Gorumcemle esimi paylasamiyoruz sanirim..

arkadaşım kusura bakma ama konuşmaların çok cahilce geldi. hayatta büyük konuşmayacaksın o senin için ölürüm diyen kardeşin gün gelir ''el kızı'' için sana arkasını dönüverir. ama senin gibi insanların olması beni üzdü. çünkü çok bencilsiniz kardeşinize aşırı bağlılığınız yüzünden hiç günahı olmayan insanların hayatını mahvetmekten çekinmeyen bir insansınız. insallah sizin gibi insanlar karşıma çıkartmaz Allahım

Size söylicek tek seyım var

Allah (c.c) derki Ne için büyük konusursan onu yasamadan ölmezsin ..

Bir gün abiniz öyle bi aşık olur ki sizi gözü görmez kusura bakmayın bu kadar büyük konusursanız basınıza gelir .

şunu da ekleyim sizde EL KIZISINIZ ve inşallah bu dediklerinize bir bir pişman olmazsınız .

Yuva kurmak kolay mı ? öyle yok eşim abimi sevmezse boşarım bilmem ne bu kadar kolay mı birlikte basınızı koydugunuz adam çocuklarınız .

Ama madem bu kadar 2. planda olmayı ıstıyorsunuz sizede sizin gibi bir görümce nasib olsun :))

Sizin içi gercekten üzüldüm .

tek tek hepsini okudum, kimi fikirlere çok şaşırdım ama herkesin kendi düşünce yapısı tabi..
ama şu unutulmamalı, hepimizin kendi annesi babası kardeşleri var ama bir gün biz de bir ailenin annesi olacağız, eşimiz de babası...
erkek veya kadın evlendiklerinde kurulan bağın 'kendi aileleri' olduğunu farkediyorlarsa zaten problem kalmaz...
anam babam kardeşim evet ailem, ama yeni kurulan da benim ailem... daha fazla ya da daha net nasıl anlatabilirim ki başka? benim fikrim bu...

aynenn katılıyorum yaaaa ne denirki zatennn bu bakıs acısına ne denir yani anlam veremiyorum

Keşke bunu anlasa kadınlarımız.Bir adam ablası çocuk yapma dedi diye çocuk yapmayacaksa karakteri oturmamıştır zaten.Böyle bir adam çocuk yapalım dese,sen nasıl babalık yapacaksın demek lazım o adama.

bana geliyor ki erkek kardeşim bi kadınla evlense, ben artık kardeşimi değilde onu ararım, yani kızın hal hatırını sorarım,
hem düşününki o zman gelinimiz, kardeşime ablan aradı der, bahseder ve eminm kardeşimin bu (onu aramaktansa, eşini aramak) daha çok hoşuna gider.
hemde gelinde, eşimi arıyor sürekli diye rahatsız olmaz..
kendi kardeşinin mutluluğunu düşünen, evlendiği kişiye saygı duymalı önce..

bu görümcelerin derdi ne anlamış değilim.benım görümcemde öyle,kıskançlıgından yapıyor ama emınım.oda 11 yıllık evli ve çocugu yok.kendısı bütün ailesi üzerinde bi hakimiyet sağlamış dişini banada geçirme çabası içindeydi.allaha şükür eşim konuştu benı ezemeyeceklerını söyledi.ondan sonra ipler koptu zaten eşim ablası dahil ailesiyle konuşmuyor.bende öyle.en iyisi uzak drmak bi şekilde eşinlede konuşup hayatınızdan bi tık dışarda bırakmak.

yani çok tasvip etmiyorum eşinin ailesiyle tamamen kopmasını ama bir yerde bunu yaptırıyolar insana.
eşini tebrik ederim,senden yana tercih yapmış, çünkü onun ailesi en başta SENSİN..
keşke hepsi senin eşin gibi duyarlı olsa,
anne baba olmadan da yuva devam ediyor,ama sana bişey olsa yuvası yıkılıyor. eşinin, bunun farkında olması çok güzel..

evet bu konuda gerçekten allaha bin kere şükrediyorum çünkü eşimde onların lafına gelip bana sırf çevirseydi o zaman biz evli bile kalamazdık.
gerçekten evlendıkten sonra yeri gelecek kendı annene babana bile hayır diyeceksin itiraz edeceksin.aileler müdahele edince hiç bişey yolunda gitmiyor çünkü.

aynen öyle, kendi anne babada buna dahil. onlarda müdahale ederse eşinin tarafında olmandır doğrusu.

bence kardeşlerin sürekli mesajlaşmasında konuşmasında hiçbir şey yok gayet normal ama maksat sizin "özel" hayatınıza müdehale ya da gereksiz yere para koparmaya çalışmaksa orda dur demek lazım

bence kardeşlerin sürekli mesajlaşmasında konuşmasında hiçbir şey yok gayet normal ama maksat sizin "özel" hayatınıza müdehale ya da gereksiz yere para koparmaya çalışmaksa orda dur demek lazım

tabiki canım, müdahale etmedkten sonra,rahatsız olanda, sorun vardır bencede:)

Eski konum gundeme gelmis.
Ah neler yasamistik o zamanlar bir ben birde Allah bilir.
Neyseki cogunu astik sukurler olsun.
Bazi arkadaslar gercekten anlamis benim sikintimi.
Ben kimseyle kotu olmak niyetinde olmadim hicbir zaman.
Kayinvalidemin aramamasinin sebebini anlayamadigimdan dolayi, diger konumu acmistim.
Bazilari gorumceme baglamis konuyu ama sebep bu degil tabiki.
Her neyse, gorumcemde beni arayip soruyor, bende ayni sekilde karsilik veriyorum artik.
Esimde hicbir sekilde bana bir sey yansitmiyor, iyi sayiliriz yani artik.

Eskiyi kurcalamak istemiyorum ama takildigim bir seyi paylasayim sizle,
Balayi sabahinizda, sabahin korunde, gorumceniz esinize, canim nasilsin? diye msj atsa, bunu nasil karsilardiniz?
Ne oldugunu dusunurdunuz?

ayy kadına bak yaaa ! tabii ki pek masumane bi mesaj olmadıgını düşünürdüm.nasılsın mış,ne cevap almayı bekliyorsa dengesiz

ayy kadına bak yaaa ! tabii ki pek masumane bi mesaj olmadıgını düşünürdüm.nasılsın mış,ne cevap almayı bekliyorsa dengesiz

Degil mi?
Ne cvp vermek gerekirdi ki, esim yerine ben aramistim, hayirdir iyiyiz, bisi mi olmustu diye?
Kardesini mi yokladi aklinca bilemiyorum.
Esim hicbir zaman bunun aciklamasini yapamadi bana.

Güzel dilekleriniz için teşekkürler.Allah sizin gibi düşünenlere de inşallah ailesinden başka birşeyi gözü görmeyen herşeyi 2. planda tutan eşler versin de,çıldırın sinirden.

evlenince evin oğullarını evden koparmaya aileden koparmaya çalışan kişilere müstehak bu.
görümcem çok fazla bağlı değil abisine.ama keşke olsaydı.kıskanırsam kafam kopsun
ben el kızıyım her ne kadar sizin için bunu kabul etmesi zor olsa da.ben yerimi biliyorum.

Pea sen neyin kafasını yaşıyorsun yahu

Ne içiyorsan aynısından istiyorum

aşk şerbeti bebeğim,gel beraber olsun.
şimdi dik dik konuşuyosunuz ya hepiniz,çok merak ediyorum şu dikbaşlılığınza kendinizi ezdirmiyor görüntünüze rağmen ne kadar eziliyorsunuzdur allah bilir.
benim fikirlerim bu açıdan nettir.
ve şükür tanıdığım herkesin ilişkisinden daha fazla saygı sevgi görüyorum nişanlımdan.
hep de mutlu kalırım inşallah.

Kimse dik dik konuşmuyor...

Konuyu başından sonuna kadar okudum. Ve yorumlarınızı, düşüncelerinizi okuyunca kanım dondu resmen. Abartmıyorum resmen kanım dondu..
Buna rağmen sizinle empati kurmaya çalıştım. Elbette farklı çevrelerde doğduk, büyüdük. Aile anlayışımız, kültürümüz, örfümüz ve adetlerimiz farklı olabilir. O nedenle bazı konularda farklı düşünebiliriz. Ki söylediklerinizde benimde hak verdiğim noktalar var.

Fakat, bazı düşünceleriniz bana Aman Allah'ım dedirtti.

Bende ablayım. Kardeşime çok düşkünüm. Onun kılına zarar gelmesine dayanamam. Her şeyimi paylaşırım ve ona çok değer veririm. Ama hiçbir zaman evleneceğim insanla kıyaslama çabasına girmedim. Böyle bir şeye gerek bile görmedim. Netice de biri eşim, diğeri kardeşim.. İsterim ki ikisi de çok güzel anlaşsın, sevsinler birbirlerini. Ama olur da bir konuda anlaşamazlarsa, kim haksızsa ona derim sen haksızsın diye. Ne eşimin hakkını yerim, ne kardeşimin. İkisinin de sevgisi özeldir benim için.

Yarın bir gün kardeşim evlendiğinde onun özeline saygı duyarım. Eşiyle geçirmesi gereken özel zamanları sabote etmem. İyi evliliklerin sırrı iletişimdir. İsterim ki kardeşim karısıyla iyi iletişim kursun, onunla ilgilensin. İhmal etmesin karısını. Günde 100 defa aramam mesela. Her gün bir kere konuşsak, haftada bir görüşsek kafidir benim için.. Bunun sebebi de benim sizden farklı düşünmem değil. Evliliklere emek verilmesi gerektiği için. İsterim ki kardeşim onca yoğunluk ve meşguliyet arasında benimle gün içerisinde 2. defa konuşacağına karısıyla konuşsun. Çocuklarıyla ilgilensin. Evliliğine emek versin..

Ben her zaman yanında olurum kardeşimin. Ama her gece sıcaklığına sığındığı bir karısı varsa, onun hayatında öncelik olmaya çalışmam.. Benim kardeşim bir eş ve koca olduğunda bilirim ki artık o sadece benim kardeşim değil. Önce baba, sonra eş ve sonra benim kardeşim. Ondan beklentilerim, isteklerim makul düzeyde olur hep. Çünkü karısı ve çocuklarıyla bir evin içerisinde huzur içinde, mutlulukla, aşkla yaşasınlar isterim..

Bir de demişsiniz ki beni istemeyeni kardeşimde istemez boşanır. Ne de olsa el kızı..
O el kızı da bir annenin evladı değil mi?
Ayrıca farzedelim istenmeyen görümcesiniz. Tek kabahatli gelininiz mi? Bir kadın görümcesini istemiyorsa o görümcenin kendine bir bakması gerekmez mi? Siz kardeşinizin özeline karışırsanız, karısıyla ilgilenmesine, çocuklarıyla vakit geçirmesine engel olursanız, abinizin hayatında öncelikli olma gayretine girerseniz elbette istenmezsiniz. Ayrıca kardeşinin lafıyla karısını tek kalemde silen erkekten hayır gelir mi?

Kimse erkek evlenince anne-babasını-kardeşlerini atsın demiyor. Aksine yanlarında olmalı. Destek olmalı ve sahip çıkmalı. Ama kurduğu aileye de aynı özeni göstermeli. Kimsenin bir önceliği olmamalı. Karısına da aynı değeri vermeli bir erkek. Annesini, kardeşini üstün tutmamalı. Biz kadınlar içinde geçerli bu. Ayrıca erkek parasını karısından kıskanmamalı. Bir kadın eşinin maaşını, harcamalarını bilmeli. Erkek karısından gizli harcamalar yapmamalı. Evlilik dediğin samimiyettir, şeffaflıktır, dürüstlüktür. Bunlar olmazsa olmaz..

Kısacası düşünceleriniz bana çok bencilce geldi. Ama bu benim kendi düşüncem tabi. Sizde nişanlıymışsınız. Umarım sorunsuz ve mutlu bir evliliğiniz olur.

kimse durduk yere görümcesine uyuz olmaz
her gelin iyi geçinmek ister.

ama kaynana ve görümce her zaman karşı tarafı ezmeye programlıdır,,,kendı ailesinin evi olduğu ve gelınde el kızı olduğu için
görümce rahatça at koşturur ''abisi ve yengesi '' arasında.

görümce el kızı olmadığı için rahatça geline göndermeler yapar
hem neden rahat olmasın ki?? çok sinir olursa abisine/kardeşine söyler
o gün görümce yüzünden kavga çıkar.

görümce , her türlü şakayı geline yapar, ama gelin bir tek şaka yapsın ortalık karışır.
görümce,,,kendı evlılığınde kaynana yılda bır gelsın ister
ama konu kendı annesı olunca ''gelınle' birlikte yaşasınlar ister.
kendı annesi melek,,kaynanası kötüdür.
kendı görümcesi dünyanın en kötü insanı,,,,kendısı bir görümce olarak melektir.

bazı insanlar kendine nasıl da kör bakmayı seviyorlar.

kısacası; bazı insanlar empatiden o kadar yoksun ki,acıyorum onlara.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…