• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemlerin evinde param çalındı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Bir1A
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Param evde bir yere mi düşmüş yada gördünüz mü diye sorsan daha iyi olurdu aslında bu şekilde suçlamak gibi olmuş . Paranın 5 bin.olduguna emin misiniz ?
Evet.

Evet tabii ki o kadar zor bir durum ki aramız iyiken neden böyle bir şey yapayım böyle ortalığı bozmayı hiç istemem zaten çok üzülüyorum 🥹
Sizin hicbir sucunuz yok bunu akliniza sokun.

İstediğiniz yere istediginiz miktar parayla, altinla gidebilirsiniz, isterseniz acikta da birakirsiniz.

Fakat kimse onu sizden habersiz A-LA-MAZ.

Bu konuda esiniz ve ailesi üstünüze gelirse dik durun.

Evet haklısınız o şeklinde sormak aklıma gelmedi hiç.evet 5000 di

Sizin hicbir sucunuz yok bunu akliniza sokun.

İstediğiniz yere istediginiz miktar parayla, altinla gidebilirsiniz, isterseniz acikta da birakirsiniz.

Fakat kimse onu sizden habersiz A-LA-MAZ.

Bu konuda esiniz ve ailesi üstünüze gelirse dik durun.
Evet çok doğru söylüyorsunuz çok teşekkür ederim sanırım sadece siz bu şekilde destek oldunuz teşekkür ederim tekrar 🙏

Ben atandığımda bır çeyrek almıştım bundan yıllar önce.
Bilgisayar çantama koymuştum o kadar eminim.
Sonra unuttum oradan almayı ve bılgısayarım bozuldu bır öğretmen arkadaş benım arkadaş tamıs eder dedı ona verdim.
Ertesı gün getirdi ve maalesef altın yoktu gerı içinde.
Ben lafını bıle etmedım hata benım hatam.
Görmediğim şeyle kımı suclayabılırım.

Sonra unuttum oradan almayı ve bılgısayarım bozuldu bır öğretmen arkadaş benım arkadaş tamıs eder dedı ona verdim.
Evet haklısınız 🥹

Kimseyi suclayamazsin o olayda tabiki. Tanimadigin insanlarin ahlakindan sanane zaten. Ama burda alanlardan biri evin icinde ve akraba. Mesele para olsa zaten kimse bin liranin lafini yapmaz. Eger cocuklar aldiysa uyarilmalari terbiye edilmeleri gerekiyor. Baska yerde yapsalar cezasi olan bir sey malum. Ya bunu aciklamak zorunda kalmak bile cok sacma gelio bana su an ya. Tamam yapmaz kimsenin cocugu hicbir sey. Parasi gidenin hayalidir bunlar hep. Herkes sussun mu yani söyleyen niye suçlu onu anlamadım gitti.

Kimseyi suclayamazsin o olayda tabiki. Tanimadigin insanlarin ahlakindan sanane zaten. Ama burda alanlardan biri evin icinde ve akraba. Mesele para olsa zaten kimse bin liranin lafini yapmaz. Eger cocuklar aldiysa uyarilmalari terbiye edilmeleri gerekiyor. Baska yerde yapsalar cezasi olan bir sey malum. Ya bunu aciklamak zorunda kalmak bile cok sacma gelio bana su an ya. Tamam yapmaz kimsenin cocugu hicbir sey. Parasi gidenin hayalidir bunlar hep. Herkes sussun mu yani söyleyen niye suçlu onu anlamadım gitti.
Çünkü görmedi unutmuş ta olabilir.
Karsı taraf bu ithamı kabul etmez.
Ee sonuç?

Ee sonuç?
Normal bi anne bakayim düşmüş mü sorayim cocuklara görmüşler mi tuh muh bisey der. Anlarsin yuzunu kizartip soylemeni olumsuz karsilamiyor empati yapabiliyor. Gider bakar cocuklarin esyalarinin arasina cocuk bir sey alinca der sen parayi nerden buldun? Burda alinmayi beklenen sonuc paranin geri dönüşu degil, cocuklarin yapmadigindan emin olmak guzel ahlak aşılamak. Toplum yozlasio boyle ona ne var bunun ustune su icsin gitsin diye diye. Eskiden anneler cocuklarinin boyle her b.kunun ustunu ortmeye calismazdi. Konuda el birligiyle parası calinani suclu cikardik. Geçmiş olsun hepimize ne diyim.

Ee sonuç?
Ama o kişiler arasından biri ÇALDI...
Sen çaldın demiyor.
Soruyor...
Kimseyi suçlamıyor. Bulabilir miyiz diye soruyor.
Kslfı ki önceli yazımda da dedim. Çok kişi tanıyorum hiç ummazsın. Ama cantalardan para ve altın araklıyor. Yetişkin ayrı, çocuk ayrı varlıklı.
O çocuk madde bagımlısı oldu sonradan. Kadın da herkesin bildiği hırsız. Eşi ödüyordu geri.
Benim çocugum yapmazla olmaz o işler. Anne olarak artık gözlemleyeceksin. Cekmecelerine ceplerine bakacaksın.
Kaldı ki yetişkin de calmış olabillr. Fark edildi der bi daha belki calmaz.

Birgün bizde gün vardı. Akşamına annemin arkadaşlarından biri aradı. Nazarlık varmış kızına takılı. Acaba oralarda mı diye.
Annem hemen evin altını üstüne getirdi. Yok.
Kalmamış. Biri almış da olabilir düşmüş de olabilir.
Noldu biz hırsız mı olduk. Hayır. Tabi ki soracak.
Yine annemin bir arkadaşının oğlu gittiği yerlerden ufak ufak calıyormuş. Annesine söylemişler asla kabul etmedi. En son biri gördü ve suç üstü yaptı.
Keske anne biraz hemen alınganlık yerine gercekten var mı böyle birsey, sebebi ne? Harclıksız mı bırakıyoruz, arkadaşına mı özeniyor yoksa psikolojik mi diye düşünse.

Son düzenleme:
Dasmircim senin olayin bambaska yani kiyas dahi goturmez bu konuyla.

Ayrica bence yuzde yuz cocuk isi de degil, cunku cocuk ihtiyaci kadar almaz, resmen bir yetiskin bin liraya sıkısmıs ve almis, farketmesin diye de cuzdani iyice kapamis.

Muhtemel supheli orada bulunan ve sizin bilmediginiz bir kumar ya da alisveris bagimlisidir.

Ve cok iddialiyim bunun aman bin liranın lafimi olurluk bi tarafi yok, bunun adi hirsizlik

Sence kim almıştır? Cocuklarin oldugu bir evde yetiskinler baska odadayken kim alir sence paranın alindiginda hem fikirsek sana mantikli geleni söyle?
Ben görmediğim şahit olmadığım için herkes almış olabilir diyorum. Bunun mantığı olamaz, tahmin yürütülür ve her birey farklı tahminde bulunabilir. Farzedelim 15 kişi vardı ortamda, herkes birinden şüphelenir. Yetişkinler başka odadaysa çocuklar da kendi odalarında toplanmış olabilir. Bir çocuk ortadan kaybolunca diğerleri de peşinden gider. Hepsi değilse biri gider. Ama kimse arka odaya giden yetişkinin peşine takılmaz. Ayrıca kaç çanta kaç mont kaban konmuştur o odaya. Çocuk tek tek bütün çantaları arayacak vakti bulduysa yetişkin de bulur. Asla çocuk çalmamıştır diyemem ama kesin çocuk çalmıştır da diyemem.

Ayrica bence yuzde yuz cocuk isi de degil, cunku cocuk ihtiyaci kadar almaz, resmen bir yetiskin bin liraya sıkısmıs ve almis, farketmesin diye de cuzdani iyice kapamis.

Muhtemel supheli orada bulunan ve sizin bilmediginiz bir kumar ya da alisveris bagimlisidir.

Ve cok iddialiyim bunun aman bin liranın lafimi olurluk bi tarafi yok, bunun adi hirsizlik
Tamamen katılıyorum. Çocuk hepsini alır. Bu dusunurerek yapılmış. Bence yetişkin.

Tamamen katılıyorum. Çocuk hepsini alır. Bu dusunurerek yapılmış. Bence yetişkin.
Yani bizde boyle toplaniyoruz ve benim evdeki birikimim giyinme odamda acikta duruyor, bu odayi vestiyerimiz yetmediginde misafir cantasini kabanini koymak icinde kullaniyoruz, cocuklarinda oynamayi kurcalamayi sevdigi bir oda, oyuncak vs isterlerse birakabiliyoruz, daha 1 kez yegenlerimin boyle bir ise giristigini gormedim, ki ordek ailesi gibi gezer cocuk milleti, biri giderse hepsi pesinden gider, yani cocuk isi olamaz bu is, illaki bir cocuk bu isi yumurtlar cunku, cocuklarin hepsi birden kotu olamaz bu doganin kanununa aykiri.

Ben kalibimi basarim bu bir yetiskinin isi.

Evet çok haklısınız bende en çok onun söylediklerine üzüldüm zaten bizden niye alınmıyor neden sadece senden alınmış yok parasız gelin o zaman hiç demiyor ben çocuklara bir sorayım yine de diye 10 yaşında ki çocuğu parayı bile bilmezmiş. Dediğiniz gibi beni suçlu çıkarmaya da çalışabilirler.
Neden direkt akli 10 yasinda cocuguna gitti ki? Abla belki oynuyordu küçükler senin sandilar yanlislikla olmustur belki bilerek yaptilar demiyorum illa bi baksan mi etrafa desen?

Ya ben kendi basima geleni anlatayim. Insanlarin algi yerlerde, ornek vermeyince belki anlasilmio. Bence herkesin etrafinda boyle seyler illa ki bir şekilde olmustur. Ocean's fourteen çekiliyormus gibi hava yaratmiyoruz biz de.

Dayımın iki oglu var aralarinda 1 yas var küçük olan cok mulayim sessiz sakin çalışkan, büyük ise yaramaz huysuz kavgaci şirret bisey. Bunlarin biri 11 digeri 12 yasindayken evlerine gittik ben de 9 yasindayim oynuyoruz. Oyun oynadigimiz odada annemin cantasi icinde cuzdani var belki cok sasiracaksiniz ama icinde de para var ahhahaha 😅 ya para goturulmez ya misafire giderken ne hikmetse girmis cuzdana :)) sinirlerim bozduldu.

Neyse geldik eve paranın yarisi falan yok annem de yeni cektim cuzdan doluydu diyor. Sen gördün mu dedi bana görmedim yani de ustume mi alinayim simdi. Yok dedim odadaydi cantan oynuoduk sadece ucumuzduk hep. Yani kim olacak baska allah askina? Annem yengemi aradi sordu cocuklar almis mi diye. 30 sene evveli kamera falan da yok tabi lafi da dolandiramiyor :p yengem de kucuk bilmez de buyuge sorayim dedi kapadi. Sormus yok demis. Hirpalamis gene sesi çıkmamış bir hafta sonra araba şeker sakiz dondurma alip duruyormus ordan anlamis tartaklamia falan gene itiraf ettigi yok. Bazisi boyle arsiz oluyor iste akibetini anlatayim. Kucuk olan okudu guzel yerlere geldi evlendi mutlu. Buyuk hepsinin hayatini hala zindan ediyor. 18 yasinda karistigi kavgada arabayla ustunden gectiler bacagi sakatlandi sonra çeteye falan karıştı parasi yok kumar oynar bunlara borc takar vs vs. Bazen de huy iste aile olarak napsan duzelmio. Ama anne baştan önünü kesmezse sonrasini hayal dahi edemeyiz.

Ben olsam o zaman susar, aynı ortamı evimde ayarlar kamera takardım 😀

Kimsenin suçu üzerine alacağı yok. Bundan sonra dikkat edin artık

Şu var yuzde yüz emın olamazsın.
Ya beş bın degıl de 4 bın koyduysa?
Zan altında bırakmak bence yanlış.
Özel eşyalar hep yanında durması lazım.
Kendı diyor evimize geldıklerınde de param kayboldu ee o zaman?
Nıye çanta başka yere bırakılmış?
Ben bır kaç kez çantamı öğretmenler odasında unuttum ve o gün de bayağı para vardı.
Koşa koşa Tenefüste aldım geldim.
Çünkü kaybolsa kımı suclayabılırım?

Neden direkt akli 10 yasinda cocuguna gitti ki? Abla belki oynuyordu küçükler senin sandilar yanlislikla olmustur belki bilerek yaptilar demiyorum illa bi baksan mi etrafa desen?

Ya ben kendi basima geleni anlatayim. Insanlarin algi yerlerde, ornek vermeyince belki anlasilmio. Bence herkesin etrafinda boyle seyler illa ki bir şekilde olmustur. Ocean's fourteen çekiliyormus gibi hava yaratmiyoruz biz de.

Dayımın iki oglu var aralarinda 1 yas var küçük olan cok mulayim sessiz sakin çalışkan, büyük ise yaramaz huysuz kavgaci şirret bisey. Bunlarin biri 11 digeri 12 yasindayken evlerine gittik ben de 9 yasindayim oynuyoruz. Oyun oynadigimiz odada annemin cantasi icinde cuzdani var belki cok sasiracaksiniz ama icinde de para var ahhahaha 😅 ya para goturulmez ya misafire giderken ne hikmetse girmis cuzdana :)) sinirlerim bozduldu.

Neyse geldik eve paranın yarisi falan yok annem de yeni cektim cuzdan doluydu diyor. Sen gördün mu dedi bana görmedim yani de ustume mi alinayim simdi. Yok dedim odadaydi cantan oynuoduk sadece ucumuzduk hep. Yani kim olacak baska allah askina? Annem yengemi aradi sordu cocuklar almis mi diye. 30 sene evveli kamera falan da yok tabi lafi da dolandiramiyor :p yengem de kucuk bilmez de buyuge sorayim dedi kapadi. Sormus yok demis. Hirpalamis gene sesi çıkmamış bir hafta sonra araba şeker sakiz dondurma alip duruyormus ordan anlamis tartaklamia falan gene itiraf ettigi yok. Bazisi boyle arsiz oluyor iste akibetini anlatayim. Kucuk olan okudu guzel yerlere geldi evlendi mutlu. Buyuk hepsinin hayatini hala zindan ediyor. 18 yasinda karistigi kavgada arabayla ustunden gectiler bacagi sakatlandi sonra çeteye falan karıştı parasi yok kumar oynar bunlara borc takar vs vs. Bazen de huy iste aile olarak napsan duzelmio. Ama anne baştan önünü kesmezse sonrasini hayal dahi edemeyiz.
Fıtrat mıdır ailesine imtihan mı nedir. İki çocuğu da bir anne yetiştirmiş ama olmamış… önünü alamazdı. Ben artık kınanıyorum kimseyi

Ne toplum sorgulaması yaptınız arkadaşlar ya . Kusura bakmayın konu sahibi gerçekten çok normal gitmis karakola yok parmak izi aldiracakmis kim çalmış çıksın diye rezilliğe bak bilmem ne eve olay yeri ekibi gelecek diye vazgeçmiş . Bin lira için bin lira .. Toplumu konusacaksak evine girip bir bardak çayını ictigin insanı böyle bir şeyle itham etmek bence ayıp olan . Üç tane ablası var adamın o evde hadi bahsediyorsuniz ya çocuklara terbiye diye terbiye verilmesi gereken konuda iki kişi var. İnsanlarla nasıl konuşacağını ne denilmeyecegini bilmeyen iki kışi. Böyle bir olayda yüz yüze gelirsin parasında değilim ama bir bakar olun çocuklara onlar için söylüyorum dersin dayı olarak . Kameralara bakacağım yok gece vakti milleti arayacağım , polislere gideceğim diyen insan kardeşte olamaz akraba da olamaz .

Bakın bakalım televizyona bir insan ölüyor kardesi çıkıyor arıyor ben görümce değilim olmayacağım da çok şükür ama gelin olunca da her türlü davranışı karşımızdakine yapamayız . Bin lira için tüm aileyi rezil etmek olacak iş değil . Bir çocuğun da terbiyeye ihtiyaci varsa onu annesi verir siz merak etmeyin .

Back
X