Grafik Tasarımcılar

kızlar bende grafik tasarımcı olmak istiyorum geçen sene 3 aylık bi kursa gittim programları yüzelsel anlattılar pek bi faydasını görmedim o kursun ama öğrendim çok fazla olmasada sonra iş bulamadım önce staj yapmam gerekiyomuş matbaalarda ben yapmadım bıraktım soğudum o sıralar ama şimdi istiyorum bu işi yapmayı seviyorum çünkü kendim bişeyler yaratmayı. şimdi nasıl yapmalıyım tekrar kursa gitmem gerekirmi yoksa kendim geliştirsem yeterli olurmu ve şartmı matbaadan başlamak stajda parasız mı açlıştırıyorlar sizler nasıl başladınız bilgi veririmisiz

kızlar bende grafik tasarımcı olmak istiyorum geçen sene 3 aylık bi kursa gittim programları yüzelsel anlattılar pek bi faydasını görmedim o kursun ama öğrendim çok fazla olmasada sonra iş bulamadım önce staj yapmam gerekiyomuş matbaalarda ben yapmadım bıraktım soğudum o sıralar ama şimdi istiyorum bu işi yapmayı seviyorum çünkü kendim bişeyler yaratmayı. şimdi nasıl yapmalıyım tekrar kursa gitmem gerekirmi yoksa kendim geliştirsem yeterli olurmu ve şartmı matbaadan başlamak stajda parasız mı açlıştırıyorlar sizler nasıl başladınız bilgi veririmisiz

Öncelikle anlamanız gereken birşey var. Para kazanacağım diyorsanız şu seviyede iş bulamazsınız. Öğreneceğim diyorsanız parasına bakmayacaksınız. Ben ilk girdiğim ajansta parasız başladım sırf işi öğrenmek için. Sonra kendileri vermeye başladılar işlerine yarayınca. Oradan çıktım, sırf matbaa tekniklerini öğrenmek için azıcık ajans bilgimle makinası olan bir matbaaya girdim. Şuan çok şükür iş bulmak nispeten daha kolay o ilk halime göre. Çalıştığın onlaraysa öğrendiğin kendine :KK1:

peki canım parasızda olsa bi yer bulmak kolaymı yani tekrar kursa gitmeden kendim geliştirsem kendimi sonra staj yeri bulabilirmiyim ha bide ajans ve matbba arasındaki fark ne hangisi daha avantajlı

peki canım parasızda olsa bi yer bulmak kolaymı yani tekrar kursa gitmeden kendim geliştirsem kendimi sonra staj yeri bulabilirmiyim ha bide ajans ve matbba arasındaki fark ne hangisi daha avantajlı

Kursları o kadar gözünüzde büyütmeyin. Açıkçası ben daha çalışıyorken ileri seviye kursa gittim daha yeni ne öğrenebilirim diye. Ama ne oldu, hocayı bir çok konuda düzelttim, ders arasında benden bişeyler öğrendi, yeri geldi düzelltim diye kızdı :KK1: Çünkü matbaada çalışıyordum ve baskı olayını biliyordum. İşyerinde öğrendiğin bilginin onda birini kursta öğrenemezsin. Bir çok kişi aynı hatayı yapıyor. Kurs=Hayatım kurtulu. Çok yanlış. Kursta bide sizi doldururlar, yok efendim buradan çıkınca kapış kapış gideceksiniz, iş imkanı bulacaksınız, biz size referans olucaz vs. atmasyonlar. Kursta ne öğrendiyseniz daha fazlasını kursta öğrenmeniz de mümkün değil. Kendinize projeler yapın, grafik siteleri var orada eleştiriye açın yanlışlarınızı görün.

Ajansta çalıştığınız zaman tasarım konularında geliştirirsiniz kendinizi.
-Tasarım aşamaları nasıldır
-Nasıl sunu yapılır
-Müşteriyle nasıl iletişim kurulmalıdır
-Piyasanın durumu nedir vb.
bir çok konuda bilgi sahibi olursunuz.

Matbaada çalıştığınız zaman ise
-Baskı nasıl yapılır
-İşi baskıya nasıl hazırlarız
-Baskı sürecinin sorunsuz olabilmesi için neler yapabiliriz
-Kros nedir, taşırma neden verilir, Register rengi neden kullanırız
bunun gibi şeyleri öğrenirsin. Bunlara "aman canıım tasarım yapayım da basan düşünsün" deyip kafasına göre iş yapanlar da geri dönen işlere bu defa kafa yorarlar. Şahsen matbaada çalışırken hazır gelen işleri görüyorum da...
İmajlar RGB geri...
Yazılar convertsiz geri...
Taşırma yok geri...
Sayfa sayısı 4 ve katı değil (adam 5 sayfa çalışmış yollamış fizik kurallarına aykırı bi kere)
İmajlar 70 Dpi geri...
Yazıları register rengi vermiş siyah diye geri...
Mizanpajlar birbirini tutmuyor geri...
Ayrıca daha aklıma gelmeyen neler var.

anladım cnm bilgiler için teşekkürler bişey daha sorucam ben çaoğu şeyi unuttum bunalrı kendim öğrenebilir miyim kursa gitmeden yani bildiğin ders siteelri varmı sonrada senin dediğin gibi kendimi geliştirebileceğim bi iş bulabilir miyim

anladım cnm bilgiler için teşekkürler bişey daha sorucam ben çaoğu şeyi unuttum bunalrı kendim öğrenebilir miyim kursa gitmeden yani bildiğin ders siteelri varmı sonrada senin dediğin gibi kendimi geliştirebileceğim bi iş bulabilir miyim

Özelden bi site ismi vereceğim. Oradan hala yeni şeyler öğreniyorum.

sevgicankurt'un dediği gibi, eğer bu işi iyi yapmak istiyorsan, ilk başladığında parayı öncelikli düşünmeyeceksin. Bende mezun olduktan sonra ilk girdiğim yerde sadece yoluma, birazda harçlık olarak kullanabileceğim bir ücret alıyordum. Piyasada olmadan iyi öğrenmen zor. Eskiden daha iyi kurslar olabiliyormuş ama şu an zannetmiyorum. Biz hala bu işi yaparken yeni şeyler öğreniyoruz. Sürekli araştırman, geliştirmen gerekiyor kendini. :)

Özelden bi site ismi vereceğim. Oradan hala yeni şeyler öğreniyorum.

Banada gönderebilirmisin. Bilmiyorsam, yararlanayım bende. :)

Son düzenleme:
sevgicankurt'un dediği gibi, eğer bu işi iyi yapmak istiyorsan, ilk başladığında parayı öncelikli düşünmeyeceksin. Bende mezun olduktan sonra ilk girdiğim yerde sadece yoluma, birazda harçlık olarak kullanabileceğim bir ücret alıyordum. Piyasada olmadan iyi öğrenmen zor. Eskiden daha iyi kurslar olabiliyormuş ama şu an zannetmiyorum. Biz hala bu işi yaparken yeni şeyler öğreniyoruz. Sürekli araştırman, geliştirmen gerekiyor kendini. :)

Banada gönderebilirmisin. Bilmiyorsam, yararlanayım bende. :)

Gönderdim :KK34:.....

Son düzenleme:
site için teşekkürler. peki matbbadan mı yoksa ajantan mı önce balamalıyım hangisi daha iyi olur?

bu arada yaşın bi önemi var mı bu iş için ben 26 yaşındayım bu yaştan sonra ne stajı derler mi. bazen iş ilanalrında görüyorum 27 yaşını aşmamış falan diye arıyolar

bu arada yaşın bi önemi var mı bu iş için ben 26 yaşındayım bu yaştan sonra ne stajı derler mi. bazen iş ilanalrında görüyorum 27 yaşını aşmamış falan diye arıyolar

Elbette yok..
Gönüllü stajyerlik yaparsınız, işi öğrenmek için.. :KK34:

hepinize selam olsun . internette uzun zamandır böyle bi forum arıyordum. aklımdaki şeyleri sorup fikr alışverişi yapmak istiyorum.ben ticaret lisesi bilgisayarlı muhasebe mezunuyum . (istemeyerek zorlaya zorlaya bitirdiğim bir bölümdü :KK43: hiç bişey bilmeyen ve sanat lisesi yada tasarımla ilgili bi bölüm okumak istiyorum diye uyardığım halde aptal müdürün yaptığı okul kaydından dolayı okudum bu bölümü ) neyse sonrada 1 yıl hazırlandım meslek lisesi mezunu olarak belki bir tasarım bölümü olan üniversiteye yerleşirim diye yine olmadı . şuan lojistik okuyrum çünkü şuan rövaşta olan alanımda seçebileceğim bi meslek. ama bu bölümde bana zevk vermiyor . bişeyler çizmek bişeyler tasarlamak renk uyumu benim kişiliğim bunlarla kodlanmış sanki diğer hiç bişey bana zevk vermiyor. resim çizmek en büyük hobim arasında. aslında iç mimar olmak istiyodum ama dediğim gibi şartlar işte lanet ediyorum o lisede okuduğum her güne .4 yıl giden zaman ve sonuç fiyasko. şimdi işkurun kurslarını araştırıyorum grafik ve tasarımla ilgili milli eğitim onaylı . güzel bir eğitim verdikleri söyleniyor . bu kursa gidersem bi yandan hafta sonları görsel tasarım ve reklmcılık kursuna kayıt olacağım bir yandanda bu işle ilgili bir pirt time işveren yer aramayı düşünüyorum. siz 4 ay kurs 2 ay staj bu işle ilgili katıldığım ek kurslar ve bu meslekle ilgili yapacağım pirt time staj beni bu iş için biraz pişirirmi. kendime güvenmek istiyorum bu mesleğe adım atarken. yoksa bu düşündüğüm boş bir hayal olarakmı kalmalı... :KK43:

selam kızlar merhaba bende grafik tasarımı son sınıf öğrencisiyim mesleğimi çok seviyorum ama malesef iş hayatında çok sıkıntı çektim umarım hayırlı bir iş bulabilirim en kısa zamanda :/

Merhaba kızlaaaar :) ben basım ve yayın okuyorum yani hem matbaa hem grafik. Ama kesinlikle grafiker olmak istiyorum sizce mezun olunca nasıl yerlere başvuru yapmalıyım??

Merhaba kızlaaaar :) ben basım ve yayın okuyorum yani hem matbaa hem grafik. Ama kesinlikle grafiker olmak istiyorum sizce mezun olunca nasıl yerlere başvuru yapmalıyım??

Ebelik kazanmış bi grafik tasarım mezunu olarak:KK70: sana tavsiyem öncelikle matbaalarda başla işe herşeyi yap öğren sadece kendi işine odaklanma kim napıyo nasıl yapıo herşeyde gözün olsunki işin üstadı olabilesin kendine güven yapamam deme sakın yapmaya çalış hep sana verilen işi. Tecrüben olunca zaten heryere girersin kendini iyi geliştimene bağlı.

Ama matbaalar da çalışmak istemiyorum :KK43: iyi ajanslarda staj yaptım, orta halli ajanslarda falan çalışmak istiyorum herkes de tecrübe istiyor o yüzden ne yapacağımı bilmiyorum :KK43:

bayanlar benim lise 10 a geçen oğlum maya'da çok güzel karakter modelleyebiliyor, kendi ofisimizden çalışabileceği bir iş arıyor, yardımcı olursanız sevinirim.
yeteneği var ama değerlendiremiyor...

Kızlar merhaba,öncelikle konu sahibi arkadaşıma çok teşekkürler.Bu konuda nereye danışacağımı bilemiyordum bende.
Aslında tarih mezunuyum ve grafik tasarım için kurslara gittim sertifikalarımı aldım.Bugün bazı sitelere iş başvuruları için kaydoldum.Nereden nasıl başlayacağımı bende hiç bilmiyorum.Hiç tecrübem yok ama bir yerden başlamak lazım galiba.

X