biz ikimizde çalışıyoruz eşimle, ben maaşımı çeker eve bırakırım harcamaları yapmak için eşimde hiç dokunmaz prim promosyon ek gelir sağolsun hiiç dokunmaz biriksinde bian önce araba alalım diye :) dip not : senin paran benim param konusu açılması işleri zorlaştırır arkadaşım hemcins tavsiyesi...
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Evli arkadaşlar,eşinizle para durumlarını nasıl ayarlıyorsunuz?kredi kartı sorunu
- Konu Sahibi bushed
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?ben anlamadım
siz eve hiç para vermiyor musunuz?
eğer öyleyse yetiştiremiyordur adam
ama sizin paranızda kullanılıyorsa tabiki hesap da verecek yükselmeyecek kusura bakmasın
baktınız devam ediyorsa eve asla para vermeyin
ve kredi kesinlikle çekmeyin[/
ben biriktiririm sorun değil şeffaf olmamamız beni sıkıntıya sürüklüyo,dese bana bu ay böle böle açığım var bile dese ben ona veririm ben benim onun parasındiye bakmıyom,ama bi sıkıntı olsa senden para mı istiyom diyo,kızıyorum ne demek senin benim,şu kredi kartı borcunda bile başkasından borç almış ödemek için bana sölemiyo başkasından almışBelki bu kadar çoğalmadan biz kapatabilirdik;ama bu adam bana beni nereye koyuyor da sölemiyo onu anlamıyorum.o o şekil davranıyo hala ortak hesabımız olamadı.o kendi maaşını harcıyor karışmamı istemiyo o benimkine karışmıyo ama böle olmaz kibenim eşim de böyle maalesef, hiç ne birikiyor ne yapılıyor bilmez, onca para çarçur olup gidiyor, ben artık hedef koydum atıyorum, diyorum ki bu ay şu kadar para biriktirmemiz için bana şu kadar vermen lazım kendini ona göre ayarla diyorum. geri kalan parayla ne yapıyorssa yapsın umursamıyorum. tüm masraflarımızı ona yıktım, kendi kredi kartımı ödedikten sonra tüm maaşımı ve ondan aldıgım bir kısmı birikim için ayırıyorum. yoksa harcanıp gidiyor.
ama senin mantıgın çok yanlış o biriktirmiyorsa ben niye biriktireyim diye bir şey yok, sonuçta bir tarafınki harcanacak bir tarafınki birikime ayrılacak, ne demek yani o biriktirmiyorsa bende biriktirmem mantıgı. giden para ikininizin parası ve o sizin eşiniz, rakibiniz değil, onunla inatlaşamazsınız zararlı siz çıkarsınız sonunda. siz biriktirebildiğiniz kadar biriktirin, ama bu arada eşinize de dikkat edin.
tabiki böyle olmazben biriktiririm sorun değil şeffaf olmamamız beni sıkıntıya sürüklüyo,dese bana bu ay böle böle açığım var bile dese ben ona veririm ben benim onun parasındiye bakmıyom,ama bi sıkıntı olsa senden para mı istiyom diyo,kızıyorum ne demek senin benim,şu kredi kartı borcunda bile başkasından borç almış ödemek için bana sölemiyo başkasından almışBelki bu kadar çoğalmadan biz kapatabilirdik;ama bu adam bana beni nereye koyuyor da sölemiyo onu anlamıyorum.o o şekil davranıyo hala ortak hesabımız olamadı.o kendi maaşını harcıyor karışmamı istemiyo o benimkine karışmıyo ama böle olmaz ki
bundan sonra ya ortak hesap açacağınızı veya asla kredi çekmeyeceğinizi söyleyin
sizden gizli savurganlık yaparsa kendi bilir...
Kredi çekilmeyerek ödenebilecek bir borç değildi tabi ona da verilmiyo(verilse kesin bundan da haberim olmazd) ona da sinir oldum ya baksan o kadar parayı ben hiç ev için harcanmış görmüyorum dedim,bişi diyemedi anca nereye harcıyom ki diyip diyip durdu.benim paramı istemiyo işin garibi istese belki daha dengede tutarız harcamaları,ben anlamadım
siz eve hiç para vermiyor musunuz?
eğer öyleyse yetiştiremiyordur adam
ama sizin paranızda kullanılıyorsa tabiki hesap da verecek yükselmeyecek kusura bakmasın
baktınız devam ediyorsa eve asla para vermeyin
ve kredi kesinlikle çekmeyin
Valla keşke bizim de böle konut kredisi borcu olsa da en aZından her ay buraya gidiyo derdim o da yok,oh ne güzel :)
Allah ailenize huzur mutluluk versin
özendim valla
bizim konut kredimiz var 8 yıl diye başladık 14 ay kaldı çok şükür
bilmem artık nereye harcıyorsun diyinKredi çekilmeyerek ödenebilecek bir borç değildi tabi ona da verilmiyo(verilse kesin bundan da haberim olmazd) ona da sinir oldum ya baksan o kadar parayı ben hiç ev için harcanmış görmüyorum dedim,bişi diyemedi anca nereye harcıyom ki diyip diyip durdu.benim paramı istemiyo işin garibi istese belki daha dengede tutarız harcamaları,
başka şeylerden şüphelenir insan valla
tabii değildir yanlış anlamayın ama siz öyle ima edin
eviniz yoksa altın birikmiş v.s. varsa ev borcuna sokun adamı biran önceValla keşke bizim de böle konut kredisi borcu olsa da en aZından her ay buraya gidiyo derdim o da yok,
kimi erkeğe böylesi gerek
Bizde evde benim param senin paran diye geçmez 2,5 yldir evliyim bide inşallah allah nasip ederse cocugumuz olacak.
Ufak tefek Krediyi eşim oduyor ev kredisi ben oduyorum ( evlenmeden önce almisim) insallah haziranda bitecek ondan sora ağustos basi ücretsiz izine ayrilmayi düşünüyorum 6 ay boyunca eşim idare edecek evini. Bende insallah evde çocuk bakicam. Bi Araba borcumuz var onla kira parasiyla oduycez inş. Esim bana sorar hep ihtiyaciniz var mi meyve mi eksik bisey mi eksik diye alir gelir sağolsun bende 32 haftamda risk nedeniyle doğum izine ayrildim 3 haftadir evimdeyim. Allaha Çok şükür herşey yolunda. :)
Ufak tefek Krediyi eşim oduyor ev kredisi ben oduyorum ( evlenmeden önce almisim) insallah haziranda bitecek ondan sora ağustos basi ücretsiz izine ayrilmayi düşünüyorum 6 ay boyunca eşim idare edecek evini. Bende insallah evde çocuk bakicam. Bi Araba borcumuz var onla kira parasiyla oduycez inş. Esim bana sorar hep ihtiyaciniz var mi meyve mi eksik bisey mi eksik diye alir gelir sağolsun bende 32 haftamda risk nedeniyle doğum izine ayrildim 3 haftadir evimdeyim. Allaha Çok şükür herşey yolunda. :)
evlilikte senin paran benim param olmaz. eşim maaşima dokunmaz. gercekten modern olduğu halde yurt dışında yaşıyoruz evin sorumluluğu çocuklerın bakımı benim görevimdir der hep. Maaşını harca biriktir der karışmaz yani bana. kredi karti zaten hic kulanmıyoruz herşy nakit ödüyoruz. bu kredi kartı sevdasınıda anlamış değilim. varsa alırım yoksa almam.
öncelikle şunu belirteyim. evlilikte senin param benim param olmaz . olursa o illa bi yerlerde kopar gider.. biz ikimizde çalışıyoruz, giderlerimiz belli , her ay hesabımızı yapıyoruz, ödeyeceğimizi ödüyoruz, kalanını kenara atıyoruz, ya da bi ihtiyacımız varsa onu alıyoruz. kredi kartı borçlarına hesabımızdan girip bakıyoruz birlikte, ne kadar harcamışız diye. eğer fazla olmuşsa biraz sıkıyoruz ay başına kadar. bence bu benim maaşım o senin maaşın demeyin. ortak bi havuzda olsun paranız ve kimin nereye harcaması olduğunu iki taraf da bilsin. o zaman sorun olmaz diye düşünüyorum
bence eşinizin parayla ilgili bir sıkıntısı var.
ya harcamayı bilmiyor ya da bir işler karıştırıyor. bunu aldatma anlamında demiyorum sakın yanlış anlamayın. atıyorum birine borç verme ya da bilmediğiniz bir borç, ya da maalesef kumar falan...
neyse biz de işler şöyle işliyor. ikimizde birbirimizin maaşını kuruşuna kadar biliriz.
bir harcama planımız var. ev kirası, mutfak gideri, arabamızın küçük kredisi ben de. harçlığımı alırım, ufak borçlarım var kendime göre onları öderim. geri kalanı eşime atarım. o da faturaları, arabanın büyük kredisini, kreşi, harçlığını alır. biz birikimimizi araba alarak, arsa falan alarak yaptığımız için krediler oralara gider. onun haricinde birbirimize hesap sormayız. harçlıklarımızla kredi kartlarımızla ek giderlerimizi yaparız. az çok da nerelere gittiğini biliriz. mesela benim karttan aldığım giyim falana olur. eşim yakıt falan alır. dediğim gibi çocuk gibi nereye ne verdin işine girmeyiz ama tahmin ederiz.
size tavsiyem eşinizin ebeveyni gibi davranmayın. yani arkasını toplamayın. madem borcu yapıyor ödemesini de bilsin. siz eve harcamayın biriktirin. o da evin çevirsin.
ya harcamayı bilmiyor ya da bir işler karıştırıyor. bunu aldatma anlamında demiyorum sakın yanlış anlamayın. atıyorum birine borç verme ya da bilmediğiniz bir borç, ya da maalesef kumar falan...
neyse biz de işler şöyle işliyor. ikimizde birbirimizin maaşını kuruşuna kadar biliriz.
bir harcama planımız var. ev kirası, mutfak gideri, arabamızın küçük kredisi ben de. harçlığımı alırım, ufak borçlarım var kendime göre onları öderim. geri kalanı eşime atarım. o da faturaları, arabanın büyük kredisini, kreşi, harçlığını alır. biz birikimimizi araba alarak, arsa falan alarak yaptığımız için krediler oralara gider. onun haricinde birbirimize hesap sormayız. harçlıklarımızla kredi kartlarımızla ek giderlerimizi yaparız. az çok da nerelere gittiğini biliriz. mesela benim karttan aldığım giyim falana olur. eşim yakıt falan alır. dediğim gibi çocuk gibi nereye ne verdin işine girmeyiz ama tahmin ederiz.
size tavsiyem eşinizin ebeveyni gibi davranmayın. yani arkasını toplamayın. madem borcu yapıyor ödemesini de bilsin. siz eve harcamayın biriktirin. o da evin çevirsin.
valla benım esımde parasal konularda sorumsuz borc hıc bıtmez sayesınde bende kredı kartı ve avans hesaba borclandım kredı kartı asgarı odemeyle donuyor avansıda para buldukca ekstra gelenelrden anında kapatıyorum, benımkı bendende para ıster yerı gelır...Herkese iyi geceler,benim merak ettiğim konu eşinizle para durumlarını nasıl ayarlıyorsunuz?biz ikimiz de çalışıyoruz ben artık geleceğe yatırım yapıp para biriktirmek istiyorum,,ama eşime söyleyince daha ne kadar evliyiz elbet biriktiririz,ya da tamam senin parayı dokunmayalım yatıralım bankaya gibi cevaplar veriyor.benim kendimce sorunum ise onunda bişi yapması çünkü artık sadece "ben"bişi yapmak istemiyorum.bu zamana kadar hep ben biriktirdim.nişanlıyız borca girmeyelim para birirktirip borçsuz evlenelim dedik ben biriktirdim ama onun tarafından bişi olmadı(annesi babası vefat etti)tamam belki altına fln gitmiştir diye bişi demedim.eşyalar,perdeler,halılar hep benim birikimimle alındı.düğünden sonra biraz kredi çekip onun kredi borcunu ödedik.eşim maddi konuda bana bişi sölemiyo ve bu benim çok sinirimi bozuyo,en son benim haberim oluyo.geçende kredi kartı borcu gelmiş tabi baya birikmeli bi borçEşimin kredi notu düşük olduğu için ona kredi verilmiyo,doğal olarak en sonunda bana söleme gereği duydu böle böle diye,o kadar sinir oldum ki sorunca da nereye harcadın diye,o da yükseliyor"yok efendim nereye harcıcakmış asgari öde öde böle birikmiş vb beni tatmin etmeyen bişiler söledi.benim kafamda soru işaretleri ben kredi çektim bunun kredi borcunu ödedim .tüm borçları temizledik hatta bir kartını da iptal ettik.ara ara soruyorum bak sıkıntı var mı ödeme durumunda diye çünkü korkuyorum yine böle bi durumla karşılaşıcam diye yok fln diyo.ama ben güvenemiyorum ona ne zaman sorsam bana yükseliyo tatmin edici cevaplar vermiyo.ben istiyorum ki hesaplarımızı bilelim nereye ne gidiyo.benim hesabıma da karışmaz hiç neyi nereye harcadın ya da para fln istemez benden ama kendisi de halledemiyo.şüphelerim var zaten normalde para ayarlaması yapamıyo bi de şimdi kredi ödemesi de çıktı.geçen gün telefonunna baktım öle rastgele google kapatılan kredi kartını açtırma diye aratmış.ay görünce bi sinir oldum zaten kredi kartı var onu da mı doldurdu da buna ihtiyaç duyuyo diye kurdum kafamda,bunu söyleyemiyom da bu sefer sen benim telimi mi karıştırıyosun dicekkızlar bu maddiyatı ben aşamıyorum hep bi acabalar var yine borç mu yaptı,niye böle yaptı gibi sorular var.üstüne üstlük bana ucuz bi ev var mütahitle konuştuk arabayı satalım kardeşime de söleyim o da para versin alalım.sonra değerinde satıp kar ederiz dedi;ama ben olumlu yaklaşamadım.Zaten detaylı da konuşamadık..siz nasıl dengeliyosunuz bu işleri?ben tüm gelir giderlerimizi bilelim ki ona göre hareket edelim istiyorum,ben para biriktiriim maaşıma dokunmam direkt bankaya yatırırım ama önceden beri hep böle yapıp karşı taraftan görmeyinde"niye sadece ben yapayım "diyip vazgeçiyorum haliyle de bişi birikmiyouzun oldu kusura bakmayın da nasıl yaklaşayım ben bu adama
kı evımızın kredısını-cocugun masraflarını ve gıda temızlık ıhtıyacının %90 ını ben karsılıyorum o bırkac taksıt oduyordu bıttı sımdı onlar, faturaları oduyor bırde ama hep gecıkmelı odenıyor....ekstrada ılk evlılıgınden ogluna nafaka parası verıyor ve kredı cekmıs benden habersız onu oduyor...
ben asla guvenmem yerı gelır kavga ederım benden gızler ama hep ogrenırım bır sekılde, bırıkım yapmayı gectım ben saga sola borc yapmasın benım ıcın yeterlı...
en son benden para aldı 1500 tl kadar oducem dedı odemedı bu aralar odeyecegını soz vermıstı sımdı beklıyorum bakalım bır ıkı gune hatırlatcam odemezse evde buyuk kavga cıkacak cunku bu koca kısısı borc ödücem dıye benım onayımı alamdan cocugumun altınlarını sattı , bellı zamanlarda verıcem deyıp benden paralar aldı vermedı, gecmıste ben kredı cektım borcunu kapattık artık tahammulum yok kendısıne bu konuda....
ilk esi neden biraktigi belli oldu:)valla benım esımde parasal konularda sorumsuz borc hıc bıtmez sayesınde bende kredı kartı ve avans hesaba borclandım kredı kartı asgarı odemeyle donuyor avansıda para buldukca ekstra gelenelrden anında kapatıyorum, benımkı bendende para ıster yerı gelır...
kı evımızın kredısını-cocugun masraflarını ve gıda temızlık ıhtıyacının %90 ını ben karsılıyorum o bırkac taksıt oduyordu bıttı sımdı onlar, faturaları oduyor bırde ama hep gecıkmelı odenıyor....ekstrada ılk evlılıgınden ogluna nafaka parası verıyor ve kredı cekmıs benden habersız onu oduyor...
ben asla guvenmem yerı gelır kavga ederım benden gızler ama hep ogrenırım bır sekılde, bırıkım yapmayı gectım ben saga sola borc yapmasın benım ıcın yeterlı...
en son benden para aldı 1500 tl kadar oducem dedı odemedı bu aralar odeyecegını soz vermıstı sımdı beklıyorum bakalım bır ıkı gune hatırlatcam odemezse evde buyuk kavga cıkacak cunku bu koca kısısı borc ödücem dıye benım onayımı alamdan cocugumun altınlarını sattı , bellı zamanlarda verıcem deyıp benden paralar aldı vermedı, gecmıste ben kredı cektım borcunu kapattık artık tahammulum yok kendısıne bu konuda....
Evleneli 2 ay oluyor ama bu eşlerin para harcama durumu kredi kartı durumu... Benim içinde koskocaman bir çok bilinmeyenli denklem.
Eşim aynı senin bahsettiğin gibi biz evlenene kadar para biriktirmemiş. Çok cüzi bir miktar parası vardı. Oysa benim hem evim hem de arabam vardı. Ailesinin durumu iyi olduğu için yardım edeceklerini düşündüm ama beş kuruşluk faydalarını görmedik ne yazık ki...
Ben eşimden biraz fazla kazanıyorum. Evlilik öncesinde birikimi olmadığı için ve ailesi de hiç yardımcı olmadığı için aman kırılmasın incinmesin diye bugüne kadar ağzımı açıp tek kelime etmedim...
Ben maaşımla evin kredisini, faturaları ve kredi kartımın büyük bir kısmını ödüyorum.
Kredi kartımda eksik kalan tutarı soruyor eşim, her ay söylüyorum, o kısmı da eşim yatırıyor (evlenmeden 2 ay önce başladı bu alışkanlık). Ama maaşından ne kadar kalıyor, ne yapıyor en ufak bir fikrim yok... Ve bu durum beni sinir ediyor.
Sürekli nakit kullanmaya çalışalım, şu kredi kartına yüklenmeyelim dedikçe ben, o her harcamamızı kredi kartından çektirmeye devam ediyor. Bu şekilde borcun asla bitmeyeceğini ve sizin de belirttiğiniz gibi gün gelip kredi borcuna gömüleceğimizi düşünmeye başladım.
Özetle evimize ne kadar para giriyor, ne kadar gidiyor bir fikrim yok... Üstelik ikimizde mühendisiz ve iyi bir gelirimiz var. Gelir gider durumundaki belirsizlik deli etmeye başladı... Aslında çok iyi çok sakin melek gibi bir insan eşim. Ama mali konular yüzünden ileride birbirimizi üzeceğimizi düşünmeye başladım.
Eşim aynı senin bahsettiğin gibi biz evlenene kadar para biriktirmemiş. Çok cüzi bir miktar parası vardı. Oysa benim hem evim hem de arabam vardı. Ailesinin durumu iyi olduğu için yardım edeceklerini düşündüm ama beş kuruşluk faydalarını görmedik ne yazık ki...
Ben eşimden biraz fazla kazanıyorum. Evlilik öncesinde birikimi olmadığı için ve ailesi de hiç yardımcı olmadığı için aman kırılmasın incinmesin diye bugüne kadar ağzımı açıp tek kelime etmedim...
Ben maaşımla evin kredisini, faturaları ve kredi kartımın büyük bir kısmını ödüyorum.
Kredi kartımda eksik kalan tutarı soruyor eşim, her ay söylüyorum, o kısmı da eşim yatırıyor (evlenmeden 2 ay önce başladı bu alışkanlık). Ama maaşından ne kadar kalıyor, ne yapıyor en ufak bir fikrim yok... Ve bu durum beni sinir ediyor.
Sürekli nakit kullanmaya çalışalım, şu kredi kartına yüklenmeyelim dedikçe ben, o her harcamamızı kredi kartından çektirmeye devam ediyor. Bu şekilde borcun asla bitmeyeceğini ve sizin de belirttiğiniz gibi gün gelip kredi borcuna gömüleceğimizi düşünmeye başladım.
Özetle evimize ne kadar para giriyor, ne kadar gidiyor bir fikrim yok... Üstelik ikimizde mühendisiz ve iyi bir gelirimiz var. Gelir gider durumundaki belirsizlik deli etmeye başladı... Aslında çok iyi çok sakin melek gibi bir insan eşim. Ama mali konular yüzünden ileride birbirimizi üzeceğimizi düşünmeye başladım.
ben biriktiririm sorun değil şeffaf olmamamız beni sıkıntıya sürüklüyo,dese bana bu ay böle böle açığım var bile dese ben ona veririm ben benim onun parasındiye bakmıyom,ama bi sıkıntı olsa senden para mı istiyom diyo,kızıyorum ne demek senin benim,şu kredi kartı borcunda bile başkasından borç almış ödemek için bana sölemiyo başkasından almışBelki bu kadar çoğalmadan biz kapatabilirdik;ama bu adam bana beni nereye koyuyor da sölemiyo onu anlamıyorum.o o şekil davranıyo hala ortak hesabımız olamadı.o kendi maaşını harcıyor karışmamı istemiyo o benimkine karışmıyo ama böle olmaz ki
ortak hesap bizde de yok olmasina luzum da görmüyorum, ama para benim hesabımda birikiyor. ama nereye ne gidiyor, ne kadar borç var bilinmesi lazım, sen diyeceksin ki "biz seninle evlendik, kimin nereye ne kadar borcu var bunları bilmek ikimizin de hakkı, gizli saklısı olmaz bu işin" diye açık açık konuşun. hesap ortak olmasa da iki tarafta diğerinin harcamlarını giderlerini az çok bilmeli.
Evleneli 2 ay oluyor ama bu eşlerin para harcama durumu kredi kartı durumu... Benim içinde koskocaman bir çok bilinmeyenli denklem.
her şeyi üstlenmekle yanlış yapıyorsunuz, borçlara ona yıkın ki müsriflik yapacak zemin bulamasın, ben her ay başında hemen eşime söylüyorum bana şu kadar para havale edeceksin diye, böylece istese de çok harcayamıyor, çok değil dediğim parayla da aile geçinir gerçi ama yine de böyle önlem aldım.
mesela kirayı ben de ödeyebilirim ama asla ödemiyorum, yada faturalara elimi sürmem, markete gidince bırkıyorum o ödesin, yoksa benim para da harcanacak onun ki de, üstelik eşim ne kıyafet alır ne bir şey ama hesabını bilmiyor işte, çok müsrif, para uçuyor resmen, bizim de gelirimiz bir hayli iyi birikim için çok az ayırabiliyoruz.
sizde bu şekilde bir çözüm bulabilirsiniz, elindeki parasını borca bağlayın ki müsriflik yapamasın.
her şeyi üstlenmekle yanlış yapıyorsunuz, borçlara ona yıkın ki müsriflik yapacak zemin bulamasın, ben her ay başında hemen eşime söylüyorum bana şu kadar para havale edeceksin diye, böylece istese de çok harcayamıyor, çok değil dediğim parayla da aile geçinir gerçi ama yine de böyle önlem aldım.
mesela kirayı ben de ödeyebilirim ama asla ödemiyorum, yada faturalara elimi sürmem, markete gidince bırkıyorum o ödesin, yoksa benim para da harcanacak onun ki de, üstelik eşim ne kıyafet alır ne bir şey ama hesabını bilmiyor işte, çok müsrif, para uçuyor resmen, bizim de gelirimiz bir hayli iyi birikim için çok az ayırabiliyoruz.
sizde bu şekilde bir çözüm bulabilirsiniz, elindeki parasını borca bağlayın ki müsriflik yapamasın.
Kredi kartları öyle bir şey ki, ben ne kadar ona borç yıkarsam o da o kadar kredi kartını kabartacak biliyorum.
Dışarıda elimi cebime attırmaz, asla cimri bir adam değildir, her şeyin en iyisin giyer en iyisini yer en iyisini gezeriz. Ama ben borca alışkın değilim. Şu an eşyalarımızı alırken altına girdiğimiz kredi kartlarının borçları çok ama çok canımı sıkıyor.
Ben böyle söylediğimde gerilme, çalışır öderiz diyor ama dediğim gibi kalbini kırmamak için çok ısrar edemiyorum, nerden ne geliyor ne gidiyor bir türlü oturup belirleyemedik.
ya da mesela 4 aydır borç ödüyoruz, kredi kartında ne kadar borcu kaldı, bankada nakiti var mı bilmiyorum.
Kimse kınamasın, ben çok hesabını bilen ama çok da düzgün yaşayan bir insandım. İnsanlar evliliklerinde bu gibi sıkıntıları yaşadıklarında nasıl konuşamaz insan bu konuyu eşiyle derdim. Ama kınamamak gerekiyormuş..
Bu konuşmayı yapamamamın nedeni eşimi kırmamak. Maaşım ondan daha iyi ve benim evimde oturuyoruz... Offf ne yapacağım bilmiyorum...
Bizde de boyle. Ben calismiyorum sizin gibi olsam cildirirdim galiba. 3 kredi kartı var. Internetten şifresini isteyip takip edicem en sonunda. Hayır benbi de konuşuyorum nereye gidiyor diye tek tek söylüyor borclara kiraya vs diye ama ben bilmiyorum ne kadar borcumuz var ne kadarini odemisiz sadece yuvarlak tahmin yapabiliyorum. Geriliyor sorunca yalan mi söylüyorum diye. Bende kart var istediğimi aliyorum nakit kalmıyor diyor.Kredi kartları öyle bir şey ki, ben ne kadar ona borç yıkarsam o da o kadar kredi kartını kabartacak biliyorum.
Dışarıda elimi cebime attırmaz, asla cimri bir adam değildir, her şeyin en iyisin giyer en iyisini yer en iyisini gezeriz. Ama ben borca alışkın değilim. Şu an eşyalarımızı alırken altına girdiğimiz kredi kartlarının borçları çok ama çok canımı sıkıyor.
Ben böyle söylediğimde gerilme, çalışır öderiz diyor ama dediğim gibi kalbini kırmamak için çok ısrar edemiyorum, nerden ne geliyor ne gidiyor bir türlü oturup belirleyemedik.
ya da mesela 4 aydır borç ödüyoruz, kredi kartında ne kadar borcu kaldı, bankada nakiti var mı bilmiyorum.
Kimse kınamasın, ben çok hesabını bilen ama çok da düzgün yaşayan bir insandım. İnsanlar evliliklerinde bu gibi sıkıntıları yaşadıklarında nasıl konuşamaz insan bu konuyu eşiyle derdim. Ama kınamamak gerekiyormuş..
Bu konuşmayı yapamamamın nedeni eşimi kırmamak. Maaşım ondan daha iyi ve benim evimde oturuyoruz... Offf ne yapacağım bilmiyorum...