• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gözü doymaz görümce

Nişanlınız kendine gelmeli hadi sizi geçiyorum doğacak çocuklarını düşünmeli yatırımını yapmalı... Evlenmeden bu konular buralara geldiyse evlendikten sonra düşünemiyorum çünkü alıştıkları için ahmetten bi nevi geçinmelerine evlendikten sonra öyle olmayacağı için huzurunuz kalmayacak... Ben de buna benzer yaşadım eşim güzel yedirmiş ailesinin evlendikten sonra da devamlı para beklediler ama eşim bana sormadan beş kuruş kimseye vermedi.. Ve ilk fırsatta da benim artık evim ailem var borcum harcım var bu zamana kadar yardım ettim bu saatten sonra edemem kimse kusura bakmasın dedi. Ki ailesinin durumu çok çok çok iyi olmasına rağmen

Şimdi böyle ise yarın bir gün seni ailesine karşı asla savunamaz..
Pasif kalmis bayağı sindirmişler zamanla seni de ahmet gibi yapmaya çalışacaklar
Her şey ahmette bitiyor...
Iyi düşün bence
Ben olsam hayatımda pasif bir erkek istemezdim..

demekki erkekler ne kadar uzun zaman ailenin dizinin dibinde kalırsa o kadar olgunluğunu yitirip çocuklaşıyorlar, benimki de harçlığını kaptıran küçük kardeş hala
Eşim de hayatı boyunca ailesiyle yaşamıştı. Gel gör ki ikimizde liseden beri ekonomi merakliymisiz. 2000 krizinde bile dovizimiz vardi (o zaman tanismiyorduk tabii ).hatta eşim anne babasina döviz borcu verip üzerinden yasal faiz oranıyla faiz hesapliyormus. Sok olmuştum. Adamın kendini bildi bileli karakteri bu.resmen adam cimrilikte ruh ikizim :))

Seninki gibi ana, kız kardeş, anneanne, dayı meraklısı, onlara gıkı çıkmayan, zayıf karakterli bi adamla evlendim kendini çok güzel gizlediği için, eve beş kuruş faydası olmadığı gibi, sürekli onlara yedirdi durdu. Sonuç 7. Ayda boşayıp kurtuluyorum. Elaleme para yedirip, kendi kendimi sinir hastası edeceğime, oturur evimde kendi anne babama yediririm. Al sana tecrübe.

Ailesine objektif olamayan adamlarla aslaaaaaa aslaa asla ama assssla evlenmeyin.

Ailesi madem Ahmet’i gözden çıkarmış , baban da seviyorsa eğer siz Ahmet’i iç güveysi olarak alın tamamen uzaklaştırın ailesinden.. Ahmet senin olsun.. Bu aile hayat boyu yer sizi..

Arkadasim daha çok gençsin evlilik çok zor bir karar kesinlikle sevgili olmak gibi değil. 3 sene önce evlenen arkadaşlarımın yarısı ayrıldı neden dersen hayat herkese o kadar zor ki...maddi manevi güç gerekiyor. Onun ailesi bu şekilde beklenti içinde iken ve adamın karakteri de hayır diyemeyen bir karakterken işiniz çok zor .ilerde adam çocuğunun rızkına da sahip çıkamaz .ailenizin de görüşlerini alıp acele etmeden karar verin. Yalnız şunu unutmayın ki insan 7 sinde neyse 70 inde de o ve insanlar değişmiyor. Değiştiririm diye kabul etmeyin evlenecekseniz bu evlilik hep mücadele gerektirecek ona göre karar verin. İnşallah hakkınızda hayırlısı

Cok guzel hala evlo degilmissiniz kopruden once son cikistasiniz bu gorumce karabasan gibi coreklenir yuvaniza ortada yuva falan kalmaz cok cekersiniz

Arkadasim daha çok gençsin evlilik çok zor bir karar kesinlikle sevgili olmak gibi değil. 3 sene önce evlenen arkadaşlarımın yarısı ayrıldı neden dersen hayat herkese o kadar zor ki...maddi manevi güç gerekiyor. Onun ailesi bu şekilde beklenti içinde iken ve adamın karakteri de hayır diyemeyen bir karakterken işiniz çok zor .ilerde adam çocuğunun rızkına da sahip çıkamaz .ailenizin de görüşlerini alıp acele etmeden karar verin. Yalnız şunu unutmayın ki insan 7 sinde neyse 70 inde de o ve insanlar değişmiyor. Değiştiririm diye kabul etmeyin evlenecekseniz bu evlilik hep mücadele gerektirecek ona göre karar verin. İnşallah hakkınızda hayırlısı

çok teşekkür ederim inşallah

Allah herkesin gönlüne göre versin.. diyecek başka bir şey bulamadım..

Herkese merhabalar
5 yıldır devam eden güzel bir ilişkim var . 1 yıldır da nişanlıyız . Nişanlım 35 ben 25 yaşındayım . Hayatımda yaşamadığım mutluluğu yaşadım onunlayken ta ki ailesiyle tanışana kadar. nişanlıma Ahmet diyelim.
Ahmet 4 kardeşin en küçüğü . Babaları ölene kadar ekonomik anlamda normal seviyede olan bir aileyken baba ölünce babanın malları ortaya çıkıyor 3 evli kardeş ve anneleri bu malları paylaşıyorlar fakat ahmet bekar olduğu için ona bir şey yok. Ailenin Ahmetten vazgeçmişlik seviyesi 35ine kadar evlenememesinden de belli .

En büyük abla ailenin dominant karakteri (başlığa konu olan ) eşi ve kızıyla anne ve ahmetin evinde yaşıyorlar. 2 numaralı kaynım defalarca iş batırmış hala bir dikiş tutturamamış aileye sırtını yaslayan biri. küçük görümcenin rahatı yerinde onda sorun yok kvnin deyimiyle o herşeyin en iyisini hakeder.

Şimdi bu aile profili içinde beni en rahatsız eden büyük görümceye değinelim . babasından kalan yardımlarla kendine ait bir evi var buna rağmen kv ile beraber yaşıyor çünkü aileyi en iyi kontrol noktası o ev . Babadan kalma son bir arsa vardı kuş uçmaz kervan geçmez yerde , tanıştığımızdan beri bana denen şu 'o arsa satılacak Ahmete ev alırken peşinat olacak' neyse biz ev bakıyoruz falan uygun fiyatlı bir tane beğendim anlaştık arsa satılığa çıkacak , biz bu kararı aldık ertesi sabah büyük görümce Ahmetle tapuya gidip arsayı üstüne aldı . Ahmete sorduğumdaysa parasını vericek cevabını aldım haliyle bizim ev alma mevzusu iptal oldu .kvnin savunması ise eee canım yabancıya mı gitseydi? babadan kalan onca şey satılmış pay edilmiş şimdi aklına gelmiş aile olmak . hıı ayrıca ben evi beğendiğimde benim babam ahmete dediki ' oğlum ben sana 90.000 tl peşinat parasını vereyim sen arsayı bana sat , arsanın değeri 40.000 tl ablan kendini toparlayınca bana 40.000 versin arsayı alsın kalan 50.000 de benim size ev hediyem olsun. Aile kesinlikle bunu kabul etmedi. ev alınmadı o arsanın parası da asla gelmedi konu kapandı. ahmete dedim ki bundan sonra o arsayla bağımız kalmadı pikniğe mangala ağaç dikmeye vs çağrılırsak gitmiycez haberiniz olsun . tamam dedi .2 gün sonra bana 'Ablam bana arsadan pay vermek istiyor ev alamadık diye içine sinmemiş ' dedi kesinlikle karşı çıktım hayır tenezzül etmiyoruz o arsayla bağımız yok dedim. dün de telefonunda mesajlarını gördüm ablası buna mesaj atmış vaadettiğin 5000 tl yi ver diye meğer benim avanak abdi bedavaya bağışladığı arsadan 1 karış pay almak için üstüne para ödeyecekmiş çıldırmak üzereyim . ya bi abla hayal edin kardesine ev aldırmasın ama eve alınan tuvalet kağıdının bile parasını whatsapptan kalem kalem yazıp istesin. inanın hanımlar güzellikle de konuştum. abla lütfen evleneceğim adamın güçsüzlüklerini ben görmezden gelmeye çalışıyorum sen o parası bu parası diye mesaj atma bilmeyeyim bunları diye yok yok yok her buluşmamızda bir para isteme mevzusuyla taciz ediliyoruz allah aşkına siz olsanız ne yapardınız ? bedava pay verecek diye yalan söyleyip üstüne para ödeyecek olması beni çok rahatsız etti belki hepsini affederdim ama yalanı kabullenemiyorum nolur bir yol gösterin uzun oldu kusura bakmayın (Ayrıca sözde ağustosta düğünümüz vardı )
Aynı şeyi bende yaşadım eşim evin en küçüğü diğer abilerin e biseyler yapılmış ama eşim e kimse bişey vermemiş evlendikten sonra dedim ki evlat ayırımı mı yapılıyor diğerlerine ne yapıldıysa eşim e de yapılacak eşim de bugüne kadar sesini çıkarmamış ya sandılar ki ben susacam hayır ailenin durumu da çok iyi peki ben susar miyim eşim e düşen payı öyle güzel aldık ki enayi miyim ben hadi bakalım eşim de akillandi eskiden sesini çıkarmıyordu şimdi kimse ona sesini çıkaramıyor :-)

Aynı şeyi bende yaşadım eşim evin en küçüğü diğer abilerin e biseyler yapılmış ama eşim e kimse bişey vermemiş evlendikten sonra dedim ki evlat ayırımı mı yapılıyor diğerlerine ne yapıldıysa eşim e de yapılacak eşim de bugüne kadar sesini çıkarmamış ya sandılar ki ben susacam hayır ailenin durumu da çok iyi peki ben susar miyim eşim e düşen payı öyle güzel aldık ki enayi miyim ben hadi bakalım eşim de akillandi eskiden sesini çıkarmıyordu şimdi kimse ona sesini çıkaramıyor :-)

sizi en çokta eşinizi tebrik ediyorum. sizinle birlik olmuş yuvasına sahip çıkmış böyle erkekler çoğalmalı . inşallah birsürü oğlunuz olur babasını örnek alan

sizi en çokta eşinizi tebrik ediyorum. sizinle birlik olmuş yuvasına sahip çıkmış böyle erkekler çoğalmalı . inşallah birsürü oğlunuz olur babasını örnek alan
Canım valla bu devir böyle sen sustukca insanlar seni sindirmeye çalışıyor susmayacksin hakkını koruyacaksin biraz cazgır gibi gorunebilirim ama ben hayatta da hep böyleyim haklı olduğum yerde kimseye hakkımı yedirmem eşim de saolsun hep yanımda bı defa bile kötü bir sözü olmadi

Nişanlınız aşırı pasif. Sözünü geçiremiyor dahası onlarda nerden yolarız kısmına gelmişler daha evlenmeden.
Nişanlının gözünü aç. Yoksa evlenince cook basin agrir

Allah yardımcın olsun. Babanız eşinize 50.000 tl düğün hediyesi vermesi de ayrı bir takdir edilesi konu. Böyle babalar var mı hala? Nişanlını çok seviyor olabilirsin ama inan ki bu hayırlı iş devam ederse senin için çok zor olacak. Ailesinin kuklası gibi olmuş. Miras dediğin herkese pay edilir kardeşler arasında haksızca değil. Nişanlın bugün bu olaya sustuysa yarın başka olaylarada susacak. Olan sana ve ilerleyen zamanlarda doğacak çocuklarına ollacak onlarında hakkı yenecek. Sence bu kadar sıkıntıya değer mi?

Ahmetin 35 ine kadar neden evlenemediğini anlamış olduk evet aile mirası nişanlıyı ilgilendirmez ama Ahmetinde bence zekasal sorunları var kusura bakma ama kendisi için neyin iyi olduğunu göremiyor..bence mesele miras büyük görümce olmamalı Ahmetin olaylar karşısındaki tepkisizliğine katlama bilecekmisiniz o olmalı.

Ailenin safi galiba nisanliniz ? Ayrıca madem mirasa gelince üvey evlat muamelesi görüyor aile ici görevlerini yerine getirmesin

Valla ben olsam çekemem... daha şimdiden bu kadar karşılıyorsa evlenince yandın..

Back