teşekkür ederimmevet bu tarz dozu çok iyi ayarlanması gereken bir tarz gerçekten abartıya kaçınca çok basit görünebiliyor.bu tarzı yaşayan nadir olduğu için illaki dikkat çekiyor ama sadelikle bu dikkat çekme biraz azaltılabiliyor.ki dikkat çekme derken hiç de iyi yönde bir ilgiden bahsetmiyorum.insanların bu konudaki önyargıları malum ve çok saçma düşücelerle karşılaştığım oldu "doğumgününde pasta yerine kedi keser bu" falan gibi ve çok daha kötülerini de gördüm diğer ülkelerde insanlar belki daha alışkındır ama bizde böyle malesef.insanların birçoğu (hatta bu gothic görüntüye sahip olanların ya da olmaya çalışanların bile birçoğu)bunun aslında bir sanat akımı olduğundan bihaber.oysa ki fazla uzağa gitmeye gerek yok burunlarının dibinde bir sürü gothic ve barok mimari eser dururken.hatta gothic deyince insanların aklına gelen ilk şey şu emolar oluyor.ben de her ne kadar bahsettiğim şekilde önyargılardan sıkılmış olsam da aynen senin dediğin gibi vazgeçmeyi kendi kişiliğimden vazgeçmek olarak olarak gördüğüm için çözümü biraz daha sadeleşmekte buldum.sonuçta biz onlara uymak zorunda değiliz onlar bize alışmalı ve saygı duymayı öğrenmeli
Gerçekten çok beğendim düşüncelerini, paylaştığın için asıl ben teşekkür ederim..
Katılıyorum. Fazla ağır bir tarzım olmamasına rağmen insanlar bakışlarıyla, laflarıyla beni de rahatsız ediyorlar. Bu tarzı hakkıyla taşıyanların bu ülkede işi zor. En kötüsü de önyargılar. Ben tam bir hayvanseverim ve kedi delisiyim. Bu tarz saçma sapan önyargılarla insanlar beni çıldırtmayı başarıyorlar ve bundan gerçekten haz alıyorlar.
Burunlarının dibinde demişsin de; bu ülkede insanların çoğu kendi tarihlerinden bile bihaberler.Gotik kavramı onlar için; siyah saç+ölü beyaz ten+piercingten ibaret malesef.
Emo mevzusuna ise hiç girmeyelim, çıkamayız.
Konun ilk sayfalarına bakarsan burada bile emolarla gothicler karıştırılmış. Halbuki aralarında bırak tarz farkını resmen çağ farkı var.
Anlaşılan sen de baya dolusun bu konuda. Fikrimizi paylaşmamız iyi oldu, umarım insanlar bu yazılarla karşılaşır da önyargıları bir miktar da olsa kırılır. Özellikle kırmızıyla işaretlediğim kısım her konuda geçerli. Biraz hoşgörü yahu, biraz...
Slania ve Leonaa, malesef bu tür önyargilar sadece Türkiye'de degil, dünyanin her yerinde var. Ben Fransa'da yasiyorum ve inanin size söylenilen "kedi keser" tabirleri hafif kalir burdaki gördüklerimin yaninda. Okul hayatim boyunca bu tarzi benimsemis birçok insanla tanistim. Farkli bir ruh halleri var dogru, ama onlarla konusmamam için bir sebep kesinlikle yoktu.
Benim sinifimda gothik bir kiz vardi, kimse ama kimse onunla konusmadi, sadece dalga geçiliyordu onunla. Ve inanin dalga geçmek için hiç bir firsat kaçirilmazdi. Hadi ögrenciler "neyse" diyecegim (ki normal degil) ama en çok tepkiyi yetiskinlerden aliyordu ve en sonunda bi sebep uydurulup okuldan atildi.
Gecenlerde burda bi televizyon programinda gothik bir çift vardi ve günlük yasantilarinda karsilastiklari sorunlardan bahsediyorlardi. O kadar ötekilestirlmisler ki anlatamam. Markette alisverislerini peslerine takilan 4-5 tane güvenlikçiyle yapiyorlarmis. Kadin diyorki "aldigimiz seyler süt, ekmek, yumurta, normal insanlarin aldigi seyler yani, ama öyle bir muamele görüyorduk ki zannedersiniz katliam yapmaya hazirlaniyoruz"...
Her yerde ayni sorun, hosgörü eksikligi..
çok doluyum çookben de senin gibi aynı düşüncelere sahip aynı tarzdan biriyle karşılaştıma çok mutlu oldum.yani bu tarzı bilmeyen ya da merak edenler için kısaca anlatmak gerekirse dediğim gibi gothic aslında bir giyim tarzı değil sanat akımıdır mimariyle başlayıp diğer sanat dallarında da etkili olmuştur..ortaçağ döneminde pagan iskandinav halkları hristyanlaştırılarak kilise,katedral vb. inşaatlarında çalıştırılmıştır.bu işçiler pagan kültürlerinden gelen doğayla/ormanla iç içe yaşam halini eserlerine yansıtmıştır gothic katedrallerdeki sütunlar,işlemeler vs. ormanı ve doğayı temsil eder.gotik akımın karanlık ve kasvetli oluşu hem kökeni olan ülkelerin havasını yansıtır hem de hem de kendisini etkisi altına almak isteyen kültürlere karşı bir baş kaldırıştır.o siyah makyajın daha bir abartı modeli olan corpse paint(ölü makyajı) yine antik dönemlerde pagan halklarının savaş sırasında düşmanı korkutmak için yaptığı bir makyajdır.huuhh neyse çok uzattım özetle gotik akımın özü bu.
*kedi kesmiyoruz,
*doğayı seviyoruz,
*şebnem ferahla bi akrabalığımız yok,
*özentiler çokça olsa da bu kültürü gerçekten benimseyenler için gelip geçici bir heves değil.
ben zaten kendi adıma pek saygı beklentisi içinde değilim artık çünkü bizim memlekette farklı olana saygı yok bunu anladım.cinsel,dinsel,kültürel tercihleri farklı olanı kabullenemiyor bizim halk nedense.neyse olmazsa artık iskandinav ülkelerden birine yerleşip dedesi viking soyundan gelen bi adam bulup basıcam nikahı mutlu mesut yaşıycam napalım
Slania ve Leonaa, malesef bu tür önyargilar sadece Türkiye'de degil, dünyanin her yerinde var. Ben Fransa'da yasiyorum ve inanin size söylenilen "kedi keser" tabirleri hafif kalir burdaki gördüklerimin yaninda. Okul hayatim boyunca bu tarzi benimsemis birçok insanla tanistim. Farkli bir ruh halleri var dogru, ama onlarla konusmamam için bir sebep kesinlikle yoktu.
Benim sinifimda gothik bir kiz vardi, kimse ama kimse onunla konusmadi, sadece dalga geçiliyordu onunla. Ve inanin dalga geçmek için hiç bir firsat kaçirilmazdi. Hadi ögrenciler "neyse" diyecegim (ki normal degil) ama en çok tepkiyi yetiskinlerden aliyordu ve en sonunda bi sebep uydurulup okuldan atildi.
Gecenlerde burda bi televizyon programinda gothik bir çift vardi ve günlük yasantilarinda karsilastiklari sorunlardan bahsediyorlardi. O kadar ötekilestirlmisler ki anlatamam. Markette alisverislerini peslerine takilan 4-5 tane güvenlikçiyle yapiyorlarmis. Kadin diyorki "aldigimiz seyler süt, ekmek, yumurta, normal insanlarin aldigi seyler yani, ama öyle bir muamele görüyorduk ki zannedersiniz katliam yapmaya hazirlaniyoruz"...
Her yerde ayni sorun, hosgörü eksikligi..
Örneklerle açıklaman çok güzel oldu. Pagan kültürüne ayrı bir ilgim var, bu tarza o yüzden bu kadar bağlıyım. Zaten benim tarzım modern gotikten ziyade pagan folk tarzına daha yakın. Bu tarzı bir gotik kadar ağır taşıyamasam da koyu ve doğal renkler vazgeçilmezim.
Özellikle giyim konusunda insanlar çok önyargılılar. Bu tarzı yaşayanların koyu rengi özellikle seçtiğini sanıyorlar. Halbuki öyle değil. Misal elbise seçmek için mağazaya giriyorum. Aynı modelin siyah, bordo, haki yeşil, sarı ve pembe seçenekleri var. Sarı ve pembeden çok siyah, bordo ve haki yeşil renkleri beni cezbediyor. Benim içimdekileri yansıtan renkler onlar. O renkleri daha iyi taşıyabiliyorum.
Ben de umursamıyorum artık.Bir ara tuhaf bir psikoloji içersindeydim ve kendim olmaya bile çekinir hale gelmiştim. Tarzımı yaşayamıyordur, resmen onlardan biri gibi olmuştum. Eşofman, üstüne pembe badi. Bunları markete giderken bile giymeyen ben, bu tarza bürünmüştüm bir anda. Dikkat çekmiyordum ya hani.. Sonradan dank etti, ne yapıyorum ya ben dedim kendi kendime. Özüme döndüm bir anda. :119:
evet ben de kuzey avrupa paganlarına ve vikinglere pek bi ilgiliyim nick değişikliğimden de anlaşılacağı gibiyani senin de dediğin gibi insanlar gotik görünmek için siyah giydiğimizi zannediyor ama aslında siyah giydiğimiz için gotik görünüyoruz.benim kendimi en rahat hissettiğim ve bana en çok yakıştığını düşündüğüm renk siyah mesela ve hemen hemen ortaokuldan beri kıyafet tercihim hep koyu renklerden yana oldu.bu yaşımdan sonra da değişeceğini sanmıyorum.