• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görüşürüz Kredi Kartı!

Aynen, bir kemer sikma yapilacaksa bence disarida yiyilip icilen kisitlanmali veya tamamen kesilmeli. Cebindeki para aksam eve seninle dönuyor,iki kisi disarda bir ogun yemek yesek bir haftalik pazar parasi birakiyoruz (sebze,meyve) ihtiyac mi istek mi diye degerlendiriyorum harcamalari

açıkcası benim takdiğim şu
cuma günü 2 - 3 çeşit yemekli ve biraz meyva alıyorum
kahvaltılık eksik olan neyse onuda az alıyorum
malum çalışınca bitmiyor.
pazar günü o yemeklikelri yazpıyorum
en az çarşamabaya kadar yetiriyorum
akşam sadece ekmek alıyorum
yemek+salata+meyva hazırlıyorum akşamları
perşmebe kahvaltı tarzı
cuma dışarda gitiğimiz uygun yerlerden birisini seçiyorum limitim 35 tl onun içinde
cumartesi zahmetli şeyleri yapıyorum
zeytinyağlı dolma+mezeler+tavuk kızartma gibi
uzun uzun yiyoruz ve oturma şansımız oluyor
akşamda yürüşe gidiyoruz.

yani biraz dikkat edince oluyor
fakat işin büyüğü bize düşüyor
çünkü biz bayanlar dikkat etmek zorundayız
biraz özen gösterip çeşit sunarsak sıkılmıyor çocuklar ve eşler.
haftalık menü ayarlayınca alış veriş de az oluyor
ben bu ayıda bir devirisem allahın izni ile KK da ki taksitler biraz da olsa hafifliyor.

açıkcası benim takdiğim şu
cuma günü 2 - 3 çeşit yemekli ve biraz meyva alıyorum
kahvaltılık eksik olan neyse onuda az alıyorum
malum çalışınca bitmiyor.
pazar günü o yemeklikelri yazpıyorum
en az çarşamabaya kadar yetiriyorum
akşam sadece ekmek alıyorum
yemek+salata+meyva hazırlıyorum akşamları
perşmebe kahvaltı tarzı
cuma dışarda gitiğimiz uygun yerlerden birisini seçiyorum limitim 35 tl onun içinde
cumartesi zahmetli şeyleri yapıyorum
zeytinyağlı dolma+mezeler+tavuk kızartma gibi
uzun uzun yiyoruz ve oturma şansımız oluyor
akşamda yürüşe gidiyoruz.

yani biraz dikkat edince oluyor
fakat işin büyüğü bize düşüyor
çünkü biz bayanlar dikkat etmek zorundayız
biraz özen gösterip çeşit sunarsak sıkılmıyor çocuklar ve eşler.
haftalık menü ayarlayınca alış veriş de az oluyor
ben bu ayıda bir devirisem allahın izni ile KK da ki taksitler biraz da olsa hafifliyor.
çok guzel bir paylaşım olmuş bende dikkat etmeye çalışıyorum artık kemerleri sıkmamız lazım araba borcuna girdik evde bulunmuyoruz zaten ziyan oluyor çoğu şey artık haftalık almaya çalışacagım gıdaları

çok guzel bir paylaşım olmuş bende dikkat etmeye çalışıyorum artık kemerleri sıkmamız lazım araba borcuna girdik evde bulunmuyoruz zaten ziyan oluyor çoğu şey artık haftalık almaya çalışacagım gıdaları

ayrıca evde ne varsa onu yanına ek alıp da yaptıgım çok oluyor.
ayrıca masrfa olmuyor
menülerde mesela

kıyma varsa
patlıcan oturtma veya sulu köfte patates varsa patates oturtma veya izmir köfte
et varsa kavurma veya et sote veya patlıcan kızartım eti haşlayıp fırına veriyorum
tavuk varsa
mantarı tavuklu sote,
tavada tavuk kızartma yapıyorum , yanına patates ,sogan, sarımsak, biber , domtes, yağ döküyoruz ,fırın poşeti ile fırna koyuyorum tam etsiz güveç gibi oluyor

patlıcan varsa salata yapıyorum yemeklerin yanına
semiz otunu domtes kuru soğan ile salata yapıyorum

makarnayı sarımak ile yoğurtlayım üzerine bol kuru soğanı tereyağda pebeleşecen kadar pişirip, toz biber ilave edip üstüne döküyorum.

karışık kızartma kurtarıcı,

kurusoğan dolması zeytin yağlı güzel oluyor.
yapıyorum kendimce birşeyler

7.000’lik ve 3.000’lik kredi kartı vardı elimizde.
Zaten feci sıkışıktık onları da kapatmaya zorladık kendimizi.
7 binlik olan karta her ay bin koyup limiti düşürdüm.
3’e düşürebildim kendisini.
3 binlik karta da 300-500 atıyoruz 1200 borcu kaldı.
Devam bakalım...
Allah bize de nasip etsin canim , D dimple81 All is well All is well size katiliyorum. Mutfak kimin denetiminde ise kadin veya erkek, israfi ve gereksiz masrafi durdurmak once ona dusuyor

Domates 2,5 tl
Bamya 12 tl ( 15 ti brz bastırınca 12 aldı)
Erik 3 tl kilo 2 liralık
Kızılcık 5 lira simsiyah olmuş
Kavun 1 TL tane 4 adet ( Buraya has son kavunlar 3 farklı yerden 7 tane aldım ) tane 5 lira 2 adet, kilo 2,5 lira 1 ad
Çilek 6 lira - 4 liralık
Barbunya 6 lira -

Valla bazı ülkelerde de hayat burdan zor..yurtdışındaki bir çok akrabam eskisi gibi değil diyor...suda var ülkemizin anlattıklarını başka ülkeler atlatsa oooo...canım ülkemi kendini koymuyor batılı düşmanlar.her neyse..hayat heryerde zor..israftan kaçınmalı
. Birde batı bizim gibi öyle doğurmuyor.. isi olanda olmayan daha çok.masallahimiz var yani.
canım o yüzden mi almancılar yıllara orda çalısıyor türkiyede krallar gibi yasıyorlar benim akrabam işciydi orda 1500 euro maaş birde burdan maaş alıyo düşün yani bir doktor mühendis bile alamıyor öyle maaşı.
Canım ülkem tabiki koruyorum benim savunmadığım şey yönetim tarzı insanın emeğine saygı olmaması.

kızlar herkes birikim veya tasaruf yapabilir ama önemli olan kendimizi bıktırmamak benim en kötü alışkanlığım alışveriş bugün internetten yine birşeyler alıcaktım baktım baktım çıktım. Eskiden mümkün değil 2tl bile olsa birşey alırdım kendime sınır koydum mutfakta elimdeki erzakları eritiyorum bozuklukarım vardı onlarla gidip vişne filan alıcam buzluğa atmak için kışın meyve suyu yapıyoruz

Kızlar bu arada kendim tesadüfen evde cok güzel bir küllü kumral renk elde ettim saç konusu acsam mı ne dersiniz? :D
Birkaç gün bekliycem eğer saçım turunculasmazsa acıcam konuyu

kızlar herkes birikim veya tasaruf yapabilir ama önemli olan kendimizi bıktırmamak benim en kötü alışkanlığım alışveriş bugün internetten yine birşeyler alıcaktım baktım baktım çıktım. Eskiden mümkün değil 2tl bile olsa birşey alırdım kendime sınır koydum mutfakta elimdeki erzakları eritiyorum bozuklukarım vardı onlarla gidip vişne filan alıcam buzluğa atmak için kışın meyve suyu yapıyoruz
Aynı ben..alış-veriş yönünden.. ah ah.

Günaydın kızlar nasılsınız?
Bu hadta harcadıklarımı yazıyorum 60tl pazara verdim 44 liraya macten bit ruj aldım mini boy yanında deneme boy rimel +baz hediye ediyordu ilgilenenler için kampanya devam ediyor bu arada. Birde kartımda puan vardı 8tlye bir kazak almıştım oldum puan düşünce.
Evet hala zorluk çekiyorum alışveriş konusunda ama kendimi baya törpülediğimi hissediyorum inşallah böyle devam eder aylık kişiselnharcama limitim 150tl diye karar verdim artık

Kızlar selamlar nasılsınız?
yarın kart ekstrem kesilicek bu ay nasıl birikim yaptığımı herkes biliyor sayılır artık.
İnşallah beklediğimden cok gelmezde su 50usdyide bozdurmak zorunda kalmam.
Gelecek ay sadece nakit parayla geçinmeyi deneceğim umarım başarırım forumlarda okudugum kadarıyla nakit harcayanlar daha tutumlu harcıyormuş :D

1100 tl benim 1300 esimin kk grldi maasla ödeyip onunkini lapatacagiz bende limit dusurecegim
Slm cnm benim de 2004,92tl eşimin de 2700tl borç geldi ben yurt dışına çıktım tatile o yüzden hiç nakit kalmadı. Hep bir dahaki ay toparlanıyoruz deyip beceremiyoruz. Ama yine de bu tasarruf topiklerinin sizlerin yorumlarının vs faydasını görüyorum .

valla h
Slm cnm benim de 2004,92tl eşimin de 2700tl borç geldi ben yurt dışına çıktım tatile o yüzden hiç nakit kalmadı. Hep bir dahaki ay toparlanıyoruz deyip beceremiyoruz. Ama yine de bu tasarruf topiklerinin sizlerin yorumlarının vs faydasını görüyorum .
valla hep bir sonra ki ay diyoruz
ama nasıl oluyorsa dönüp dolaşıp aynı oluyor

Back
X