• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Görümcemin düğününe gittim

eşin hiç umursamadan çek git diyorsa sana ve de ailesinin yanında seni küçük düşürüyorsa bence iyice bir evliliğini gözden geçir ,eşinle konuş ciddi ciddi..sanırım sende söylüyorsun ve söylediğinle kalıyorsun..o yüzdende eşin nasıl olsa bişi yapamaz bu diyor..ayrıca çocuk küçük olduğu için zaten sana verirler..hele hele onun işi yoksa hiç vermezler....birde sen eşine,beni orada burada bozma sakın,giderim demişsin ama bu durumu yaşayınca hiç bişi yapmamışsın...ee adamda boş boş konuşuyor ama icraatta bulunmuyor diyor ve senin o hoşlanmadığın hareket hep gelip seni buluyor..bence sen ağırlığını pek koymamışsın bu konuda ,ciddiyetini anlatamamışsın

söyledim eşime bir kez orda,dedim bak çeker giderim.Beni olur olmaz yerde bozup durma,iyi olmaz dedim.Ne dedi sanırsınız,tamam çek git ama çocuğu unut.Cesaret edemedim.

zorla alamaz ki çocuğu mahkeme zaten bebek diye sana verirdi.. ve zaten eşinin değil senin ailenin yanında otuyorsunuz. şimdiyte kadar ki şartları göz önüne bir al istersen bbeğe babalık mı yaptın adam sanıp kendini gezme ortalıkta derdim. hiç bir halt da yiyemezdi.. daha askerliği var alamaz ki bebeği...

Senin koca iyi bir dayağı haketmiş.
Canım hiç sıkma canını şimdi askere gidince anlayacak değerini.
Hani klasik bir laf var ya kaçan kovalanır hakikaten öyle bak.İnan bana.
Artık resti çeker misin oturur konuşur musun bilemem.
Hayır eşin cahil biri de değil ki.Duvar olsa anlar.
Artık elinize nasıl para geçiyor bilmiyorum zor günler yaşıyorsunuz anladığım kadarıyla.

Ben artık şöyle düşünmeye başladım.
Hani bu iç güveysi ya ailesinin şöle düşündüğünü zannediyor heralde.
Karıma iyi davranırsam ezildiğimi düşünürler en iyisi ben kötü davranayım..
Valla böle sanıyorum artık.

Ailesinin yanında o kadar pasifki anlatamam silikmi silik bir kişiliği var normalde küçük dağları ben yarattım havasında olan adamı orda tanıyamıyorum.Davranışlarının nedenini kestirmek zor.

Esinde bunu bildigin icin oyum oyum oynatiyor seni güzelim...

En gec onlarin hepsi kuaföre gittiginde cocuguma alir valizmi hazirlar otobüse atlar giderdim...tüm ailesine onu rezil rüsva ederdim.....sen bana böyle yapiyorsan ha??

Nahhhh o zaman ona iyi olmak.....

Ayrica ne demek ya cocugun mamasi bezi icin sordugunda hep bendenmi istiyorsun demek?

Iste o an benim piskopati oynadigim andirkötükedihüso

Söylenecek bir kelime var...lakin burda söyleyemem:kızgın:

Ahhh daraldim ayol:kızgın:
Valla üzülüyorum ben bunlara..:1no2:

şimdi bende şunu düşünüyorum..sen kiraya çıkalım belki o zaman sorumluluk sahibi olur değişir diyorsun da,rahata alışan,ekmek elden su gölden yaşayan birisi içinde bu durum çok zor bence...düşünsene, kira,fatura,yiyecek,giyecek,bebek harcamaları..vs hepsini hesaplaması ve ay sonunda (-) ye düşmemesi lazım....kendimizi düşünelim..evlenmeden önce bize ailemiz bakıyordu..para hesabı yapmıyorduk? değilmi? ama evlendikten sonra zorlandık ,belki harcamalarımızdan kıstık..baba evinde yaşadığımız gibi yaşayamadık....açıkcası bu durumda eşin sırtına binen yükü kaldıramayabilir çünkü bana öyle geldi
ama madem askere gidecek..gitsin gelsin,iş bulsun..ondan sonra konuşun..
yada çalıştığı dönem hiç aranızda konuşmadınızmı bu durumu?

ordan bir an önce ayrılmayı ne kadar çok istedim bilemezsiniz ama verdiğim tepkilerde biliyordumki eşimin davranışları gözönüne alınmayacak herkes beni suçlu bulacaktı.Şunuda biliyorum döndüğümde annem dünyayı bana dar edecekti.Çünkü annem eski kafalı,bu konularda ne olursa olsun hep eşimi haklı bulur.

şimdi bende şunu düşünüyorum..sen kiraya çıkalım belki o zaman sorumluluk sahibi olur değişir diyorsun da,rahata alışan,ekmek elden su gölden yaşayan birisi içinde bu durum çok zor bence...düşünsene, kira,fatura,yiyecek,giyecek,bebek harcamaları..vs hepsini hesaplaması ve ay sonunda (-) ye düşmemesi lazım....kendimizi düşünelim..evlenmeden önce bize ailemiz bakıyordu..para hesabı yapmıyorduk? değilmi? ama evlendikten sonra zorlandık ,belki harcamalarımızdan kıstık..baba evinde yaşadığımız gibi yaşayamadık....açıkcası bu durumda eşin sırtına binen yükü kaldıramayabilir çünkü bana öyle geldi
ama madem askere gidecek..gitsin gelsin,iş bulsun..ondan sonra konuşun..
yada çalıştığı dönem hiç aranızda konuşmadınızmı bu durumu?

çok defalar konuştuk tamam çıkalım dedi hiç itiraz etmedi ama o kadar çok kredi kartı borcu vardıki ben cesaret edemedim.
Borç neyin borcu diyeceksiniz,öğrenciyken kampüs kartlar vardır,öğrencilere verilen onlardan kullanıyordu,tabi biraz abartmış ödeyemedikçe katlanmış,okul bitince normal kart kullanmaya başladı,sanırım ailesinede gönderdi derken borç büyüdü.

of be güzelim okurken sıkıntıya düştüm Allahım yardımcın olsun ne diyeyim ama eşine bence sert tepkini verme zamanın gelmiş ve geçiyor bebeği unutta ne demek?

Lütfen ezdirme kendini o küçük dağları yarattım havasını dağları başına yıkarak yok et bence...

SEn kesin çizgilerle konuş ki anlasın karşısında ezemeyeceği bir KADIN olduğunu.

Çevremzde o kadar kadın var ki eş zulmüne uğayan.(zulüm derken dayak falan değil... kırıcı sözler,başkaları yanında azarlamalar,aşağılamalar vs.)

Lütfen öyle olma...

Valla üzülüyorum ben bunlara..:1no2:

Üzülmekle olmuyor malesef akidem....

Biraz tirnaklarini cikarmanin, cirkefligi ele almanin vakti gelmisde gecmis bence...

Bu ne ya?? Hem kel hem hodur buna derler iste...

Esini bas taci yapacagina, bir dedigni iki etmeyecegine üstüne üstelik ailesinin yaninda kizi eziyor azarliyor....

Ama sevdemercim burda sende kabahatlisin....sesini cikarmiyorsun, herseyi yutuyorsun tavrini kararli bir sekilde koymuyorsun ki adam hopppp buraya kadar desin...süprizzzzz

Bir laf vardir, tabiri caizse söylemek istiyorum...Sen essek olmaktan vazgecmezsen durmadan üstüne binmeye kalkanlarada suc bulma.....
Insanoglu böyle cünkü....zayif, gücsüz sessiz gördümü hep ezmeye kalkar....ama bak biraz cadaloz ol, cirkef ol yeri geldimi yumrugnu vur masaya nasilda tatlim kiymatlim olursun....:delphin:

Hayat böyle malesef, ya yersin, yada yem olursun....:kahve:

Üzülmekle olmuyor malesef akidem....

Biraz tirnaklarini cikarmanin, cirkefligi ele almanin vakti gelmisde gecmis bence...

Bu ne ya?? Hem kel hem hodur buna derler iste...

Esini bas taci yapacagina, bir dedigni iki etmeyecegine üstüne üstelik ailesinin yaninda kizi eziyor azarliyor....

Ama sevdemercim burda sende kabahatlisin....sesini cikarmiyorsun, herseyi yutuyorsun tavrini kararli bir sekilde koymuyorsun ki adam hopppp buraya kadar desin...süprizzzzz

Bir laf vardir, tabiri caizse söylemek istiyorum...Sen essek olmaktan vazgecmezsen durmadan üstüne binmeye kalkanlarada suc bulma.....
Insanoglu böyle cünkü....zayif, gücsüz sessiz gördümü hep ezmeye kalkar....ama bak biraz cadaloz ol, cirkef ol yeri geldimi yumrugnu vur masaya nasilda tatlim kiymatlim olursun....:delphin:

Hayat böyle malesef, ya yersin, yada yem olursun....:kahve:
Doğru arkadaşım doğru akıllı olmak gerek akıllı.
Kimsenin nazıyla niyazıyla uğraşmayacaksın...

canım tabiki bizler ayrılıktan yana değiliz sana sizi tanımadan ilişkinizi tam bilmeden git boşan diyemem ama tamam çek git çocuğu unut demesi sizi istemiyor anlamına geliyor çok üzücü birşey bu.aç ve açıkta kalacak olan o neden siz onu çekiyorsunuzki he diyelimki bebeğiniz için sizinle beraber ama onda da sorun var baksana mamasını bezini alırken bile sorun ediyormuş bu adamın sizin üzerinizdeki emeği nedir allah aşkına.

çocuğuu unut ne demektir yaa hem asalak gibi annenize yüklesin bütün masrafları hem de dediklerine bak terbiyesiz.. hiçbişi yapamaz arkadaşım alamaz çocuğunu senden yaa ne sanıyo kendini bu adam!

kocana zaten kızdım ailesinin yanında sergilediği tavırlarddan dolayı..
bide sondaki yazdıklarınızı okuyunca şok oldum..
Allah sabır versin size nedenebilirki..
eşinize sadece nankör diebilirim bu durumda:((

Neden mi böyle yapıyor,Çünkü KıŞıLıKSıZ!Güya karısının annesinin evinde oturduğunu bu şekilde sana kaba davranarak seni hiçe sayarak örtbas etmeye çalışıyor,erkeklik taslıyor!Offf çok daraldım valla okurken,hele de benimle değil de eltimle ilgilendi demişsin ya,bittim yani,ne demek ya,hem sen insanlık edip gitmişsin,üstüne de bunları yaşamışsın!Bebek bezi alacağın zaman benden mi istiyorsun,sonra da bebeği unut,oh ne ala memleket!

canım sen çalışmıyor musun?
sanki kendini ezdiriyorsun, sadece kocana değil, diğer akrabalara da ezdiriyorsun.
biraz kendine güvenini artıracak şeyler yap ve kendini ezdirmemeyi öğren. kimseye yaranmak zorunda değilsin. umarım askerlik eşini değiştirir ama önce sen kendini değiştirmelisin!

üfff yaaa üzüldüm inanki :(((

hem bebeğin bez parasını vermeye gönlü olmuyo hemde ayrılırsan çocuğu unut diyooo
sen onun gözünü korkutmaya çalışırken o senin gözünü korkutmuş sanırım
bence hiç birşey yapamaz çocuğu alsa bile kendi bakmaz ailesine verir kesin
hemmm o kadarda kolaymı çocuğu kaçırmak
neyse....

herşey bi tarafa ayrıl demiyorum o senin bileceğin iş ama
karşısında dik dur ezilme
sen başta kendi kıymetini bilmezsen inan hiç kimse bilmez
haksızlıklar karşısında susma
ağlamadan, güzel bir üslupla fakat kesin bir dille konuş canım

inşallah düzelir ve sorumluluklarının farkına varır

eşin çok sorumsuzmuş ya..öncelikle annenizin evinden çıkın,başka bi yere taşının ,eşinizde bütün yükümlülüğü üstüne alsın,hem bedavaya oturuyor hemde kıymet bilmiyo...

Ahh, ahh.. Böylesi hikayeler insanı evllilikten oğutuyor resmen.. Allah sana iyi sabır vermiş canım, dayanmışsın onca gün.. Ne biçim insanlar, bu nasıl bir bencilliktir analamdım.. Ama o kadar tanıdıklar ki, çünkü hemen hemen her ailede olan şeyler bunlar..

İnşallah hakkında en hayırlısı olur cnaım.. :Saruboceq:

ya anlamıyorum sen niçin eşine destek oluyorsun?
seni aşağılayan horgören ailesinin yanında küçük düşüren bebeğine bez parası vermeyi sorun eden baba müsvettesi,koca müsvettesi sorumsuz bir insana neden destek oluyorsun be güzelim...
eşini vezirde eden rezilde eden kocasıdır...
eltin ne kadar kıymetli öyle ama eşi sayesinde eşi onu saydırıyor...
seninki ne yapıyor onlara yalakalık yapıp seni yerden yere vuruyor..
ben mama parası bez parası olayına takıldım en çok..
be adam o senin evladın...o senin çocuğun...
yok güzelim senin kocan sorumluluk sahibi değil...
hani bi laf varya bilmem nesine güvenmeyen mantar avına çıkmasın diye senin kocan olacak adam sorumluluk sahibi olmadan koca olmuş ne yazık ki..
ama yalnış olmuş...
Allah sabır versin..
askere gitsede gelsede bir 10 yıl daha geçsede ben değişeceğini sanmıyorum....

Back
X