

bizimkide kimseye sataşmaz ama hayatında ilk defa annemlerin kavgalı olduğu komşuya saldırdı :1:

ben hayvanları sevdiğim için insanlara soğuğum malesef çünkü onlar bana asla kazık atmayacaklar onlara karşı hiçbir tereddüt yok kalbimdede beynimdede...

özel mesaj atıcam birazdan, 10 dknın bitmesini bekliyorum. buraya yazarsam, biz konuşurken muhakkak birisi gelip çatar yazılanlara, önlemimizi alalım :1:

Ayy canım ya ,onl rbzim çocuğumuz gibi olduğu için canları acıdı mı bizimde canımız yanıyor ,

değer veriyoruz emek harcıyoruz ,işgüzarlık yapmş eltin ,pkilerini kontrol et canımeşinle aran bozulmasın ,

kediciğe geçmiş olsun .........

benimde 3 kedim var ,üstelik biri emanet hasta olan arkadaşımın kedisi ,çocuğum gibi bakıyorum hepsine ,

bende zamanında ex kayınvaliden çok çektim ,biz ev tutarken eve ked getirilmiyecek diye şart koşmuştu ki ben o kedilerdne birini biberonl büyütmüştüm,sevmeyen anlamaz ...

boşver gitsin

kedinin ağzı yanınca doğal olarak dayanamamışsın
ama diğer konularda biraz fazla tepki gösteriyorsun gibi geldi
yanlış anlama, ben de kızınca fazla tepki veriyorum, pişman oluyorum
o yüzden bu yönümü fark ettiğim için törpülemeye çalışıyorum
bazı insanlar konuşurken görgü kurallarına aykırı davranıyorlar ama çoğu kişi böyle, hepsini kafamıza mı takalım
boş konuşsa da duymazdan gel
kimsenin dediğine bakılmaz, senin öfkeli halin göze batar
üstelik fazla sert olan daha çok yıpranır, yumuşak olmaya çalışmamız lazım

Eltiniz zaten suçlanmıştır bir de üstüne siz gidince alınmış olabilir bence büyüklük gösterip gönlünü alın sorun yaşanmasın. Sonuçta o da art niyetle '' dur ben şu kedinin ağzını sıcak patatesle yakayım'' diye düşünüp yapmamıştır:) Bende hayvanları çok severim. Sokakta kedi ya da köpek göreyim hemen yanına gider sevmeye çalışırım. Eşim, eşimin ailesi ve benim çevremdende bi çok kişi bu durumdan rahatsız olur yaklaşma, sevme, etme der dururlar. Valla bu konuda kimsenin sözünü umursamam. Bir kedinin köpeğin başını okşamak hayvansever için terapi gibi bişey. Mutluluk veriyor huzur veriyor. Sizde çevrenize kulak asmayın ne güzel hayvancığa sahip çıkmışsınız herkes konuşadursun boşverin...

canım, ağızdaki yaralar çabuk iyileşir, dert etme. hemen suya tutman iyi olmuş, biraz da yoğurt verebilirdin sonrasında.
pek ince düşünebilen biri değilmiş herhalde eltin, kazara yakmış olabilir, kasıtlı yaptıysa insanlığından şüphe et ama bana kasıtlı gelmedi. düşüncesizlik yapmış.

kedi sevmeyenlere gelince, benim de evde 2 kedim var, onlar ile ilgili duymadığım kalmadı.
herkesin gerekçesi farklı, kendince haklı olan, haddini bilenlere kızmıyorum bile, ama o çok şey bildiğini sanan zırcahillere inan söyleyecek şey bulamıyorum artık. o yüzden kimseye birşey anlatmaya, açıklamaya çalışma kedin hakkında.

benim kedi beslememi, onlara olan sevgimi, çocuğumuzun olmayışına bağlıyorlardı. onlara bakacağıma çocuk yapsaymışım, yaşlanınca kediler mi bakacakmış bana(bize baksın diye çocuk yapıyoruz ya) :27: çocukluğumdan beri hayvanları çok severim, küçücük yaşımda bile çocuk yapasım varmış da olmuyormuş demek, o hayvanı başka neden seveceğim ki :27: tüm aile hayvanseveriz çok şükür. bu duyguyu bilmeyenlere açıklamak bir işe yaramıyor.
anlamayacak, önyargısı bulunan insanlara açıklama yapmak için uğraşma canım. sen eve özellikle çocuklu misafirler geldiğinde de kediciğine sahip ol, gözünü çok ayırma. çocuklar istemeden de olsa zarar verebilir kediye, belki de kedin zarar verebilir çocuklara. kimse zarar görmesin... büyüdükçe daha akıllanır pisicik nasılsa.

bir de evin kaçıncı katta bilmiyorum ama, özellikle yazın, pencereleri açma konusunda özellikle uyar misafirlerini. ben çok sık hatırlatırım, buna rağmen hala dikkat etmeyen olabiliyor. sineklik yaptırdım ama her pencerede yok. bu konuda da misafirlere çok dikkat edilmeli...

kedilerden hiç haz etmeyenlerin de ayakları kesiliyor bir süre sonra, söylenip duracaklarına gelmesinler daha iyi. kayıp değil...

Son düzenleme:
Onlar her şeyi bilir...

ne demek canım Helal olsun :)

istediğin kadar yazabilirsin,okumak hoşuma gidiyor.evin de hayvan bakmayan insanlar bizleri zor anlıyor çünkü.ben hayvan besleme cümlesine de karşıyım,onları beslemiyoruz büyütüyoruz.buna bile laf söylüyor insanlar..

amannn ben kızımı özledim zaten,duygusallaşmadan yazımı bitireyim :16:

sen de hakkını helal et :)

yerınızde olsam bende cok kızardım. salak mı duşunememış yada çoçuk mu....
hayvan sevgısını anlamayan ınsanları kınıyorum

kedi için çok ama çok üzüldüm. çevrede olan hayvan istismarları, düşünecesiz hatta sadist olan insanların yaptıkları aklıma geldi..bu başka bir konu da yine de kınamadan geçemeyeceğim. eltin için gerçekten de akıl edememiştir diye düşünüyorum. çünkü ruhunda bir sorun yoksa bile bile böyle bir şey yapmaz bence bir insan...

hayvanların içgüdüleri sağlam işte kıyamam sahibini korumaya alıyo hemen
bende kınayanlara genelde tepki vermem ama sonradan o insana karşı kinleniyorum hayır üslup var üslup var olabilir uzaktan sevmeyi tercih edersin anlarım ama ,hayvanda neymiş değersin canlı gibi muamele yapınca suratına iki çakasım geliyo :27:

Ayy canım ya ,onl rbzim çocuğumuz gibi olduğu için canları acıdı mı bizimde canımız yanıyor ,

değer veriyoruz emek harcıyoruz ,işgüzarlık yapmş eltin ,pkilerini kontrol et canımeşinle aran bozulmasın ,

kediciğe geçmiş olsun .........

benimde 3 kedim var ,üstelik biri emanet hasta olan arkadaşımın kedisi ,çocuğum gibi bakıyorum hepsine ,

bende zamanında ex kayınvaliden çok çektim ,biz ev tutarken eve ked getirilmiyecek diye şart koşmuştu ki ben o kedilerdne birini biberonl büyütmüştüm,sevmeyen anlamaz ...

boşver gitsin

canım eşim kedilerden pek hoşlanmazdı köpeği çok olmuş ama benim ailemin kedilere karşı sevgimizi ilgimizi görünce oda alıştı :1: hatta geçen sıkıştırmış kediyi sen yokken ben vardım bu evde ayağnı denk al diyo :52: napıyosun dedim bişey yapmıyorum konuşuyoruz diyo hey Allahım senin yaptığını kızımız yapmaz diyorum deli oluyo pisime :emir_bebek:

kedinin ağzı yanınca doğal olarak dayanamamışsın
ama diğer konularda biraz fazla tepki gösteriyorsun gibi geldi
yanlış anlama, ben de kızınca fazla tepki veriyorum, pişman oluyorum
o yüzden bu yönümü fark ettiğim için törpülemeye çalışıyorum
bazı insanlar konuşurken görgü kurallarına aykırı davranıyorlar ama çoğu kişi böyle, hepsini kafamıza mı takalım
boş konuşsa da duymazdan gel
kimsenin dediğine bakılmaz, senin öfkeli halin göze batar
üstelik fazla sert olan daha çok yıpranır, yumuşak olmaya çalışmamız lazım

biraz fevri olabilim doğru canım korktum ama bide rahatlığınada kızdım aman sonuçta altı üstü bi HAYVAN gibiydi tavırları

Eltiniz zaten suçlanmıştır bir de üstüne siz gidince alınmış olabilir bence büyüklük gösterip gönlünü alın sorun yaşanmasın. Sonuçta o da art niyetle '' dur ben şu kedinin ağzını sıcak patatesle yakayım'' diye düşünüp yapmamıştır:) Bende hayvanları çok severim. Sokakta kedi ya da köpek göreyim hemen yanına gider sevmeye çalışırım. Eşim, eşimin ailesi ve benim çevremdende bi çok kişi bu durumdan rahatsız olur yaklaşma, sevme, etme der dururlar. Valla bu konuda kimsenin sözünü umursamam. Bir kedinin köpeğin başını okşamak hayvansever için terapi gibi bişey. Mutluluk veriyor huzur veriyor. Sizde çevrenize kulak asmayın ne güzel hayvancığa sahip çıkmışsınız herkes konuşadursun boşverin...

herkes aynı şeyi söylüyo ilk karşılaştığımız zaman konuşucam eltimle ...
onlar nasıl masum insanlara muhtaçlar anlamıyolar bunu insanları tutmazsınız bukadar diyo kimi densizde ne alakası var yetişkin bi insan az çok biyerde çalışır ekmeğini kazanır kendini olumsuzluklara karşı savunur ama hayvanlar öylemi bulurlarsa yiyolar, ne sapık ruhlu insanlar var neler yapıyolar nasıl korusun kendini keçen nette okudum kediciğin birini kulaklarını kesip tırnaklarını sökmüşler bitanesinin ağzına tekme atmışlar çenesi kırılmış yavrularını emziren annenin memelerine kızgın yağ dökmüşler ya böyle bişey olabilir mi ,Allah cehennemi boşuna yaratmamış diyorum hepsi hem bu dünyada hem öbür dünyada cayır cayır yansın inşallah :47:

canım, ağızdaki yaralar çabuk iyileşir, dert etme. hemen suya tutman iyi olmuş, biraz da yoğurt verebilirdin sonrasında.
pek ince düşünebilen biri değilmiş herhalde eltin, kazara yakmış olabilir, kasıtlı yaptıysa insanlığından şüphe et ama bana kasıtlı gelmedi. düşüncesizlik yapmış.

kedi sevmeyenlere gelince, benim de evde 2 kedim var, onlar ile ilgili duymadığım kalmadı.
herkesin gerekçesi farklı, kendince haklı olan, haddini bilenlere kızmıyorum bile, ama o çok şey bildiğini sanan zırcahillere inan söyleyecek şey bulamıyorum artık. o yüzden kimseye birşey anlatmaya, açıklamaya çalışma kedin hakkında.

benim kedi beslememi, onlara olan sevgimi, çocuğumuzun olmayışına bağlıyorlardı. onlara bakacağıma çocuk yapsaymışım, yaşlanınca kediler mi bakacakmış bana(bize baksın diye çocuk yapıyoruz ya) :27: çocukluğumdan beri hayvanları çok severim, küçücük yaşımda bile çocuk yapasım varmış da olmuyormuş demek, o hayvanı başka neden seveceğim ki :27: tüm aile hayvanseveriz çok şükür. bu duyguyu bilmeyenlere açıklamak bir işe yaramıyor.
anlamayacak, önyargısı bulunan insanlara açıklama yapmak için uğraşma canım. sen eve özellikle çocuklu misafirler geldiğinde de kediciğine sahip ol, gözünü çok ayırma. çocuklar istemeden de olsa zarar verebilir kediye, belki de kedin zarar verebilir çocuklara. kimse zarar görmesin... büyüdükçe daha akıllanır pisicik nasılsa.

bir de evin kaçıncı katta bilmiyorum ama, özellikle yazın, pencereleri açma konusunda özellikle uyar misafirlerini. ben çok sık hatırlatırım, buna rağmen hala dikkat etmeyen olabiliyor. sineklik yaptırdım ama her pencerede yok. bu konuda da misafirlere çok dikkat edilmeli...

kedilerden hiç haz etmeyenlerin de ayakları kesiliyor bir süre sonra, söylenip duracaklarına gelmesinler daha iyi. kayıp değil...

insanlar kıt işte anlayamıyolar hemen ruh hastası oluyosun onların gözünde ama kendilerinin ruhu hasta değil ölmüş resmen , evet çocuklar çok sıkıştırıyolar ozaman anneleri bişey demiyo sonrasında da kediye ellediler diye nerdeyse çocuklarını kırklıycaklar kapamayada kıyamıyorum ağlıyo sürekli uyarsan gelenleri göze batıyosun yavru olduğu için sırnaşıkta biraz hep oyun istiyo milletin ayaklarına atlıyo bida koskoca kadınların çığlıklarını dinliyorum :37: filin fareden korktuğu gibi yavru kediden korkuyolar
3. kattayım sinekliğim var her kapıda her pencerede ama balkonda çok otururum yazın atlarmı ki aşağı misafirden önce benim dikkat etmem gerekicek galiba

yerınızde olsam bende cok kızardım. salak mı duşunememış yada çoçuk mu....
hayvan sevgısını anlamayan ınsanları kınıyorum

sağol canım bende kınıyorum :41:

kedi için çok ama çok üzüldüm. çevrede olan hayvan istismarları, düşünecesiz hatta sadist olan insanların yaptıkları aklıma geldi..bu başka bir konu da yine de kınamadan geçemeyeceğim. eltin için gerçekten de akıl edememiştir diye düşünüyorum. çünkü ruhunda bir sorun yoksa bile bile böyle bir şey yapmaz bence bir insan...

yok canım bilerek tabi yapmamıştır bana zaten düşünememesi anormal geliyo ona kızıyorum zaten hani böyle rahat pişkin tipler vardır ya onlara ille komut vermen gerekir şunu yap oraya git onu de gibi öyle o yüzden bilerek yapmaz ama uzatmıycam konuşucam araya kıgınlık soğukluk girmesini istemem

Son düzenleme:
balkona çok dikkat et canım.
bazen kızgınlık döneminde bazen de kuşların peşinden atlayıveriyorlar. çok fazla olay duyduğumdan temkini elden bırakmıyorum.
atlamayan kediler de oluyor ama bilmeden tehlikeye atma.
atlayanlar da düzgün şekilde atlayabilmişse ölmüyor ama, kırıkları olabiliyor. iç kanama riskine karşı aşıları oluyor... çok masraf çıkıyor. hem kediciğinin canı yanmasın hem de o masraflarla boğuşma diye önlemlere dikkat et lütfen. Allaha emanet...
evde küçük çocuk varken belli önlemler alınır ya, onlara genel olarak dikkat ederim evde. onun dışında kendilerini koruyabilirler zaten.

çocuklar özellikle korkmuyorsa ben ufak ufak alıştırmalar yaptırıyorum, sevdirmeye çalışıyorum. çocukluktan daha kolay hayvansever olarak yetişirler. benim kedilerden biri saldırgandır, ondan özellikle misafirlerimi korurum :)) uysal olanla sevdirme çalışması yaparım. çocuk korkuyorsa hiç zorlamam ama...
kedileri de kapatmam odaya.

kadınlar bir derece tamam ama, oldukça kalıplı ve yetişkin adamların koltuk tepelerine fırladığına şahit oldum :9: kedi de onun korkusundan korkuyor. :9:

Son düzenleme:
Back