• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Gözleri görmeyen ikizlerim... Lütfen okuyun...

• Konu Sahibi Konu Sahibi ikizlerim.32
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
arkadaşım Allah yardımcın olsun....

bu dünyada yaşadığımız herşey birer imtihan...sende çocuklarınla imtihan oluyorsun...Rabbim hayırlısı ile sabırla şükürle geçmeni nasip etsin....

ve diğer söylemek istediğim eğer yanlış anlamadıysam çocuklarının gözleri doğuştan değil tedavi yanlışlığı veya ihmali sonrasında kör olmuş....

bu konuda hukuksal hakkını aradın mı ??merak ettim...

ve asıl yardım beklediğin konuda keşke bir nebze faydam olabilseydi...

Allah yardımcın olsun....

Çok çok geçmiş olsun canım.Allah sağlık ve sıhhat versin inşallah.Dularım seninle:1hug:

ben senın yerınde olsam hastaneyı dava ederdım cunku kuvezdekı bebegın gozlerını pamukla kapatmaları lazımdı onlar bunu bılıyolardır bunun tedavısı yok artık goz damarları yanıncaya kadar farketmemıslermı

arkadasım cok gecmıs olsun cok kötu oldum yaa......
ama hiç bir fikrim yok........
bende herşeyin hayırlısını istiyorum önce....

bende hamileyim ve o kadar etkilenimki şu an.bende hergün iğne oluyorum ama aklımda hep şüphe ya bişey olursa diye.hayırlısını sağlıklısını istiyorum bende.allah sabır versin.

ne iğnesi oluyorsun canım merak ettim.

allah her daim yardımcınız olsun. tabi ki çocuklarınızın gözlerini geri getirmez ama bana kalırsa da hastaneyi dava edin. en azından onların eğitimi için gerekli masrafları karşılarsınız.çok çok üzüldük hepimiz çok geçmiş olsun. bir ihmal nelere neden oluyor. çok geçmiş olsun canım.

biraz önce raht yazamadım demek istedigim su bende 22 haftalıkken dunyaya gelmisim ve 3.5 ayı kuvezde tamamlamısım vede gozlerımın gormeme olasılıgını bıldıklerı ıcın pamukla muhafaza etmısler..sonunda sukur goruyorum yazık degıl mı o yavrucaklara Allah sana peygamber sabrı varsın uzgun ve cok kızgıınm hangi hastane merak ettım dogrusu özellıkle doktor olacak o sahsı hangi yuzyılda yasıyouz bılmıyolarmıymıs ılk defa mı baslarına gelmıs?? hıc mı kuvezde cocuk buyutmemısler ben sana 21 sene oncesınden bahsettım su anda aynı durumda olabılıdım ama burası turkıye tabııkı ben yurtdısında dunyaya geldım.Allahnı seversen bu işin pesını bırakma sakın evlatların ıcın kendım için bırakma..ne gerekıyorsa yap..surundur onları gormezden bter olsunlar doktor hatası bu..dokor hatası.. ıhmal..

eylül parcası arkadasım sana katılıyorum gercekten ikiz annesi arkadasım işin peşini bırakma .......
nasıl olacak bılmıyorum ama arastır........resmen yavrularının hayatlarını kararttılar yaa......

Allah sabır versin, canlarımızı emanet ediyoruz sağlamı hasta çıkarıyorlar, benim yeğenimde normal vaktinde dünyaya geldi küveze koyup neden ayarlamazlar oksijeni anlam veremiyorım yeğenim de beyin felci geçirdi şuan 4yaşında. beyin,elleri ve ayaklarında problem var çaresi varmıdır diye hep araştırıyoruz doğduğundan beri hastanelerde gidip geliyor, ama hastane pişkin üzerine alırmı hata kabul edermi adiler, hastaneler insana değer vermiyorki mal para diye bakıyolar insan canıyla oynayan değer vermeyen hastanelerin boşuna okumuş ama adam olamamış sorumsuz doktorların Allah belasını versin.Akşam akşam bela okudum ama ne yapayım çok sinirlendim kızlar...

öyle arkadaşım bu kaç kişinin başına gelmiş ama yinede umursamazlar kendi başlarına gelse neler yaparlar heryere imza verdiğimiz için davacı olamıyoruz..

BENİM DE ZİHİNSEL ENGELLİ BİR ABLAM VAR ;ÇEKEN BİLİR ABLACIM RABBİMİN HİKmetinden sual olunmuyo we hayattaki herşey nedenle yaşanmıyo meta fizige kadere inan onların sabrını vermıştir kurban oldugum Allah'ım kalp gözleri açık olsun dünyada gözleri gören ne mendeburlar var !hiçbirşey senin acının tesellisi olamaz bunu da çok iyi biliyorum ama.......

biraz önce raht yazamadım demek istedigim su bende 22 haftalıkken dunyaya gelmisim ve 3.5 ayı kuvezde tamamlamısım vede gozlerımın gormeme olasılıgını bıldıklerı ıcın pamukla muhafaza etmısler..sonunda sukur goruyorum yazık degıl mı o yavrucaklara Allah sana peygamber sabrı varsın uzgun ve cok kızgıınm hangi hastane merak ettım dogrusu özellıkle doktor olacak o sahsı hangi yuzyılda yasıyouz bılmıyolarmıymıs ılk defa mı baslarına gelmıs?? hıc mı kuvezde cocuk buyutmemısler ben sana 21 sene oncesınden bahsettım su anda aynı durumda olabılıdım ama burası turkıye tabııkı ben yurtdısında dunyaya geldım.Allahnı seversen bu işin pesını bırakma sakın evlatların ıcın kendım için bırakma..ne gerekıyorsa yap..surundur onları gormezden bter olsunlar doktor hatası bu..dokor hatası.. ıhmal..

canım arkadaşım saol ilgin için bizim sorunumuz gözlerinin küvezde açık kalması değil kapalıydı hep zaten ama oksijen çok verdikleri için yanmış damarları antalya devlet hastanesinde doğdular canım bide öle iğrençlerki her gün sabah akşam taze süt sağıp götürdük 10 dak geç kalsa süt olmadık laf sölüyorlardı ilgisizlilkle sorumsuzlukla suçluyorlardı ama bukadar büyük bi hatayı kendileri yapınca sadece bu küçük bi hata biz çocuklarınızın hayatını kurtardık böle şeyleri büyütmenin anlamı yok dediler her yere imza verdiğimiz için yaşasınlar diye davacı olamadık kaderimiz deyip oturduk

canım arkadaşım saol ilgin için bizim sorunumuz gözlerinin küvezde açık kalması değil kapalıydı hep zaten ama oksijen çok verdikleri için yanmış damarları antalya devlet hastanesinde doğdular canım bide öle iğrençlerki her gün sabah akşam taze süt sağıp götürdük 10 dak geç kalsa süt olmadık laf sölüyorlardı ilgisizlilkle sorumsuzlukla suçluyorlardı ama bukadar büyük bi hatayı kendileri yapınca sadece bu küçük bi hata biz çocuklarınızın hayatını kurtardık böle şeyleri büyütmenin anlamı yok dediler her yere imza verdiğimiz için yaşasınlar diye davacı olamadık kaderimiz deyip oturduk

cok ıyı anlıyorum senı tatlım sanırım ikiside aynı kuvezdemıydi? anlamadıgım neden ayarlayamamıslar mı oksijenın ne kadarının zararlı olup olmayacagını bılemıyorlarmıymıs Allah boylelerının cezasını versın..

Şu mubarek günde inşallah yavrularınada bir umut ışığı doğar çok üzüldüm inanki ama bir anne olarak senide takdir ettim gerçektende yavruların için çabalıyorsun bu çok güzel gelecek günler inşallah yavruların için umut dolu olur muhakkak bir okul filan vardır heleki istanbul da milli eğitime gidip danışsan onlar sana gerekli bilgiyi vereceklerdir.

canım saol öncelikle evet küvezdeyken doktorlar bçle bir hasar kalabiliceni bildiği halde hiç bi kontrol yapmadılar bizimde çevremizde böle bi olay hiç olmadığı için cahillikmi üzüntüylemi bilmiyorum böle olabiliceği yada prametüre doğduğu zaman ne gibi sorunları olcağını bilmiyoduk.Zaten 50 gün küvezde kaldılar ve bizi hiç koymadılar yanlarına bu 50 gün içinde ya kendileri muayene etmesi lazımdı yada bize deselerdi bizde muayene ettirirdik dediğin gibi retinada sorun işte gözlerinde extra tabaka var 3 yaşındalarken lazer yaptırdık ama yeni doğduğunda olması gerekiyomuş..Daha komik bişey varki biz öğrenip doktoru aradığımızda verdikleri cvp biz çocukların haytını kurtardık bu kadar küçük hatalar olabilir düşünebiliyomusun küçük hata çocukların hayatını karartan küçücük hata kadermiş diyoruz elimizden şuan başka bişey gelmiyo şuan canım:1no2::1no2:

bu doktorların pervasızlığına inanamıyorum.Allah sağlık ve sabır versin sana canım.aslında avukat tutup tazminat davası bile açabilrsin.onların birdaha bu hatayı yapmamaı için bir şeyler yapmak gerek.çok üzüldüm gerçekten.daha öncede belittim Ankara üniversitesinin göz bölümü bu konuda birinci.prematüre retinpatisi çok çocuğu gözlerinden etmiştir malesef.Ankara üniversitesinde prof.dr Figen Batıoğlu na türkiyenin dört bir yanından erken doğmuş çocukalrı getiriler ilk muayene için.Tüm erken doğum yapmış ve erken doğum riski olan ailelere söylüyorum lütfen çocukalrınızı bu hastaneye getirin.bu her göz doktorunun yapabileceği birşey değil malesef.ben Allah ahergün şükrediyorum.çocuğumuın gözleri gördüğü için.orda küvezde yatan belli bir haftadan önce doğmuş her çocuğu Dr figen hanım gelip küvez başında kontrol eder.Allah razı olsun hepsinden.
yani seni umutlandırmak istemem belki hiç birşey olmıycak ama eğer imkanın varsa için rahat etsin diye bir de istersen sen de götür.

Son düzenleme:
cok ıyı anlıyorum senı tatlım sanırım ikiside aynı kuvezdemıydi? anlamadıgım neden ayarlayamamıslar mı oksijenın ne kadarının zararlı olup olmayacagını bılemıyorlarmıymıs Allah boylelerının cezasını versın..

canım küvezde gözlerini kapatmalarının nedeni oksijen değil de sarılık nedeniyle verilen ışın var ya ondan.oksijen dozunu iyi ayarlamak lazım.ama hiç oksijen almasa bile erken doğan bebeğin göz damarları havadaki oksijenden bile farklı şekilde ve yalnış yerlede damarlanma yapabilir.bu prematüre doğumun cilvesi malesef.anne karnında tamamlanıyor normalde 34.haftada göz damarlarının gelişimi.erken doğunca da yanlış yerde damarlanıp göz merkezini kapatyorlar.lazerle erken müdahaleyle göz damarlarının yolunu açıp doğru yerde damarlanması sağlanıyor.
off of çok çektik arkadaşlar.Allah başka annelere çektirmesin.çekenlere sabır ve sağlık verisn inşallah.

Ben çocuklarinizi sanki daha önce görmüştüm.allah yardimciniz olsun bu arada...
Sanki sesleri hep kulağimda çocuklarinizin.

Back