• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Gözleri görmeyen ikizlerim... Lütfen okuyun...

• Konu Sahibi Konu Sahibi ikizlerim.32
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
Aşağıdaki adreste de Türkiye'de bulunan görme engelliler ilköğretim okullarının adres ve telefonlarını bulabilirsiniz yine MEB'in sitesinden.İstanbul'da 2 tane var bu listeye göre en son ne zaman güncellenmiştir bilmiyorum fakat en doğru bilgiyi alabileceğiniz adreslerden biri MEB'dir sanırım.RABB'im yardımcınız olsun.
http://orgm.meb.gov.tr/index.html
Bu linkten solda kurumlar kısmını tıklarsan gelen listede görme engelliler okulları yazan başlık var onu tıklayıca bilgilerine ulaşabilirsin.

Son düzenleme:
laalecim çok saol türkan sabancıya baş vurduk ama henüz yaşlarının küçük olduğunu söylediler vede kendi ihtiyaçlarını görmeyi öğrendiklerinde alabiliriz diyorlar seneye kadar öğretebilirsem göndericez ama benim içim kanaat etmedi o okulu yatılı olduğu için ve yatılı okullarda çok kötü davrandıklarını duyuyorum istenmeyen olaylar oluyo bu yüzden tedirginim devletin bu gibi durumlarda daha fazla yardımcı olması ve güvenliği arttırması gerekiyo bence şimdi ilk önce dediğim gibi bi devlet okulunu normal çocukların gittiği ilköğretim okulunda ana sınıfında okumaları gerekiyomuş diğer çocuklarla kaynaşsınlar diye ama semtimizdeki okul kabul etmedi napıcam bilmiyorum..

Şimdi İzmir'deki görme engellilerin bulunduğu bir okul daha var o da yatılı. Eğer benim görev aldığım okul beni kabul etmeseydi o yatılı okulda çalışacaktım. Çok araştırmıştım hiç olumsuz bir yorum duymamıştım. Evime yakın olan beni kabul edince diğer yatılı ve uzak olan okulun işini başka arkadaşlar yaptı. Hep güzel sözler söylüyorlar halen..:1rolleyes:
Ama öncelik evet çocukların en azından temel ihtiyaçlarını kendilerini karşılıyor olması gerek. Bunu tek başınıza yapamıyorsanız,bir uzmandan yardım alın,yol gösterirler size mutlaka. Ayrıca görme engellilerin diğer çocuklarla aynı okulda bulunmaları konusunda hiç bir bilgim yok,yanlış yönlendirmek istemem...fisfisfis
Ben uzman olmadığım için sadece bildiklerimi ve yaşadıklarımı paylaşıyorum işte..yerimseniben

Şimdi İzmir'deki görme engellilerin bulunduğu bir okul daha var o da yatılı. Eğer benim görev aldığım okul beni kabul etmeseydi o yatılı okulda çalışacaktım. Çok araştırmıştım hiç olumsuz bir yorum duymamıştım. Evime yakın olan beni kabul edince diğer yatılı ve uzak olan okulun işini başka arkadaşlar yaptı. Hep güzel sözler söylüyorlar halen..:1rolleyes:
Ama öncelik evet çocukların en azından temel ihtiyaçlarını kendilerini karşılıyor olması gerek. Bunu tek başınıza yapamıyorsanız,bir uzmandan yardım alın,yol gösterirler size mutlaka. Ayrıca görme engellilerin diğer çocuklarla aynı okulda bulunmaları konusunda hiç bir bilgim yok,yanlış yönlendirmek istemem...fisfisfis
Ben uzman olmadığım için sadece bildiklerimi ve yaşadıklarımı paylaşıyorum işte..yerimseniben

CANIIIIIIIIIIIIM çok saol hala yaşadığımız ülkede böyle insanlar varmış demekki ben bukadar ilgileniliceni düşünmemiştim eltim uzun süredir üye şuan yanımda ve nekadar iii bir site olduğunu bana sürekli sölüyodu bu güne kısmetmiş allah hepinizden razı olsun evet şuan tek eksiğimiz yemek yemeleri tuvaletlerini zorda olsa öğrettim ama yemek yemeyi öğrenmeleri zaman alıcak sanırım bi an önce öğretmek istiyorum sonuçta bizler görüyoruz ve onlara nasıl davranılması gerektiğini tam olarak bilmiyorum bu yüzden bi an önce eğitimleri için araştırma yapmak istiyorum izmir uzak biz tam yatılı değilde sabah verip akşam almayı yada en azından hafta sonları almayı istiyoruz yinede çok saol canım başka bilgilerin olursa paylaşırsan çoook sevinirim..

saol canım ama nerde olduğu ve iletişim bilgileri bulunmamakta bu gönderdiğin linkte tekrar bakıp bilgi verirsen sevinirim

Canım sana özel mesaj attım ordan bir bak..
Ameliyat ile %50 görme şansı olmuş...
Bir araştır bakalım...inşallah güzel haberlerini alırız...
Tekrar geçmiş olsun...

allah yardımcın olsun canım insallah bu zor günleri atlatırsınız sana yardımcı olmayı cok isterdim ama destekten baska bir sey yapamam canım ama cocukların en iyi sekilde yetistiricegine inanıyorum bu günlerden bunları düsünen bir anneleri oldukları icin cok sanslılar

slm arkadaşlar konuyu buraya açtım çünki baya baktım ama bulamadım bu konuyla ilgili bi durum.evet arkadaşlar benim 2002 doğumlu ikizlerim var erken doğum yaptım tabi prematüre doğdu ve ben daha doğum yapar yapmaz daha yüzlerini bile görmeden koklayamadan küveze aldılar yavrularımı 50 gün kadar küvezde kaldılar üç gün içinde beni taburcu ettiler hastaneden her gün göğüslerimi sağıp süt götürdük hastaneye 1,300gram doğdular tabi erken doğumda olunca ciğerleri gelişmemiş nefes alıyolardı vermeyi unutuyolardı veriyolardı almayı unutuyolardı ve doktorlar yaşamasını istiyosanız eğer imza vericeksiniz ve bizde elimizden geleni yapıcaz dediler tabiki doğmuş meleklerimi bi köşede ölüme bırakamazdık ve kabul ettik.neyse 50 gün sora aldık bebeklerimizi bişekilde büyüyolardı zordu bakımları ama 6 aylık olmuşlardı bu süre zarfında doktora sık sık götürdük ama bişey farkettikki çocuklar hiç bize bakmıyolar bizi takip etmiyoılar hani bebekler annelerini takip eder onalara bakarya bebeklerimde yoktu bu his sürekli ağlıyolardı doktora tekrar götürdük bunu ilk farkettiğimizde 3 aylıklardı ozaman gittiğimizde normaldir diğer bebeklerden geride büyüyolar dedi peki diyip eve geldik ve işte dediğim gibi 6 aylık olduklarında bariz bi şekilde gözlerinde farklılık vardı ve o gün gittiğimizde hayatın bizimi için bittiğini düşündük bebeklerimin küvezde oksijen fazlalığından göz damarlarını yakmışlar görmeye yarayan damarları işte bu yolculuk bu kara günler o gün başladı hayatımızın dönüm noktası olmuştu o gün yıkıldık ve tedaviside yoktu o zaman şimdi hala araştırıyoruz ama kesin bi sonuç alamıyoruz fırtına gibi iki erkek evladım var tek eksikleri görmemeleri arkadaşlar ne olur aranızda bu durumda olan arkadaş varsa yada yakında olupta tedavi şansı olduğunu bilen varsa paylaşsın lütfen.bu jinekoloji bölümünde anne olmayı deli gibi isteyen arkadaşlar lütfen hayırlısını isteyin ben 1yıllık evliydim henüz ve bebek istiyodum zorla eşimi doktora gitmeye ikna ettim ve tedavi başladı sorası böle işte lütfen hayırlısını isteyin kızlar bu konuda yardım istiyorum bilen yada böle bi olay başına gelen varsa paylaşırsanız sevinirim tedavi olmasada en azından okulları eğitimleri neler yapıyosunuz bilmek istiyorum senağlama
canimcimmm inan buyuk bir imtahandasin RABBIM yardimcin olsun benimde cocugum olmuyor dedigin gibi herseyin hayirlisini istemek lazim bu tarz okul eskisehirde olabilir kuzenimin ogluda dogustan isitme engelli o cok arastirmisti ve eskisehirde buldu ana okulundan itibaren orada okuyor universitesi bile varmis istersen arastir kuzenim butun duzenini oglu icin degistirdi hic kimsemiz olmamasina ragmen oraya yerlesti ve orda yasiyor ama okul cok guzelmis

CANIIIIIIIIIIIIM çok saol hala yaşadığımız ülkede böyle insanlar varmış demekki ben bukadar ilgileniliceni düşünmemiştim eltim uzun süredir üye şuan yanımda ve nekadar iii bir site olduğunu bana sürekli sölüyodu bu güne kısmetmiş allah hepinizden razı olsun evet şuan tek eksiğimiz yemek yemeleri tuvaletlerini zorda olsa öğrettim ama yemek yemeyi öğrenmeleri zaman alıcak sanırım bi an önce öğretmek istiyorum sonuçta bizler görüyoruz ve onlara nasıl davranılması gerektiğini tam olarak bilmiyorum bu yüzden bi an önce eğitimleri için araştırma yapmak istiyorum izmir uzak biz tam yatılı değilde sabah verip akşam almayı yada en azından hafta sonları almayı istiyoruz yinede çok saol canım başka bilgilerin olursa paylaşırsan çoook sevinirim..

Mutlu olduğuna çok sevindim arkadaşım..
Olur inşallah herşey olur..
İnan bana çok zeki olacak onlar..:1hug:
Okul sezonu olsa daha çok bilgi toplardım malum yaz,tatil..:sm_confused:
İnşallah çok daha güzel olacak herşey,sen mükemmel bir annesin bunu hiç unutma..:teselli:

yazdıklarını okuyunca nasıl üzüldüm anlatamam dünya göz hastanesinde çok iyi göz hekimleri var oraya götürmediyseniz götürmenizi tavsiye ederim belki sizin için bir ümit ışığı doğar ikizleriniz için dua edeceğim gerçekten çok sarsıldım eğer tedavi şansları yoksa bu konuda eğitim almış onlara yardımcı olabilecek bir köpek almanızı tavsiye ederim küçükken ona alışmaları iyi olur gözleri görmeyenlere yardımcı olan köpekler genellikle alman kurt köpeklerinden seçiliyor yıllar önce bizim bir alman kurdumuz vardı büyük oğlum yürümeye ilk başladığında sıksık düşüyordu bizim köpek eğitim almamasına rağmen yanından ayrılmıyor ve tam düşerken elbisesinin yakasından tutup engelliyordu
onu büyütürken köpeğimiz sayesinde fazla zorluk çekmedim geçmiş olsun sevgiler

merhaba ben özel eğitim öğretmeniyim yani engelli çocuklarla çalışıyorum öncelikle çok üzüldüm allah yardımcınız olsun benim merak ettiğim çocukların şuanki durumu yaşıtlarının yaptığı neleri yapıp neleri yapamıyorlar yazabilirseniz sanırım ben size okul konusunda bilgi verebilirim

Allah yardımcın olsun arkadaşım. bu dünyada Rabbim herkesi bişeyle sınıyo. seninkiside buymuş. çok üzüldüm ama üzülmek kar etmiyoki. keşke bi yardımım dokunabilseydi.

şuan diğer çocuklardan farklı olarak tek eksiğimiz yemek yiyemiyolar tek başlarına kaşık tutmakta problemleri var ve ikizimin bir tanesi ne yazıkki sağ kolu ve sağ ayağındada sorun var sağ ayağı kısa kolu ise diğer kolu gibi güçlü değil diğer konularda dolabı açıp istediklerini buluyorlar babasının eşofmanlarını nerde olursa olsun kokusundan bulup getiriyolar bisiklet sürüyo okadar akıllılarki hisleri çok güçlü dediğim gibi tek sorunumuz yemek yiyememeleri gerçekten yardımcı olursanız çok mutlu olurum ilginiz için saolun..

Koşmak, zıplamak, dizini bük, eğil, çömel, kolunu kaldır, kolunu uzat vs. gibi. Bunları öğretirken; siz o hareketi kendi elleriniz ile onun kol ve bacakları üzerinde yaptırmalısınız. Aynı zamanda da hareketleri isimlendirmeli ve tarif etmelisiniz. Bunları görmediği için kendi başına öğrenemez.
Ayak tabanları da avuç içi ile eş değerde beyne bilgi gönderirir. Hava ve ısı şartlarına uygun olarak, çocuğunuzun çıplak ayak ile her yerde dolaşmasına izin verin ki zemin ve yüzey farklılıklarını öğrensin. Evde; taş, parke, marley, fayans, mermer, halı, kilim,... dışarda; çimen, toprak, kum, çakıl asfalt vs. Aynı zamanda cisimlerin özelliklerini öğrensin, ince-kalın, soğuk-sıcak, sert- yumuşak, kısa-uzun, büyük-küçük ve cisimlerin yapıldığı maddeleri öğrensin; plastik, tahta, kumaş, cam, metal bunları sürekli isimlendirerek anlatmalısınız. Dokunarak hissetmeden, sadece anlatılanları dinlemek hiçbirşey ifade etmez.

Yemek yeme becerilerini kazanabilmesi için kaşıkla yedirin, pütürlü yemeye alışabilmesi için yemekleri püre şekline dönüştürmekten sakının.
Görmezlik tiklerinin gelişmesini önlemek için, hareketsiz kalmasını, canının sıkılmasını önleyin. Mümkün olduğu kadar onu her yaşta ve tüm vücudunu içeren hareketlere ve faaliyetlere yönlendirin.

Koşmak, zıplamak, dizini bük, eğil, çömel, kolunu kaldır, kolunu uzat vs. gibi. Bunları öğretirken; siz o hareketi kendi elleriniz ile onun kol ve bacakları üzerinde yaptırmalısınız. Aynı zamanda da hareketleri isimlendirmeli ve tarif etmelisiniz. Bunları görmediği için kendi başına öğrenemez.
Ayak tabanları da avuç içi ile eş değerde beyne bilgi gönderirir. Hava ve ısı şartlarına uygun olarak, çocuğunuzun çıplak ayak ile her yerde dolaşmasına izin verin ki zemin ve yüzey farklılıklarını öğrensin. Evde; taş, parke, marley, fayans, mermer, halı, kilim,... dışarda; çimen, toprak, kum, çakıl asfalt vs. Aynı zamanda cisimlerin özelliklerini öğrensin, ince-kalın, soğuk-sıcak, sert- yumuşak, kısa-uzun, büyük-küçük ve cisimlerin yapıldığı maddeleri öğrensin; plastik, tahta, kumaş, cam, metal bunları sürekli isimlendirerek anlatmalısınız. Dokunarak hissetmeden, sadece anlatılanları dinlemek hiçbirşey ifade etmez.

Yemek yeme becerilerini kazanabilmesi için kaşıkla yedirin, pütürlü yemeye alışabilmesi için yemekleri püre şekline dönüştürmekten sakının.
Görmezlik tiklerinin gelişmesini önlemek için, hareketsiz kalmasını, canının sıkılmasını önleyin. Mümkün olduğu kadar onu her yaşta ve tüm vücudunu içeren hareketlere ve faaliyetlere yönlendirin.

çok teşekkür ederim canım benim saol ama zaten bu dediklerinin çoğunu biliyolar hatta daha çok küçükken bundan iki yıl önce yerde oyuruyoruz halının üzerinde ve ben yer soğuk oluyo diye battaniye sermiştim bu onun ilgisini çekti ve babasına yere dokunarak baba bu ne diye sordu okadar çok sorular soruyolarki bazen sabrımız bitiyo ve geçiştirebiliyoruz yine öğle bi cvp verdi babası halı oğlum diye biraz durdu dokundu ve hayır baba bu halı değil halının battaniyesi diye cvp verdi tabi biz bozulduk ve açıklama yaptık sora neden yere serdiğimizi sodukları için ardından yani dicem oki zaten çocuklarım çok zeki ve herşeyi biliyolar nerdeyse işte yemek yemek hariç kaşığı tutamıyolar ve döküyorlar ama buynuda öğreticem inş

Allah yardımcınız olsun canım.. senın, esının ve mınıklerının..
gercekten cok uzuldum duygulandım.. Allahım sıze guzel gunler versın..
bu dertlerinizi unutturucak kadar guzel gunler.. canım benım..
gunahsız ıkı tane meleğin var, bahtları acık olsun..

başlığı görünce dikkatimi çekti, meraktan giriym dedim :( normalde yazmam pek böyle konulara; ama gerçekten çok üzüldüm.. konuyla ilgili hiç bi fikrim yok malesef :( ama mutlaka bi çözümü vardır.. üzülmeyin =)

başlığı görünce dikkatimi çekti, meraktan giriym dedim :( normalde yazmam pek böyle konulara; ama gerçekten çok üzüldüm.. konuyla ilgili hiç bi fikrim yok malesef :( ama mutlaka bi çözümü vardır.. üzülmeyin =)

ilgilendiğin için merakedip baktığın için teşekkür ederim.benimde yeterince bilgim olmadığı için burdayım bilgilerini paylaşcak arkadaşlarımdan yardım bekliyorum.

teşekkür ederim canım amin sende hamilesin galiba rabbimde hayırlı sağlıklı evlat vermesini dile...

nasıl üzüldüm anlatamam, her şeyi kendimize sorun ediyoruz, ama ne büyük dertler var, bu konuda bilgim yok ama iyi dileklerimi sunmak istedim =(

Allah bu acıyı kimseye yaşatmasın ya ..
çok çok büyük geçmiş olsun tüm dileklerimiz sizinle olsun arkadaşım
inş. bebeklerinizin gozleri iyileşir Amin..

Back