görümcemin çocuğu.. fikir verin lütfen....:(

oooo her hafta bir kere gitmemiz lazım eğer gitmezsek bir yandan kv bir yandan kp eşimin başının etini yiyorlar..
kimsedem korkma cekime sevmek isteyen kaynana gelir sever anne isim var de 1 2 hafta gitme o gelidigndede söyle anne cocuklar cok kavga edıyo o yüzdne gelmicem he ister anlasun ister kavga ettsın sende biraz rahatrarsın yaza kadar gelmeni istemezde :))

Çocuk geldiğinde ordan çıkabilirsiniz bence.
Sizin söylemeniz uygun olmaz,
bu konuda eşiniz fazla pasif kalmış.
eşiniz çözmeli bu durumu.

diyim dimi :) işte dediğiniz gibi çekiniyorum ama demek de istiyorum hemen bahanesi hazır " napalım kıskanıyo" diyor hemen

eşim hep diyor ama kv anlamak istemiyor hemen savunmaya geçiyor
O zaman çocuk tekrardan kızını rahatsız etmeye başladığında,
siz rahatsız olduğunuzda, sen konuş ve tepkini de yumuşak bir şekilde göster.
Yani rahatsız olduğunuz zaman çıkar evinize gelirsiniz.
Çağırdığında da kızım korkuyor anne dersin.
Bunu da eşine en başta söylemelisin.Bu sefer ben konuşup böyle yapmayı düşünüyorum diye.

Giderken kizinizi goturmeyin annenize falan birakin. Ben olsam goturmezdim, zarar da verebilir cok kucuk sizinki de gorumcenizinki de. Simdilik tek cozum gorusme sıklığını minimuma indirmek.
Zaten kiziniz olmadan ilk gidisinizde kv soracaktir nedenini, ona da soylersiniz gorumcenizin oglu cok hircinlasiyor kiziniz da korkuyor ikisinin de huzuru icin getirmedim diye.

Son düzenleme:
annem bana yakın değil bırakacağım kimse yok araya mesafe koymak... bir hafta gitmesek burnumuzdan getiriyorlar surat asıyorlar... ben çok şanssızım çok

annem bana yakın değil bırakacağım kimse yok araya mesafe koymak... bir hafta gitmesek burnumuzdan getiriyorlar surat asıyorlar... ben çok şanssızım çok

Aslinda kayinvalidenizin de rahatsiz olmasi lazim bu durumdan. Cunku cok duskun oldugu torunu da huzursuz oluyor sizinki de, yani tek tarafli degil. Dusunuyorum benim kizimin kendinden kucuk kuzeni olsa ve her biraraya geldiklerinde benimki kiskanclik krizleri gecirse biraraya getirmemeye calisirim. Hem benimki kriz gecirmesin hem de digerine zarar vermesin diye. Kayinvalidenizin rahatsiz olmamasi cok ilginc. O zaman acik acik konusacaksiniz ama mutlaka o cocugu da dusundugunuzu zavallinin çok kiskandigini ona da uzuldugunuzu belirtin

çocuğunuzun yaşadıklarını bende yaşamıştım 5 6 yaşlarında falanken. babam ameliyat olmuştu hastane halamın evine yakın olduğu için bir süre orada kalmak zorundaydık. kuzenim beni çok kıskanmıştı. oyun oynarken yanına gidiyordum beni kovuyordu hiç bir şeyini paylaşmıyordu falan. hatta o benden büyüktü okula giderken odasını kilitliyordu ben oyuncaklarına dokunmayayım diye. annem de kuzenim evden gittikten sonra halama dil döküyordu "lütfen kapıyı aç da bir iki bir şeyle oyalansın kızım, o da küçük daha sıkılıyor burada hiç bir şeyi yok evimizde uzak. okuldan gelmeden önce de yerine koyarız oyuncakları kızın da anlamaz bir şey" diye. halam ne yapmıştı? beni sap gibi bıraktı aman kızı çok dikkatliymiş de anlarmış sonra kıyameti koparırmış falan açmamıştı kapıyı bende bir köşede kalmıştım öyle günlerce. hala annemin de benim de aklımızda bir yerdedir o günler.

böyle konularda büyüklerde çok kabahat buluyorum. kayınvalidenizle açıkça konuşun bence. çocuklara böyle yaşlarda paylaşmayı, sevgiyi falan öğretmeyeceklerse sonra hiçbir şey öğretemezler. çözüm bulamıyorsa bile en azından bir arada daha az durmalarına özen göstersin.

aman küserse küssün söyle tabii.
senin kızın da daha küçükmüş. psikolojisi bozulur.
en azından sen gittiğinde gelmesin çocuk, biraz da annesi ile vakit geçirsin.

Görümmceyinde canina minnet nasil olda güvenilir biri bakiyo annennede iyice simartmis sizin bişey soylemeniz fayda etmez yine sizin basiniz ağrıyacak. Çocuğun simarikligi onlara görünmüyordur üstelik sevimli geliyordur hic kendinizi yormayın fazla gitmezssiniz olur biter

soyle soyleyebilirsin.
anne bu 5,5 yasindaki cocugun piskolojisi bozuluyor kizimi gorunce, ona cok uzuluyorum, biz o gelince en iyisi hemen evimize gidelim dersin.
ya da bu cocugun piskolojisi cok bozuluyor, bize getiriyorsun ama bu cocuga icim kiyiliyor filan falan.
sanki cocuga cok uzuluyormussun gibi soyleyebilirsin.
gerci o cocuga da yazik, sonucta o da daha kucuk.

nasıl bir tep ki bekliyorsunuz 5.5 yaşındaki çoçuktan .bilmem kaç yaşına gelmiş moruk tepkisini . olabilir çoçuk kıskanır yarın senin çoçugunda aklı biraz erdiginde kıskanacak ummadıgın davranışlar sergileyecek böyle kzımı kaçırayım görmesinler gibi davranışlar çözüm degil .burda çoçuklara yaklaşımlar önemlidir soyutlamak degil çoçujklara hoşgörü diyorummmmmm

Zaten herkesin çocuğu kendine melek başkasının ki çok yaramaz haylaz olur...

Siz kızınızı çocuktan kaçırırsanız aralarındaki ilişki nasıl güçlenecek. Sizin için problem değil nasıl olsa annesiyle de görüşmüyorsunuz ama onlar kuzenler. Bahsettiğiniz çocuk da çok küçük...

Sürekli size getiriyorsa uygun bir dille uyku saati yemek saati falan deyip engellersiniz. Ama k.validenizin evine gelmesine pek karışamazsınız. Çocuğunuzu gözünüzün önünden ayırmayarak birbirlerine alıştırabilirsiniz...

kizimda 2 yasinda gorumcemin oglu 5,5 ablamin kizi 5 yasinda soylediginiz seyleri bizde yasiyoruz ama ben umursamiyorum.cocuk bunlar kardesligi boyle ogrenecekler.gorumcemin oglunada kendi yegenimede usanmadan yumusak tonla onun kucuk oldugunu surekli baslarini severek kucagima alarak anlatmaya calisiyorum.gorumcenizle aranizdaki husumetten sanirim gozunuze batiyor halbuki normal bir durum.buyuk kucugu her daim ezer.doganin kurali bu

benim oğlumda görümcemin kızından büyük

benimki üç buçuk o iki yaşında

görümcem annesine çok sık gelmiyor

geldiği zaman görmek istiyorum

ama oğlum çok kıskanıyor

bu yüzden o gelince hem onu rahatsız etmek istemiyorum

hem benim oğlum kıskanıp üzülsün istemiyorum

sizin görümcenizin çocuğunun bir suçu yok

ona müdahale etmeyen kv de suç

çocuk kıskanır çok normal

siz kaynaşmalarını sağlayın

annesiyle olan durumunuzdan dolayı

çocuğa tepkili olabilirsiniz

Kardeş olsalar yine kıskanabilir. Çok küçük daha yaşı seninkine göre büyük olsa da. Ve o evde tek çocuk olarak büyüdüyse eve başka çocuk gelmesini kıskanabilir. Aslında sen değil de kayınvaliden filan uyarsa daha etkili olur

bence çocuğunuzu çok getirmeyin o duruma asla izin vermeyin
yazık ben bilirim bu kuzen derdini falan benim haklı olduğumu bile bile sen küçüksün sus otur derlerdi birde
nefret etmiştim o zaman çocuklardan

götürmeyin çocuğu yada yarım saatte kalkıp gidin niye kalktınız vs. derlerse kıza rahat değil uykusu var vs. diye gidersiniz

Ben 25 yaşındayım, hâlâ bazen annemin ilgisini kıskanırım kardeşimden

İkisi de çocuk; sizin bir çocuğunuz daha olursa benzerlerini kızınız da kardeşine yapacak. O zaman hangisini koruyacaksınız? Kendinizi üzmemeye çalışın, böyle böyle alışacaklar birbirlerine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…