Güçlü Anneler & Güçlü Bebekler 🥰

Maşallah kuzum iyi geçmiş kontrol doktorda güzel bilgilendirmis için rahat etti artık hersey yolunda cok güzel

Allah razı olsun canım çok teşekkür ederim

Merhaba herkese ,
Prematüre yazınca bu topik çıktı.

Doğru yerde miyim bilmiyorum.

İkinci çocuğum 32+1 de , pazartesi günü dünyaya geldi . Doğrudan küveze alındı tabii. Entübe olmadI Beş gündür süt sağmaya çalışıyorum pompa ile az gelmesine rağmen mastit oldum. Keşke 34-35 e kadar dayanabilseydi de, emebilseydi.

Oğlum ne zaman çıkar bilmiyorum kuvezden , sizler ne zaman aldınız?

Emebiliyorlar mı peki? Benim gibi erken doğum yapanlar varsa , tecrübe paylaşırsanız çok sevinirim.

Ne kadar sık sağıyorsun?. Benim bir sağma 1- 1,5 saat sürüyor bazen . 2 saat sonra tekrar sağmak istiyorum çünkü sağ alt mastit oldu bile. Daha önceki gebeliğimde de olmuştu . Acıyor yavaş yavaş sağıyorum. Sıklaştır sıkmalarını çünkü emmiyorlar küser diye korkuyorum ben de. Bebek emişi ile makine emişi bir değil çünkü.

2 saate bir sağıyorum mutlaka aksatmadan ilk gün çok şişti acıdı göğüslerim bebek kadar kuvvetli olmayınca makine meme boşalmadı galiba. Sıcak duş alıp masaj yapıp sağdım düzeldi şimdi çok şükür. 20 30 dk arası sürüyor tek meme duruma göre bakıyorum.

Maşallah gözün aydın canım bizim ki de aşırı kusar oldu günde dört kez kıyafet degsitirecek kadar bazen fışkırtarak kusuyor saliya gideceğiz biz de randevu bulamadık direk gidip şansımı deneyeceğim bakalım bizim ki ne söyleyecek kusmasina.

Canım seninkide çok beslenmedendir bugün gündüz gelince daha uzun tuttum emxirmedim kusmadi.ama 6 da durmadı ağladı verdim saati gelmeden yine sonrası nda kustu

Darısı başıma , sıcak su torbası koyuyorum , bana mısın , demedi daha taş gibi altı. Umarım çözülür benimki de.

İlk gebeliğimde Humana nın çayı vardı, anneler için emzirme , diye. Granül… iyi geliyordu. Denemek istersen.

Merhaba kızlar hepinizin yazdıklarınj okuyorum ama kızım durmuyor yazamıyorum hepiminizin bebişleri iyi daha iyi olurlar inşallah benimki çok gazlı bebek bu iki gündür sadece ayakta sallamakla uyuyor tütreşimle yatak siparişi verdim inşallah o biraz kolaylaştırır bu durumu damla hiç bişey fayda etmiyor mama verdiğim için belkide sütde olsa oda gaz yapacaktı arada emziriyorum oda sadece o anlık doyurmuyor. Benim kızımdan önce doğum yapan teyzeleri sizinde böylemiydi. Benimki akşamları çok ağlıyor gümdüzleri fazla uyumuyor. Hiçbişey yapamıyorum. İnşallah en kısa zamanda rahatlar

UmarımBir çay aldım bakalım o kargoda deneyeceğim beğenmezsen bunu da deneyeyim canım çok teşekkürler

Merhaba öncelikle gözünüz aydın sağlıkla kısa zamanda kavuşursunuz inşallah
Bende prematüre annesiyim 34+2 de doğum yaptım bebeğim haftasına göre küçük doğdu doğrudan yoğun bakıma aldılar çok şükür sıkıntısı yoktu düşük kiloda diye 20 gün yoğun bakımda kaldı 2180 gram ile taburcu olduk.
Emmesi hemen olmadı tabi sonda ile beslendi belli bir zaman emzik biberon verdiler zamanla refleksi gelişti inşallah sizin bebeginizde çabucak emmeye başlar prematüre bebekler çok güçlü buna emin olun zaten emmeye başlayınca sizi çağırırlar uyum için emiyorsa belli bir kilonun ustundeyse taburcu olur siz stres yapmayın orda iyi bakiliyordur bebeğinize bizim doktorumuz hep derdi onlar bizim için çok kıymetli daha çok özen istiyorlar diye.
Mastit içinde sıcak duşta masaj yapın lahana sarmakda iyi geliyormuş sanırım ben çok şükür olmadım buralardan okuduklarım kadarıyla biliyorum.
Siz sağdıkça sütunuz artacak sakın stres yapmayın bebeğiniz için sütunuz en büyük ilaç bir damla bile gelse şifa. Bol bol su için dut üzüm kompostosu çok iyi dereotu helva hurma havuc bana bunlar iyi gelmişti ceviz bademde kalitesi için iyi bizim doktorumuz boza bulursan al demıstı ama çok aradık bulamadık yaz olduğu için. Ve en önemlisi uyku ve dinlenme beyninize sütüm gelmicek az sinyali göndermeyin her zaman olumlu düşünün evladınız için o gelene kadar kendinizi toparlamış olursunuz daha güzel bakarsınız.
Süt sagma işini ben 2 saatte 15 dk birini 15 birini sağarak yaptım benim doktorum uzun süre sagma ki göğüs uçların yara olmasın demıstı. Her sağdığınızı ayrı ayrı tarih ve saat yazarak stoklayın ne kadar çok stoklarsanız sonrasında rahat edersiniz gece bile saat kurup sağın.
Rabbim yavrunuza acil hayırlı şifalar versin inşallah tez vakitte kavuşursunuz sormak istediğiniz şeyler olursa yardımcı olurum

Benimkide bu ara kusuyor çok değil ama kusuyor yine anlamadım fazlamı geliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…