• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Gözleri görmeyen ikizlerim... Lütfen okuyun...

• Konu Sahibi Konu Sahibi ikizlerim.32
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
canım allah yardımcın olsun benim kızımın gözünde 2 haftadır kayma var o bile bizi bitirdi ama her zaman şükretmeyi bilmemiz lazım sana dr konusunda yardımcı olamayacağım ama acına ortağım yinede yılma araştır inşallah herşey gönlünce olur:emir_bebek:

çok üzüldüm allah yardımcın olsun acil şifalar dilerim benimde 8 yaşında ikizlerim var ikiside erkek kendine ve ikizlerine iyi bak .

üzüntümü anlatmam ımkansız
ıcım parcalandı adeta rabbım en kısa zamanda acıl şıflar versın

zor bir durumdur eminimm ama çok şükür ki başka engelleri yokk rabbim onları korusun inşallah
demişsiniz ya bebeği olmayanlar hayırlısını dilesin die evet haklısınızz herşeyin hayırlısı vede sağlıklı sıhhatlisi inşallah rabbim inşallah prenslere bir mucize verir

slm arkadaşlar konuyu buraya açtım çünki baya baktım ama bulamadım bu konuyla ilgili bi durum.evet arkadaşlar benim 2002 doğumlu ikizlerim var erken doğum yaptım tabi prematüre doğdu ve ben daha doğum yapar yapmaz daha yüzlerini bile görmeden koklayamadan küveze aldılar yavrularımı 50 gün kadar küvezde kaldılar üç gün içinde beni taburcu ettiler hastaneden her gün göğüslerimi sağıp süt götürdük hastaneye 1,300gram doğdular tabi erken doğumda olunca ciğerleri gelişmemiş nefes alıyolardı vermeyi unutuyolardı veriyolardı almayı unutuyolardı ve doktorlar yaşamasını istiyosanız eğer imza vericeksiniz ve bizde elimizden geleni yapıcaz dediler tabiki doğmuş meleklerimi bi köşede ölüme bırakamazdık ve kabul ettik.neyse 50 gün sora aldık bebeklerimizi bişekilde büyüyolardı zordu bakımları ama 6 aylık olmuşlardı bu süre zarfında doktora sık sık götürdük ama bişey farkettikki çocuklar hiç bize bakmıyolar bizi takip etmiyoılar hani bebekler annelerini takip eder onalara bakarya bebeklerimde yoktu bu his sürekli ağlıyolardı doktora tekrar götürdük bunu ilk farkettiğimizde 3 aylıklardı ozaman gittiğimizde normaldir diğer bebeklerden geride büyüyolar dedi peki diyip eve geldik ve işte dediğim gibi 6 aylık olduklarında bariz bi şekilde gözlerinde farklılık vardı ve o gün gittiğimizde hayatın bizimi için bittiğini düşündük bebeklerimin küvezde oksijen fazlalığından göz damarlarını yakmışlar görmeye yarayan damarları işte bu yolculuk bu kara günler o gün başladı hayatımızın dönüm noktası olmuştu o gün yıkıldık ve tedaviside yoktu o zaman şimdi hala araştırıyoruz ama kesin bi sonuç alamıyoruz fırtına gibi iki erkek evladım var tek eksikleri görmemeleri arkadaşlar ne olur aranızda bu durumda olan arkadaş varsa yada yakında olupta tedavi şansı olduğunu bilen varsa paylaşsın lütfen.bu jinekoloji bölümünde anne olmayı deli gibi isteyen arkadaşlar lütfen hayırlısını isteyin ben 1yıllık evliydim henüz ve bebek istiyodum zorla eşimi doktora gitmeye ikna ettim ve tedavi başladı sorası böle işte lütfen hayırlısını isteyin kızlar bu konuda yardım istiyorum bilen yada böle bi olay başına gelen varsa paylaşırsanız sevinirim tedavi olmasada en azından okulları eğitimleri neler yapıyosunuz bilmek istiyorum senağlama

canınızı dahada sıkmak isemem ama aynen anlattığınız sebepten ötürü kuzenimde görme engelli.ne yaptılarsa maalesefki tedavisi olmadı.ancak şunu söyleyebilirim.ilginizi eksik etmeyin.görme engelli olmasına rağmen devlet okullarında okudu ve şu anda 19 mayıs üniversitesinde türkçe öğretmenliği okuyo.. inanılmazı başardı.. allah yardımcınız olsun. gelişen tıp inşallah derdinize zamanla bi derman veriri

Şafi OLAN Rabbim yardımcınız olsun..

canim benim tum kalbimle diliyorum allahim yavrularina acil sifalar versin, insallah bir tedavi yolu bulunur.

günaydın çocukların yemek yeme becerisini geliştirebilmek için öncelikle el kaslarını rahat kullanmalarını sağlamnız gerekir bu arada merak ediyorum herhangi bi kurumda eğitim aldınızmı çünkü bunları bir uzman yardımıyla yapmanız daha kolay olur artık çok sayıda özel eğitim kurumu var sanırım sizin yaşadığınız yerde de böyle bi kurum vardır

slm arkadaşlar konuyu buraya açtım çünki baya baktım ama bulamadım bu konuyla ilgili bi durum.evet arkadaşlar benim 2002 doğumlu ikizlerim var erken doğum yaptım tabi prematüre doğdu ve ben daha doğum yapar yapmaz daha yüzlerini bile görmeden koklayamadan küveze aldılar yavrularımı 50 gün kadar küvezde kaldılar üç gün içinde beni taburcu ettiler hastaneden her gün göğüslerimi sağıp süt götürdük hastaneye 1,300gram doğdular tabi erken doğumda olunca ciğerleri gelişmemiş nefes alıyolardı vermeyi unutuyolardı veriyolardı almayı unutuyolardı ve doktorlar yaşamasını istiyosanız eğer imza vericeksiniz ve bizde elimizden geleni yapıcaz dediler tabiki doğmuş meleklerimi bi köşede ölüme bırakamazdık ve kabul ettik.neyse 50 gün sora aldık bebeklerimizi bişekilde büyüyolardı zordu bakımları ama 6 aylık olmuşlardı bu süre zarfında doktora sık sık götürdük ama bişey farkettikki çocuklar hiç bize bakmıyolar bizi takip etmiyoılar hani bebekler annelerini takip eder onalara bakarya bebeklerimde yoktu bu his sürekli ağlıyolardı doktora tekrar götürdük bunu ilk farkettiğimizde 3 aylıklardı ozaman gittiğimizde normaldir diğer bebeklerden geride büyüyolar dedi peki diyip eve geldik ve işte dediğim gibi 6 aylık olduklarında bariz bi şekilde gözlerinde farklılık vardı ve o gün gittiğimizde hayatın bizimi için bittiğini düşündük bebeklerimin küvezde oksijen fazlalığından göz damarlarını yakmışlar görmeye yarayan damarları işte bu yolculuk bu kara günler o gün başladı hayatımızın dönüm noktası olmuştu o gün yıkıldık ve tedaviside yoktu o zaman şimdi hala araştırıyoruz ama kesin bi sonuç alamıyoruz fırtına gibi iki erkek evladım var tek eksikleri görmemeleri arkadaşlar ne olur aranızda bu durumda olan arkadaş varsa yada yakında olupta tedavi şansı olduğunu bilen varsa paylaşsın lütfen.bu jinekoloji bölümünde anne olmayı deli gibi isteyen arkadaşlar lütfen hayırlısını isteyin ben 1yıllık evliydim henüz ve bebek istiyodum zorla eşimi doktora gitmeye ikna ettim ve tedavi başladı sorası böle işte lütfen hayırlısını isteyin kızlar bu konuda yardım istiyorum bilen yada böle bi olay başına gelen varsa paylaşırsanız sevinirim tedavi olmasada en azından okulları eğitimleri neler yapıyosunuz bilmek istiyorum senağlama

canım cokkkkkkkk gecmişolsun cok üzüldüm
alah acil şifalar versin

okuyunca göz yaşlarımı tutamadım rabbim sana senin gibi sabırlı anneye dayanma gücü versin .Rabbim en kısa zamanda yavrularıuna şifalar versin.allahım kimseye yaşatmasın senağlamasenağlama

Canım arkadaşım.Bir anne olarak konuşacak hiç bir şey bulamıyorum.Rabbim derdi vermişse dermanını da verir inşallah.Bütün kalbimle dualarım sana ve oğullarına.Benim komşumunda çocuğu erken doğumdan küveze alındı.Küvezin bir ışı varmış.onun ayarı çok hassasmış.İyi ayarlanmazsa gözde bu hasarı bırakıyor.Onlar 10 gün kalmıştı.Gözünden 6 kez ameliyat oldu.Görmesi biraz düzeldi ama gelişimi çok yavaş bir çocuk.tedavisi yine sürecek.Onlarda aşırı katarak oluşumuna sebeb vermiş.Sizin 50 gün gibi kalmanız daha ağır sonuç vermiş.Ne söylenir bilmiyorum ama işini iyi yapan elaman ve son teknoloji kullanan hastaneler çoğalsın.Bunlara devlet hastaneleride dahil.Allah kimselere böyle acı vermesinn.Sakın pes etme.Evlatların için araştırmacı ve savaşçı ol.Sen istersen herşeyi başarırsın sakın unutma.

günaydın yengecim bak bu sitedeki arkadaşların da yardımlarıyla çok güzel şeyler barıcaz eminim çabuk gel ve mesajlarını oku hadiiii..

canınızı dahada sıkmak isemem ama aynen anlattığınız sebepten ötürü kuzenimde görme engelli.ne yaptılarsa maalesefki tedavisi olmadı.ancak şunu söyleyebilirim.ilginizi eksik etmeyin.görme engelli olmasına rağmen devlet okullarında okudu ve şu anda 19 mayıs üniversitesinde türkçe öğretmenliği okuyo.. inanılmazı başardı.. allah yardımcınız olsun. gelişen tıp inşallah derdinize zamanla bi derman veriri

canım çok saol evet götürdüğümüz prof larda zaten uğraşmayın tedavisi yok şimdilik ama tıp gün geçtikçe ilerliyo belli olmaz belki çıkar tedavisi dediler ve sora bıraktık bizde çok götürdük araştırdık yurt dışına faks çekti doktorlar onlarda çaresi şimdilik yok dediler evet dediğin gibi çok zeki oldukları için sağlıklı insanların zor başardığını onlar başarıyo canım çok saol

geçmiş olsun yazını okurken içim yandı allah hepimizin evlatlarını korusun inşallah bir tedavisi vardır araştırmana devam et, benim kızımdada bağ dokusu gevşekliği var bende bu rahatsızlığı geçiren bebek anneleri aradım ama bulamadın inşallah sen en kısa zamanda bebeklerinin şifasını bulursun maddi gücün nasıl bilmiyorum ama yurt dışında da araştırma yap

ne diyeceğimi bilemiyorum Allah'ım yar ve yardımcınız olsun şifalarını kavuşturup dünyalarını aydınlatsın inşallah

Allah yardımcınız olsun... oksijen maskesinin böyle yan etkileri var duymuştum...
Yavrularınızın gönül gözleri açık üzülmeyin, eminim çok başarılı çocuklar olacaklardır.Yazınızın sonundaki mesaj hepimize ibret oldu gerçekten.Teşekkür ederim kendi adıma.

Bu arada kaç haftalıktılar doğduklarında?

Son düzenleme:
Rabbim her zaman yar ve yardımcın olsun.
İnan çok üzüldüm ne diyeceğimi bilemiyorum ama derdini veren Rabbim dermanınıda verecektir.
:1hug:

çok büyük geçmiş olsun .Rabbim şifa versin.bu çocuklarınızın eğitimine asla engel değil.
benim eltimin abiside görme engelli bir avukat . altı nokta körler derneğine başvurursanız
çocukların eğitimi konusunda size yol göstereceklerdir.aşağıdaki link umarım işinize yarar.

http://www.6nokta.org.tr/okullar.html

Back