GSS Prim Borcu

Rapunzell1

Hiç ışık yok farkındayım..
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2017
330
418
İyi akşamlar
Konuyu yanlış yere açmış olabilirim ama lutfen bırkaç saatliğine taşınmasın, bunu öğrenmem gerekiyor.
Ben şuan üniversite okuyorum babamın sigortası yok. Sigortaya başvurdum ve herhangi bir gelirim olmamasına rağmen her ay 50 tl civarı ödeme karşılığında hastaneye gidebilirmişim. Zaten çalışmıyorum bursla zor geçiniyoruz borç birikmiş de birikmiş şuan 700 tl civarı. Üstelik hastaneye de yıllardır gidemiyorum.
Şimdi sorum şu :
Bazı arkadaşlar öğrenci olduğum için bu borcun silineceğini ve hastaneye ücretsiz gidebileceğimi söylüyor ama ben birkaç sene önce gidip sorduğumda babamın sigortası olmadığı için geçerli olmadığını primi ödemem gerektiğini söylediler bu konuda bilgisi olan var mı ? Bu kanun değişti mi gidip sgk ya soracağım ama derslerim haftaiçi çok yoğun bilgisi olan paylaşırsa çok sevinirim.

Alo 170 ı arayın yardımcı olurlar Sürekli kanunlar değişiyor

Iyi akşamlar. Arkadaşlarınızın söylediklerinden emin olmayın. Benim bildiğim sizin de gss primi başvurusu yapıp ödeme yapmanız gerekiyor.
Ama daha bugün okudum, prim borcu olanların borcu yapılandırılacakmıs. Yani taksitlendirilecek . Bakayım bulabilirsem linki paylaşırım..

Benim bildigim ogrenci iseniz zaten sigortalisinizdir. Hatta mezun olduktan sonra iki yil devam ediyor bu sigorta.

Benim bildigim de 25 yasindan kucuk ve ogrenci olanlarin gss borclari silindi.bazi arkadaslarda bu sekilde borc gorunmedi.
Bende de geciken borçların ödemesi silinmis ama borc daha duruyor silinmemis ama babanin sigortali olması şartı var mı onu bilemiyorum. Babamın sigortası yok çünkü.

Bende de geciken borçların ödemesi silinmis ama borc daha duruyor silinmemis ama babanin sigortali olması şartı var mı onu bilemiyorum. Babamın sigortası yok çünkü.
Merhaba,
halihazırda öğrencisiniz değil mi? Okulunuzdan öğrenci olduğunuza dair belge alın veya okuduğunuz okulda öğrenci olduğunuza dair siz de var olan bir belge varsa o da olur sanırım, SGK'ya gidin, 6663 sayılı Kanunun 26. maddesi ile 5510 sayılı Kanunun 60. maddesinden yararlanma hakkınız olduğunu, biriken gss borcunun silinmesini istediğinizi söyleyin.

Anne ya da babanız sgklı olmak zorunda değil, anne babanın SGK'sı olsaydı, siz 2008 Ekim ayından önce doğan kız çocuğu olduğunuzdan evlenene kadar ailenizin SGK'sı üzerinden sağlık hizmetleri alma hakkına sahip olurdunuz ama ailenizin SGK'sı yoksa o zaman ilgili yasanın bakmakla yükümlü olunmayan kişi kapsamına giriyorsunuz, bu durumda kanun sizin öğrenci olup olmadığınıza bakıyor, öğrenciyseniz lise ve dengi okul mezunu olanların 20 yaşını, yüksek öğrenimden mezun olan veya olacakların da 25 yaşını doldurmamak kaydıyla gss primleri devlet tarafından karşılanır.

Kanun böyleyken öğrenciliği devam eden ama 18 yaşına girmiş tüm gençlere SGK borç kağıdı gitti, başvurular sonrası tüm bu borçlar silindi.

Merhaba,
halihazırda öğrencisiniz değil mi? Okulunuzdan öğrenci olduğunuza dair belge alın veya okuduğunuz okulda öğrenci olduğunuza dair siz de var olan bir belge varsa o da olur sanırım, SGK'ya gidin, 6663 sayılı Kanunun 26. maddesi ile 5510 sayılı Kanunun 60. maddesinden yararlanma hakkınız olduğunu, biriken gss borcunun silinmesini istediğinizi söyleyin.

Anne ya da babanız sgklı olmak zorunda değil, anne babanın SGK'sı olsaydı, siz 2008 Ekim ayından önce doğan kız çocuğu olduğunuzdan evlenene kadar ailenizin SGK'sı üzerinden sağlık hizmetleri alma hakkına sahip olurdunuz ama ailenizin SGK'sı yoksa o zaman ilgili yasanın bakmakla yükümlü olunmayan kişi kapsamına giriyorsunuz, bu durumda kanun sizin öğrenci olup olmadığınıza bakıyor, öğrenciyseniz lise ve dengi okul mezunu olanların 20 yaşını, yüksek öğrenimden mezun olan veya olacakların da 25 yaşını doldurmamak kaydıyla gss primleri devlet tarafından karşılanır.

Kanun böyleyken öğrenciliği devam eden ama 18 yaşına girmiş tüm gençlere SGK borç kağıdı gitti, başvurular sonrası tüm bu borçlar silindi.

Gerçekten çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için en yakın zamanda halledicem insallah

Gerçekten çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için en yakın zamanda halledicem insallah
Rica ederim, şunu da ilave edeyim, 5510 sayılı kanunun 60. maddesi (c-1) bendi kapsamında 25 yaşını doldurmamak kaydıyla mezun olduğunuz tarihten itibaren 2 yıl boyunca sağlık hizmetlerinden yararlanmaya devam ediyorsunuz, eğer mezun olur olmaz işe girip sgklı olursanız başka tabii.

Rica ederim, şunu da ilave edeyim, 5510 sayılı kanunun 60. maddesi (c-1) bendi kapsamında 25 yaşını doldurmamak kaydıyla mezun olduğunuz tarihten itibaren 2 yıl boyunca sağlık hizmetlerinden yararlanmaya devam ediyorsunuz, eğer mezun olur olmaz işe girip sgklı olursanız başka tabii.
Iyi ki konu açıp öğrendim yardımınız için çok teşekkür ederim

Merhaba,

Merhaba ben de mart 1998 doğumluyum, üniversitede öğrenciyim. Hastaneye gidip ücretsiz muayene olabilir miyim? Kan tahlili vs icin ücret alırlar mı?

X