Görümceyi bilmem de kocanızla ilişkiniz sıkıntılı.Bu arada eşim beni fiziksel olarak pek beğenmez. Sarışın ve açık tenli kadınları beğeniyor; bense buğday tenli ve siyah saçlıyım. Eşim evliliğimizin en başlarında bana saçımı sarıya boyatmam konusunda çok ısrar etmişti ben de bir erkek için asla yapmam dediğim şeyi yaptım boyattım. O da şöyle oldu, eşim emrivaki yapıp kayınvalidem ve beni kuaföre götürdü ve orada ısrar etti ben de kayınvalidemin yanında kavga etmemek için boyattım. Kuaför uyarmıştı ama eşim yine de istedi ve saçlarım yandı. Upuzun siyah saçlarım vardı ve üzüldüm. Görümceminse bu duruma yorumu şu şekilde idi "bak seni sarışın bir kadınla aldatmak yerine sana saçlarını sarıya boyat diyor bu ne kadar güzel bir şey, kıymetini bil sen de boyat işte ne var gönlü olsun" ... konuyu niye açtım bilmiyorum ama içimi rahatsız ediyordu içimde tutmayım yazayım dedim.
Ben sarışınım mesela, açık açık esmerleri beğeniyorum seni beğenmiyorum dese ya da bunu hissettirse keserim onu yaa.
Ben bilseydim adamın evli olduğunu, bir bahane falan bulurduk gitmezdik yani. Saç konusunda da bir emrivakiye geldim boyattım ama sonra saçlarım yanınca eşimin bir başının etini yedim ki adam pişman oldu. Bir daha sarı marı demiyor artık. Bu konularda biraz cahil anlamıyor yani "Ben kadın olsam her hafta saçımı farklı bir renge boyardım " diyor. "He boyardın sonra saçlarını eline alır kel kalırdın" diyorum anlamıyor Saç boyamayı oje sürmek gibi bir şey sanıyor herhaldeGörümcenizin ahlaki değerleri kendisini ilgilendirir, şahsen beni evli insanların sevgilisiyle muhatap etmediği sürece ne hali varsa görsün, sizin görümcenize vereceğiniz tek tepki “beni el alemin evli barklı insanlarının sevgilileriyle niye bir araya getiriyorsun, yemeğe çıkacaksanız siz çıkın bir daha beni böyle ortamlara sokma” demek.
Asıl mesele eşiniz, nikah kıyılana kadar sizi hiç mi görmedi de ten ve saç renginizi beğenmiyor? Kuaföre götürüp zorla sarı saça boyatma nasıl oluyor? Bizim tendeki kadınlara sarı saç yakışmaz, kayınvalide yanında susmak yerine şebek seviyorsan şebekle evlenseydin zira istediğin saç rengi beni şebeğe çevirecek deseydiniz ya, hayatımda bir kere saçıma açıcı kullanıldı o da sarı saç için değil kızıl tonda bir boya için, boya akınca saçlar pis bir sarı oldu şebek gibi oldum, neden şebek dediğimi açıklayayım da yanlış anlaşılmasın.
Buğday tenlilere sarı saç tam bir maskaralık oluyor, buğday tenliyim kaşlar kapkara gözler kara benim sarıya boyattığımı düşününÇok doğru sarışınlık saçla alakalı değildir. Her saçı sarı olan sarışın olmuyor. Ve uyumsuz tene uyumsuz yapılan renk de çok affedersiniz cingen gibi olur hiç yakışmaz.
Bu adam neden şimdi bunu sorun ediyor asıl mesele bu bir erkek saçımı değiştirmeye kendi karar verirse inattan zıt renk yaparım bu benim tercihim ve keyfime bağlı birşey ben ona gidip kıvırcık saç seviyorum perma yaptır demiyorsam oda bana karışmamalı özgüvenimi düşürerek beni başka kalıba sokmamalı hayalinde ki kişiyi bulsun öyleyse.. Sinir bozucu.
Yani sizde de var. Kayınvalide yanında kavga etmeyeceğim diye insan saçının yanmasına nasıl müsaade eder?Ben istemiyorum boyatmam dedim hep zaten. Kuaför eşimin eski bir öğrencisi, samimi yani kuaför de söyledi olmaz bu saçlar yanar diye. Eşim inanmadı ona. Sonra bir gün kv ve beni kuaföre götürdü, sonra sizi yemeğe çıkartacağım diye. Kv de de bizde misafir kalıyordu ve kuaför ihtiyacı vardı. Gittik orada ısrar etti yine, ben de KV yanında kavga etmek istemedim, öyle oldu yani.
Saç açıcıların etkilerini bilmiyordur belki ama göz de mi yok eşinizdeBu konularda biraz cahil anlamıyor yani "Ben kadın olsam her hafta saçımı farklı bir renge boyardım " diyor.
Valla görümce işte görüşmesen olmaz, özeli beni ilgilendirmez diyorum. Yoksa arkadaş olarak onaylamam tabi ki. Kayınvalidem götürmedi beni kuaföre, KV bizde misafirliğe gelmişti eşim ikimizi kuaföre götürdü. Kv konu hakkında bir yorum yapmadı boyat boyatma diye. Sadece ben çingene gibi olur çok kötü olur" dediğimde "o kadar ön yargılı olma istiyorsan dene, sana yakışabilir" dedi hani güzele herşey yakışır edasıyla. Ama oğluna "karışma karının saçına başına" demesini beklerdim onu yapmadı.Görümce esini aldatan insanlarla arkadaslik ediyor diyorsunuz, bunu kotu kabul ediyorsunuz. Ama gorumce de esini aldatmis ve siz de onunla arkadaslik ediyorsunuz. Siz de bir sekilde esini aldatmis ahlagi bozuk bir insanla arkadaslik ederek siz de bu durumu bormal kabul etmis oluyorsunuz. Ayrica esim gelip benim hosuma gidiyor sacini boyat dese hadiii bir nebze neeeyyyseee de. Kabul etsem de etmesem de kocmala özelimdir sonucta kimseyi ilgilendirmez. Ama kayinvalidenin goturup zoraki sacinizi boyattirmasi. Ay ne bicim mide bulandirici bisey. Sapik mi bu aile be
Yani ben sarışın ve yapılı erkeklerden hoşlanıyorum. Benimki de öyle bir adam. Onun deyişine göre de minyon ve sarışın kadınları beğeniyormuş, ben de öyle biriyim. 1.5 senedir beraberiz, tutup şu saatten sonra esmer uzun boylu kadınları beğeniyorum derse ağzına ederim, net. Mesela benimkinin biraz kilosu vardı tanıdığımda, öyle beğendim. Tutup da göbeğinden kurtul demedim. Beraberliğimiz sırasında tabi bazı şeylere müdahale ettim. Saçını abuk subuk kestirmesi konusunda karşı çıktım mesela. Ama o kadar yani, ısrar edip zorlamadım.Cidden bu tarz belli bir beğenisi olan tipler niye begendiyse evlenmez anlamam ben de.
Bu kadar netsen bu konuda gidip öyle insanlarla flört et, takıl yani.
Olayı çok yumuşatıyorsunuz anlamazdan gelerek şakaya vurulacak konu değil bu..İstemediğiniz halde eşiniz ve kaynannız sizi aldatarak kuaföre götürmüş istemediğiniz saç rengini yaptırmış..bu bir kadına kendini çok değersiz ve ucuz hissettirirBen bilseydim adamın evli olduğunu, bir bahane falan bulurduk gitmezdik yani. Saç konusunda da bir emrivakiye geldim boyattım ama sonra saçlarım yanınca eşimin bir başının etini yedim ki adam pişman oldu. Bir daha sarı marı demiyor artık. Bu konularda biraz cahil anlamıyor yani "Ben kadın olsam her hafta saçımı farklı bir renge boyardım " diyor. "He boyardın sonra saçlarını eline alır kel kalırdın" diyorum anlamıyor Saç boyamayı oje sürmek gibi bir şey sanıyor herhalde
Buğday tenlilere sarı saç tam bir maskaralık oluyor, buğday tenliyim kaşlar kapkara gözler kara benim sarıya boyattığımı düşünün
Hiç açık renkler kullanmamalıyız diye bir şeyde yok ama biz direkt sarı yapamayız, bal köpüğü tonları, koyu karamel veya çikolata rengi üzerine açık karamel balyaj vs olabilir, hele ben kalın simsiyah kaşlarımı boyamıyorum da bebe sarısıyla neye dönerim kim bilir
Öyleleri ile çok takılmış ama hiç mutlu olmamış. Eğer olay saçta olsaymış onlarla mutlu olurmuş hiç mutlu olmamış sadece benimle mutlu olmuş. Öyle diyor bana . Ne güzel iltifat deyip sevinmeli miyim? İnsan beğenilmek de istiyor.Cidden bu tarz belli bir beğenisi olan tipler niye begendiyse evlenmez anlamam ben de.
Bu kadar netsen bu konuda gidip öyle insanlarla flört et, takıl yani.
Ya ana renginiz çok koyu değilse güzel oluyor.Cilt alt ton rengimizi bilirsek çok avantajlı. Dediğiniz renkler evet esmerler de ideal. Dipler çok açık olmamalı kaşlarla uyum yakalanıyor yani mümkünse ombre tarzına gitmeliler platin değil ama karamel ve sarıya bakan tonlar özellikle sıcak tonlar yakışıyor uçlar da sert ifadeyi yumuşatıyor biraz.
Birde göz rengi önemli aynen açık olmalı uyum sağlıyor baya avantaj.
Karma cilt alt tonu nadirdir ama vardır buğday tende nadirde olsa sarı yakışan var tabi yine doğru tonu bulursa yine sebeğe dönme ihtimali var.
Amann fazla sarı bakımı çok zor zaten dipler her ay açıcı görmek zorunda ne acı ki bakabilen yapsın mümkünse saçın anasını ağlatan başka saç rengi yok diye düşünüyorum ondan başka.
Saç açıcıların etkilerini bilmiyordur belki ama göz de mi yok eşinizdeSarı saçı sizin teninizle kafasında birleştirip nasıl kötü olacağını da bilemiyor mu?
Eşlerin her isteğiyle zıtlaşalım da demiyorum makul bir istek olsa amenna, eşim tenim kızıl tonları kaldırıyor diye saçlarını kızıl yapsana dese tamam derim ama sarışın yap dese gözlerin mi bozuldu yoksa beni maskaraya mi çevirmek istiyorsun derim doğrusu.
evetYani sizde de var. Kayınvalide yanında kavga etmeyeceğim diye insan saçının yanmasına nasıl müsaade eder?
Ben olsam büyük olay çıkarırdım. İstemediğiniz bir şeye sizi zorlaması iğrenç. Bunlar seven birinin hareketleri değil. Sizi zorla bir şekle sokmaya çalışıyor bu çok aşağılayıcı bir durum değil mi sizce de?
O zaman bu konuda ne yapmayı düşünüyorsunuz?
Bir de kızıl, ben sürekli saç boyamam senede 1-2 kere ancak, diğer zamanlar kınayla boyuyorum hem saçlara bakım olsun hem de kimyasalların etkisinden arınsın diye, 1 senedir kınalı saçlarla geziyordum geçtiğimiz hafta şeytana uydum hazır kına da akmışken 1 senenin üzerine saçlarımı boyadım ama tabii kızıla boyadım nedenseAmann fazla sarı bakımı çok zor zaten dipler her ay açıcı görmek zorunda ne acı ki bakabilen yapsın mümkünse saçın anasını ağlatan başka saç rengi yok diye düşünüyorum ondan başka.