umurumda olur sanıyorsan inanki çok yanılıyorsun,uğruna canımı verebileceğim iki arkadaşım vardır dünyada,onların değeri bile kardeşlerime verdiğim değerin onda biridir. anla yani nasıl bağlı olduğumu.aynı şekilde onlar da bana aynı şekilde bağlıdır.diyelim kardeşim birini çok sevdi evlendi ama beni evine bile istemeyen biriyle...çok kolayı var onun.boşanırlar.kardeşim mutsuz olmaz,çünkü beni evine istemeyen biriyle zaten mutlu olmaz,olamaz. kendisinin dediği sözdür;dünyada herkesin yokluğuna alışabilirim(allah korusun) ama sana bişey olursa ben de ölürüm diye.
biz birbirimize herkesin kıskanacağı kadar bağlıyızdır kardeşler olarak.beni istemeyen çeker gider kardeşimin hayatından.kardeşimi istemeyen çeker gider benim hayatımdan(karşılıklı yani).benim eşim kardeşimi evimde istemezse ona neler yapacağımı tahmin bile edemiyorum...ama yüzde 90 boşanmayla biter onu biliyorum.kurban olsun kardeşime eşim.
ben onunla bir gün konuşmasam yarımım ya. hergün bir kere arıyosam eğer karısı istemiyorsa on defa ararım hatta.herkes rütbesini bilsin diye:)
hiç de bağrıma taş basmam.ben üzüleceğime,annem üzüleceğine, ailem üzüleceğine, el kızı üzülsün,umrumda olmaz.
eti tırnaktan ayırmaya kalkışan kendisi etten ayrılır.hiç içim sızlamaz.
karışmam,benim zaruri ihtiyaçlarım+ zaman zaman zevk için yaptığımız harcamaları karşılasın, kalanına karışmıyorum... doğru yolda yedikçe tabii. şu da var ben ailen için hiç para biriktirme,herşeyi bizim için yap,biriktir desem onu da yapar,ama neden diyeyim,neden bunu isteyeyim, ailesi ona bakmak zorundaydı tamam ama bu kadar şartları zorlamak zorunda değillerdi,onun da karşılığında bir iyiniyet göstermesi lazım... ailesi için birşeyler yapması lazım. karşımdaki insanı tanıyorum. para bizim için asla sorun olmadı,inşallah olmayacak da.kanıtladık birbirimize bunu.birkaç yıl sonra da görüşelim.Rabbim yardım etsin büyük konuşmuyorum,iyiniyetimden eminim sadece,Allah lafımı yedirmesin,karakterimi değiştirmesin.
tek tek hepsini okudum, kimi fikirlere çok şaşırdım ama herkesin kendi düşünce yapısı tabi..
ama şu unutulmamalı, hepimizin kendi annesi babası kardeşleri var ama bir gün biz de bir ailenin annesi olacağız, eşimiz de babası...
erkek veya kadın evlendiklerinde kurulan bağın 'kendi aileleri' olduğunu farkediyorlarsa zaten problem kalmaz...
anam babam kardeşim evet ailem, ama yeni kurulan da benim ailem... daha fazla ya da daha net nasıl anlatabilirim ki başka? benim fikrim bu...
bakın burda ne güzel anlatmışsınız, ablası boşan derse boşanan adamdan koca mı olur diye :) bende mesajlarımda bunu anlatmaya çalışıyorum ablası dedi diye senle yatmayan çocuk yapmayan adamdan bahsediyorsun madem, önce eşinle hallet sorunlarını, ablası çok aradı, kaynanası aramadı diye üzülme diyorum ama yanlış anlaşılıyor, problemin kaynağı görümce değil ki bu çok açık.
Mrh hanimlar. Yeni evliyim. Esimle severek evlendik.
Dugunden sonra yurtdisina geldik ve burada yasiyoruz simdide.
O da bende ailelerimizden uzaktayiz yani.
Sukur kimsenin kimseyle nisanlilikta dugunde vs sikintisi olmadi. Tek derdim gorumcem.
Biz daha sevgiliyken bile surekli herseyimize karisir, arkamdan is cevirir, emrivakiler yapardi.
Kendide evli 11yillik. Evliligimizin 3.gununde bile onun yuzunden esimle kavga etmistik.
Kayinvalidemin yapmasi gerekenleri sagolsun kendisi yapiyor.
Dugun hazirligi zamaninda da karismak istemisti ama tavrimi bastan koydugumdan yanasamamisti.
Simdilerde ise eli surekli esimin uzerine.
Hergun nerdesin nasilsin ya msj atar, ya da msn den muhakkak yazisir.
Sdc bu kadar olsa inaninki sorum etmem. Merak ediyor soruyor derim ama.
Konular farkli biraz. Esim yurtdisinda calistigi surece varini yogunu bunlara harcamis.
Evlendikten sonra bile, para istemenin yolunu denediler.
Birde benim varligimi kabullenemedi bir turlu.
Benimde ona karsi asiri tavirli olmamin sebebi bu surekli para muhabbetinden, birde onun bebegi olmuyor diye esiminde bebek istemiyor olmasi. Bu konuyu kapadik gerci ama. Birde bana sorun tabiki nasil kapattigimi.
Neyse bugun esim iste. Telinide evde birakmis.
Daha dun msn den yazistiklari halde, sabah yine msj atmis, msn de goremeyince, nerdesin diye.
Ben esiyim hesap sormuyorum esime. Ona noluyor?
Bende actim msn imi Esimin iste oldugunu, hayirdir bisi mi olmustu dedim. Cvp yazmadi bana.
Aksama esim geldiginde tekrar (cunku daha oncede bu konuyu konusmustu. daha fazla mudahale ediyordu cunku hayatimiza) konusayim diyorum.
Ama sakin sakin. Siz ne dersiniz dogru yapmis olur muyum?
bu görümcelerin derdi ne anlamış değilim.benım görümcemde öyle,kıskançlıgından yapıyor ama emınım.oda 11 yıllık evli ve çocugu yok.kendısı bütün ailesi üzerinde bi hakimiyet sağlamış dişini banada geçirme çabası içindeydi.allaha şükür eşim konuştu benı ezemeyeceklerını söyledi.ondan sonra ipler koptu zaten eşim ablası dahil ailesiyle konuşmuyor.bende öyle.en iyisi uzak drmak bi şekilde eşinlede konuşup hayatınızdan bi tık dışarda bırakmak.
yani çok tasvip etmiyorum eşinin ailesiyle tamamen kopmasını ama bir yerde bunu yaptırıyolar insana.
eşini tebrik ederim,senden yana tercih yapmış, çünkü onun ailesi en başta SENSİN..
keşke hepsi senin eşin gibi duyarlı olsa,
anne baba olmadan da yuva devam ediyor,ama sana bişey olsa yuvası yıkılıyor. eşinin, bunun farkında olması çok güzel..
evet bu konuda gerçekten allaha bin kere şükrediyorum çünkü eşimde onların lafına gelip bana sırf çevirseydi o zaman biz evli bile kalamazdık.
gerçekten evlendıkten sonra yeri gelecek kendı annene babana bile hayır diyeceksin itiraz edeceksin.aileler müdahele edince hiç bişey yolunda gitmiyor çünkü.
bence kardeşlerin sürekli mesajlaşmasında konuşmasında hiçbir şey yok gayet normal ama maksat sizin "özel" hayatınıza müdehale ya da gereksiz yere para koparmaya çalışmaksa orda dur demek lazım
ayy kadına bak yaaa ! tabii ki pek masumane bi mesaj olmadıgını düşünürdüm.nasılsın mış,ne cevap almayı bekliyorsa dengesiz
Size söylicek tek seyım var
Allah (c.c) derki Ne için büyük konusursan onu yasamadan ölmezsin ..
Bir gün abiniz öyle bi aşık olur ki sizi gözü görmez kusura bakmayın bu kadar büyük konusursanız basınıza gelir .
şunu da ekleyim sizde EL KIZISINIZ ve inşallah bu dediklerinize bir bir pişman olmazsınız .
Yuva kurmak kolay mı ? öyle yok eşim abimi sevmezse boşarım bilmem ne bu kadar kolay mı birlikte basınızı koydugunuz adam çocuklarınız .
Ama madem bu kadar 2. planda olmayı ıstıyorsunuz sizede sizin gibi bir görümce nasib olsun :))
Sizin içi gercekten üzüldüm .
Pea sen neyin kafasını yaşıyorsun yahu
Ne içiyorsan aynısından istiyorum
aşk şerbeti bebeğim,gel beraber olsun.
şimdi dik dik konuşuyosunuz ya hepiniz,çok merak ediyorum şu dikbaşlılığınza kendinizi ezdirmiyor görüntünüze rağmen ne kadar eziliyorsunuzdur allah bilir.
benim fikirlerim bu açıdan nettir.
ve şükür tanıdığım herkesin ilişkisinden daha fazla saygı sevgi görüyorum nişanlımdan.
hep de mutlu kalırım inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?