aynen katılıyorum.. zaten bunlar festival için böyle saçma sapan giyinip makyaj yapıyo olmaları lazım.. normal hayatlarında bu kadar abartmıyolardır umarım ..
aynen katılıyorum.. zaten bunlar festival için böyle saçma sapan giyinip makyaj yapıyo olmaları lazım.. normal hayatlarında bu kadar abartmıyolardır umarım ..
Aslında festivalin gerçeği yansıtması gerekir. Yani gerçek gotikler olmalı orada. Ben zamanında festival fotoğraflarına bakmıştım. Kimisi tam ortaçağ gotiğiyken, kimisi bu kılıkta... Dövmeleri, piercingleri, kalıcı yapılmış kaşları var, büyük ihtimalle gerçek hayatta da tarzları buna yakın.
Benim paylaştıklarım aslında beğendiğim gotik tarzını yansıtıyor ama malum insanlarda bir ön yargı var; simsiyah giyinen, piercingli, ağır makyajlı tipler gotikler. O yüzden konumda tepki gösterenler olmuş tarza karşı.
Bana göre gotik; doğal, sade ve asildir. Kendini acayip kılıklara sokarak dikkat çekme çabasına girme ihtiyacı hissetmez.
Gotik olmak diye bir şey yok zaten, insan ruhunda taşıyor bu karanlık tarzı...
bu maalesef her yerde böyle canım festivaller gerçeği yansıtmıyo, abartıya kaçıyo.. en basitinden konserlere baktığımızda gelenlerin kılık kıyafetini görmen lazım.. o süsler, o makyajlar, o kıyafetler.. sanki kendileri sahneye çıkıcaklar.. bizim okulda da var böyle tipler gerçek hayatlarında aynen koyduğun o abartılı resimlerdeki gibi takılıyolar.. tepki verenlere de burada hak vermek lazım.." Bana göre gotik; doğal, sade ve asildir. Kendini acayip kılıklara sokarak dikkat çekme çabasına girme ihtiyacı hissetmez.
Gotik olmak diye bir şey yok zaten, insan ruhunda taşıyor bu karanlık tarzı." bu dediklerine de aynen katılıyorum
şu her daim ilginç gelmiştir;
beyaz tenli, siyah uzun saçlıysan
ağırlıklı olarak siyah giyiyorsan gothicsin!
üstelik bu kavram o kadar yapışır ki üstünüze öyle hissetmeye de başlarsınız, böylece mevzu trajikomik olur
velhasıl felsefesi ve estetiğiyle gotik bir sanattır, tarzdır..
özetle beğeniyorum ben
şimdi neresinden tuttuğuna göre değişir, bunun mimarisi var, müziği var, elbisesi, edebiyatı var
ama hepsinde bir karamsarlık, detay, hüzün ve gizem söz konusu.elbise de bunlar olmayabilir ama taşıyan bu ifadeyi verir herhalde .dünyanın acıyla dolu bir yer olduğuna inanıyorlarmış..ama ortaçağ kaynaklı.. acının hası ordaymış haklı adamlar
32 diş sırıtan bir gothic bir acayip gelirdi.. Opeth - Porcelain Heart klibini izlemelisin