Valla nerden girdim nerden gördüm bu konuyu bilmiyorum. En baştan hatta o ilk destan gibi olan Türkçe'siz paragrafsız yazınızı bile sabırla okudum.
Güzelim "gelin ata binmiş ya kısmet demiş" sen bu sözü hiç duydun mu? Ne anlama geldiğini idrak edebiliyor musun? Sürekli 7 yıldır birlikteyiz, 15 ay bekledim vs diyorsun ama yaptıkların ettiklerin hiç de 7 yıldır çıkıp da birşeyleri aşmış insanın yapacakları değil. gençsin biliyorum ama gençlik olgunca veya hadi diyelim saygılı davranmaya engel mi? Bu mu bahanen? Bak sıcağı sıcağına okuduklarımla aşağıya maddeledim yanlış gördüklerimi. Ha katılırsın, katılmazsın tabi o senin tercihin, hayat da senin hayatın. Ama madem konu açtın, madem sordun eh bizim de bir şekilde tecrübelerimizi aktarma hakkımız doğdu.
1. Konu başlığın. Görümcelerim demişsin? Evli misin? Resmiyet var mı? Onlar sadece erkek arkadaşının (nişanlı sözlü bile değil) ablaları
2.Arkadaşının şifreleri sende ne arıyor? Hadi verdi aldın, ne demeye zırt pırt onun özeline giriyorsun? Özeli değil deme bana? Şifreleri çalındığı, msn'lerine girildiği için insanlar dava açıyor? Hukuk bu hakkı tanımış yok özeldi tüzeldi muhabbeti yapma bence?
3.Ablalarının tavrını da sevmedim? Daha resmiyet yokken, çocuk askerdeyken ve dediğine göre evliliğe 2 yıl var diye planlarken (onu da Allah bilir ya) ne o gelinim birtanem muhabbeti? Abla, abla olarak ağırlığını, mesafesini koymamış baştan.
4. Bir hemcinsin için "Kıza yol verdi" diye konuşmak ne kadar doğru? Senin için konuşulsa hoşlanır mıydın? yoksa kendini değersiz mi hissederdin? Ondan sonra msn'de açıp kıza küfrediyorsun? Ne bekliyordun kızdan? Kız haklı mı hayır değil ama sen doğru davranmış mısın? Kesinlikle hayır.
5.Erkek arkadaşına gelen maili sen niye açtın?
6. Açtın ettin kızla konuştun vs yaptın ondan sonra askerdeki garibanı niye didikliyorsun? Napsın terhisi yakıp firar edip gelip işleri mi düzeltsin. Orada garibanın aradığı bir sıcak ses, nefes. Bir sürü tanımadığı etmediği insanın arasında gün sayıyor ve sevdiği kız 5 ay ne olduğundan haberi bile olmadığı bir mevzu yüzünden kavga ediyor ve hatta apartmanı inletecek kadar bağırıyor. Harbiden helal olsun erkek arkadaşına.
7.Bir sürü arkadaş demiş zaten evine girene çıkana karışamazsın? Sen karıştıracak mısın evine gelene gün gelince? Sevmedikleri bir arkadaşın geldiğinde laf etseler ne yapacaksın? Haklısın abla bir daha eve almam, hareketlerimle de belli ederim mi diyeceksin? Sakın kardeşlerine ilgi duyan birini nasıl alırlar muhabbeti etme. Ablası yatmak için evine erkek alsa bile bu sana düşmez bu konumunda, hesap soramazsın. Ablası da kardeşimin özeline karışmam ama sen de sınırını çiz diye bir güzel uyarmış, hatta hata yapmaman için güzel şeylerden bahset, geç uzatma diye belirtmiş. Yine bir ablalık yapmış yani.
8.Bunca olay olmuş, ablası adını ağzıma alma etme demiş, sen izne gelince evlerine gitmişsin. Eh ne diyim bilmiyorum ki? Ayrıca erkek arkadaşın ablamdan özür dile diye bir deneme yapmış? Orada farklı davranıp belki olayı kapatıp gidebilirdin ama yapmamışsın, Hatta kendi ifadenle şok olmuşsun. Gitti bir kredin daha, üzgünüm.
9. Pardon ama yani insan kardeşi yaşındaki insanla arkadaşlık yapamaz mı? Ne yani böyle bir kural mı var? Benim yaşımdakilerin davranışları, sözleri beni tatmin etmez de benden 10 yaş küçük biri çok daha dost olur bana. Esasında siz de yaş sınırını aşıp biraz daha sizden büyük birileriyle konuşsanız belki biraz tecrübelerden ders çıkarabilirdiniz. Ne dersiniz?
10. Siz erkek arkadaşınızın facebook'una kendinizin olduğu resmi ekleme hakkını görüyorsunuz da ablası benzeri davranışlarda bulununca niye delleniyorsunuz? Siz de nispet yapmak için koymadınız mı o resmi? Sakın yok öle birşey demeyin? O kadar resminizi koymak istiyordunuz o zaman kendi sayfanıza ekleyin. Ne işiniz var arkadaşınızınkinde?
11.Ha bu arada, bir arkadaşın yazdığı üzerine ben üzerine salmıyordum, paylaşıyordum yazmışsınız. Ama ilk mesajınıza dönüp bakın "tabi bende buna uyuz olup sewgilime çatıodum ablannlar nie görüşüo özgeylee görüşmesinlerr fln ne kawgalar.sewgilimde dio sölüorum dinlemıolar napiim diodu"
Bakın bunlar sizin sözleriniz. Yine diyorum ya. yazık gerçekten o erkek arkadaşınıza, kıymetini bilin.
12."Şimdiki kızlar çok şanslı" minvalinden mesajı ablasının yazdırdığından nasıl bu kadar emin oldunuz, ben orayı da çözemedim. Neyse her halükarda hiç hoş bir mesaj değil. Kim yazarsa yazsın. Yanlışa yanlışla cevap verilmeye devam edilmiş. Aynı şeyler resim eklemelerle vs ile de devam etmiş. Anlamsız dalaşlar, üstünlük taslama denemeleri vs. Aile işlerini bu kadar ulu orta, nispet yapar gibi ortaya dökmeleri yanlış.
13. "Resmen hakaret etti bana çirkin dedi" deyip üzerine kendi kızı çirkin kendisine baksın demek ne demek. Ha ona da cevap vermişsiniz gerçi ben zaten çirkin olduğunu düşünürdüm diye. Eh düşünürsün nolmuş. Gerçekten çirkin de olabilir (neye, kime tartışmayacam) bu mudur yani söyleme yolu? Hatta söylenir mi? On düşün bir söyle demişler. O kadın bir şekilde kızı için öyle düşündüğünüzü bilse, öğrense siz sanıyor musunuz ki sizin bir daha suratınıza bakar. Bakmasın umrumda bile değil mi diyeceksiniz :) deyin tabi. Sizi kim tutar.
14. ve son. Siz askerdeki erkek arkadaşınıza mektup yazıp ailenden tiksiniyorum, ablanı sevmiyorum mu yazdınız? Cidden bu mu yazılıydı mektupta. Bravo size. Artık bunu da okuduktan sonra ne diyeyim bilmiyorum ki?
Ablalarına karşı içimde birşey var unutmayacağım yaptıklarını demişsiniz. Eh yani onlar emin olun unuturlar. Annesinin dediklerine niye şaşırdınız ki? Sizi ne kadar sevse de aile dirliğini, huzurunu korumak ister. Oğlu evlendikten sonra mutlu olsun ister. Kadın düşünüyor tabi bunlar evlenirse bu kız ona huzu verecek mi? askerdeki adama yapmadığını bırakmadı, bir de yanında olsa kim bilir neler yapacak, bunun bayramı seyranı, doğumu cenazesi var. Yan yana geldiğimizde iki lokmayı huzurla yiyemeyeceğiz mi diye. Sen erkek arkadaşını çok mutlu edeceğine inanıyorsun, bunu anlıyorum ama maalesef annesine bu güveni verememişsin.
Senin uzun ve karışık mesajına karşılık uzun bir mesaj da ben yazdım. Son bir tavsiye daha. Bu Türkçe'nle ilgili. Madem neredeyse her sorununu mesajla, msn'le vs şeklinde yazışarak çözmeye çalışıyorsun. Biraz dikkatli yaz. Kendini anlatabildiğin kadar anlaşılırsın. ılk mesajında kendini o kadar kötü ifade etmişsin ki gördüğün gibi okuyanların çoğu yarıya bile gelmeden bırakmış. Türkçe'de "w" harfi yok. Yazdığın dilde satır sonu, satır başı, paragraf gibi okunmayı kolaylaştıran kurallar var. Bunları bilmek için alim olmaya da gerek yok. ılkokulda öğretiyorlar. Sinirle dökülmüş demişsin. O zaman sinirle artık birşey yapmamaya dikkat et. Yazdıklarını bile iki kez okumuyorsan kimbilir ağzından neler çıkıyordur. Haklı olduğun yerde bile haksız çıkman o kadar kolay ki.
Sana ve erkek arkadaşına iyi şanslar dilerim. Başka da denecek birşey bulamıyorum.