Gözünün üstünde kaş var demeye başladılar

Banada aynı şekilde davranıldı yillarca (11 yıllık evliyim). Yurt dışından gelin geldiğim için bana karşı ön yargıları hiç bitmedi. Benim hikayemde mesele elti degildi direkt kendileriydi (kv ve kp). Yüzüme söyleme cesaretinde bulunmadılar hiç, arkamdan eşimi doldurmaya kalktılar defalarca ve sağdan soldan duydum hep. Geçen sene yüzlerini kizartacak şekilde yüzleştim ikisiylede. Onlarla yüzleştiğim günde beri benimle uğraşmayı bıraktılar. Size verebileceğim tek tavsiye yüzleşin. Varsa birşey oturup konuşulsun. Mesele neyse çıksın açığa.

Siz de biraz mıymıntısınız. Yok bana aileye yabani duruyorsun deyip uzun uzun kendini açıklamalar falan çok tuhaf. Yani bunun için kendini savunmak tuhaf. Esinize karşı pasifsiniz, ailesine karşı pasifsiniz. Millet ne derse onların yönüne gitmeniz gerektiğini sanıyorsunuz. İleride Allah çocuğunuza yardım etsin, onu da savunmasının siz. Mıy mıy.

Eltim yok
2 tane görümcem var belki elti isi daha farklıdır ama yani arkamdan istedikleri kadr sallayabilirler umrum olmaz.
Aile hayatınız yok mu sizin karı koca?
Oturmus zır cahil bi aile icin dertleniyorsunux?
Neden iyi olmak zorunda mesela aram?
Görüsmek istemeseniz konu nerelere gelir mesela?
Elti icin bosanmaya gelecekse zaten karı koca aile olamamıssınız demektir.

Evlilik bu ailesiyle de evleniliyor konuşurlar akla hayale gelmeyecek şeyleri takarlar. Elti baskın olmaya çalışıyor e tabi iş yok uğraş yok gözüne sizi kestirmiş siz tenezzül etmedikce kuduruyor belli siz çizginizi bozmayın önemli olan eşiniz burada onunla mutluysaniz tamamdir takmayın bu kadar her şeyi kafanıza.

Yazabilen, derdini anlatabilen insanlara saygi duyarim ve genelde de hakli cikarlar. Dusunun egitim seviyesi o kadar yerlerdeki yazabiliyor olmak saygi duymama yetiyor, neyse.

Ben size hak verdim, bence eltiniz normal degil.

Ote yandan benzer seyleri yasamis bir insan (ablan yasindayim anladigim kadariyla) olarak sadece sunu diyecegim, zerre kadar umursama, ne aliyorsan onu ver, seni agirlarken tek cesit çıkarıyorlarsa sofraya sende tek cesit cikar, nasilsa yaranamayacaksin bari emek verme, emek verince insan uzuluyor.

Eşin arkandayda ya da en azindan bunlardan etkilenmiyorsa umursamamak disinda yapabilecegin pek birsey yok.

Allah sabir versin.

Eşiniz etkisiz eleman Kusuruma bakmayın yanlış da anlamayın lütfen O saygıyı sağlayıp net tavır koymadığı sürece ne annesine ne o eltiye ne Keşke ilk tanışıp kendinizi açıklamaya çalışırken dönüp eşinize baksaydınız.Onun güvenli alanindamısız.Benim kizimada sevdiğim insanlarda tavsiyem bu dön eşine bak.En çokda buna baktım ikinci evliliğimde .Erkek yeter derse susun yetti yaparsa ve el üstünde tutarsa herkes çekiliyor köşesine.

acik acik cikisma zamaniniz gelmis. basi seyleri direk soyleyin. KV eltini sevmiyor musun deyince, evet sevmiyorum cunku bunlari bunlari yapti deyin. bize gelmiyor diyorlar mi, ben evime davet ettim ama onlar davet etmiyor vs deyin

Esinizde bitiyor is sizde degil en can alici nokta sonda zaten esiniz izin vermese tepki koysa hiçbirini yaşamazsınız eltinizin de el ustunde olma nedeni esinin arkasinda durmasi

Sorun eşinizin sizin yanınızda olduğunu onlara yeterince hissettirmemesinde. Sizin sessiz kalmanız işine geliyor. Meseleleri mesele etmezsek mesele olmaz modu. Sorununuz olduğunu anlatın bence ona. Kv ile de açıkça konuşursanız daha iyi olacak sanki.

Eltiye güzel bir ağzınızı açın bu kadar ortalığı karıştırmasi iyi değil ilerde zaten patlayacaksınız çok sabırlı olunmaz bu duruma. Elti de kaynana da çok fena mesafeli ol

Çatır çatır tartışarak, ağızlarının payını bererek birşeyler yapabilirsin. Sorunlarla yüzleşerek elti kv hep bir aradaylen kv nin sana onunla ilgili söylediklerini yüzleştirerek.
Çünkü zaten huzursuzsun. Hiç olmazsa içindekileri dışa vurmuş olursun. Benim tavsiyem bu. Kesinlikle sessiz kalma bence hata edersin.

Eşimle mutlu olsam bile bana gelen bu eleştirilere karşılıksız kalması ister istemez keyfimi kaçırıyor. Neden tepkisiz kalıyor diye düşünmeden edemiyorum.

Elinizden geldiğince görüşmeyin bence, çok yorucu insanlar. Kimseye kendinizi açıklamak zorunda değilsiniz ve sorun bariz bir şekilde onlarda.

Evet eşimde bitiyor ama eşimde artık inanılmaz bir savunma mekanizması gelişti. Anne sürekli bir şeyler söylüyor o da dengeyi kuramaz hale geldi. Aynı zamanda yukarıda biri eklemiş, eltinin eşi yanında olduğu için bir şey söylenmiyor diyor. Çok haklı..
Kv’nin hem büyük oğluna bir zaafı var hem de abide de eltide de yaşanılan şeyleri kv’nin rasyoneline uydurma var. Konu ne kadar basit gelse de kv’ye mantıklı geliyor.
Mesela ben aile grubundan fotoğrafa cevap vermedim diye kaynım eşime şu şekilde söylemiş; neden cevap vermiyor, arada bir şey mi var, varsa çözelim. Çok iyi niyetli gözüküyor değil mi?
Halbuki normal şartlarda söz konusu bile edilmemesi gereken bir şey. Belki görmedim, belki gördüm o an yazmadım. Niye bu kadar irdeliyorsun?

Ağzınla kuş tutsanız da yaranamayacaksız ancak boşvermeyi öğreneceksiniz. Onları değiştiremeyiz kendimiz değişeceğiz.

Bazen öyle manipüle ediliyorsunuz ki kendinizi kendiniz olduğunuz için açıklarken buluyorsunuz.

Sonradan dönüp bakınca ben ne yaşamışım, neler yaşatmışlar diye düşünüyorsunuz. Ben de o aydınlanma hemen olamadı maalesef.

Belki de o dönem ailede yeniydim, yeni insanlar, evlilik sürecinin başlangıcı vs. onun toyluğu olabilir, bilemiyorum.

Yok biliyorum bu aileleri. Dışardan gelene sürekli bizi saymıyorsun deyip kendileri içlerine almazlar. İşiniz zor. Eşiniz böyle olduğu için de üstünüze gelmeye devam edecekler. İlginç olanı abisinin de karışması. Böyle şeylerle uğraşan erkeklere de kıl oluyorum. Herkes anasının oğlu sizde.

Valla eşiniz elini taşın altına koymazsa siz evlilik süresince yok görmezden geleyim yok laf edip susmayayim yok bunu yapayım işiniz çok zor böyle ömür geçmez .Eşiniz o saygıyı dengeyi sağlayacak benim eşimle derdiniz ne diyecek.İş onda biter .Bence siz eşinizle bu işi halledersiniz öylede olmalı.Denge şart yani seçtiğimiz eş bu yüzden çok önemli .Eş dediğin arkanı yasladiğındır gerektiğinde

Ben iyi niyetten çok bir işsizlik gördüm bu kadar mı boş bu insanlar.
Ben olsam o gruptan çıkarım, sorunu kökten çözerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…