Grafik Tasarımcılar

Lisede grafik tasarım okudum unı de tasarım basım yayimcilik okudum 1 sene de grafik&web kursuna gittim bu işle ilgili her şeyi yaptım küçük yerdede çalıştım büyük firmadada yapacağınız tek şey sureklı araştırma yapmak kendini geliştirmek gündemi takip etmek sureklı gelişen bir teknoloji var ayak uydurmazsan geri kalırsın

Kızlar merhaba ben lisansımı tarihten yaptım sonra gittim grafik tasarım programlarından sertifikalar aldım seviyorum da bu işi çizim yeteneğime yaratıcılığımada güveniyorum ama nereden nasıl başlayacağım hiç iş tecrübem yok yaş oldu25 26 staj yapayım desem önce yoksa direk mi başlayayım bir yerde bilmiyorum.Eskişehir de yaşıyorum bu arada lütfen bu işten tecrübesi olanlar yol gösterir mi çok ihtiyacım var.İnternette bulduğum ilanlara başvurdum ama korkmuyor değilim tecrübem yok yardımcı oluyorlar mı işi öğretiyorlar mı hiç bir fikrim ya da danışabileceğim biri yok.

tecrüben yok ise bir işte fulltime çalışman biraz zor canım. öncelikle bir reklam ajansında junior olarak çalışmaya başlayabilirsin. biraz tecrübeden sonra tam anlamıyla kendine güveninde gelir. ayrıca kendine bir portfolyo oluşturman gerekir. iş görüşmesine çağıranlar muhakkak isteyecektir. bunun için başka bir yerde çalışmış olmana gerek yok evde yaptığın farazi çalışmalarda olabilir. umarım yardımcı olmuşumdur

Önemli değil amacım işi öğrenmek staja da razıyım yeterki iş öğreneyim tecrübe edineyim.Şimdi sorular geliyor hazırmısın?:)

1)junior olarak çalışmak nedir bunu nasıl sağlıcam beni stajer olarak alın diye ben kendim mi başvurucam iş yerlerine.
2)portfolyoyu nasıl hazırlıyacağım kendi çalışmalarım var bir iki evet onları mı bastırayım nerede bastırayım nasıl olacak ?

junior grafiker demek yardımcı grafiker gibi düşüneblirsin. mesela önce dekupe (fotoğrafları kırpma,kesme vs) yaptırırlar, ufak kartvizit tasarımları yaptırırlar vs vs
portfolyoyuda dediğin gibi yaptığın çalışmaların çıktılarını alıp güzelce klasörleyebilirsin. böylece seni işe alacak olanlar biraz fikir sahibi olmuş olur.
kariyer nette bu tarz ilanlar bulabilirsin

Bende yardımcı grafiker ne iş yapar diyordum.Bunu da öğrenmiş oldum.Benim profesyonel çalışmalarım yokki böyle evde denediğim kendi çalışmalarım var kursta falan denediğim.Bir yere başvurdum bana çalışmalarımı göndermemi istediler mail adresimden gönderdim.aynen gelen cevabı kopyalıyorum:

",Bu çalışmalar biraz yetersiz Ebru Hanım...

Bizim işlerimizi az çok biliyorsunuzdur...

Daha profesyonel ve basılı iş (matbaa vb. web arayüz) gibi konularda deneyim arıyoruz...

O şekilde yaptığınız çalışmalarınız var mıdır?"

gel de hevesin kaçmasın .Ühüüüüüüüüü

şimdi de stajyerlik için soruyorlar,elbette düşünürüm dedim bir yerden başlamazsam çatlıcam artık.Bu arada başvurduğum yer reklam ajansı matbaa vs de var sizde bana yarar mı staj yapayım mı burada?

şimdi de stajyerlik için soruyorlar,elbette düşünürüm dedim bir yerden başlamazsam çatlıcam artık.Bu arada başvurduğum yer reklam ajansı matbaa vs de var sizde bana yarar mı staj yapayım mı burada?

evet canım çalışmalar şu anda maalesef yetersiz görünüyor. çalışacağın yer ajans matbaa tarzı olursa senin açından daha iyi olur. çünkü sadece tasarım yapmak yeterli değil. baskı aşamalarını kağıt cinslerini vs öğrenmen için matbaa bilginide geliştirmen için iyi bir başlangıç olabilir. şu anda bence iyi kötü yerine nerden ne öğrenebilirime bak. biraz sıkıntı çekebilirsin ama dikkatli çalışırsan başarabilirsin

sadece stajyerlik düşünürsen görüşebiliriz demişler bende elbette bir yerlerden başlamak lazım dedim tel numaramı bıraktım tekrar,hadi bakalım başlayayım da bir yerlerden tecrübem var diyebileyim öğreneyim.

aynen öyle hayırlısı olsun

Çok teşekkür ederim canım, pazartesi günü başlayacağım staja şu an şehir dışındayım bir hafta süre istedim ailemin sağlık problemlerinden dolayı,bu ajans hem organizasyon yapıyor hem broşür vs...Yani düğün organizasyonu falan.Ajanslar bu şekilde mi çalışıyor hiç bilmiyorum.Birde şu anda çalışan bir grafikerleri yokmuş gelen işi bana vereceklermiş.Anlamadığım ben işi kimden nasıl öğreneceğim?Gelişimi bağlı durum değişebilirmiş.Tabi staj dönemi olduğu için para almayacağım.Zaten amacım işi öğrenmek.Birde korkuyorum matbaya iş nasıl gönderilir ölçüler nasıl olur daha çok hangi programı hangi işe tercih edeyim ölçüleri başlarken mi belirliyeceğim(corelde sonraydı ayarlar mesela)...kafamı kurcalayan çok soru var bana bunları orada öğretirler mi bilmiyorum diye yoksa bu da çok tecrübesiz mi derler gece düşünmekten uyuyamadım.Mouse soruları da hep sana sordum yoruldun mecbur değilsin cnm cevap yazmaya bilen kim olursa yazabilir.

Son düzenleme:

Merhaba,
Hiiç kafanı yorma öğrenirsin iş başa düştüğü zaman
Yeter ki iste
İstediğinde burdan da yazabilirsin..

Merhaba,
Hiiç kafanı yorma öğrenirsin iş başa düştüğü zaman
Yeter ki iste
İstediğinde burdan da yazabilirsin..

Merhaba
2 gündür gidip geliyorum staja ilk gün benden denemem için gemici takvim yapmamı istediler ama hep yapı denetim firmalarına,haliyle bir yaptım iki yaptım üçte tıkandım aklıma bir şey gelmiyor benden başka grafiker de yok pek soramıyorum herşeyi.Birde broşür yaptırdılar yarın yine broşür yapacakmışım.Bana yavaş olduğumu stajımın 3 ay sürebileceğini söylediler.böyle mi oluyor ?

staj yerimden ayrıldım yeni bir yer arıyorum çok disiplinsiz garip davrandılar katlanılcak gibi değildi.

öncelikle merhaba çok acil yardıma ihtiyacım var ben bir iş yerinde çalışmaya başladım çanta tablet ceptl kılıfı falan yapan bi firma kalıp çıkartabiliyorum ancak çizimde yapmak istiyorum bunun için araştırdğm kadarıyla illistrator programı işimi görecek gibi ancak çizimim hiç yok acaba önce normal bi elde çizim kursuna falan mı gitsem yoksa direk illustrator kursuna mı gitsem kafam karıştı :18:

Program sadece bir alet kutusudur elinizde maharet yoksa hic bir sey yapamazsiniz. Programda yada degil, once cizim yapabilmeniz onemlidir. Cizim ogrendikten sonra illustrator ogrenip ogrendiklerinizi programda tatbik etmelisiniz. Sonra gerisi gelir zaten.

anladım aslında kafamda tasarlayıp direk kalıbını çıkartabiliyorum ama dediğiniz gibi kağıda dökemiyorum, peki nasıl geliştirebilirim çizimimi istanbulda oturuyorum tavsiye edebileceğiniz biryer var mı ?

Çok iyi. Yarışmalardan getiri sağlamanız beni de umutlandırdı. Ben 2 yıllık bilgisayar bölümü mezunuyum. Bilgisayar destekli grafik tasarım kursuna gittim. Şu an evdeyim ve kişiye özel takvim ve saat çalışmalarına başladım. Logo tasarımına ilgi duyuyorum. İleride ben de bu yarışmalara katılmak istiyorum. Bu konuda sizinle forumdan yazışabiliriz.

ben bu firmada grafikerlik ( evden ) yapıyorum ............bir iki arkadaşa daha ihtiyaç var ilgilenenler bana ulaşsın

***Reklam Amaçlı Yazı***
Merhaba evden ne tür işler alıyorsunuz. Örneğin dekupe mi veya broşür tasarımı mı? Firmaları nasıl buluyorsunuz? Bu konuyla ilgili bilgi verir misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…