• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gorumcemle esimi paylasamiyoruz sanirim..

arkadaş gün gelir ölürsün geriye ne ana, ne baba, ne eş ne de kardeş kalır. Bu hayatta hepimiz tekiz yaptıklarımızın hesabını tek olarak vereceğiz kimsenin gönlünü kırmadan insanlar arasındaki ilişkilerimizi dengede tutmak herkes için daha hayırlı değilmidir.1. 2. 3. neyi sıralıyorsunuz neyin tartışmasını yapıyorsunuz ?Öncelik tartışmasına girmek yerine kalp kırmamayı öğrenelim yoksa önceliği hepimizden evvel hayvanlar alemi alacak.

bende görümceyim ama bizim olay cok farklı bızde kardesımle gelınımızi paylasamayız cok sevıyorum ya en bastan berı ıyı nıyetle alakalı bısey bu bence görümce düzgün yaklasırsa abla gıbı kardes gıbı gelinin kötü olacagını düşünmüyorum. senın görümcen iyi niyetli değil ve fesat bence . ben kardesımı aramam gelını ararım nerdesınız napıosunuz diye.

bi görümcenin ağzından bıunlar çıkıyor.. Lütfen konuyu kardeşliğin arasına kimse giremez olarak anlamayın.. Tabiki kardeşler arasına girilmez ama konu sahibi gerçekten yanlış anlaşılıyor burda açıkca ortada ne derdi ne sıkıntısı olduğu.. Bakınız benim görümcem benimle aynı yaşta severim onu onun da beni sevdiğini düşünüyorum çünkü biz aynı kafadayız ;) Her neyse eşimle arası pek yoktur ama sonuçta kardeştir ne olursa olsun koşarlar biz daha önce koşarız.. Olay bu konuştuklarımızın çok çok dışında sölediğim gibi..
Konu sahibi anlatacağı şeyleri sonradan yazmış ama şahsen ben okur okumaz bunu gördüm.. Görümce seni sormuyorsa sen de sorma demicem ben aksine sen sor ara konuş seni görmezden gelmiyorsa sen onu gör elbet birgün anlar.. Sende kardeşinle konuş demiyorum kardeşinle konuş ama kardeşinin eşini sormasına izin ver sormasa bile tlfnda konusurken enişten de burda saol kardeşim iyi oda seni soruyor de.. Sana yapılanı yaparsan görümcen pes etmez kardeşim devam eder.. İyi niyetini bozma boşver emin ol kazanan sen olursun.. Bu tarafta olmasa bile diğer tarafta SEN olursun kardeşim.. Hayırlı günler..

Kandili ancak kandil gibi durumda olanlar anlar.
Kesinlikle şu birinci , şu ikinci gibi bir sıralama yapılamaz.
Herkesin sevgisi farklıdır.

Hz.Ali ksv.birgün Peygamber Efendimizin s.a.s huzuruna gelir.

Peygamber Efendimiz s.a.s Hz.Ali`ye bir soru sorar ve derki :" Ya Ali,Allah`i

seviyormusun ?Hz.Ali cevaben evet Ya Resulallah seviyorum,Peygamberimiz

s.a.s yine sorar :" Ya Ali beni seviyormusun "? Hz.Ali yine cevaben evet Ya

Resulullah,yine sorar Ya Ali peki kizim Fatima`yi ve torunlarim Hasan ile Hüseyinide

da seviyormusun"?Hz.Ali cevaben yine evet Ya Resulullah seviyorum der.

Bunun üzerine Peygamber Efendimiz yine sorar :" Ya Ali Allah`i seviyorsun

benide seviyorsun kizim Fatima`yida ve torunlarim Hasan ile Hüseyin`ide Ya Ali

sana simdi sorarim oysa ki sende tek bir kalb var nasil olurda bir kalbe bukadar

sevgiyi sigdira bilirsin "?

Hz.Ali baka kalir ama cevabi veremez,üzgün bir sekilde Efendimizin huzurundan

ayrilir ve evinin yoluna koyulur.Eve vardiginda Hz.Fatima r.a anamiz evde

mesgulken bakarki Hz.Ali üzgün bir sekilde iceri girer,düsünceli bir sekilde yüzü

gülmez.Hz.Fatima anamiz kalb`ten gecirir "Allah Allah Alinin nesi var acaba bu

kadar üzgün duruyor ".Sorsam mi sormasam mi diye düsünürken dayanamiyor

ve soruyor:" Ya Ali seni üzgün ve düsünceli görüyorum hayirdir neyin var bana

anlatmak istermisin "?

Hz.Ali bakar ve derki:" Ya Fatima hic sorma Babaniz Resulullah Efendimiz s.a.s

bana demin öyle bir soru sordu ki altindan kalkamadim cevabini

veremedim,budur üzüntüm ve düsüncem "!

Hz.Fatima r.a anamiz derki :" Ya Ali istersen babam ne sordu bana söylede

belki bir cevap bula biliriz ." Hz.Ali Resulullah Efendimizin s.a.s sordugu gibi

ayni sekilde aktarir,orda baslar Hz.Fatima r.a anamiz gülmeye ve derki : "Ya Ali

bunda ne var zor bir soru degil ki,git ve Resulullaha Efendimiz s.a.s deki :"

Allah`i aklimla seviyorum,Seni Ya Resulullah kalbimle seviyorum,esim

Fatima`yida nefsimle ve cocuklarim Hasan ve Hüseyini`de baba sefkatimle."

Hz.Ali mutmain olur bu aldigi cevaptan dolayi ve hemen Resulullah Efendimizin

evine dogru ilerler,kapiyi calar iceriye girer ve derki:" Ya Resulullah,sizin

sordugunuz sorunun cevabini biliyorum onu söylemeye geldim der."Ve tek tek

Fatima anamizin söylediklerini tekrarlar.

Resulullah s.a.s Efendimiz bakar ve tebessüm eder ve derki:" Ya Ali bu

sordugum sorunun cevabini sen bilemedin,bu sorunun cevabini bilse bilse anca

bir Peygamber kizi bilir."

Peygaamberimizin hadisleriyle konuya girdik.
Onun için de bu menkıbeyi yazmak istedim.

Kandili ancak kandil gibi durumda olanlar anlar.
Kesinlikle şu birinci , şu ikinci gibi bir sıralama yapılamaz.
Herkesin sevgisi farklıdır.

Hz.Ali ksv.birgün Peygamber Efendimizin s.a.s huzuruna gelir.

Peygamber Efendimiz s.a.s Hz.Ali`ye bir soru sorar ve derki :" Ya Ali,Allah`i

seviyormusun ?Hz.Ali cevaben evet Ya Resulallah seviyorum,Peygamberimiz

s.a.s yine sorar :" Ya Ali beni seviyormusun "? Hz.Ali yine cevaben evet Ya

Resulullah,yine sorar Ya Ali peki kizim Fatima`yi ve torunlarim Hasan ile Hüseyinide

da seviyormusun"?Hz.Ali cevaben yine evet Ya Resulullah seviyorum der.

Bunun üzerine Peygamber Efendimiz yine sorar :" Ya Ali Allah`i seviyorsun

benide seviyorsun kizim Fatima`yida ve torunlarim Hasan ile Hüseyin`ide Ya Ali

sana simdi sorarim oysa ki sende tek bir kalb var nasil olurda bir kalbe bukadar

sevgiyi sigdira bilirsin "?

Hz.Ali baka kalir ama cevabi veremez,üzgün bir sekilde Efendimizin huzurundan

ayrilir ve evinin yoluna koyulur.Eve vardiginda Hz.Fatima r.a anamiz evde

mesgulken bakarki Hz.Ali üzgün bir sekilde iceri girer,düsünceli bir sekilde yüzü

gülmez.Hz.Fatima anamiz kalb`ten gecirir "Allah Allah Alinin nesi var acaba bu

kadar üzgün duruyor ".Sorsam mi sormasam mi diye düsünürken dayanamiyor

ve soruyor:" Ya Ali seni üzgün ve düsünceli görüyorum hayirdir neyin var bana

anlatmak istermisin "?

Hz.Ali bakar ve derki:" Ya Fatima hic sorma Babaniz Resulullah Efendimiz s.a.s

bana demin öyle bir soru sordu ki altindan kalkamadim cevabini

veremedim,budur üzüntüm ve düsüncem "!

Hz.Fatima r.a anamiz derki :" Ya Ali istersen babam ne sordu bana söylede

belki bir cevap bula biliriz ." Hz.Ali Resulullah Efendimizin s.a.s sordugu gibi

ayni sekilde aktarir,orda baslar Hz.Fatima r.a anamiz gülmeye ve derki : "Ya Ali

bunda ne var zor bir soru degil ki,git ve Resulullaha Efendimiz s.a.s deki :"

Allah`i aklimla seviyorum,Seni Ya Resulullah kalbimle seviyorum,esim

Fatima`yida nefsimle ve cocuklarim Hasan ve Hüseyini`de baba sefkatimle."

Hz.Ali mutmain olur bu aldigi cevaptan dolayi ve hemen Resulullah Efendimizin

evine dogru ilerler,kapiyi calar iceriye girer ve derki:" Ya Resulullah,sizin

sordugunuz sorunun cevabini biliyorum onu söylemeye geldim der."Ve tek tek

Fatima anamizin söylediklerini tekrarlar.

Resulullah s.a.s Efendimiz bakar ve tebessüm eder ve derki:" Ya Ali bu

sordugum sorunun cevabini sen bilemedin,bu sorunun cevabini bilse bilse anca

bir Peygamber kizi bilir."

Peygaamberimizin hadisleriyle konuya girdik.
Onun için de bu menkıbeyi yazmak istedim.

çok güzel ya harika bayıldım ben.. Böylesi bi güzel hadisi bizimle paylaştığın için çok teşekkürler kardeşim..

kendi kurduğu aile içerisinde huzur bulamayıp iyi ya da kötüdür onu tartışmam ama kocayı yemi suyu verilen besi canlısı olarak görüp,ailesine saran(tutunan demiyorum saran) görümce vakası bizde de var ...yer içer konuşur güler eğlenirim ,ama duracağı yeri de bilmeli herkes...kimsenin tercihlerinin,mutsuzluğunun bedelini ödeyecek değilim zarar görüp yıprandığımı anladım o yüzden çok yakın olamıyorum artık kendisine...aramasa bile selam göndermeyen,sormayan görümcede de iyi niyet göremiyorum...amacını bilemem,ama iyi olmadığı kesin...

istediğiniz kadar uğraşın kardeşleri hayatından çıkaramayacaksınız,kardeş ya varmı ötesi?, eş karı koca hikayesi bi yere kadar, kardeşlik ömür boyu.hadi yallah!

hadi yallah da nedmeek bu nasıl tutum böyle... EŞ KARI KOCA HİKAYE mi ??? siz aileniz dediginiz aileyi kiminle olusturdunuz ? anne ve baba ile dimi....... onlarda bir karı kocaydı ve bir aile kurdular yani sizin sürekli yallah diyip el kız dediginiz gelin kardesinizle AİLE olacak üstelik çekirdek aile ve biliyomusunuz o ailenin bir üyesi siz olmayacaksınız. çekirdek aileyi anne baba ve cocuk olusturur. gelini bu kadar dıs kapının dıs mandalı gibi görmeniz ne kadar bir kadın olarak talihsiz bir durum

kardeşinizin evlendikten sonra zor durumda olmadığı halde görümcenize PARA ANLAMINDA yardım etmesi tabii ki hoş bir durum değil.benim tepkim sizin ,görümcenizle eşinizin görüşmelerine sinir olmanıza.izin günündede naber yazması msn e dünyanın en normal şeyi.benim kardeşlerim beni izin günleri de arar sorar,bir derdi varsa gecenin 3 ünde de arar.bu benim hayatıma müdahale değildir,ve buna hiçkimse karışamaz.
ben hep merak ederdim bir kardeş,bir kardeşe nasıl düşman olur,nasıl birbirlerini kıskanır diye?????????
bu konuyu okuduğumda çok iyi anladım,EMPATİ YAPMAYI BİLMEYEN,KARDEŞİN NE DEMEK OLDUĞUNU BİLMEYEN,KISKANÇ İNSANLARIN YETİŞTİRDİKLERİ ÇOCUKLAR GÜN OLUYOR ÖNCE BEN,HEP BEN DİYOR,VE HERKES BİRBİRİNE DÜŞMAN OLUYOR.

Kardeş demek hayat demektir…
Kimi zaman aldığın nefeste diyebilmek…
kimi zam…an üzüldüğün anda karşında bulabilmek…
Hiçbir zaman sevgili kardeş gibi olamaz…
kardeşin aşkı sevgiliden çoktur…
Sevgili terk eder, kardeş yanında baki kalır…
Sevgili emreder, kardeş teselli eder…
Kardeş sevgiliden çok sever…
Bilir misin bizde kardeşlik nedir…
Nefesin kesilirse, al benim canımı kullan …
senindir… .
Yolun sonu uçurumsa eğer…
geri dön…
İlk adım benimdir…

KARDEŞİN BENİM İÇİN ANLAMI İŞTE BU.VE ŞUNU DA EKLEYEYİM EŞİM İÇİN DE GÖRÜMCEM BU ANLAMLARI TAŞIR VE BU BENİ MUTLU EDER........

kardeşlik önemlidir tabiki bende bi ablayım keza. yalnız asla sevgililik kardeslikten geridedir demem böyle bir şiiride tasdiklemem. cunku ASK duygusu bence cok daha ileride bir duygur filmler şarkılar birçok şeyde bunun üzerinedir. hatta bizlerin yasyor olması bile aşk üzerinedir anne ve babamıza baglı olarak. benim esim benim icin kimseden geride degildir el ogluna degildir kanımdır .....

umurumda olur sanıyorsan inanki çok yanılıyorsun,uğruna canımı verebileceğim iki arkadaşım vardır dünyada,onların değeri bile kardeşlerime verdiğim değerin onda biridir. anla yani nasıl bağlı olduğumu.aynı şekilde onlar da bana aynı şekilde bağlıdır.diyelim kardeşim birini çok sevdi evlendi ama beni evine bile istemeyen biriyle...çok kolayı var onun.boşanırlar.kardeşim mutsuz olmaz,çünkü beni evine istemeyen biriyle zaten mutlu olmaz,olamaz. kendisinin dediği sözdür;dünyada herkesin yokluğuna alışabilirim(allah korusun) ama sana bişey olursa ben de ölürüm diye.
biz birbirimize herkesin kıskanacağı kadar bağlıyızdır kardeşler olarak.beni istemeyen çeker gider kardeşimin hayatından.kardeşimi istemeyen çeker gider benim hayatımdan(karşılıklı yani).benim eşim kardeşimi evimde istemezse ona neler yapacağımı tahmin bile edemiyorum...ama yüzde 90 boşanmayla biter onu biliyorum.kurban olsun kardeşime eşim.
ben onunla bir gün konuşmasam yarımım ya. hergün bir kere arıyosam eğer karısı istemiyorsa on defa ararım hatta.herkes rütbesini bilsin diye:)
hiç de bağrıma taş basmam.ben üzüleceğime,annem üzüleceğine, ailem üzüleceğine, el kızı üzülsün,umrumda olmaz.

eti tırnaktan ayırmaya kalkışan kendisi etten ayrılır.hiç içim sızlamaz.

yuva ykmak ne kadar basit degilmi...... karı kocayı birbirine hicbir zaman et tırnak gibi görmüyor sizin zihniyettekiler. ya o onun EŞİ YA diger yarısı yaaa AİLENİN TEMEL TAŞI onlar yaaa..... neden yarısıyorsunuz neden yaniii

valla çok iyi kanıtladı bana çok ciddi düşündüğü kızın yanında da "benim annem,babamdan değerlisi ablamdır,onunla anlaşamayan kişiyle merhabam bile olamaz" diyerek,bana bir konuda beni sinir eden bir şey söylediği için onu baya bir uyararak,sonra kısmet olmadı ama olsun,kaybımız değil..."bencil sevgi" kardeşimin eşinin(allah korusun böyle birine eş denirse) beni evinde istemeyip kardeşimi mutsuz etmesiyle olmuyor, ben kardeşimi sevince oluyor oooldu...
onun sevgisi bencil olursa ben ona bencilliğin Allahını gösteririm.
iki numaramı?çok komik valla benim eşim olacak kişi beş numara olduğunu biliyor, iki olsa bayram yapar:)ailem daha önde tabiki,her bireyi ayrı ayrı.
ben de el kızıyım,eşim de ailesini benden çok sevsin.yalan mı yani el kızı değilmiyim?
olacak yeğenlerim inşallah şöyle aklı başında düzgün bir kadından oluverirler,annemiz babamız şükür bizi helalle besleyip,doğrulukla büyüttüler,allah yüzümüze bakar inşallah bu konuda da.kardeşim bizim onaylayacağımız,bizi sevecek biriyle evlenir inşallah.
ben kardeşime kıysam bile;allah korusun;o bana kıymaz. biz sizin çevrenizde görüp alıştıklarınız gibi değiliz,birimizin ayağı taşa değse diğerimizin canı acır.herkes maşallah diyerek bakar sevgimize.öyle sadece aynı evde büyümekten doğan bir sevgi değil.
kardeşim dünyada tanıdığım en karakterli erkek,çevrede gördükleriniz gibi öyle gelişine yaşamıyor.
bu arada en yakın arkadaşımın abisi de evleneceği kızdan sadece ablası hakkında "tuhaf davranıyor,tuhaf biri" dedi diye tartışarak ayrıldı.ve ikimiz de abisine helal olsun dedik.daha aile içine girmeden tuhaf diyen aileye girdikten sonra neler yapar allah bilir. hiç de pişman olmadı allah da pişman etmesin.kendisine layık birini çıkarsın karşısına.herkes gördüğünü yapar,biz çevremizden böyle gördük,böyle yaparız.siz demekki kardeşlik bağları çok kuvvetli olmayan bir yerdesiniz böyle yapıyorsunuz.

söyle eşine siz aile olarak adlandırmasın madem hep onları sevsin

Bu siralama neyin nesi ben anlamiyorum ki.
Neye gore kime gore birinci sirada oluyorsunuz?
Herkesin degeri de sevgisi de ayridir.
Siralamaya tabii bile olunamaz.
Esiniz icin ikinci sirada olmak, sizin icin onur verici olsa gerek o zaman.

arkadas 5. sırada demiş cok komikmiş gibi:45:

yazdıklarınızın hepsini okudum amacım sizinle tartışmak değil önce bunu belirtmeliyim.

ben görümceyim ama görümcem yok.abimin eşiyle daha onlar flört etmeye başladıklarından beri tanışırız.
abim anneme ve babama karşı olması gerektiği gibi bir evlattır.evlendikten sonrada eşinin yerinide annemlerin yerinide gayet düzgün belirlemiştir.
abimin hassas olduğu konu ben olmuşumdur hayatta.abimin eşide her daim abin seni çok seviyor sen onun hayattaki herşeyisin demiştir.
ama buna rağmen ben abimi bir aradıysam eşini 10 aramışımdır.abim bana karısından dert yanamaz izin vermem buna çünkü o bir kadın!!!
benim hemcinsim...abime kızdığı zaman eşi beni arar benimle paylaşır.bende abime kızarım çünkü olması gereken budur.abimin eşine her zaman açıktım.
abimin bana ne kadar düşkün olduğunu bilmeme rağmen bunu hiç kullanmadım.çünkü ben Allah'tan korkarım.abim evinde mutluysa bende mutluyumdur.
tabii ki zaman zaman kırgınlıklar olmuştur ben abimin eşine ''el kızı'' olarak bakarsam eğer sadece ''el kızı'' üzülmez,benim canımda üzülür.
bunun için bunu abime yansıtmadan eşiyle saygı ve sevgiyle izah ederek çözmüşümdür.şimdi çok güzel bir çocukları var.farzedelim ki abimin eşi beni istemiyor.
bende abim bana çok düşkün diye ortalığı karıştırıp abimi karısından ayırsam benim canım yeğenim benim için ne düşünür???evet ''el kızı'' üzülürse üzülsünde
benim canım doruğum ne olacak?? bana ''el kızı'' olan ona anne!!!
işte bu yüzden ben görümce olarak biraz dışarda olmam gerektiğine inanıyorum ve böyle davranıyorum.
işte bu yüzden de abimin eşi beni çok sever.
işte bu yüzden de abim beni kendi çocuğu olmasına rağmen hala küçük kız kardeşi olarak korur ve çoook sever...

:46::46::46::46::46:işte bir kadınn.....

o kadar çabanızın sonunda emelinize ulaştınız size cevap veriyorum.
ne yaparsanız yapın fikrim sabit,kardeş eşten daha önemli...ancak sanırım şunu kaçırıyorsunuz konuda ablası çocuk yapmayın demiyor,eşi bunu bahane ediyor.hanfendinin diğer konularını okursanız eğer eşinin bazı cinsellikle ilgili problemleri olduğunu da görürsünüz. kocası ablasını bahane ediyor,anlamak bu kadar zor mu sizin için?

kardeş eşten daha önemli degildir size göre öyle olabilir ama bizde öyle degil herhalde yerleri kulvarları farklı ..... bir lokma kocama veririm bir lokma kardeşime asla fazla yada az degil

bu arkadaşın diğer konularına da baktım da, burda görümcem çok konuşuyor eşimle rahatsızım demiş, öteki konusunda kaynanam hiç aramıyor rahatsızım demiş hatta yanıtlar çok güzeldi ohh ne güzel diyenler vardı güldüm baya :) bir diğer konudada eşiyle sorunlarından bahsetmiş tam okumadım, ama bu konuda kardeşle kardeşin arasına girmemenin daha mantıklı olduğunu düşünürüm, az öncede bir arkadaş demiştiki eşim kardeşinin çocuklarına mont alıyor çok üzülüyorum benim çocuğumada alıyor ama olsun mecburmuyuz :) kimse kimseye iyilik yapmaya mecbur değil de insanca yaşasanız sizde daha mutlu olursunuz bence, biraz verici olun herşeyi karşı taraftan beklemeyin, eşim sade benim sözümü dinlesin diye entrika fitne fesat peşinde koşarken, hem insanlığınızdan olursunuz hem eşinizden yuvanızdan olursunuz benden uyarması, eşinle sorunlarını kendin hallet, kimse kimsenin yuvasını yıkamaz yeterki sen dürüst ol ve kendi yuvana odaklan, ben hergün kardeşimle konuşurum eşim ne konuşuyorsun o kdr der kıskanır o da arar konusur kardeşlerimle, onu abileri gibi severler kardeşlerim, o da kardeşi gibi sever üstüne titrer, iyi niyet lazım biraz da insanlık bunları anlayabilmek için ben, sadece eş insana ömür boyu yetemez anne baba kardeş hepsinin yeri ayrıdır ve bunları silip atamazsınız. ablasının çocuğu yok diye çocuk yapmıyor biraz saçma olmuş, sağlık problemimiz var yada eşim benimle birlikte olmuyor deseniz daha dürüstçe olurdu.
gelelim tutarsızlıklara iç dünyanızdaki mutsuzluk sizi öyle sarmış ki herşeyin her mutsuzluğun sebebi eşinizin ailesi gibi geliyor size, dünya onlardan ibaret değil ki :) kaynananız aramasa huzursuz olursunuz görümce arayınca huzursuzsunuz, eşinizle aranızdaki problem ailesi değil belkide sizin tavırlarınız, kendi içinize yönelin ve hataları başkalarında aramayın, pozitif düşünün size en büyük zararı siz veriyorsunuz kendinize acıyarak.

Sgl cnm ya, hakli oldugumu duymak iyi geldi. Acaba abartiyor muyum diye icim icimi yiyordu.
Bende ikilemde kaldim iste, mutsuz olalim istiyor sanki, iyi oldugumuzu duydukca aaa diyip sasiriyor, var mi boyle birsey?
Daha once konustugumuzda abarttigimi soylemisti, kendim konusup kendim dinlemistim sonrada.
Bende o birsey yapmiyorsa, ben tavrimi koyayim diye dusundum.
3aydir 5kez anca msn den yazismisizdir. Msn i bile acmiyorum, konusmamak icin.
Kendimce mesafe koydum ama anlayana tabi.
Bu seferde esime soruyormus, nerede oldugumu, o da ders calistigimi soyluyormus.
Ne yapsam bilmiyorum. Ciddi sorun yaratiyor bu aramizda. Canimi sikiyor cunku.
Ben kendi annemle bile haftada bir 5dakka anca konusuyorum, o surekli tepemizde.

aynı durum benim görümcemde de var. Yediğimize, içtiğimize, gittiğimiz yerlere, aldığımız şeylere karışma halinde sürekli.
Ben eşimle günde 1 kere telefonda konuşurum, bunlar aynı işyerinde oldukları halde 5-6 kere konuşurlar. Hadi kardeşler konuşsunlar da ben kardeşimle konuşunca 5 dk hemen eşimin suratı asılır.
Bir de sürekli bana karşı kışkırtır eşimi görümcem.
insan gibi konuşsam da bağıra çağıra söylesem de hiçbir şey maalesef bu durumun çözülmesine yardımcı olamadı. Kendisini aciz ve iyiniyetli göstererek hala sürekli kendi isteklerini yaptırmaya devam ediyor.

ya okuyorum okuyorum şoka giriyorum
ne demek bu.. nasıl kardeşlik..
bu nasıl bir düşünce tarzı...
şu an cidden korkmaya başladım..
Allah'ım bu tarz ilişkideki insanlardan koru bizi..
böyle hastalıklı bir düşünce yapısı görmedim..
yuva yıkanın yuvası olmaz lafı sadece metres olan kadınlar için söylenmemiş
demek ki böylesi de varmış..
ben istersem abim boşanır..
istediğim kadar ararım sıkılan varsa çeker gide vsvs
ALLAH UMARIM BU LAFLARINIZI SİZE YUTTURMAZ...
HİÇ BİR KADININ BAŞINA BÖYLESİ BİR SEBEP YÜZÜNDEN BOŞANMA OLAYININ GELMESİNİ İSTEMEM
O KADAR HADİS YAZILMIŞ ŞUNLARI BİLMİYOR MUSUNUZ ????

İmam Sadık (a.s) şöyle buyuruyor: Evlenin ama sakın boşanmayın, çünkü boşanmak Allahın arşını titretir.
Hacı Sebzevari, Allah-u Teala boşanmaktan daha nefret edilir bir şey yaratmamıştır.
Allah Resulü (s.a.v) şöyle buyurmuştur: Allahın helal kıldığı şeyler arasında boşanmaktan daha nefret ettiği bir şey yoktur.
Allah Resulü (s.a.v) şöyle buyurmuştur: Şüphesiz Allah, kadını oyuncak gibi kullanan erkekleri ve erkekleri oyuncak gibi kullanan kadınları sevmez.

Bu konu es mi once gelir kardes mi kavgasina donmus! Insan ikisini de cok sever, anne baba kardes es cocuk. Ama yeni bir yuva kuruldugu icin once es ve cocuklar gelir bence. Tabi bu digerlerini silmek geri plana atmak degil asla.

Yalniz ben burada konu sahibini haksiz buldum. Oncelikle insan kardesi ile istedigi kadar konusur, ablasi seni aramak zorunda degil seninle konusmak zorunda da degil.
Msn.e girip de bana niye sormuyorsun, ya da kocam sana hesap mi verecek tarzi yaklasimlar hos degil.
Benim kocamin erkek kardesi var. benim de sadece kiz kardesim var. Ama simdi kocam gelse ablama msnden ne yazisiosunuz bu kadar dese ya da faceten ablamin yorumlarini silse ciddi sekilde kavga ederim.
Kendim de kocamin kardesine "sen abinden neden para istiyorsun, o artik bir aile" demem.
Kocam ablamla ilgili sikintisini bana soylemeli, ben kardesi ile ilgili sikintiyi ona soylerim.

Cunku parayi ablaya veren koca, ayrica ablanin "ben cocuk dogurmadan cocuk olmayacak" gibi bir talebi de yok.
Burada konu sahibi sadece gorumcem kocami alttan alta dolduruyor diye gorumceye odaklanmis. Senin sorunun kocanla. Dedigim gibi parayi veren kocan, cocugu erteleyen kocan.
Senin gidip de gorumceye bole de bole demen sadece iliskileri bozar.

:5:
ya okuyorum okuyorum şoka giriyorum
ne demek bu.. nasıl kardeşlik..
bu nasıl bir düşünce tarzı...
şu an cidden korkmaya başladım..
Allah'ım bu tarz ilişkideki insanlardan koru bizi..
böyle hastalıklı bir düşünce yapısı görmedim..
yuva yıkanın yuvası olmaz lafı sadece metres olan kadınlar için söylenmemiş
demek ki böylesi de varmış..
ben istersem abim boşanır..
istediğim kadar ararım sıkılan varsa çeker gide vsvs
ALLAH UMARIM BU LAFLARINIZI SİZE YUTTURMAZ...
HİÇ BİR KADININ BAŞINA BÖYLESİ BİR SEBEP YÜZÜNDEN BOŞANMA OLAYININ GELMESİNİ İSTEMEM
O KADAR HADİS YAZILMIŞ ŞUNLARI BİLMİYOR MUSUNUZ ????

İmam Sadık (a.s) şöyle buyuruyor: Evlenin ama sakın boşanmayın, çünkü boşanmak Allahın arşını titretir.
Hacı Sebzevari, Allah-u Teala boşanmaktan daha nefret edilir bir şey yaratmamıştır.
Allah Resulü (s.a.v) şöyle buyurmuştur: Allahın helal kıldığı şeyler arasında boşanmaktan daha nefret ettiği bir şey yoktur.
Allah Resulü (s.a.v) şöyle buyurmuştur: Şüphesiz Allah, kadını oyuncak gibi kullanan erkekleri ve erkekleri oyuncak gibi kullanan kadınları sevmez.

amin güzeliiimmm kesinlikle katılıyorum son derece uzucu ve talihsiz acıklamalar. işte yine biz kadınları gleinleri eşleri o aile aile dedigimiz şeyleri asıl kuran varlık oldugunu unutup gelinleri hemen dıs kapının dıs mandalı yapıveriyoruz.... birsürü görümcem var cogu iyidir biri haric cunku beni istemedi sevmedi paylaşamadı ama ne kocam ne ben yuvmızı yıkmıcazzzz cunku ben de kocam da birbirimize el degiliz KANIZ CANIZ İKİ KİŞİ DEGİL BİR KİŞİ OLMAK İÇİN EVLENDİK .....:46::46::46:

ha gecen sayfalarda okudum bir arkadasın yazısını onada aynen katılıyorum.... benim halam gelip benim anneme bunları söylese cok sinirlenirim cok. benim annem bu yuvayı kurmustur kocası hastayken halam yokken sırf annem vardır. bize o kol kanat germiştir. kocasını 5 lokma ise bizede 5 lokma vermiştir.bizi bir aile yapmıstır. ve kimse ama kimse halam amcam dayı vs vssss kimseee annemi ben istersem bosar demeye cürret edemez. yuva yıkan kadının baska kadın olması ile halam olması arasında en ufak fark göremiyorum.

bende suan bir aile kurdum canım kocamla. bende güzel bir aile olduguma inanıyorum ve yine kimse beniiimmm yuvamııı bozamaz ve beni dışlayamaz. ha biterse bu nedenle ablası dedi diye ayrılırsa ondanda bana koca olmaz onunla yasaması daha uygundur. :3:

bu arkadaşın diğer konularına da baktım da, burda görümcem çok konuşuyor eşimle rahatsızım demiş, öteki konusunda kaynanam hiç aramıyor rahatsızım demiş hatta yanıtlar çok güzeldi ohh ne güzel diyenler vardı güldüm baya :) bir diğer konudada eşiyle sorunlarından bahsetmiş tam okumadım, ama bu konuda kardeşle kardeşin arasına girmemenin daha mantıklı olduğunu düşünürüm, az öncede bir arkadaş demiştiki eşim kardeşinin çocuklarına mont alıyor çok üzülüyorum benim çocuğumada alıyor ama olsun mecburmuyuz :) kimse kimseye iyilik yapmaya mecbur değil de insanca yaşasanız sizde daha mutlu olursunuz bence, biraz verici olun herşeyi karşı taraftan beklemeyin, eşim sade benim sözümü dinlesin diye entrika fitne fesat peşinde koşarken, hem insanlığınızdan olursunuz hem eşinizden yuvanızdan olursunuz benden uyarması, eşinle sorunlarını kendin hallet, kimse kimsenin yuvasını yıkamaz yeterki sen dürüst ol ve kendi yuvana odaklan, ben hergün kardeşimle konuşurum eşim ne konuşuyorsun o kdr der kıskanır o da arar konusur kardeşlerimle, onu abileri gibi severler kardeşlerim, o da kardeşi gibi sever üstüne titrer, iyi niyet lazım biraz da insanlık bunları anlayabilmek için ben, sadece eş insana ömür boyu yetemez anne baba kardeş hepsinin yeri ayrıdır ve bunları silip atamazsınız. ablasının çocuğu yok diye çocuk yapmıyor biraz saçma olmuş, sağlık problemimiz var yada eşim benimle birlikte olmuyor deseniz daha dürüstçe olurdu.
gelelim tutarsızlıklara iç dünyanızdaki mutsuzluk sizi öyle sarmış ki herşeyin her mutsuzluğun sebebi eşinizin ailesi gibi geliyor size, dünya onlardan ibaret değil ki :) kaynananız aramasa huzursuz olursunuz görümce arayınca huzursuzsunuz, eşinizle aranızdaki problem ailesi değil belkide sizin tavırlarınız, kendi içinize yönelin ve hataları başkalarında aramayın, pozitif düşünün size en büyük zararı siz veriyorsunuz kendinize acıyarak.

kardeşlik konusundaki dusuncelerinize saygı duyarım yalnız hani görümcem cok arıyor rahatsız oluyorum kaynanam hic aramıyor rahatsız oluyorum demesi bence cok normal bir durum. cunku ikiside sınırlarının dısında. aramak sormak ilişkiler herşeyin seviyesi vardır. bende iki durumuda aynen yasıyorum görümcem hayatımı mahfetti bu tarz davranıslarla ama kaynanamında beni hic aramamasına uzuluyorum yani. cunku seviyorum onu onu gerçekten seviyorum . yani herşeyin normali vardır sınırı vardır evet ikiside üzücü olabilir bana göre:49:

kardeşlik konusundaki dusuncelerinize saygı duyarım yalnız hani görümcem cok arıyor rahatsız oluyorum kaynanam hic aramıyor rahatsız oluyorum demesi bence cok normal bir durum. cunku ikiside sınırlarının dısında. aramak sormak ilişkiler herşeyin seviyesi vardır. bende iki durumuda aynen yasıyorum görümcem hayatımı mahfetti bu tarz davranıslarla ama kaynanamında beni hic aramamasına uzuluyorum yani. cunku seviyorum onu onu gerçekten seviyorum . yani herşeyin normali vardır sınırı vardır evet ikiside üzücü olabilir bana göre:49:

Görümceniz hayatınızı mahvedemez kocanızın izni olmadan, bunlar acı ama gerçek, eşinizle düzgün bir iletişiminiz varsa görümce birşey yapamaz ama sizin sorunlarınız vars, temelleriniz sağlam değilse, bir sokak kedisi bile yuva yıkan kara kedi olabilir. benim eşim teyzesi saçma sapan konusup kalbimi kırdı diye aylarca aramadı onu ve ben arama bile demedim ben konuşmak istemiyorum sen istediğinde görüş hayatım dedim :)) kardeş konusuna gelince, kardeşim benim kocam hakkında yorum yapamaz ben konuyu açmadan durduk yerde, onun eşi de erkekse ve karısını seviyorsa arkasından konuşturtmaz ama sevmiyor boşanmak istiyorsa onu bilemem.
Gelelim benim anlatmaya çalıştığım şeye mesajımda anlatmaya çalıştığım şuydu; bu arkadaş baya yuvamı yıkacak falan diyor görümcesi için,o çocuk istemiyor diye eşim çocuk yapmıyor diyor, size mantıklı geliyorsa ben birşey diyemem ama başka bir konuda eşinin soğuk davrandığını onunla yatmadığını söylüyor, sonrada kaynanam neden aramıyor diyor, size sormak isterim eşiyle cinsel problemini anlarım ve asla yorum falan da yapamam ama bunu kardeşine bağlaması iğrenç bir durum değil midir? kardeşi arayıp o kadınla birlikte olma mı diyecek? ya da eşi kardeşimle konuştum performansım yok mu diyecek :) kaynanasının aramasını neden istediğini bilemem ama oda çok arayıp yorum yapsa bu sefer onuda burda reklam edecek, yuvamı bozdu falan diye, biraz yapıcı olmaya çalışıyorum bu insan başka işlerle uğraşsın kafasını bunlara takmasın diye, sizce üzülmesi çok normal olabilir bence üzülmesi gereken eşiyle kendi sorunlarını halledemiyor oluşu, bunu halletsin, yani görümce kaynanayı bir tarafa koyup eşiyle oturup konuşup problemini çözemiyorsa da mutsuzluğunu eşinin ailesine bağlamasın bence.

bende suan bir aile kurdum canım kocamla. bende güzel bir aile olduguma inanıyorum ve yine kimse beniiimmm yuvamııı bozamaz ve beni dışlayamaz. ha biterse bu nedenle ablası dedi diye ayrılırsa ondanda bana koca olmaz onunla yasaması daha uygundur. :3:

bakın burda ne güzel anlatmışsınız, ablası boşan derse boşanan adamdan koca mı olur diye :) bende mesajlarımda bunu anlatmaya çalışıyorum ablası dedi diye senle yatmayan çocuk yapmayan adamdan bahsediyorsun madem, önce eşinle hallet sorunlarını, ablası çok aradı, kaynanası aramadı diye üzülme diyorum ama yanlış anlaşılıyor, problemin kaynağı görümce değil ki bu çok açık.

bakın burda ne güzel anlatmışsınız, ablası boşan derse boşanan adamdan koca mı olur diye :) bende mesajlarımda bunu anlatmaya çalışıyorum ablası dedi diye senle yatmayan çocuk yapmayan adamdan bahsediyorsun madem, önce eşinle hallet sorunlarını, ablası çok aradı, kaynanası aramadı diye üzülme diyorum ama yanlış anlaşılıyor, problemin kaynağı görümce değil ki bu çok açık.

evet bu acıdan bakılınca dogru ama biz duygusal yaratık olmamızdanmıdır nedir üzülüyoruz bize de iyi olsunlar istiyoruz herhalde . zaten önce erkegin sucudur bana gore erkek ne kadar karısına saygı duydurmayı bilirse o kadar duyarlar. ama işte bazen sinir bozucu tarafları olabiliyor malesefff :3::3::3: cok haksız yere azar işitmişimdir yaniiiii:18:

çok doğru kesinlikle ama şöyle de bişey var
hergün arayıp kardeşini dolduruyorsa
izin vermiyor ki kocası ile sorunları halletmesine

düşünsenize bir insanla problemleriniz var
ve her gün biri arayıp onu size karşı dolduruyor
nasıl arayı düzeltebilirsiniz

kızcağız orada tek başına
artık bu adamla evlenmiş
kendilerine bir dünya kurmuşlar
bu şekilde yok sayılmak kaile alınmamak
kimin kalbini kırmaz kimi yaralamaz??

çok doğru kesinlikle ama şöyle de bişey var
hergün arayıp kardeşini dolduruyorsa
izin vermiyor ki kocası ile sorunları halletmesine

düşünsenize bir insanla problemleriniz var
ve her gün biri arayıp onu size karşı dolduruyor
nasıl arayı düzeltebilirsiniz

kızcağız orada tek başına
artık bu adamla evlenmiş
kendilerine bir dünya kurmuşlar
bu şekilde yok sayılmak kaile alınmamak
kimin kalbini kırmaz kimi yaralamaz??

yaralar tabi yaralamaz mıııı .....
zaten ben pea arkadasın söylemlerine cok kızdım cok uzucuu geldi banaaa dedigiinz gibi yuvayı yıkan kadının kim oldugu hic önemli degil bencede

En Güzeli ne Yaparsa yapsın Görmezden gel Duymamazlıktan Gel Yaptıklarını etiklerini görme Benimde Eşimin Halası Var Ne Cadı kadın bizde yeni evliyiz 1,5 Senelik Evlerimiz karşılıklı Sürekli laf sokmalar Telefon acıp kayınpederime kayınvalideme şikayet etmeler Ben Cevap vermiyorum Laf soktuğu zaman cevap vermiyorum Susuyorum Kendisi eşimin gözünde küçük düşüyor Susuyorum diye kendisi kızıyor ama ben genede o cadı kadına cevap vermiyorum evinede gitmiyorum görmüyorum En Güzeli hiç Karışma Eşinle Harcadığın zamana bak Para Araklamaya Çalışıyosada Borca sok borc ödemekten gözü kimseyi görmesin :D akıllı ol sok borca kimseye para gönderemesin

Back