Görümcemlerin evinde param çalındı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Bir1A
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben de böyle konularda şunu anlamıyorum, kadın diyor ki 5000 çektim ve cüzdanın ağzını şu şekilde kapadım. Eve gitmeden çektim, eminim diyor. Herkesin B12si eksikmiş gibi acaba harcadın da unuttun mu diye soruluyor. Niye unutsun arkadaşlar ya çekmiş koymuş eve gitmiş yani alala. Bin senedir kapattığı bir şekil var cüzdanı. Yok illa belki şöyle belki böyle. Bazen de hırsızlar vardır yani kabul etmesek mi?

Neyse bence iyi etmişsiniz, tarziniz beni ilgilendirmez ama yapan cocuksa aileleri uyarmış oldunuz. Büyüklerden biriyse de utansin biraz. Benim kardeşim de böyle cüzdanımdan alıp içki içiyordu. Belki çocukken başladı, biri belki anladı bize söylemedi. Belki erkenden fark edilseydi şu an böyle bir olmazdı. Bilemiyorum. Siz haklısınız. Hem çocuklar açısından uyarmış oldunuz hem de yahu paranız çalışmış milletin gönlünü eyleme zorunluluğunuz yok.

Parayi bankadan cekmis diye okudum, bir de uyenin kimseyi sucladigini gormedim, herkesin yapmasi gerekeni yapip gordunuz mu diye sormus sadece.

Soracakta bu hic anormal birsey degil.

Aile icinde boyle seyler sorulur, yani birine gittiginizde atiyorum gunes gozlugunuzu vs unutsaniz sormayacak misiniz? Ha para ha gunes gozlugu bence bir farkı yok ki gordugum kadariyla uye birinide itham etmemis.

Ben de hayatta söylemem diyenlerdenim de şöylelikle yemeğe gittiğim yerde çekirdek bir aile olsaydı söylerdim. Ama kalabalık olunca kim kime dumduma olacak. Bir de üstüne konu sahibini suçlu çıkartacaklar.
Ben bizzat kendimden örnek veriyorum.
Lewis 501 yeni çıktı yakıp kavuruyor ortalığı.
Ben de orta 1. Sınıfım .
Bizimkilerden istedim mi istemedim mi hatırlamıyorum. Teyzem geldi yurt dışında yaşıyor. 1 ay da minik minik ondan pantolonun parasını yürüttüm. (Çocuğun aklı erer yani kendimden biliyorum)Teyzem gidince de aldım.
Annemlere de teyzem aldı dedim.
Öğrendiler 24 saat aralıksız dayak yemişimdir sanırım.
Şu an 45 yaşımdayım başka birinin özel eşyasına elimi bile süremiyorum.
Çantamı verir misin tarzı şeylere kendin al diyorum. Yani diyeceğim o ki herkes çantasını yanında taşısın kardeşim. Tabii işi espriye vurdumda.
Aile konu sahibinin olayını asla kulak arkası etmemiştir bence.

normal olan o para ile istediğini yapması zaten arkadaşlar istediği yere uğrar.
Kapın kilitli değilse giren hırsız haklı mı yani?? Ne bu mağdur suçlayıcı laflar. Şu lafların o saatte orda ne işi varmıştan farkı yok bari siz yapmayın.

Hiç aramazdım ben yemeğe çağırır gizli bir alanada kamera koyar çantamı açık koyardım para gözükecek şekilde yem atardım kim yapıyorsa yine yapacaktır sonuçta görünce çocuktan ziyade görümce bile yapmış olabilir sonuçta o kayıtla her kimse yüzüne çarpardım terbiyesizliğini

Evet cidden ben suçlu çıktım neden söyledim izleseydim gözlemleseydim diye hainlik düşünmedim plan kurmadım diye

Para çalan biri bir zahmet memur olamasın. Resmen hırsızın geleceği içim üzülüp korumanın yollarını arıyoruz. Şama gibi

Evet cidden ben suçlu çıktım neden söyledim izleseydim gözlemleseydim diye hainlik düşünmedim plan kurmadım diye
Şimdi nasılsınız yengenle ve dayınla yani konuşup görüşüyor musunuz. Ben çok üzüldüğüm için soruyorum şimdi benimle görüşmek konuşmak istemezlerse diye kardeşlerini dışlarlarsa diye...

On iki yaşında çocuk için bu iyi düşünceleriniz empati yoksunluğunuzu tebrik ediyorum başarılar diliyorum .

Çocukların yaşına bakmamıştım.
İlk yorumdan sonuna kadar onları savunmanı hem de bunu canhıraş yapmanı hayretler içerisinde okudum sadece.
Demek ki görümce de böyle düşünüyor. Çalsam bile haklıyım diyor. Veya ailemden biri çalsa bile çalan çalmıştır, karşı taraf ne demeye lafını ediyor diye düşünüyor.
Bakış açılarını hep merak ederdim. Öğrenmiş oldum.
Bin lira (küçümsenecek para) olduğu için bu kadar rahat hırsızlık yapıyor millet demek ki.
Mesela benim gibi ahlaki açıdan kırmızı çizgileri olan insanlar için bir lira ile yüz bin lira arasında fark yok.

Şimdi nasılsınız yengenle ve dayınla yani konuşup görüşüyor musunuz. Ben çok üzüldüğüm için soruyorum şimdi benimle görüşmek konuşmak istemezlerse diye kardeşlerini dışlarlarsa diye...
Ve Cüzdanı kapatırken zorladığı için kenarından yırtılmış.

Ve Cüzdanı kapatırken zorladığı için kenarından yırtılmış.
Aynen öyle demek ki bu görümcem hiç demedi çocuklara bir sorayım diye çocuklar para içinde zaten niye alıp yapsınlar dedi.

Ahlaki açıdan kırmızı çizgim olduğu için görmediğim konularda kimseyi suçlamıyorum.

Ben olsam o zaman susar, aynı ortamı evimde ayarlar kamera takardım

Kimsenin suçu üzerine alacağı yok. Bundan sonra dikkat edin artık
Bundan sonra tabii ki dikkat ederim cüzdanımı bile evde bırakırım ama işte bundan sonra olur mu görüşür müyüz bilmiyorum

Ben size bir olay anlatayım .
Dedemin cezasinde kardeşinin kızı , ablamın teyzemin parasını caldi . Bu kadının hırsızlığını el uzunluğunu tüm sülale biliyor ama kimse açığa çıkaramıyor . Ablam çantasını bir açıyor o samanın parasıyla 2 bin yok , teyzem Avrupa dan gelmiş paralar yok , herkes ayni kişiden şüphelendi ve onun pantolonun cebine baktılar para oradan çıktı , vay ben almadım bilmiyorum falan hemen polis çağıracağız parmak izine baksın dedik tabi kadın döküldü . Bahane de sizin olduğunu bilmiyordum

Velhasıl aile bizimle konuşmuyor ortaya çıkardığımız için sucluyirluyor , siz en doğrusunu yapmışsınız , bu karakterse insanlarla görüşmeyin ben olsam aynısını yapardım , ilerletir cüzdanımdan parmak izi aldırırdım .

Evet annemle yengemin arasi hep iyiydi hic yanlis anlayip da tavir almadi sorarken aslinda cocugun iyiligi icin de sordugunu biliyordu yani. Bence iş evin haniminda bitiyor, niyeti kotuyse yanlis anlamaya musait tabiki. Ki sizin gorumce bence pek iyi niyetli degil. Muhtemelen sorun yasarsiniz ama bu sizin hataniz degil.

Bir akademisyenle sohbet ederken, öğrencisinin kantinden defalarca meyve suyu vs çaldığını, gördüklerini söyledi. Neden ceza vermiyorsunuz deyince, çalışamazmış, yazıkmış… nasıl yani o kişiden o mesleği nasıl yapmasını bekliyorsunuz demiştim. Suç işliyorsa cezasını çekmeli. kleptomani vs varsa demişti, tedavi olsun.

Çok küçükse cezası ona göre, reşitse ona göre olmalı.

Bak bende senin bakış acini gormus oldum hiç tanimadigim benim ahlaki yargilarimin olmadığını bin lirayı tenezzül edeceğimi ve çalacağımi iddia ettin . Hiç tanımadığın insanların da hırsız olduğunu iddia ettiğin gibi . Asla yapmayacağını iddia ettiğin şeyin başkalarının yapacağından eminsin.

Ben buna benzer birşey yaşamıştım. O zaman 20 lira değerliydi marketten birşey aldım 20 liram vardı. Nakit lazım olur kalsın bu deyip karttan çektirmiştim. Ordan çocukların amcası gile gittik. Sabah simit alacaktım açtım 20 lira yok. Neyse çocukların babasına söyledim. Emin misin dedi evet dedim. Tamam bir dahakine deneyelim dedik. Çantamı koridorda bırakıp içeri girdim. Bu defa da 5 lira yok. Anladık yeğeni yapıyor. Sonra babasından ve herkesten çaldığını anladık. Söylesek bize saldırılardı. Çirkefler bir de tek çocuklarıydı. Keşke fevri davranmadan halletseydiniz. Gelin her zaman haksız olur çünkü. Özellikle böyle yüz kızartıcı şeylerde kimse itiraf etmez.

Benim çocuğum çalsa teyzesi dayısı söylesin isterdim. Üsttede anlattım biz yaşadık bu olayı. Çocuk başka şekilde karakolluk oldu. Asker olmak istedi olamadı. Konu 1000 kira değil ki hırsızlık ciddi bir suçtur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…