Herkese merhabalar
5 yıldır devam eden güzel bir ilişkim var . 1 yıldır da nişanlıyız . Nişanlım 35 ben 25 yaşındayım . Hayatımda yaşamadığım mutluluğu yaşadım onunlayken ta ki ailesiyle tanışana kadar. nişanlıma Ahmet diyelim.
Ahmet 4 kardeşin en küçüğü . Babaları ölene kadar ekonomik anlamda normal seviyede olan bir aileyken baba ölünce babanın malları ortaya çıkıyor 3 evli kardeş ve anneleri bu malları paylaşıyorlar fakat ahmet bekar olduğu için ona bir şey yok. Ailenin Ahmetten vazgeçmişlik seviyesi 35ine kadar evlenememesinden de belli .
En büyük abla ailenin dominant karakteri (başlığa konu olan ) eşi ve kızıyla anne ve ahmetin evinde yaşıyorlar. 2 numaralı kaynım defalarca iş batırmış hala bir dikiş tutturamamış aileye sırtını yaslayan biri. küçük görümcenin rahatı yerinde onda sorun yok kvnin deyimiyle o herşeyin en iyisini hakeder.
Şimdi bu aile profili içinde beni en rahatsız eden büyük görümceye değinelim . babasından kalan yardımlarla kendine ait bir evi var buna rağmen kv ile beraber yaşıyor çünkü aileyi en iyi kontrol noktası o ev . Babadan kalma son bir arsa vardı kuş uçmaz kervan geçmez yerde , tanıştığımızdan beri bana denen şu 'o arsa satılacak Ahmete ev alırken peşinat olacak' neyse biz ev bakıyoruz falan uygun fiyatlı bir tane beğendim anlaştık arsa satılığa çıkacak , biz bu kararı aldık ertesi sabah büyük görümce Ahmetle tapuya gidip arsayı üstüne aldı . Ahmete sorduğumdaysa parasını vericek cevabını aldım haliyle bizim ev alma mevzusu iptal oldu .kvnin savunması ise eee canım yabancıya mı gitseydi? babadan kalan onca şey satılmış pay edilmiş şimdi aklına gelmiş aile olmak . hıı ayrıca ben evi beğendiğimde benim babam ahmete dediki ' oğlum ben sana 90.000 tl peşinat parasını vereyim sen arsayı bana sat , arsanın değeri 40.000 tl ablan kendini toparlayınca bana 40.000 versin arsayı alsın kalan 50.000 de benim size ev hediyem olsun. Aile kesinlikle bunu kabul etmedi. ev alınmadı o arsanın parası da asla gelmedi konu kapandı. ahmete dedim ki bundan sonra o arsayla bağımız kalmadı pikniğe mangala ağaç dikmeye vs çağrılırsak gitmiycez haberiniz olsun . tamam dedi .2 gün sonra bana 'Ablam bana arsadan pay vermek istiyor ev alamadık diye içine sinmemiş ' dedi kesinlikle karşı çıktım hayır tenezzül etmiyoruz o arsayla bağımız yok dedim. dün de telefonunda mesajlarını gördüm ablası buna mesaj atmış vaadettiğin 5000 tl yi ver diye meğer benim avanak abdi bedavaya bağışladığı arsadan 1 karış pay almak için üstüne para ödeyecekmiş çıldırmak üzereyim . ya bi abla hayal edin kardesine ev aldırmasın ama eve alınan tuvalet kağıdının bile parasını whatsapptan kalem kalem yazıp istesin. inanın hanımlar güzellikle de konuştum. abla lütfen evleneceğim adamın güçsüzlüklerini ben görmezden gelmeye çalışıyorum sen o parası bu parası diye mesaj atma bilmeyeyim bunları diye yok yok yok her buluşmamızda bir para isteme mevzusuyla taciz ediliyoruz allah aşkına siz olsanız ne yapardınız ? bedava pay verecek diye yalan söyleyip üstüne para ödeyecek olması beni çok rahatsız etti belki hepsini affederdim ama yalanı kabullenemiyorum nolur bir yol gösterin uzun oldu kusura bakmayın (Ayrıca sözde ağustosta düğünümüz vardı )