• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Gözleri görmeyen ikizlerim... Lütfen okuyun...

• Konu Sahibi Konu Sahibi ikizlerim.32
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
canim benim bir akrabamin da gozleri gormuyor. Izmir deki o okulda okudu. ta kucucukken gittiler oraya. ama hepsi onun gibi oldugu icin hicbir zorluk cekmedi. hatta kendi kendine gelmeyi gitmeyi ogrendi. hayati ogrendi. sonra kendisi gibi gozleri gormeyen bir hanimla evlendi. esi de cok seker. isi de var. karisi da calisiyor. hatta Izmir e yerlesti. yani bak hicbir akraba falan yok. tamamen bagimsiz yasamayi ogrendi. simdi bebekleri var yanlis bilmiyorsam.

Turkan Sabancinin da bu konuda cok iyi oldugunu duydum. canim yatili bile olsa iyice arastir derim. hatta gecen yillarda kapasitesinin cok altinda ogrencisi oldugu yaziyordu. ogrenci ariyordu. bildiklerinize iletin diye.

canim benim de bu konud abir egitimin yok ama arkadas once kaslarinin gelismesi lazim demis. bence de bence oncelikle bir uzmanla konusun. belli hareketler vardir duzenli yaplimasi gereken. asama asama once kaslar gelisir. kol guclenir. tutma yetenegi gelisir sonra yemek yemege baslarlar. bir de sag kolu zayif olani sol tarafini kullanmaya alistirilabilir mi diye dusundum. eminim siz de dusunmussunuzdur.

canim gozleri gormeyip baska organlari cok ileri derecede gelisen insanlar cok. senin meleklerin de eminim senin bu azmin sayesinde toplumda iyi yerlere gelecekler. canim Allah yar ve yardimcin olsun.

çaok saol canım arkadaşım sizin gibi arkadaşlarım olduktan sora her derdi aşarım zaten artık kendimi daha güçlü hissediyorum yanımda bir arkamda tanımadığım birsürü arkadaşım var rabbim hepinizden razı olsun..

ikizlerim 32... forumda gezinirken okudum yazılanları... ben anaokulu ögretmeniyim tezimi türkan sabancı görme engelliler okulunda hazırlamıstım anasınıfında... orası kaynastırma sınıfı 4 gören varsa 4 görmeyen var sınıfta içim burkulmustu derslerine girdigimde yavrum görmeyenler görmediklerini bilmiyorlar ögretmen görenlere sulu görmeyenlere kuru boya veriyor bizde sulu boya istiyoruz diyorlar..zor bir durum ...bazı okulların kabul etmediginden h-bahsetmişsin sahsen bende kabul etmezdim çünkü ögretmen faydalı olamıyo o ögrencilere sınıfım 25 kişi gecen sene dowv sendromlu ögrencim vardı çok zorlandım onunla fazla ilgilenmem gerek ama bu sefer de 24 cocugun hakkına giriyorum olmuyo yani türkan sabancı okulu sana tam olarak ne dedi merak ettim...
birde arkadasım çok büyük bir imtihandan geciriyor rabbim seni bir tane engelliyle ugrasmak zorken sen de iki tane var neyseki senin gibi bir anneleri var her zaman şükret bol bol dua et cennet sizin gibi anaların ayakları altında...

bende hamileyim ve o kadar etkilenimki şu an.bende hergün iğne oluyorum ama aklımda hep şüphe ya bişey olursa diye.hayırlısını sağlıklısını istiyorum bende.allah sabır versin.
bende 1 aylıkken iğne kullanmaya başladım. doğurana kadar her gün iğne vuruldum arkadaşım.

ikizlerim 32 Allah sabır versin kolaylık versin kolaydeğil tabi ama çok şükür sağ salimler Allah başka acılarını göstermesin

Allah şifalar versin. Allah yardımcınız olsun. rabbim evlatlarınızı size sizi onlara bağışlasın.

çok üzüldüm canım..
her sayfayı tek tek okudum...
Rabbim yar ve yardımcınız olsun.....

allahım sana yardım etsin,yalnış tedavide olsa buda allahtan,tek düşündüğüm eğitimleri için hayatlarını devam ettirebilmeleri için elinden geleni yap,sakın kaderdir diyip peşini bırakma,dualarım sizinle

3 aylık bir bebeğim var
endişelerini cok iyi anlıyorum ve cok etkilendim yaşadıklarından
Allah yardımcınız olsun, Rabbim cocuklarına güzel kader yazsın inşallah..

ay canım benim ya inşllah her ikiside acil şifa bulur.. keşke deme sakın hiç bişey geri gelmez. acil şifa yollarını ara ve sabret canım dualarım seninle ve tatlı bebeklerinle...

Allah şifa versin canım inşallah sağlıklarına kavuşur yavrucaklar:teselli:

allah şifa versin canım acılarını gostermesin inşallah biran önce ii olurlar

canım çok üzüldüm inşallah ALLAH IM yardımcı olur ve bbekelrin sağlığına kavuşur....

bazen doktorları boğmak istiyorum:kızgın:

oksijen bebekler ne kdr ihtiyaç duyarsa o kdr verılır,ve göz damarlarının anormal gelişmesine neden olur.bence asıl hata size bunu zamanında söylememeleri olmuş ,küvözden çıktıktan sonra size göz doktoruna kontrole gitmeniz tavsiye edilseydi ki küvözde kalıp oksijen alan bebeklere tavsiye edilmesi gerekirdi,zamanında anormal damarlar yakılırdı ve görme problemi yaşamazdınız.yani bu sorun daha az oksişjen verılen bebeklerde de görüleblr.

canım haberlerde bile bi ara çıkmıştı sanırım Londrada bi hastane vardı böyle görmesi çok zor olanların bile görebileceği bi tedaviden bahsediordu, hepsi aklımda hayal gibi şimdi bi doktorlarına sorsan böyle bişi duyup duymadıklarını. Güzel Rabbim şifa versin, başka bi dert vermesin canım.

kurban olurum ben onları yaradanaa allah yardımcın olsun ınsallah tedavısı vardır o kadar zorkı kelımelerle anlatmak
allah ayrımasın senden o meleklerını annesı emınımkı sen cok guclu br annesın
ama doktor hatası varsa pesını bırakmayın bence kımse bunun sorumlusu cezasını cekmelii

Back