• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemin yaptığı :(

kocanın konusmaması sen konusmaman için bir neden değil bu konuda doru bir tutum sergilemişsiniz fakat
1) kocanızın ablası gittikten sonra burnunuzdan fitil fitil getirmesi yanlıs sadece uyarı maksadında bir daha böle bir sey yaşamak istemediğini sölemesi bence sizin için yeterli olurdu
2) insan yegeni için para alırmı ?
olduki aldı bu kadar olurmu birde milletin içinde yiğenim için helal olsun gibi yalan sölerken bir yandan da para istemek iki yüzlülüğün daniskasıdır
3) pasta işine gelirsek bence çok güzel bir şekilde kendisine bildirmişsiniz sanırım görümceniz burnundan kıl aldırmaz bir insan bu yüzden trip atıyor burnu biraz büyüklerden sanırım insan bu yüzden küsermi aramaması hoş olmamıs yazık kendi degerini düşürür ki düşürmüşte
ben olsam ne mi yapardım ne aradım ne sorardım eninde sonunda konu acılacak ki acan ben olmazdım tek tek sıralardım para meselesine girmeden dogum gününden acar kırıldımı söler ve benden sonrada arama mesafe koyardım istediği kadar kem küm etsin haklıyım desin gelmişim dünyaya bir kere kocamla ailemle mutlu mutlu yasar kimsenin bencilliklerine katlanmak zorunda kalmam

kocanın konusmaması sen konusmaman için bir neden değil bu konuda doru bir tutum sergilemişsiniz fakat
1) kocanızın ablası gittikten sonra burnunuzdan fitil fitil getirmesi yanlıs sadece uyarı maksadında bir daha böle bir sey yaşamak istemediğini sölemesi bence sizin için yeterli olurdu
2) insan yegeni için para alırmı ?
olduki aldı bu kadar olurmu birde milletin içinde yiğenim için helal olsun gibi yalan sölerken bir yandan da para istemek iki yüzlülüğün daniskasıdır
3) pasta işine gelirsek bence çok güzel bir şekilde kendisine bildirmişsiniz sanırım görümceniz burnundan kıl aldırmaz bir insan bu yüzden trip atıyor burnu biraz büyüklerden sanırım insan bu yüzden küsermi aramaması hoş olmamıs yazık kendi degerini düşürür ki düşürmüşte
ben olsam ne mi yapardım ne aradım ne sorardım eninde sonunda konu acılacak ki acan ben olmazdım tek tek sıralardım para meselesine girmeden dogum gününden acar kırıldımı söler ve benden sonrada arama mesafe koyardım istediği kadar kem küm etsin haklıyım desin gelmişim dünyaya bir kere kocamla ailemle mutlu mutlu yasar kimsenin bencilliklerine katlanmak zorunda kalmam

canım bazende şöyle bir gariplik olabiliyor,kocan küser ama senin küsmeni istemez sen hissedersin mesela:27:

canım bazende şöyle bir gariplik olabiliyor,kocan küser ama senin küsmeni istemez sen hissedersin mesela:27:

ya ben aslında o tutumu bazı konularda doru bir davranıs olarak buluyorum mesela adam annesi babasıyla kavga eder sacma neden den cok ta abartılamayacak sebeplerden eyv bir şey yokmus gibi konusursun ana ogul dur küserler konusurlar ne gerek var sen de gidip ortalıgı dahada gericene adam der onlar benim annem babam sen karısma konu çok büyük değilse
ama ilerisine bende tahammül edemem bak benim kocamın kardesiyle arası bozuk konuyu acmımda ilk başta sesimi kestim kardeşidir olur ama baktım kocama haksızlık var birde yerden yere vurmalar hemen bastım cevabı ben hayatta unutmam o yaptıklarını mesafe koydum artık ne hali varsa görsün evimizde konusu bile acılmıyor su an

tamam da burdaki arkadaşlar ünlü pastanelerden yaptırdıkları minimum 20 kişilik davetleri de örnek verdiler. bu paranın yarısı etmiyor.. demek ki kar da var artı karın üstüne bir de kazık.. ne ayıp yaa :19:
bilemiyorum arkadasim yani ben olsam bu kadar tutmaz masraf derim.malzemeleri yazar cizer hesaplar onune koyarim.ama bi tuhaflik var.gelin ses cikarmiyor gorumceye karsi.ustelik cokta samimi iki arkadaslarmis bunlar.hadi onuda gectim öz kardes niye bisey demiyor.yani kari koca ikisininde ses cikarmayip kabullenmeleri olayi gorumcenin lehine ceviriyor.bu iste bi gariplik var.

ya ben aslında o tutumu bazı konularda doru bir davranıs olarak buluyorum mesela adam annesi babasıyla kavga eder sacma neden den cok ta abartılamayacak sebeplerden eyv bir şey yokmus gibi konusursun ana ogul dur küserler konusurlar ne gerek var sen de gidip ortalıgı dahada gericene adam der onlar benim annem babam sen karısma konu çok büyük değilse
ama ilerisine bende tahammül edemem bak benim kocamın kardesiyle arası bozuk konuyu acmımda ilk başta sesimi kestim kardeşidir olur ama baktım kocama haksızlık var birde yerden yere vurmalar hemen bastım cevabı ben hayatta unutmam o yaptıklarını mesafe koydum artık ne hali varsa görsün evimizde konusu bile acılmıyor su an

benzer şeyi bizde yaşadık görümcemle ...ne kadar idare ettim ,saygı gösterdim,laf söyledi..şiştim şitim eve geldim
eşime demek istemedim onlar zaten küstü..
bir gün kandilde aradım..
sen ara yinede abini kardeşsiniz falan dedim,ters konuşunca sen bilirsin dedim kapattım..birdaha aramadım

Merhaba,
Görümcem ile ilgili bir konu açacağım aklımın ucuna dahi gelmezdi. Zira abla kardeş gibiydik.
Görümcem ev yemekleri, pasta ve butik kurabiye yapıp satan bir bayan. İhtiyaçları olduğundan değil, hobi olarak yapıyor. Bu aralar cafe açmaya hazırlanıyor.
Kızım 14 aylık. Görümcemin ilk yeğeni. Kızım 8 aylıkken ilk dişini patlattığı zaman bu diş partilerine çok özeniyordum. Görümcemle bir sohbet sırasında bu fikrim tamamen kafama yattı. Çok zengin insan değiliz, kendi çapımızda yapacaktım birşeyler. Görümceme kurabiye ve pasta siparişi verdim. Parasıyla yaptıracaktım elbet, cüzi bir miktar alır diye düşünüyordum. Neyse iş bölümü yaptık. Benim ablam börek, amerikan salatası, şerbetli tatlı yapacak, görümcem sarma, poğaça ve cupcake yapacak ben ise kısır, patates salatası, kurabiye, ve sunumu şık olan bir iki çeşit daha.
Diş buğdayı geldi çattı. Çok ama çok güzel geçti, çok eğlendik. Herkes çok şanslısın, böyle görümceye can kurban, helal olsun görümcene gibi laflar ediyor görümcem ise yeğenime feda olsun diyordu. Neyse tam da ertesi günü bize kahvaltıya geldi. Biz eşimle güzel bir kahvaltı hazırladık ona teşekkür maksatlı. Daha sonra onu mutfağa çağırdık usulen ücreti sorduk. Çünkü pasta ve kurabiyenin parasını verecektik. Bir dk dedi ve çantasından bir liste çıkardı. Kağıtta toplam 400 tl yazıyordu. Şaşırdık eşimle birbirimize baktık. 20 eet kurabiye ve diş şeklinde pasta bu kadar mı tutmuştu. Kağıdı inceleyince poğaça, sarma ve cupcakenin de ücretini dahil ettiğini anladık ve çıkardık verdik parasını. O da teşekkür etti.
O gittikten sonra eşimle kavga kıyamet. Sen ne kadar safsın.
Bilmiyormusun ablamın huyunu herşeyi parayla yapar falan filan bu eşimin çenesi bir ay kapanması. Zira çok ama çok oturdu içine. Benim de yaptığım masrafları dahil edersek 1000 tl yi buldu açıkçası. Hayatımın en berbat dönemini yaşadım. Pişman oldum ağzımdan burnumdan fitil fitil çıktı.
Daha sonra eşim ve ablası küstü. Tamamen farklı bir olaydan dolayı araları açıldı. Ama ben görüşmeye devam ediyordum.
Allah böyle görümceye can kurban, çok şanslısın diyenlerden Allah razı olsun ne diyim.
Neyse kızımın doğumgünü zamanı geldi. Tabi görümcem soruyor bana ne yapalım doğumgününde nasıl birşey düşünüyorsun falan. Ben tabi hep atlatıyorum onu. Ağzımı açıp hiçbirşey söylemedim ona. Hep atlattım. Zaten eşim beni tembihlemişti ondan hiçbiyşey istemeyeceksin diye. Hem küs oldukları için, hem para aldığı için. Kendi imkanlarımızla yapacağız benim durumum yok dedi.
Görümcem aradı son gün, pasta nasıl olsun dedi. Ben de kardeşin uygun fiyata bir yerde yaptıracakmış dedim mesaj yolu ile iletişim kurduk. O da hıı peki siz bilirsiniz dedi. Ben yarın geleceksin değil mi dedim bakarız yazdı bana.
Ertesi günü de doğum gününe gelmedi yeğeninin. Arayıp kutlamadı, bir mazeret bildirmedi. Ben de ona çok kırıldım, kardeşi ile ilgili sorunları olabilir ama ben onu kırıcı hiçbirşey yapmadım, söylemedim, çok kırıldığım halde.
Benim ona kırgınlığım sadece kızımın doğumgününe gelmemesi, gelmediği için aramaması oldu. Eşimin ona küs olmasıyla benim yakından uzaktan ilgim yok.
Sizce bu durumda ne yapmalı, nasıl davranmalıyım. Siz olsaydınız nasıl bir tavır takınırdınız.

valla canım senin takılıcak bi tavrın kalmamış ben olsam bırak tavır takınmayı ömrümün geri kalanını o hiç yokmuş gibi yaşarım fırsat bu fırsat sende bidaha görüşme hem o hesap ne öle allah aşkına 400 lira ordumu doyurmuş töbe yarabbim ya

bilemiyorum arkadasim yani ben olsam bu kadar tutmaz masraf derim.malzemeleri yazar cizer hesaplar onune koyarim.ama bi tuhaflik var.gelin ses cikarmiyor gorumceye karsi.ustelik cokta samimi iki arkadaslarmis bunlar.hadi onuda gectim öz kardes niye bisey demiyor.yani kari koca ikisininde ses cikarmayip kabullenmeleri olayi gorumcenin lehine ceviriyor.bu iste bi gariplik var.

görümceler kırılmak istemez pek..ben görümce olsam beni kırarlardı kesin:27:

benzer şeyi bizde yaşadık görümcemle ...ne kadar idare ettim ,saygı gösterdim,laf söyledi..şiştim şitim eve geldim
eşime demek istemedim onlar zaten küstü..
bir gün kandilde aradım..
sen ara yinede abini kardeşsiniz falan dedim,ters konuşunca sen bilirsin dedim kapattım..birdaha aramadım

ben insanlar iyi niyetim için çok kırıldım bu yüzden artık izin vermiyorum açıkçası yani vermemeye çalışıyorum insanız hepimiz düşe kalka misali ama kendini begenmiş olmaları beni cıldırtıyor

ben insanlar iyi niyetim için çok kırıldım bu yüzden artık izin vermiyorum açıkçası yani vermemeye çalışıyorum insanız hepimiz düşe kalka misali ama kendini begenmiş olmaları beni cıldırtıyor

bence biz tepemize çıkardık zamanında mesafeyi koyacaksın..hep yaranmaya çalıştıkça tepene çıkıyorlar..

bence biz tepemize çıkardık zamanında mesafeyi koyacaksın..hep yaranmaya çalıştıkça tepene çıkıyorlar..

mesela bak dikkatimi çeken benim hep su olmustu kendileri br şey yapar aa nasıl olmus falan övdürtürler kendilerini sen mesela garibi bir şey yaparsın övülmek için değil ama yani insan bir aferin duymak ister gibi ikinci plana atılmak istemezsin ama tık yok psikolojik olarak yaptıkca yaparsın sonra bir bakarsın tependeee :20: benim kaynımda aynen öle oldu kocam bir şey yapar mesela adam bana yemek ısmarlar evinizde yemek yokmu falan kaynım yemek yer cocuk gezilcek yerleri biliyor olur kocam üst baş alır müsriftir kaynım alır üstüne başına dikkat eden olur anladın mı cocuklar arasında fena ayrım var bende en sonunda patladım şimdi umrumda değiller he he de gec

mesela bak dikkatimi çeken benim hep su olmustu kendileri br şey yapar aa nasıl olmus falan övdürtürler kendilerini sen mesela garibi bir şey yaparsın övülmek için değil ama yani insan bir aferin duymak ister gibi ikinci plana atılmak istemezsin ama tık yok psikolojik olarak yaptıkca yaparsın sonra bir bakarsın tependeee :20: benim kaynımda aynen öle oldu kocam bir şey yapar mesela adam bana yemek ısmarlar evinizde yemek yokmu falan kaynım yemek yer cocuk gezilcek yerleri biliyor olur kocam üst baş alır müsriftir kaynım alır üstüne başına dikkat eden olur anladın mı cocuklar arasında fena ayrım var bende en sonunda patladım şimdi umrumda değiller he he de gec

çoğu ailede yapıyorlar maalesef ayrımcılık..takdir edilme konusu elti görümce genelde takdir etmez pek:)

tatlım görümcenn yaptığı çok ayıpğ tabiki ama sende bi diş buğdayı yapmak için abartmışsın sendede braz suç var hadi o kadın 400 lira aldı sen zaten 600 lira harcamışsın aranızda gün gibi yapıcağnıza bu ne abartı

Valla bir daha ortamda yaptiklariyla ilgili konusma gecse helal olsun gibi..parasiyla yaptiriyoruz abartilck durum yok derdim.ayipsa ayip onunki daha ayip

Ben doğumgünü pastasını (şeker hamurlu) bilinen bir pastanede 150 TL' ye yaptırdım. 15 kişilikti ama rahat 25 kişilik bir pastaydı. Haliyle son derece profesyoneldi katalogdakinin aynısıydı.

Pastadan hadi diyelim 150 aldı kurabiyeler ve ikramlar için 250 istemiş o zaman:53: Canım ben olsam o parayı vermeden önce kesin sorardım neye ne kadar veriyorum, yeğenine bir indirim yok mu diye. Ayrıca bunu yapan eşinin ablası, ama eşin ablası yerine sana kızmış. Doğum gününde bile aramamış, sen neden aramayı düşünüyorsun?

Görümce olarak değil de abisinin çocuguna nasıl böyle yapar ? Nasıl bir hala bu ?Nasıl yeğen sevgisi ? Ben de halayım.Yeğenim için ölüyorum.2 yaşını doldurdu.İki dogum gününü de yengemle beraber organıze ettik.Doğdugundan beri aldıgım,harcadıgım 1500-2000 lirayı geçmiştir.Helal hoş olsun ona herşey.Ama görümcenize ben hayretler içinde kaldım..

Merak ettim
400 liralık ne malzeme ne emek var icinde.. Ne Hala' imiş ama...sorsaydın İcine altınmi koydun diye madem o utanmıyor fiyatı 8 kata cikarmaya
Sen hiç utanmasaydin nasil bukadar tuttu diye.
Millet sana derseki ne görümce iyiki var diye,sen deki evet öyle sagolsun sizede tavsiye ederim sadece 400 lira deyi ver. O herkesin önünde yeğenime feda olsun deyip arkadan faturayı sakadanak cikartiyorsa sende söyleyip reklamını yapmissin cokmu.

Sen cagirmissin ne guzel,gelmemis o bilir
Olurda etrafta laf atar cevabını ver alttan alma. Canim o faturadan sonra ancak kendime geldim benim cocuklarım var geleceklerini düşünmek zorundayim, seni zengin etmek icin dünyaya gelmedim diyip kendine başka bir sponsor aramasını söylersin.

Söylenecek o kadar çok söz var ki aslında ailemizden aldığımız terbiyeden dolayı tatsızlık çıkarmak istemiyoruz. Aslında çok ama çok söylenecek laf var. Para muhabbetlerini oldum olası sevmem, ama başkaları gayet de rahat para muhabbeti yapabiliyor. İnsan olgunlaşıyor işte bu olaylar pişiriyor insanı. Keşke bu tür kötü tecrübeler sonucu olgunlaşmasak, yapmasalar keşke böyle insanı kırıcı şeyler. O istemeye çekinmedi, ama ben yarın bir gün konusu olursa bile kapatmaya çalışırım para muhabbeti geriyor beni. Söylemek istediklerimi söyleyemem ve karşımdaki haklı çıkarır kendini. Beceremiyorum işte çirkeflik yapmayı, olmuyor.

Görümce ile abla kardeş gibi olmak benim için tam bir palavra da..
Kendi abisinin hatrına insan para almaya çekinir yahu :26:
Haklı gibi alınıyor, doğum gününe gelmiyor.

Kendi abisine kardeş olsun o önce.
Size kardeşliği, çocuğunuza halalığı kalsın :ssz:

Pasta kurabiye pohaca ve sarma icin 100 civari bir para yeter artardi.aslinda malzeme parasini almasi gerekirdi sadece insanlik icabi.2 kilo sarmayi 100 lira filan hesapladi heralde.pohaca da tepsisi 50 liradir.pasta da 200 lira.ne vicdansiz kadinmis.benim bildigim sarmayi 20 liraya yapiyolar.pohaca da kilosu 10 lira filan.kazigin da kazigi olmus.terbiyesiz kadin.simdiyw kadar baskalarindan ettigi zarari veya elinde patlayan malzemelerin acisini cikarmis.pes yani.el ele yapiyor.bi cenazede bile nasil kirk kat yabancilar tepsi tepsi borek veya yemek getiriyor degil mi.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Merak ettim
400 liralık ne malzeme ne emek var icinde.. Ne Hala' imiş ama...sorsaydın İcine altınmi koydun diye madem o utanmıyor fiyatı 8 kata cikarmaya
Sen hiç utanmasaydin nasil bukadar tuttu diye.
Millet sana derseki ne görümce iyiki var diye,sen deki evet öyle sagolsun sizede tavsiye ederim sadece 400 lira deyi ver. O herkesin önünde yeğenime feda olsun deyip arkadan faturayı sakadanak cikartiyorsa sende söyleyip reklamını yapmissin cokmu.

Sen cagirmissin ne guzel,gelmemis o bilir
Olurda etrafta laf atar cevabını ver alttan alma. Canim o faturadan sonra ancak kendime geldim benim cocuklarım var geleceklerini düşünmek zorundayim, seni zengin etmek icin dünyaya gelmedim diyip kendine başka bir sponsor aramasını söylersin.

Ah keşke söyleyebilsem. Aslında insan onu hayatından tamamen çıkabileceğini göze almalı içindekileri söyleyebilmek için. Yüzyüze bakıyoruz, benimle küser kardeşinin evine gelemez, yeğenini göremez ama kardeşiyle küsse yine de gelip yeğenini görebilir mantığıyla yaklaştım hep. Parayı verdikten sonra çoğu şey dank etti, ama çok geç olmuştu.

Back