Grafik Tasarımcılar

Daha önce okula giderken de burada 1-2 paylaşımım olmuştu. Mezun olalı neredeyse 1 sene olmak üzere ve kendime güvenim hiç kalmadı... Mezun olduğum ilk 3 ay sonrası bol bol iş başvurusu yaptım ama herkes deneyimli grafiker arıyordu en son staj yaptığım ajansa gittim ve iş başvurusu yaptım onlarda staja başlattılar beni. O ara bi grafiker işten ayrılmış ve sıkışıklıklar olmuş. Bana hiç Tereddüt etmeden iş veriyorlardı bayağı iyi firmalarla çalışıyorlardı. Hiçbi ücret almadan sırf işi öğrenmek için ve bir umut belki işe alırlar diye gidip gelip duruyordum. Onlarda bi süre sonra grafiker aldılar. Beni de sigortasız eleman çalıştırmak yasak diye stajımı bitirdiler. Ben yine bi sürü başvuru yaptım ama aldığım cevap hep aynıydı. En son mahallede bi yerde dijital baskıcı vardı grafiker aradıklarını öğrendim ve gittim görüştüm. Onlarda kabul ettiler. 1000 lira ile işe başladım 150 tl de yemek parası diye anlaşmıştık. Ilk gittiğim bi kaç günün parasını kestiler benden deneme süresi diye. Ama deneme süresi olmadan işe başlamıştım ben öyle anlaştık yani. Sesimi çıkarmadım. Sonra yemek parası vermeyeceğiz artık sana dediler. Onu da kabul ettirdiler bana istemeye istemeye. O kadar kaba insanlardı ki anlatamam size kızlar adam beni sigarasını almaya yolluyordu Nescafé yaptırıyordu. Bana sesini yükseltiyordu (bende ona yükseltiyordum o öyle yapınca) beni sürekli aşağılıyordu sen hiçbi şey bilmiyorsun nasıl mezun oldun senin öğretmenlerin nasıl öğretmenler bilmem ne. Üstelik ben çabuk öğrenen birisiydim ve derece ile mezun oldum okuldan. Eşiyle sürekli kavga ediyorlardı yanımda. Sürekli küfürlü konuşuyorlardı. Adam bana küllüğümü getir diyordu ya sanki grafiker değilim uşağıyım. En son bi şey bahane ederek çıktım işten. Ama çıkmamak için gerçekten çok direndim 1 sene bi tecrübem olsun dedim ama 2.5 ay dayandım. Şimdi 1 aydır yine işsizim bu sefer başvuru bile yapamıyorum bi yere. Kendime hiç güvenim kalmadı bi yere işe girsem inanın kendimi hiçbi şey bilmiyor gibi hissediyorum ve ilk işte tökezlerim diye düşünüyorum hatta artık grafikerlik bile düşünmüyorum. Başınızdan hiç böyle bi şey geçti mi sizinde

buralar terkedilmiş iyice ama yaa geri geliiiinn

3 ay önce 3aylık kursa gittim ama bin pişmanım orayı seçtiğime.

başka bi bölümden mezun oldum ünv.den ama web-grafik tasarım ilgimi cekti biraz geç kalmış hissediyorum ama zarardan dönmeye calışıyorum işte.
bikaç başarısız iş deneyimim oldu ve 2 aydır soğumuş şekilde elim gitmiyo programlara.

iş ilanlarına zaten bakamıyorum bile

evde kendimi geliştirmek istiyorum. bişeyler tasarlamak istiyorum ancak neyi nasıl yaparım nerden yardım almam lazım bilmiyorum.sudan cıkmış balık misali bunalım bunalım bunalımm peşimi bırakmıyo

herkes gitmiş bu topikten ama birileri beni görür müüüü acabaa

Arkadaşlar merhaba. Thinkinn.net ajansının grafiker aradığını duydum. Bursa'da faaliyet gösteriyor ama freelance olarak da alabilirler diye düşünüyorum. Şirket logo tasarım, web tasarım , kurumsal kimlik yapıyor. Bir ulaşın derim

İşte geldim burdayımmmmmmm hatta bugün haftanın son günü cuma olmasına rağmen elimde broşür tasarımları var bu gece inşallaa kk'dan çıkabilirsem (müptezelim) :) hafta sonuna tertemiz girmeyi düşünüyorum gece uykuda bile iş düşünen ben :) duyda inanma işte benim işim bitemz bacım çok iş var çokkkk

güzelim sakın pes etme dünyanın en güzel mesleklerinden bana göre, tam çatlakların yapacağı bir iş grafik tasarımcılık reklamcılık, her işin ilk etapta sıkıntısı vardır ben de az paspas atmadım yere sık dişini gerisi gelir...

bende grafikerim ancak aylardır evdeyim , matbaalarda iş bulabildim ordanda tasarım anlamında tecrübe saglamadıgı için cıktım şimdi de ilanda sadece tecrübe! aranıyo.
napıyım bilemedim, evde kendimi geliştirecek ne yapabilirim, yapsam işe yarar mı ben iyice mutsuz olmaya başladım. varmıdır bi önerin durdurkça programlarıda unutmaya başlıcam sanırım

evde kendi kendine afiş çalışmaları sosyal sorumluluk afişleri vs yapabilirsin hem portfolyo da olmuş olur. hiç durmadan pes etmeden sana tecrübe getirecek yerlere başvur gerekirse bedava çalış bi kaç ay. sonra istediğin yere girersin. ama azim ve sabır gerekiyor umarım her şey gönlünce olur

Selamlarr, hem foruma hem de grafikerler olarak aranıza yeni katıldım. Konu hakkında dertli olan arkadaşlarla aynı duyguları paylaşıyorum malesef. Ne kendime güvenim kaldı ne de çalışma isteğim 2 yıl oldu İstanbul'a taşınalı ama iş konusunda şansım pek yaver gitmedi. Bari sektör değiştireyim, ilgim de var diyerek grafik tasarım kursuna gittim. Son 5-6 aydır da grafiker olarak iş arıyorum ama yok arkadaş jr arayan yerler bile tecrübe istiyor Dijital baskı yapan bir yerde işe başlamıştım ama ancak 2 hafta dayanabildim. Zaten tam esnaf kafası ssk yol ödemekten kaçan grafiker olarak aldığı elemana yer de sildiren muhasebe de yaptıran bir yerdi, varolan 2 gr yaratıcılığımı da iğrenç lokanta tabelası yaparken öldürmeyi göze alamadım ve çıktım zaten ben çıkmasaydım onlar beni çıkaracaklardı çünkü yanlışlara sesim fazla çıkıyordu işlerine gelmedi. Benim son maceram da böyle işte

İyi akşamlar bende bugün itibariyle Güzel Sanatlar Fakultesi Grafik tasarım lisans bölümü'ne kayıt oldum umarım iyi devam eder ne hayallerimdeki bölüm ne de zorla gittiğim yani tam ortada umarım öğrendikçe severim geliştiririm :) Aranızda 4 yıllık bu bölümü bitirenler var mı sormak istediklerim var da

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…