Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
konu açılalı bir hayli zaman olmuş .. ilk 10 sayfayı okudum sonrasında neler oldu bilmiyorum ama son iki sayfaya da şöyle bi göz attım ki çokta değişen birşey olmamış, bazıları anlam veremediğim cümlelerine devam etmiş ..
konu sahibinin eşini ablasından ayırmak, aralarındaki bağı koparmak, "sadece benimle olsun" triplerine girmek bi bi amacı olduğunu zannetmiyorum .. her birey kardeşiyle aynı bağı kuramaz .. kardeş denildiğinde herkesin içinde kıpırdayan şey farklı olabilir .. bunun sebebi yetiştiriliş tarzı da olabilir .. yaşanmışlıklar da olabilir .. herkesin çocukluğu bir değil, biliyoruz ..
bence evlenmeden önce günde 10 kere konuşabilir abla kardeş, abi kardeş .. gecenin 3 de sırf canı sıkıldığı içinde konuşabilir ama bu evlendikten sonra da 10 kez olamaz .. gecenin bi vakti elzem bi durum olmadığı sürece kardeşte olsa, anne de olsa aranmaz .. neden? çünkü"evlilik" gibi insan hayatını değiştiren, farklılık getiren, sorumluluk yükleyen bi durum var ortada .. ama şuda bi gerçek ki evlendikten sonra gelin (eş) bunu sıfıra indiremez böyle de bir hakkı yoktur .. her iki tarafında feragatta bulunduğu ortak bir durum belirlenmelidir .. ilk başlarda her iki tarafında beklediği ya da alıştığı durum gerçekleşmediği için sıkıntı duyup üzülecektir fakat bir süre sonra taraflar buna alışacaktır..
not: burada bahsettiğim rakamlar sadece anlatmak istediğim şeyi somutlaştırmak içindi .. buna siz msnde sabah akşam konuşmak deyin, telefonda 3 saat konuşmak deyin, nasıl oluyorsa sizin yaşamlarınızda onu koyun ..
Konuyu tam okuyamadim ama
benden buyuk bir tane gorumcem var
cok da severiz birbirimizi
abla kardes gibiyiz
kendisi hemsire
dugunumuzun ertesi gunu
sabah beni aradi dikkat edin
esimi degil beni
nasilsin ablacim rahatsizlanmadin degil mi dedi
yok iyiyim abla dedim konusup kapattik
cunku kendisi gerdek gecesi rahatsizlanmis
hic de aklima kotu bir sey gelmedi
bakis acisi elbette
ama aramak var aramak var kotu niyetle arayani zaten anlarsiniz
bir insan durup dururken kafasinda kurmaz
buna karsidaki insanin davranislari kisiligi sekil verir
her cümlesini ayakta alkışlıyorum. çok objektif bi metin olmuş.... elinize düşüncenize sağlık..
Ve bence ASIL AİLE sadece anne baba ve çocuklardan ibaret değildir. Evlilik yeni bir aile kurmak için atılan bir adımdır. Yeni kurulan bir aile, eskisinin devamıdır. Adı üzerinde geniş ailedir
Onlisans kpssye girmistim bu sene.
Sonuclarda aciklandi arkadaslar.
Ins ulkeme donebilecegim, ins atanabilecegim :))
Sizlerle paylasayim istedim.
Onlisans kpssye girmistim bu sene.
Sonuclarda aciklandi arkadaslar.
Ins ulkeme donebilecegim, ins atanabilecegim :))
Sizlerle paylasayim istedim.
Çok güzel söylemişsiniz.
Bunu gelinlerde ,görümcelerde kabul ettiğinde bir problem kalmaz zaten.
Aynen öyle.. Keşke herkes kabul etse bunu. Ama aramızda bunu kabul etmeyen görümce adayları var ne yazık ki..
Hiç kimse gelinin kardeşlerin arasına girmesini savunmuyor. Ben de ablayım, canım istediğin de ararım kardeşimi konuşurum.
Ama evli barklı bir adam olduğunda çok fazla meşgul etmemeye çalışırım. Benimle değil ailesiyle meşgul olsun isterim.
Sadece benim kardeşim olmaktan çıkmıştır çünkü. Artık bir kocadır, babadır. Önceliği olma gayretine girmem, giremem. Kendim de bu hakkı göremem. Ben bencil bir insan değilim... Ve bence aksini iddia eden bencildir, sadece kendini düşünen bir insandır.
El kızı diye gelinimizi küçük göremem, onun duygularını, düşüncelerini, hayallerini basite indirgeyemem. Benim annem neler çekti bizi büyütürken, elbette onun annesi de zorluklara katlanmıştır. Ben sırf kendi egolarım yüzünden başka bir annenin, yeğenlerimin, kardeşimin mutsuzluğuna sebep olamam.
Eğer karşımdaki insan iyiyse ben ona bin kere iyi olurum.
Ve bence ASIL AİLE sadece anne baba ve çocuklardan ibaret değildir. Evlilik yeni bir aile kurmak için atılan bir adımdır. Yeni kurulan bir aile, eskisinin devamıdır. Adı üzerinde geniş ailedir. Eğer asıl aile olarak anne baba ve çocukları baz alırsak çok büyük çelişkiye düşeriz PEA.
kesinlikle katılıyorum ailenin yedegi sahtesi ikincisi asılı olmaz kendim adıma konusayım kocamı ailem kabul etmezsem onunla aynı yataga giripde en degerli şeyimi bedenimi vermezdim yani .... elin adamı degil cunku o ... o benim biricik kocam biricik AİLEM annem babam ve kardeşim kocam cocuklarım hepsi damarımda damar.......
Allah aşkınızı daim etsin :)
Şu hayatta hiç bir sevgiyi uçlarda yaşamadım, ne ana-baba sevgisi, ne kardeş, ne eş ne de arkadaş sevgisi, (evlat sevgisi hariç)...
Hepsinin yeri ayrıdır benim için hiç birini sıraya koymam gerekmedi. Kimseyi saplantı derecesinde sevmedim bu yüzden de paylaşmak gibi derdimde olmadı... Ne eşimi kardeşi anası babası çok arıyor diye kıskandım ne de kardeşim eşini bizden daha değerli mi buluyor acaba diye düşündüm...