• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Gözleri görmeyen ikizlerim... Lütfen okuyun...

• Konu Sahibi Konu Sahibi ikizlerim.32
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Allah yardımcınız olsun... oksijen maskesinin böyle yan etkileri var duymuştum...
Yavrularınızın gönül gözleri açık üzülmeyin, eminim çok başarılı çocuklar olacaklardır.Yazınızın sonundaki mesaj hepimize ibret oldu gerçekten.Teşekkür ederim kendi adıma.

Bu arada kaç haftalıktılar doğduklarında?

tatlım 8 aylıktı dokuzuncu aya girmemize bir hafta vardı ama herkesin başına gelecek diye bir şart yoksen hamilesin sanırım sakın takma kafana sadece dikkatli olun.Çünki eğer doktorlar bunu 2 aylıkken farketselermiş gözleri kör olmıcaktı yani ozaman tedavileri varmış zaten 50 gün küvezde kaldılar bebeklerin problemli olduğu belli tüm sağlık taramalarını yapsalardı yada bize böle bir risk var deselerdi belki herşey daha farklı olucaktı herkese tavsiyem dikkatli ve uyanık olun biz bilmediğimiz için bu haldeyiz yada kader bunları çoooooook sora öğrendik.rabbim sağlıklı sıhhatli bebeğini kucağına almayı nasip etsin canım:emir_bebek::emir_bebek:

teşekkür ederim saolun allah razı olsun dualarınız yeter..

yani o kadar çok üzüldümki resmdekiler onlar sanırım bakınca içim ürperdi ama şunu canı gönüden diliyorum ve istiyorum Rabbim allah'ım şifa versin o meleklere bir mucize olsun dilerim İnşallah Allah'ım düzelirler yaa.Sanada bol bol sabır versin Allah

Canım geçmiş olsun...
Allahım sana,güç,sabır ve sağlık versin....
...............

allah yardımcın olsun canım...............
umarım iyi oluyrlar ..................
bir mucize olurda oğluşların görürler.................
bende ikizlerime hamileyim inşallah sağsalim zamanında kucağıma alırım endişeleniyoruz.
erken doğumdan canım.......

Son düzenleme:
]ALLAH sabır versin arkadaşım rabbimiz bizim hakkımızda daha iyisini bilir.
yılmadan çocuklarınla ilgilendiğin için allah razı olsun. hepimize çok iyi bir örnek oldun şuanki halimizin kıymetini bilip şükretmeliyiz. bir yakınımın çocukları sağır ve dilsiz okuluna gidiyorlar yıllardır büyüdüler artık çok da iyiler başaramadıkları hiç bir şey yokmuş tek yolculuk yapıyorlar artık. ama istanbul da benim bildiğim baltalimanı ,emirgan, reşitpaşa bu civarlarda bir okul var sanıyorum bir abimizi götürdüklerinde duymuştum istersen bir kez daha sorarım ve tekrar burdan bilgilendiririm. çok geçmiş olsun.

ALLAH yavrularına ve sana omür versin ,onları sana bagışlasın.annelik çok zor zanaat ben hep söylerim.onlara bırşey oldugunda cıgerımız yanıyor.RABBİM sana bu zor sınavı laik gormuş,hayatta herşey herkesib başına gelebilir.anneliğinizi bir kez daha tebrik ediyorum.çocuklarınızda belli oranda mı kayıp var yoksa tamamen mi?aslında tıp çok ilerledi,belki detaylı bir araştırma ile birşey yapılabilir.peki kuvezde fazla oksıjenden oldugu kesin mi?çunku bir çok premature bebek kuveze alınıyor.yani hastaneye ve dr.lara dava açtınız mı?

canım benim allah yardımcın olsun.inan çok üzüldüm,inşallah bir ümitle rabbim sizi sevindirir.şifasını verir canım

bigün otobüs de görmüştüm bgöremeyen bi çocuk ne zekiydi görseniz ama herşeyi merak ediodu

kağıt yapışıktı ne yazdığıı bile sormuştu dayanamadım ağladım annesi anlamasın die hep sola baktım

Allah onlara mükafat vermiş size de onlar sizlerin anahtarı cenneti onların açık olakalp gözleriyle

bulcaksınız malesef ki bizimde kalbimiz görmüo işte. Allah sabırla büyütmeyi nasip etsin size. onları

sizsiz sizi de onlarsız bırakmasın

tatlım 8 aylıktı dokuzuncu aya girmemize bir hafta vardı ama herkesin başına gelecek diye bir şart yoksen hamilesin sanırım sakın takma kafana sadece dikkatli olun.Çünki eğer doktorlar bunu 2 aylıkken farketselermiş gözleri kör olmıcaktı yani ozaman tedavileri varmış zaten 50 gün küvezde kaldılar bebeklerin problemli olduğu belli tüm sağlık taramalarını yapsalardı yada bize böle bir risk var deselerdi belki herşey daha farklı olucaktı herkese tavsiyem dikkatli ve uyanık olun biz bilmediğimiz için bu haldeyiz yada kader bunları çoooooook sora öğrendik.rabbim sağlıklı sıhhatli bebeğini kucağına almayı nasip etsin canım:emir_bebek::emir_bebek:

Çok teşekkür ederim...Hangi hastane bu ihmali yaptı isim verebilirmisin böylece insanlarımız bilinçli olur lütfen?

allahim acil sifalar versin, cok gecmis olsun.
Insallah görebilirler, bunu yürekten istiyorum :(

canım küvezdeyken hiç göz kontrolü yapmadılar mı:(çok üzüldüm Allah kolaylıklar versin..benim kzıım da 26 haftalık doğmuştu.ankara üniversitesinin göz bölümü bu konuda çok iiy.prematüre retinopatisi konusunda.bebkler doğunca düzenli olarak kontrol ediliyorlar orda.bizimki gözlerinden lazer oldu.çok şükür problemimiz yok.ama başka yerde olsaydı bu kadar şanslı olurmuyduk bilmiyorum.özellikle erken doğum yapan arkadaşlar nolursunuz hangi hastanede olursanız olun mutlaka kontrol ettirin bebeğiniin gözlerini.çünkü orda başka yerde tedavi edilmeyen yalnış tedavi edilip de malesef gözlerinde hasar kalan çok çocuk gördüm. Allah kolaylıklar versin.

Rabbim kolaylık versin elimden gelen bir şey varsa mutlaka yardımcı olmak isterim ..

yengeeeeeee nerdesin bak birsürü cvap yazılmış giremiyosun dimi nete köyde neyse ben okuyorum sana söylerim

öncelikle çok geçmiş olsun.
drlar bişey söylemediler mi peki tedavisi var veya yok diye çünkü şimdi tıp çok gelişti.inş bi tedavisi vardırda çocukların iileşir.allah yardımcınız olsun

anne olmak ne zor muş.burda eminim benim gibi bir eli kılavyede diğer eliylede göz yaşlarını silip yazmışlardır.sabahın bu saatinde ağlattın beni hikayenle.emin olki dualarımda her hatırladığımda senin oyavrularınada dualarımı esirgemiyicem.ben en çok neye üzüldümbiliyormusun.eminimki yoruluyorsun.zorluklar kusura bakma ama bir kenara akşamyatınca dinlene bilirsin.anneler yorulmaz.iyi bilirim.hele yavrusu için ise .....üzldüğüm şey bir çocuk olarak çocukların ocanlı renkli oyuncaklı kıpır kıpır dünyasından mahrum olmaları.....benim altıncı hissimkuvvetlidir.bak bir sonuca ulaşıcaksın.her gün teknoloji ilerliyor.bu arada ekonomikte ufak birikimler yap.birşey çıkarsa para sorunu ile karşılaşma.bizide burdan haberdar et.sakın sakın ben çok istemiştim.acele ettim.gibi.kendini suçlama annemne der ecel gelirse cane başağrısı olur bahane .inançlı ol.böyle olması zeka sorunu olmasından iyidir.olumlu düşün.öpüyorum çocukları.

çok teşekkür ederim kızlar bunu buraya yazarken inanın çok tereddüt ettim ama pişman olmadım çocuklarımın durumuna en az benim kadar üzülen birsürü dostum oldu çok saolun rabbim hepinizden razı olsun..

canım küvezdeyken hiç göz kontrolü yapmadılar mı:(çok üzüldüm Allah kolaylıklar versin..benim kzıım da 26 haftalık doğmuştu.ankara üniversitesinin göz bölümü bu konuda çok iiy.prematüre retinopatisi konusunda.bebkler doğunca düzenli olarak kontrol ediliyorlar orda.bizimki gözlerinden lazer oldu.çok şükür problemimiz yok.ama başka yerde olsaydı bu kadar şanslı olurmuyduk bilmiyorum.özellikle erken doğum yapan arkadaşlar nolursunuz hangi hastanede olursanız olun mutlaka kontrol ettirin bebeğiniin gözlerini.çünkü orda başka yerde tedavi edilmeyen yalnış tedavi edilip de malesef gözlerinde hasar kalan çok çocuk gördüm. Allah kolaylıklar versin.

canım saol öncelikle evet küvezdeyken doktorlar bçle bir hasar kalabiliceni bildiği halde hiç bi kontrol yapmadılar bizimde çevremizde böle bi olay hiç olmadığı için cahillikmi üzüntüylemi bilmiyorum böle olabiliceği yada prametüre doğduğu zaman ne gibi sorunları olcağını bilmiyoduk.Zaten 50 gün küvezde kaldılar ve bizi hiç koymadılar yanlarına bu 50 gün içinde ya kendileri muayene etmesi lazımdı yada bize deselerdi bizde muayene ettirirdik dediğin gibi retinada sorun işte gözlerinde extra tabaka var 3 yaşındalarken lazer yaptırdık ama yeni doğduğunda olması gerekiyomuş..Daha komik bişey varki biz öğrenip doktoru aradığımızda verdikleri cvp biz çocukların haytını kurtardık bu kadar küçük hatalar olabilir düşünebiliyomusun küçük hata çocukların hayatını karartan küçücük hata kadermiş diyoruz elimizden şuan başka bişey gelmiyo şuan canım:1no2::1no2:

canim benim bir akrabamin da gozleri gormuyor. Izmir deki o okulda okudu. ta kucucukken gittiler oraya. ama hepsi onun gibi oldugu icin hicbir zorluk cekmedi. hatta kendi kendine gelmeyi gitmeyi ogrendi. hayati ogrendi. sonra kendisi gibi gozleri gormeyen bir hanimla evlendi. esi de cok seker. isi de var. karisi da calisiyor. hatta Izmir e yerlesti. yani bak hicbir akraba falan yok. tamamen bagimsiz yasamayi ogrendi. simdi bebekleri var yanlis bilmiyorsam.

Turkan Sabancinin da bu konuda cok iyi oldugunu duydum. canim yatili bile olsa iyice arastir derim. hatta gecen yillarda kapasitesinin cok altinda ogrencisi oldugu yaziyordu. ogrenci ariyordu. bildiklerinize iletin diye.

canim benim de bu konud abir egitimin yok ama arkadas once kaslarinin gelismesi lazim demis. bence de bence oncelikle bir uzmanla konusun. belli hareketler vardir duzenli yaplimasi gereken. asama asama once kaslar gelisir. kol guclenir. tutma yetenegi gelisir sonra yemek yemege baslarlar. bir de sag kolu zayif olani sol tarafini kullanmaya alistirilabilir mi diye dusundum. eminim siz de dusunmussunuzdur.

canim gozleri gormeyip baska organlari cok ileri derecede gelisen insanlar cok. senin meleklerin de eminim senin bu azmin sayesinde toplumda iyi yerlere gelecekler. canim Allah yar ve yardimcin olsun.

Allah yardımcınız olsun, dua etmek dısında yapabilecegim birşey yok şu an :1no2:

Back