Şu var yuzde yüz emın olamazsın.
Ya beş bın degıl de 4 bın koyduysa?
Zan altında bırakmak bence yanlış.
Özel eşyalar hep yanında durması lazım.
Kendı diyor evimize geldıklerınde de param kayboldu ee o zaman?
Nıye çanta başka yere bırakılmış?
Ben bır kaç kez çantamı öğretmenler odasında unuttum ve o gün de bayağı para vardı.
Koşa koşa Tenefüste aldım geldim.
Çünkü kaybolsa kımı suclayabılırım?
Evet cidden ben suçlu çıktım neden söyledim izleseydim gözlemleseydim diye hainlik düşünmedim plan kurmadım diyeNormal bi anne bakayim düşmüş mü sorayim cocuklara görmüşler mi tuh muh bisey der. Anlarsin yuzunu kizartip soylemeni olumsuz karsilamiyor empati yapabiliyor. Gider bakar cocuklarin esyalarinin arasina cocuk bir sey alinca der sen parayi nerden buldun? Burda alinmayi beklenen sonuc paranin geri dönüşu degil, cocuklarin yapmadigindan emin olmak guzel ahlak aşılamak. Toplum yozlasio boyle ona ne var bunun ustune su icsin gitsin diye diye. Eskiden anneler cocuklarinin boyle her b.kunun ustunu ortmeye calismazdi. Konuda el birligiyle parası calinani suclu cikardik. Geçmiş olsun hepimize ne diyim.
Para çalan biri bir zahmet memur olamasın. Resmen hırsızın geleceği içim üzülüp korumanın yollarını arıyoruz. Şama gibiBu yetmez ABD başkanı dahil herkese haber verseydiniz
Ya ne bileyim parmak izi aldırma falan kendi ailenizde olsa asla yapamayacağıniz şeyleri sırf eşinizin ailesi diye yapmışsınız . Hadi diyelim hırsız oldugu çıktı cociklardan biri ıslah evine mi yollayacaksiniz? Siz bir şey yapmasanız bile o kişi hakkında kalacak o suçlama bildiğim kadariyla böyle ayıp suçlarda insanlar memur bile olamıyor. Ne kafası bu artık ? Eskinin yüz lirası bu para bir poşet doluyor yani .
Bir gün o aileden birine bir ihtiyacınız olabilir . Kan bağı var ya hani bir kana ihtiyaç olur mesela o hırsız tuttuğunuz aileden çocuğunuzun eşinizin olabilir boyle şeyler. Yüz yüze gelemeyeceğiniz şeyler yapıyorsunuz
On iki yaşında çocuk için bu iyi düşünceleriniz empati yoksunluğunuzu tebrik ediyorum başarılar diliyorum .Para çalan biri bir zahmet memur olamasın. Resmen hırsızın geleceği içim üzülüp korumanın yollarını arıyoruz. Şama gibi
Evet cidden ben suçlu çıktım neden söyledim izleseydim gözlemleseydim diye hainlik düşünmedim plan kurmadım diyeNormal bi anne bakayim düşmüş mü sorayim cocuklara görmüşler mi tuh muh bisey der. Anlarsin yuzunu kizartip soylemeni olumsuz karsilamiyor empati yapabiliyor. Gider bakar cocuklarin esyalarinin arasina cocuk bir sey alinca der sen parayi nerden buldun? Burda alinmayi beklenen sonuc paranin geri dönüşu degil, cocuklarin yapmadigindan emin olmak guzel ahlak aşılamak. Toplum yozlasio boyle ona ne var bunun ustune su icsin gitsin diye diye. Eskiden anneler cocuklarinin boyle her b.kunun ustunu ortmeye calismazdi. Konuda el birligiyle parası calinani suclu cikardik. Geçmiş olsun hepimize ne diyim.
Şimdi nasılsınız yengenle ve dayınla yani konuşup görüşüyor musunuz. Ben çok üzüldüğüm için soruyorum şimdi benimle görüşmek konuşmak istemezlerse diye kardeşlerini dışlarlarsa diye...Neden direkt akli 10 yasinda cocuguna gitti ki? Abla belki oynuyordu küçükler senin sandilar yanlislikla olmustur belki bilerek yaptilar demiyorum illa bi baksan mi etrafa desen?
Ya ben kendi basima geleni anlatayim. Insanlarin algi yerlerde, ornek vermeyince belki anlasilmio. Bence herkesin etrafinda boyle seyler illa ki bir şekilde olmustur. Ocean's fourteen çekiliyormus gibi hava yaratmiyoruz biz de.
Dayımın iki oglu var aralarinda 1 yas var küçük olan cok mulayim sessiz sakin çalışkan, büyük ise yaramaz huysuz kavgaci şirret bisey. Bunlarin biri 11 digeri 12 yasindayken evlerine gittik ben de 9 yasindayim oynuyoruz. Oyun oynadigimiz odada annemin cantasi icinde cuzdani var belki cok sasiracaksiniz ama icinde de para var ahhahahaya para goturulmez ya misafire giderken ne hikmetse girmis cuzdana :)) sinirlerim bozduldu.
Neyse geldik eve paranın yarisi falan yok annem de yeni cektim cuzdan doluydu diyor. Sen gördün mu dedi bana görmedim yani de ustume mi alinayim simdi. Yok dedim odadaydi cantan oynuoduk sadece ucumuzduk hep. Yani kim olacak baska allah askina? Annem yengemi aradi sordu cocuklar almis mi diye. 30 sene evveli kamera falan da yok tabi lafi da dolandiramiyoryengem de kucuk bilmez de buyuge sorayim dedi kapadi. Sormus yok demis. Hirpalamis gene sesi çıkmamış bir hafta sonra araba şeker sakiz dondurma alip duruyormus ordan anlamis tartaklamia falan gene itiraf ettigi yok. Bazisi boyle arsiz oluyor iste akibetini anlatayim. Kucuk olan okudu guzel yerlere geldi evlendi mutlu. Buyuk hepsinin hayatini hala zindan ediyor. 18 yasinda karistigi kavgada arabayla ustunden gectiler bacagi sakatlandi sonra çeteye falan karıştı parasi yok kumar oynar bunlara borc takar vs vs. Bazen de huy iste aile olarak napsan duzelmio. Ama anne baştan önünü kesmezse sonrasini hayal dahi edemeyiz.
On iki yaşında çocuk için bu iyi düşünceleriniz empati yoksunluğunuzu tebrik ediyorum başarılar diliyorum .
Şimdi nasılsınız yengenle ve dayınla yani konuşup görüşüyor musunuz. Ben çok üzüldüğüm için soruyorum şimdi benimle görüşmek konuşmak istemezlerse diye kardeşlerini dışlarlarsa diye...Neden direkt akli 10 yasinda cocuguna gitti ki? Abla belki oynuyordu küçükler senin sandilar yanlislikla olmustur belki bilerek yaptilar demiyorum illa bi baksan mi etrafa desen?
Ya ben kendi basima geleni anlatayim. Insanlarin algi yerlerde, ornek vermeyince belki anlasilmio. Bence herkesin etrafinda boyle seyler illa ki bir şekilde olmustur. Ocean's fourteen çekiliyormus gibi hava yaratmiyoruz biz de.
Dayımın iki oglu var aralarinda 1 yas var küçük olan cok mulayim sessiz sakin çalışkan, büyük ise yaramaz huysuz kavgaci şirret bisey. Bunlarin biri 11 digeri 12 yasindayken evlerine gittik ben de 9 yasindayim oynuyoruz. Oyun oynadigimiz odada annemin cantasi icinde cuzdani var belki cok sasiracaksiniz ama icinde de para var ahhahahaya para goturulmez ya misafire giderken ne hikmetse girmis cuzdana :)) sinirlerim bozduldu.
Neyse geldik eve paranın yarisi falan yok annem de yeni cektim cuzdan doluydu diyor. Sen gördün mu dedi bana görmedim yani de ustume mi alinayim simdi. Yok dedim odadaydi cantan oynuoduk sadece ucumuzduk hep. Yani kim olacak baska allah askina? Annem yengemi aradi sordu cocuklar almis mi diye. 30 sene evveli kamera falan da yok tabi lafi da dolandiramiyoryengem de kucuk bilmez de buyuge sorayim dedi kapadi. Sormus yok demis. Hirpalamis gene sesi çıkmamış bir hafta sonra araba şeker sakiz dondurma alip duruyormus ordan anlamis tartaklamia falan gene itiraf ettigi yok. Bazisi boyle arsiz oluyor iste akibetini anlatayim. Kucuk olan okudu guzel yerlere geldi evlendi mutlu. Buyuk hepsinin hayatini hala zindan ediyor. 18 yasinda karistigi kavgada arabayla ustunden gectiler bacagi sakatlandi sonra çeteye falan karıştı parasi yok kumar oynar bunlara borc takar vs vs. Bazen de huy iste aile olarak napsan duzelmio. Ama anne baştan önünü kesmezse sonrasini hayal dahi edemeyiz.
Ve Cüzdanı kapatırken zorladığı için kenarından yırtılmış.Dasmircim senin olayin bambaska yani kiyas dahi goturmez bu konuyla.
Ayrica bence yuzde yuz cocuk isi de degil, cunku cocuk ihtiyaci kadar almaz, resmen bir yetiskin bin liraya sıkısmıs ve almis, farketmesin diye de cuzdani iyice kapamis.
Muhtemel supheli orada bulunan ve sizin bilmediginiz bir kumar ya da alisveris bagimlisidir.
Ve cok iddialiyim bunun aman bin liranın lafimi olurluk bi tarafi yok, bunun adi hirsizlik
Ve Cüzdanı kapatırken zorladığı için kenarından yırtılmış.Dasmircim senin olayin bambaska yani kiyas dahi goturmez bu konuyla.
Ayrica bence yuzde yuz cocuk isi de degil, cunku cocuk ihtiyaci kadar almaz, resmen bir yetiskin bin liraya sıkısmıs ve almis, farketmesin diye de cuzdani iyice kapamis.
Muhtemel supheli orada bulunan ve sizin bilmediginiz bir kumar ya da alisveris bagimlisidir.
Ve cok iddialiyim bunun aman bin liranın lafimi olurluk bi tarafi yok, bunun adi hirsizlik
Aynen öyle demek ki bu görümcem hiç demedi çocuklara bir sorayım diye çocuklar para içinde zaten niye alıp yapsınlar dedi.Çocukların yaşına bakmamıştım.
İlk yorumdan sonuna kadar onları savunmanı hem de bunu canhıraş yapmanı hayretler içerisinde okudum sadece.
Demek ki görümce de böyle düşünüyor. Çalsam bile haklıyım diyor. Veya ailemden biri çalsa bile çalan çalmıştır, karşı taraf ne demeye lafını ediyor diye düşünüyor.
Bakış açılarını hep merak ederdim. Öğrenmiş oldum.
Bin lira (küçümsenecek para) olduğu için bu kadar rahat hırsızlık yapıyor millet demek ki.
Mesela benim gibi ahlaki açıdan kırmızı çizgileri olan insanlar için bir lira ile yüz bin lira arasında fark yok.
Ahlaki açıdan kırmızı çizgim olduğu için görmediğim konularda kimseyi suçlamıyorum.Çocukların yaşına bakmamıştım.
İlk yorumdan sonuna kadar onları savunmanı hem de bunu canhıraş yapmanı hayretler içerisinde okudum sadece.
Demek ki görümce de böyle düşünüyor. Çalsam bile haklıyım diyor. Veya ailemden biri çalsa bile çalan çalmıştır, karşı taraf ne demeye lafını ediyor diye düşünüyor.
Bin lira (küçümsenecek para) olduğu için bu kadar rahat hırsızlık yapıyor millet demek ki.
Mesela benim gibi ahlaki açıdan kırmızı çizgileri olan insanlar için bir lira ile yüz bin lira arasında fark yok.
Bundan sonra tabii ki dikkat ederim cüzdanımı bile evde bırakırım ama işte bundan sonra olur mu görüşür müyüz bilmiyorumBen olsam o zaman susar, aynı ortamı evimde ayarlar kamera takardım
Kimsenin suçu üzerine alacağı yok. Bundan sonra dikkat edin artık
Evet annemle yengemin arasi hep iyiydi hic yanlis anlayip da tavir almadi sorarken aslinda cocugun iyiligi icin de sordugunu biliyordu yani. Bence iş evin haniminda bitiyor, niyeti kotuyse yanlis anlamaya musait tabiki. Ki sizin gorumce bence pek iyi niyetli degil. Muhtemelen sorun yasarsiniz ama bu sizin hataniz degil.Evet cidden ben suçlu çıktım neden söyledim izleseydim gözlemleseydim diye hainlik düşünmedim plan kurmadım diye
Şimdi nasılsınız yengenle ve dayınla yani konuşup görüşüyor musunuz. Ben çok üzüldüğüm için soruyorum şimdi benimle görüşmek konuşmak istemezlerse diye kardeşlerini dışlarlarsa diye...
Ve Cüzdanı kapatırken zorladığı için kenarından yırtılmış.
Bir akademisyenle sohbet ederken, öğrencisinin kantinden defalarca meyve suyu vs çaldığını, gördüklerini söyledi. Neden ceza vermiyorsunuz deyince, çalışamazmış, yazıkmış… nasıl yani o kişiden o mesleği nasıl yapmasını bekliyorsunuz demiştim. Suç işliyorsa cezasını çekmeli. kleptomani vs varsa demişti, tedavi olsun.Çocukların yaşına bakmamıştım.
Bak bende senin bakış acini gormus oldum hiç tanimadigim benim ahlaki yargilarimin olmadığını bin lirayı tenezzül edeceğimi ve çalacağımi iddia ettin . Hiç tanımadığın insanların da hırsız olduğunu iddia ettiğin gibi . Asla yapmayacağını iddia ettiğin şeyin başkalarının yapacağından eminsin.Çocukların yaşına bakmamıştım.
Benim çocuğum çalsa teyzesi dayısı söylesin isterdim. Üsttede anlattım biz yaşadık bu olayı. Çocuk başka şekilde karakolluk oldu. Asker olmak istedi olamadı. Konu 1000 kira değil ki hırsızlık ciddi bir suçtur1000 lira için kardeşlerini arayan eşinize de şaşırdım size de . Ben olsam bende yalan söylediğinizi düşünürdüm ve sizi evime kabul etmezdim . Belki düşurdunuz belki harcadınız unuttunuz ayıp yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?