Bir haftadir esimle aram bozuk.
Bu benim hatam miydi?
Sikayet edilen ben, huzuru kacan ben, evliligi sikintiya giren ben, onlar ise diledikleri gb gorussun degil mi?
Ben sanirim anlasilmamisim.
Ben kendim esimin ailesini ararim konusurum, teli esime veririrm.
Ben demiyorum ki, gorusmeyeceksin, yazismayacaksin, aramayacaksin.
Ablasi onun, buna benim hakkim yok, bunu biliyorum.
Ama benim yanimda bugune kadar bayramlar harici, ne esim onu aradi nede o esimi.
Ne de beni aradi bugune kadar.
Bayramlarda da esim arar, beni sormadan bile, teli kapatir.
Daha oncede bunu yaptiginda, esimden teli alip aramistim, konusmustuk.
Ama bunu yapmaya devam etti.
Iyi niyetli olsunlar, canimi yesinler, art niyetli bir insan degilim ki ben.
Esimin kardesi askerden izne geldi, ben arayalim dedim.
Teyzesinin oglu askere gidecekti, enistesi ameliyat oldu, kac aksam aradik, konustuk, yine ben aradim.
Kimseyle aramda, ne istemede, ne nisanlilik doneminde, ne de dugunde, ne de dugun sonrasinda sikinti yasamadim.
Ama daha biz sevgiliyken onun tarafindan yok sayilmaya basladim ben.
Tavirlari, konusmalari, hareketleri.
Hadi bu da onemli degil.
Esim yurtdisinda calisiyordu nisanliykende, biz onun ailesine ziyarete gittigimizde o ailesinin yaninda olamazdi bu yuzden.
Ablasi orada olurdu ama ve ben daha esimle gorusmeden, yok kandil surat yapti, yok soyle dedi, boyle etti.
Arkamdan surekli anlatip duruyormus.
Ben esime olan biteni asla anlatmazdim, ki olumsuz birseyde yasamazdim ailesinin yaninda.
Ardindan tabi esimle sorun olurdu bu soylenenler aramizda.
Beni severlerdi, hala da severler. Kayinvalidem telde, kurban olurum size ben der, mutlu olurum.
Annem babamdir onlar benim.
Bu kis karda kaymis dusmus kayinpederim. Turkiyede ailelerde kim hastalansa vs falan bana soylenir, esime duyurmazlar ilk once.
Gorumcem bana soyledi, dur arayayim dedim hemen, onemli bisi var mi yok mu, esime ona gore soyleyecegim.
Aramama bozuldu, ole tersledi ki anlatamam size.
Annem babam dememe bile bozulur.
Balayi sabahimizda ne annem, ne esimin annesi, ne bir baskasi aramadan sormadan, o aramisti.
O kadar cok garipsemistim ki, bu kiminize gore normal gelebilir belki ama benim icin bunlar hicte normal seyler degil.
Telede ben cvp verince bozulmustu. Nerde kaldi onun iyi niyeti?
Gunde 10 kerede arasin, 100kerede arasin. Ama benide sorsun, benide arasin, beni sikayet etmesin.
Yada para istemesin. Arkamdan konusup is cevirmesin.