evin kredisi tüm faturlari niye soz ödüyorsunuz ki? ne bicim bir erkek esiniz:) kusurs bakmayin o onun görevi sizib degil.Evleneli 2 ay oluyor ama bu eşlerin para harcama durumu kredi kartı durumu... Benim içinde koskocaman bir çok bilinmeyenli denklem.
Eşim aynı senin bahsettiğin gibi biz evlenene kadar para biriktirmemiş. Çok cüzi bir miktar parası vardı. Oysa benim hem evim hem de arabam vardı. Ailesinin durumu iyi olduğu için yardım edeceklerini düşündüm ama beş kuruşluk faydalarını görmedik ne yazık ki...
Ben eşimden biraz fazla kazanıyorum. Evlilik öncesinde birikimi olmadığı için ve ailesi de hiç yardımcı olmadığı için aman kırılmasın incinmesin diye bugüne kadar ağzımı açıp tek kelime etmedim...
Ben maaşımla evin kredisini, faturaları ve kredi kartımın büyük bir kısmını ödüyorum.
Kredi kartımda eksik kalan tutarı soruyor eşim, her ay söylüyorum, o kısmı da eşim yatırıyor (evlenmeden 2 ay önce başladı bu alışkanlık). Ama maaşından ne kadar kalıyor, ne yapıyor en ufak bir fikrim yok... Ve bu durum beni sinir ediyor.
Sürekli nakit kullanmaya çalışalım, şu kredi kartına yüklenmeyelim dedikçe ben, o her harcamamızı kredi kartından çektirmeye devam ediyor. Bu şekilde borcun asla bitmeyeceğini ve sizin de belirttiğiniz gibi gün gelip kredi borcuna gömüleceğimizi düşünmeye başladım.
Özetle evimize ne kadar para giriyor, ne kadar gidiyor bir fikrim yok... Üstelik ikimizde mühendisiz ve iyi bir gelirimiz var. Gelir gider durumundaki belirsizlik deli etmeye başladı... Aslında çok iyi çok sakin melek gibi bir insan eşim. Ama mali konular yüzünden ileride birbirimizi üzeceğimizi düşünmeye başladım.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Evli arkadaşlar,eşinizle para durumlarını nasıl ayarlıyorsunuz?kredi kartı sorunu
- Konu Sahibi bushed
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Evi ben bekarken almıştım, krediyi de ödemeye devam ediyorum. Gelirim iyi... sadece ben ortak bir kese olsun istiyorum. Yoksa ben onu ödüyorum o bunu ödüyor diye dert edinmiyorum. Hayat müşterek, ama kesede ortak olsa:) eşimi kırmadan bunu nasıl söyleyebilirim derdim o:)evin kredisi tüm faturlari niye soz ödüyorsunuz ki? ne bicim bir erkek esiniz:) kusurs bakmayin o onun görevi sizib degil.
Yoksa eşim melek gibi insandır, hiç bir şikayetim yok bu konu haricinde
Ortak hesabımız var maaşlarımızı çektiğimiz gibi oraya atarız. Eşimin kartında tüm ödemeler doğalgaz elektrk tel faturaları vs vs. Kim ne harcama yaptıysa söyler ortak havuzdan gider. Sen ben olmaz. Olması gerektiği gibi, hayat ortak.Herkese iyi geceler,benim merak ettiğim konu eşinizle para durumlarını nasıl ayarlıyorsunuz?biz ikimiz de çalışıyoruz ben artık geleceğe yatırım yapıp para biriktirmek istiyorum,,ama eşime söyleyince daha ne kadar evliyiz elbet biriktiririz,ya da tamam senin parayı dokunmayalım yatıralım bankaya gibi cevaplar veriyor.benim kendimce sorunum ise onunda bişi yapması çünkü artık sadece "ben"bişi yapmak istemiyorum.bu zamana kadar hep ben biriktirdim.nişanlıyız borca girmeyelim para birirktirip borçsuz evlenelim dedik ben biriktirdim ama onun tarafından bişi olmadı(annesi babası vefat etti)tamam belki altına fln gitmiştir diye bişi demedim.eşyalar,perdeler,halılar hep benim birikimimle alındı.düğünden sonra biraz kredi çekip onun kredi borcunu ödedik.eşim maddi konuda bana bişi sölemiyo ve bu benim çok sinirimi bozuyo,en son benim haberim oluyo.geçende kredi kartı borcu gelmiş tabi baya birikmeli bi borçEşimin kredi notu düşük olduğu için ona kredi verilmiyo,doğal olarak en sonunda bana söleme gereği duydu böle böle diye,o kadar sinir oldum ki sorunca da nereye harcadın diye,o da yükseliyor"yok efendim nereye harcıcakmış asgari öde öde böle birikmiş vb beni tatmin etmeyen bişiler söledi.benim kafamda soru işaretleri ben kredi çektim bunun kredi borcunu ödedim .tüm borçları temizledik hatta bir kartını da iptal ettik.ara ara soruyorum bak sıkıntı var mı ödeme durumunda diye çünkü korkuyorum yine böle bi durumla karşılaşıcam diye yok fln diyo.ama ben güvenemiyorum ona ne zaman sorsam bana yükseliyo tatmin edici cevaplar vermiyo.ben istiyorum ki hesaplarımızı bilelim nereye ne gidiyo.benim hesabıma da karışmaz hiç neyi nereye harcadın ya da para fln istemez benden ama kendisi de halledemiyo.şüphelerim var zaten normalde para ayarlaması yapamıyo bi de şimdi kredi ödemesi de çıktı.geçen gün telefonunna baktım öle rastgele google kapatılan kredi kartını açtırma diye aratmış.ay görünce bi sinir oldum zaten kredi kartı var onu da mı doldurdu da buna ihtiyaç duyuyo diye kurdum kafamda,bunu söyleyemiyom da bu sefer sen benim telimi mi karıştırıyosun dicekkızlar bu maddiyatı ben aşamıyorum hep bi acabalar var yine borç mu yaptı,niye böle yaptı gibi sorular var.üstüne üstlük bana ucuz bi ev var mütahitle konuştuk arabayı satalım kardeşime de söleyim o da para versin alalım.sonra değerinde satıp kar ederiz dedi;ama ben olumlu yaklaşamadım.Zaten detaylı da konuşamadık..siz nasıl dengeliyosunuz bu işleri?ben tüm gelir giderlerimizi bilelim ki ona göre hareket edelim istiyorum,ben para biriktiriim maaşıma dokunmam direkt bankaya yatırırım ama önceden beri hep böle yapıp karşı taraftan görmeyinde"niye sadece ben yapayım "diyip vazgeçiyorum haliyle de bişi birikmiyouzun oldu kusura bakmayın da nasıl yaklaşayım ben bu adama